Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

FPA / Francesca Pasquali Archive in Bologna, Italy by CICLOSTILE ARCHITETTURA srl

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: CICLOSTILE ARCHITETTURA srl

A barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and narrative environment where the light and surrounding hills shape the architecture.

Image Courtesy © Fabio Mantovani

  • Architects: CICLOSTILE ARCHITETTURA srl
  • Project: FPA / Francesca Pasquali Archive
  • Location: Bologna, Italy
  • Photography: Fabio Mantovani
  • Client: Francesca Pasquali
  • Consultants: EN7 srl
  • Eng.: Massimiliano Marchesini
  • Dimension: 250 square meters
  • Status: 2017 – finished

(more…)

Outside In House in Vestfold, Norway by Jarmund / Vigsnæs Architects

Tuesday, January 23rd, 2018

Article source:  Jarmund / Vigsnæs Architects

The site is located close to the sea on the south coast of Norway. The house is placed in clearing of a surrounding forest where the terrain is calmly sloping towards the water.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: Jarmund / Vigsnæs Architects
  • Project: Outside In House
  • Location: Vestfold, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale
  • Software used: Microstation
  • Primary architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli, Claes Cho Heske Ekornås
  • Size: 984 m²
  • Schedule: Finished 2016 

(more…)

Joyful House in Geelong, Australia by Mihaly Slocombe

Tuesday, January 23rd, 2018

Article source: Mihaly Slocombe 

Joyful House is a fun and brightly coloured addition to a weatherboard worker’s cottage on the outskirts of Geelong.

With the arrival of their third child, our clients asked us to open the rear of their house to provide a variety of light-filled spaces for their energetic young family. Our intervention retains original bedrooms, adding new services and a multifunctional living room that opens onto the generous back garden. The addition contrasts in colour and form to the original cottage and surrounding streetscape, a black-clad counterpoint to white weatherboard.

Street, Image Courtesy © Tatjana Plitt

(more…)

Rumples in Leuven, Belgium by Marge architecten bv bvba

Tuesday, January 23rd, 2018

Article source: Marge architecten bv bvba

The project consists of a renovation of a historic mansion in Leuven (Belgium) of which the main focus is enhancing life quality and reorganizing living on the ground floor. A new extension is realized, supported by steel trusses, a sort of lightfilled city-cabin. In the historic mansion furniture is introduced in the existing carriage-corridor, as a way of mediation with the oversized corridor and practical organization of a few smaller functions in to a dense cluster.

Facade extension, Image Courtesy © Marge architecten bv bvba

  • Architects: Marge architecten bv bvba
  • Project: Rumples
  • Location: Leuven, Belgium
  • Collaboration: Architect Jan De Moffarts And Laura Ten Zeldam (Stained Glass Design And Execution)
  • Software used: Autodesk, Autocad and SketchUp

(more…)

[Gol]Khaneh in Alborz, Iran by SHABOFFICE

Tuesday, January 23rd, 2018

Article source: SHABOFFICE

[GOL]KHANEH is located on the outskirts of the city of Karaj, about 60km west of Tehran. It is designed and built as a vacation home for a family of 6.

Two adjacent but separate plots – each about 5000 square meters – form the site for this project. One of the plots was thick with old fruit trees while the other, adjacent to a noisy street with a chaotic line of low-rise residential buildings, was dry and barely had any trees because of a previous fire. Therefore, the plot with few trees and vegetation was chosen as the building site and creating a buffer to maximize privacy and limit views and noise transfer from the neighbouring street to the site quickly became a priority in design.

Image Courtesy © Ava Dehghani

  • Architects: SHABOFFICE
  • Project: [Gol]Khaneh
  • Location: Alborz, Iran
  • Photography: Parham Taghiof, Ava Dehghani
  • Software used: Rhino, Grasshopper
  • Project and Construction Management: Shabnam Hosseini
  • Team: Hamish Rhodes, Somayeh Derakhshan, Sarvenaz Dadgar
  • Representation and Graphics: Ava Dehghani
  • Structural Design: Sarvin Sazeh
  • Mechanical Consultant: Ali Ghanizadeh
  • Electrical Consultant: Ali Piltan
  • Mechanical & Electrical Contractor: Behzad Pourshab
  • Landscape Contractor: Hamid Darian

(more…)

Game – The joy of life comes from infinite extension in Taiwan, China by Wei Yi International Design Associates

Monday, January 22nd, 2018

Article source: Wei Yi International Design Associates 

What home is? In addition to being a safe haven, it is a place that accommodates and extends all kinds of possibility and happiness. Besides meeting requirements of basic “living” function, the role it plays could be richer and varied. It could be gamelike,interesting changes could be generated from its shape, function or sense.

Image Courtesy © JMS

  • Designers: Wei Yi International Design Associates
  • Project: Game – The joy of life comes from infinite extension
  • Location: Taipei, Taiwan, China
  • Photography: JMS
  • Area: 180㎡
  • Completion Time: August 2017

(more…)

Résidence Oak in Québec, Canada by Hatem+D Architecture / Etienne Bernier Architecte

Monday, January 22nd, 2018

Article source: Hatem+D Architecture / Etienne Bernier Architecte 

This single-family house, located on Oak Avenue in Quebec-city, brings a new breath in the neighborhood of Sillery in Quebec city. The challenge was to design a modern and minimalist home that blends into the residential context while maximizing intimity and proximity. The architect’s response was a L-shaped house within it’s suroundings. Located in a very green environnement, the architects have choosen natural materials like stained natural wood, dark bricks and steel that are in echo with the neighborhood materials and with the nature present in the courtyard.

Image Courtesy © Dave Tremblay

(more…)

Can Llimona – Anteproyecto in Barcelona, Spain by MESURA

Monday, January 22nd, 2018

Article source: MESURA 

A construction with an architectural character and segregated in several parts with a large common garden, was what Lluís Clotet and José Antonio Martínez La Peña were looking for in the late eighties to live. The result of the search was to find a majestic “mansion” in Alella, which consists of an old Cottage from 1778 reformed and enlarged in a large Modernist house in 1909. After the discovery, the house was segregated by floors, causing each Tenant would have a floor.

Image Courtesy © MESURA

  • Architects: MESURA
  • Project: Can Llimona – Anteproyecto
  • Location: Alella, Barcelona, Spain

(more…)

Caledonian Somosaguas in Madrid, Spain by Studio MK27

Monday, January 22nd, 2018

Article source: Studio MK27 

Density or looseness?  Intensity or laid-backness?  Public or private? Urban or suburban?  The problem in creating new housing on the edge of the city is to somehow synthesise all of these seeming opposites – not to choose between them but to lift a little from them all to create a new cocktail of the familiar and the foreign, the everyday and the exotic.

Image Courtesy © fernando guerra

  • Architects: Studio MK27
  • Project: Caledonian Somosaguas
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: fernando guerra
  • Studio team: carolina Castroviejo,  diana radomysler,  eduardo chalabi,  eduardo glycerio, eduardo gurian,  elisa friedmann,  gabriel kogan, lair reis,  luciana antunes,  marcio tanaka, maria cristina motta, oswaldo pessano, renata furlanetto, samanta cafardo
  • Co-architect: suzana glogowski
  • project team: carlos costa, elisa friedman, giovanni meirelles, laura guedes
  • Built area: 5.100 sqm
  • Basement built area: 4.100 sqm
  • Private area ground floor: 4.458 sqm
  • Common area ground floor: 4.003 sqm

(more…)

Zig Zag in Los Angeles, California by Dan Brunn Architecture

Sunday, January 21st, 2018

Article source: Dan Brunn Architecture

Israeli-born architect Dan Brunn, AIA, of Los Angeles, designed a modern waterfront home with deep terraces on each floor to maximize outdoor spaces and ocean views. The three-story house occupies a narrow oceanfront lot on Venice Beach between a house previously completed by Brunn (for a different owner) and a two-story apartment building. This tight infill site led the architect to maximize openness and daylight inside the house so the rooms feel spacious and unencumbered. Numerous skylights, floor-to-ceiling glass, and generous windows illuminate the house from the top and sides. The zig-zag shape of the beachfront balconies, gray stucco panels, and rhythmic window patterns create dynamic façades. The visual interplay of projecting and recessed planes facing the beach suggests the ebb and flow of the ocean tides as seen from the house—and artfully comply with local set-back and height regulations.

Image Courtesy © Brandon Shigeta

  • Architects: Dan Brunn Architecture
  • Project: Zig Zag
  • Location: Los Angeles, California
  • Photography: Brandon Shigeta
  • Client: Bruce and Erica Alberts
  • General Contractor: RJC Builders
  • Structural Engineer: The Office of Gordon L. Polon
  • Civil Engineer: Obando and Associates, Inc.
  • Size: 4,500 square feet; three floors

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise