Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Shatura House in Russia by Le Atelier

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: Le Atelier

The house located in the 30 000 populated town in 150 km from Moscow. Private houses area in such places is highly diversified. There are absent any rules or limitations, one street can be place for houses build from trash and 3-storey height brick castle from 90-s. Surroundings full of “architecture without architects”, everything is always in process: if you need new room you construct it, without any project and with material you have for the moment. Belongings are divided by different generations and woodcarving neighbour with their plastic luxury. How to work with this diversified and often revolting surroundings?

Image Courtesy © Ilya Ivanov

  • Architects: Le Atelier
  • Project: Shatura House
  • Location: Shatura, Russia
  • Photography: Ilya Ivanov
  • Lead Architects: Sergey Kolchin, Nadezhda Torshina
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 219 sq.m.
  • Completion Year:  2016

(more…)

The Jundiaí House in São Paulo, Brazil by Aresto Arquitetura

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

Located in the city of Jundiaí, the residence designed with the purpose of sale, had as a goal the optimization of the cost and the time of execution of the construction.

The unusual height of 3.80 meters from the ground floor brings comfort to the social areas. A large skylight over the wooden staircase complements the natural light from the ground floor and offers lighting to the rooms.

Image Courtesy © Luciana Villaça

  • Architects: Aresto Arquitetura (Danillo Mazzani)
  • Project: The Jundiaí House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Luciana Villaça
  • Interior square meters: 283 sq. meters
  • Completion Date: 2010

(more…)

White paradise in Domžale, Slovenia by GAO architects

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: GAO architects

Reconstruction of the interior of a house in Domžale, Slovenia

The house in Domžale was originally built in the 90’s. Therefore the interior before the renovation reflected trends of that era. The lifestyle and design guidelines have changed a lot since then and the clients felt the urge to make functional and aesthetic changes.

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: GAO architects
  • Project: White paradise
  • Location: Domžale, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič

(more…)

Mothers home in Ljubljana, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Mothers home is a safe haven. A stepping stone for mothers with difficulies. A chanse of respite for their children. And a sense of home for their small fragile families.

Architecture follows these statements and is trynig to give form to inteweaving dualities of this social programme.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.
  • Project: Mothers home
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Client: Ministry of Labour, Family and Social Affairs
  • Structural engineering: Andrej Blatnik u.d.i.g./Plata d.o.o.
  • HVAC: Marko Mervič d.i.s./Marko Mervič s.p.
  • Electrical engineering: Primož Poje u.d.i.e., Tomaž Vrčon eč. teh./Avelis d.o.o.
  • Traffic regulations and landscaping: Gašper Janežič v.o.k./Aspekt plus d.o.o.
  • Signage: Žiga Culiberg u.d.o.
  • Construction supervision: Vinko Kralj d.i.g./Vinko Kralj s.p.
  • Contractors: Adaptacije vzdrževanje d.o.o., Atlas oprema d.o.o.
  • Area: 817 m2
  • Timeline: Project – 2011/12, completed – 2016
  • Opening: 7.11.2016
  • Awards:
    • Nomination for Piranesi Award 2016
    • Work nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017

(more…)

House M in Möhlin, Switzerland by Jan Skuratowski Architektur

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jan Skuratowski Architektur

The new single-family house was designed as a separate residential unit and can hold its own next to the existing building from the 80s. It is situated on a partly raised plateau in the south-eastern part of the property. The two buildings differ in their roof design and thus emphasize their autonomy. At the same time, the new building paraphrases the existing building’s design: by its polygonal ground plan, which follows the hill’s shape, and expressive cantilevered floors. Wood was used a material to contrast the rather heavy sand-lime brick of the existing structure. Hierarchically, the new building is supposed to subordinate to the existing building and is therefore set slightly to the rear of the site. The new structure appears like a pavilion and, thanks to the flat roof, has a large accessible roof terrace that expands the small plot effectively. The greening of the roofs is intended to give the new building an animated character and link it with nature and the hill.

Image Courtesy © Simon Menges

  • Architects: Jan Skuratowski Architektur
  • Project: House M
  • Location: Titlisstrasse 24b, 4313 Möhlin, Switzerland
  • Photography: Simon Menges
  • Software used: ArchiCAD 18
  • Client: Christoph Müller
  • Energy standard: Minergie
  • Structural engineering:
    • Wooden structure: Pirmin Jung Ingenieur für Holzbau AG
    • Basement: Ingenieurbüro W. Herzog AG
    • Building physics: Pirmin Jung Büro für Bauphysik AG
  • Builders: Wohlwend Baugeschäft AG
  • Plot area: 371 m2

(more…)

M House in Garda, Italy by CLAB architettura

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: CLAB architettura 

M house is placed in a little hill surrounded by vineyards, in the southern Garda, close to the town and only a few steps away from the Natural Reserve of the Frassino Lake.

This amazing  natural Environment, enriched by the silent presence of the Mount Baldo, provide us the inspiration for the project.

Image Courtesy © Michele Mascalzoni

  • Architects: CLAB architettura
  • Project: M House
  • Location: Garda, Italy
  • Photography: Michele Mascalzoni and Marco Campolongo
  • Project Team: Circlelab s.r.l.
  • Landscape: Studio Lugo

(more…)

Lissen House in Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain by Studio Wet

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Studio Wet 

“We carried out the expansion of a detached house, in an urban environment with a city model already closed years ago, a legally protected atmosphere, a building remaining in the plot that customers are willing to exhaust but always under the premise of a budget Limited and with reasonable programmatic requirements.We also add the derivations of the urban regulations -separation to boundaries and maximum fund- and the technological limitations in the local construction.To our methodology we call it critical pragmatism.Through it a project is built Of the tangible thing that always evaluates as contingencies indispensable, never assigning them the name of renunciation.In the end, contingencies become one, its construction.With
our proposal we respect the existing building by action (enlargement is done with a language Totally different) and omission (without transforming the volume or its appearance.) We have also found in the reverberation of the curved motives a vehicle for the visual coherence of the proposal, both for us in the process and for the client in the constructed. The curve as an expression of what is added to the existing building, both internally and externally.

And the result is a slowly developed and slowly built project. Too slowly, we are aware that this is also a luxury, especially for us, and that model of work is bound to disappear.

Image Courtesy © Fernando Alda Photography

  • Architects: Studio Wet (Gómez Mora, José and Montes Estrada, Daniel )
  • Project: Lissen House
  • Location: Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain
  • Photography: Fernando Alda Photography
  • Collaborators: Sharifa Haidari, Manvir Hansra, Anna Thomaidou, Julián Calvo, Simona Lupo
  • Structure: Pedro Lobato
  • Facilities: Víctor Silveira
  • Execution Director: Daniel Yusty
  • Constructora: Cruz y Maguillo SL
  • Date: 11/23/2016

(more…)

M10-House in Fukuoka, Japan by Architect Show co,.Ltd

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Architect Show co,.Ltd 

M10-House 「House with Objects」 was a design planned in a corner lot in area crowded with houses and mansion right inside the heart of Fukuoka City, Fukuoka Prefecture.

With light court stands in its center, two volumes with different height and material articulation was neutralize by the L shape eaves element creating a modern an simple exterior appearance.

Image Courtesy © Ikuma Satoshi

(more…)

House in Hollywood Hills, Los Angeles by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

Placed on top of historic Hollywood Hills, the ones which draw Los Angeles profile where part of Case Study Houses program was built. The project lays on the ground, adapting to its hard slope and conditions, carrying out a change of direction at house level in order to frame the horizon of the city till the ocean.

John’s view, who will live the home, was determinant for its design. A monolythic piece, hanging from topography and opened to the distant landscape was what he imagined for this place.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: House in Hollywood Hills
  • Location: Los Angeles, CA, USA
  • Principal in Charge: Fran Silvestre
  • Project Architect: Maria Masià, David Sastre, Álvaro Olivares
  • Collaborating Architect: Sevak Asatrián, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Vicente Picó, Diego Civera, Fran Ayala, Ángel Fito, Estefania Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, Ricardo Candela, Rubén March, José Manuel Arnao
  • Interior Deisgn: Alfaro Hofmann
  • Partner: Manuelian Architects

(more…)

Courtyard House in Toh Yi Rd, Singapore by Ming Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Ming Architects

Flanked between the koi pond and the swimming pool, the double volume courtyard – a fulcrum to the house, was introduced to break the monotony of spaces in this linear house. Horizontal and vertical movements are endless and ample daylight floods the key living spaces. A 3-storey high feature steel staircase floats above the koi pond, with a vertical feature wall of black river pebbles as its backdrop. A slim bridge suspends over the courtyard and ties the front and rear wings of the house.

Image Courtesy © Ming Architects

  • Architects: Ming Architects (Tan Cher Ming)
  • Project: Courtyard House
  • Location: 22 Toh Yi Rd, Singapore
  • Software used: Google SketchUp Pro, Autocad

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise