Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Renewed Classic Eichler in Sunnyvale, California by Klopf Architecture

Thursday, May 5th, 2016

Article source: Klopf Architecture

Klopf Architecture, Growsgreen Landscape Design, and Flegel’s Construction partnered to bring this mid-century atrium Eichler home up to 21st century standards. One owner’s mother grew up in an Eichler, which gave them a deeper appreciation for the style of the home (that same mother is also responsible for the Eichler quilt in the master bedroom photo). They loved Eichlers, so while they wanted the house to work better for their family and provide a little more elbow room, they also dreamed of living in a colorful warm mid-century modern home with natural wood like the original Eichlers. They entrusted Klopf Architecture to respectfully expand and update the home, while still keeping it “classic”. The Klopf team helped them open up the kitchen, dining, and living spaces into one flowing great room, expand the master suite, replace the kitchen and bathrooms, and provide additional features like an office and powder room, all while maintaining the mid-century modern style of this Silicon Valley home.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Renewed Classic Eichler
  • Location: Sunnyvale, California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA and Geoff Campen
  • Landscape Designer: Beth Mullins of Growsgreen Landscape Design
  • Contractor: Flegel’s Construction
  • Year completed: 2015

(more…)

Simonazzi in Völs, Italy by noa* (network of architecture)

Thursday, May 5th, 2016

Article source: noa* (network of architecture)

As a result of a series of different constructions, the existing Chalet Simonazzi consisted as a conglomerate of different volumes. Noa* (network of architecture) has added another story to the building and unified the different parts amongst a new facade.

Image Courtesy © noa* network of architecture

Image Courtesy © noa* network of architecture

(more…)

Sky Villa in Taipei, Taiwan by CJ Studio

Wednesday, May 4th, 2016

Article source: CJ Studio

The house is located on the top floor of a high rise building in downtown Taipei. Due to the shift of the family member and the passing of ten years since its completion, the house is in need of a renovation. The main layout remains the same, but two single bedrooms are converted into another master bedroom with a walk-in closet and an adjoining bathroom. Additionally, the upper roof floor is designed for a roof garden and a lounge space.

Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: CJ Studio
  • Project: Sky Villa
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Size: The first floor:298M2, the second floor, interior 66M2, exterior262M2
  • Design period: January – August2014
  • Construction period: January-September 2015

(more…)

House in Litoral Alentejano by aires mateus

Wednesday, May 4th, 2016

Article source: aires mateus 

The program includes four houses and a water tank. The water tank will be a square of whitewashed plaster where a pool is found and a line draws the shower.  The placement of the several houses will be decided by each owner.  The first house is a square. The living room is disposed around a courtyard that provides indirect lighting. Secondary compartments inhabit the interior of thick walls that form the central living room.  These areas, compressed by a lifted ground and a lowered ceiling, become spaces which group to limit and define the “exterior volume,” emphasizing it as the main space of the house.

Image Courtesy © Daniel Malhão

Image Courtesy © Daniel Malhão

  • Architects: aires mateus
  • Project: House
  • Location: Litoral Alentejano
  • Photography: Daniel Malhão
  • Colaborators: Maria Rebelo Pinto, Patrícia Marques
  • Date of construction: 2000

(more…)

12 foot wide house in Brooklyn, New York by Barker Freeman Design Office architects pllc

Wednesday, May 4th, 2016

Article source: Barker Freeman Design Office architects pllc

This 12 foot wide rowhouse for a family of four organizes life on four narrow but light-filled levels.  A new open switchback stair located at the center of the footprint sets up a dialogue between the spaces in the front, which preserve elements of the original detail of the late 19th century house and the rear, which includes an addition   with a full wall of storefront-system glass.

Image Courtesy © Francis Dzikowski/OTTO

Image Courtesy © Francis Dzikowski/OTTO

(more…)

Studio Andre Pradiktha Mark 1 in Sanur, Indonesia by STUDIO ANDRE PRADIKTHA

Tuesday, May 3rd, 2016

Article source: STUDIO ANDRE PRADIKTHA

When i start to develop my home office, i was faced with choices that i must develop a property that in a way is very efficient and sustainable.

Image Courtesy © STUDIO ANDRE PRADIKTHA

Image Courtesy © STUDIO ANDRE PRADIKTHA

  • Architects: STUDIO ANDRE PRADIKTHA
  • Project: Studio Andre Pradiktha Mark 1
  • Location: Sanur, Denpasar – Bali, Indonesia 80227
  • Area: 200 sqm
  • Contractors: Donik Prihandono
  • Landscape: Muji
  • Year Completion: 2015

(more…)

Cedar house, pine house in Tokyo, Japan by S PLUS ONE

Tuesday, May 3rd, 2016

Article source: S PLUS ONE 

This project is a village house of the small village surrounding environment mountains. So, there are so many Japanese cedar , pine and white cedar in this village. The form of the building is very simple.

Image Courtesy © Naoki Kobayashi

Image Courtesy © Naoki Kobayashi

  • Architects: S PLUS ONE
  • Project: Cedar house, pine house
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Naoki Kobayashi
  • Site area: 200㎡
  • Total floor area: 50㎡
  • Completion date: 3.2016

(more…)

WOODLAND in Isle of Wight, England by One World Design

Tuesday, May 3rd, 2016

Article source: One World Design

Woodland is near the River Yar and lies within the Causeway Conservation Area. The site was purchased by a retired couple who have made the island their home. Although anxious to preserve the character of the Causeway they wanted to replace an existing timber cottage with a more open dwelling and a new garden. Crucially, they also wanted to be unobserved by passers by.

Image Courtesy © One World Design

Image Courtesy © One World Design

  • Architects: One World Design
  • Project: WOODLAND
  • Location: Isle of Wight, England, UK
  • Software used: Sketchup and Autocad
  • Lead Designer: Jenny Jones of Highwater Jones
  • Engineer: Expedition Engineering
  • Builder: Stoneham Construction
  • Landscape: Jenny Jones of Highwater Jones

(more…)

Forma Vila in Ravne Na Koroskem, Slovenia by Arhitektura Jure Kotnik

Sunday, May 1st, 2016

Article source: Arhitektura Jure Kotnik

Forma Vila is a residential house on the outskirts of Ravne na Koroškem, a small Alpine town close to the Slovenian-Austrian border. The town has an over 400 year-long tradition of iron-making, and the local ironworks have had a significant social-economic influence on the town, its sports and culture. The latter has been especially evident since 1964, when the factory started supporting sculpture symposiums “Forma Viva” for artists from all over the world. There are 40 Forma Viva sculptures located all over town, making it a large outdoor gallery, and it is this cosmopolitan project that has given Forma Vila its design context and served as its inspiration. The name itself, Forma Vila, is a play on the words Forma Viva, but the main resemblance between the art movement and the house lies in form and the materials used.

Image Courtesy © Janez Marolt

Image Courtesy © Janez Marolt

  • Architects: Arhitektura Jure Kotnik 
  • Project: Forma Vila
  • Location: Ravne Na Koroskem, Slovenia 
  • Photography: Janez Marolt
  • Collaborators: andrej kotnik, črt čuček
  • Client: private
  • Construction: cbd
  • Main contractor: pipuš slavko
  • Landscape design: maja lesjak
  • Size: 360 m2 (basement: 160 m2, ground floor: 120 m2, attic: 80 m2)
  • Plot: 1,200 m2
  • Built surface: 160 m2
  • Project year: 2010
  • Year of construction: 2014

(more…)

“House in El Calvario” in Bétera, Spain by Sanahuja&Partners

Sunday, May 1st, 2016

Article source: Sanahuja&Partners

This project involves the refurbishing of a row house in the protected heritage area of El Calvario, in the historical city centre of Bétera. This protected status required the conservation of the existing volumes of the façade’s overall composition, and of the roof.

Image Courtesy © Jacobo Molina

Image Courtesy © Jacobo Molina

  • Architects: Sanahuja&Partners and Emilio Cubilllos
  • Project: “House in El Calvario”
  • Location: Calle Marqués de dos Aguas, 52 Bétera, Spain
  • Photography: Jacobo Molina
  • Software used: AUTOCAD
  • Contractor: Acertus
  • Developer: Privado
  • Quantity surveyor: Ricardo Alonso
  • Area sqm: 136 m2
  • Project date: 2013
  • Construction date: 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy