Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Cortex Park in Odense, Denmark by ADEPT

Monday, November 27th, 2017

Article source: ADEPT

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof – connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cortex Park
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Gross Built Area: 7.500 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

House M in Slovenia, Balkans by SoNo arhitekti

Friday, November 24th, 2017

Article source: SoNo arhitekti 

EXTERIOR

One-family villa M is located in an area, which represents a typical Slovenian landscape. That is why the design derives from standard architectural elements, from which, one is dominant – the gable roof. The house is made out of three elongated volumes with symmetrical gable roofs, which are set in a way that creates a dynamic ground floor’s organisation. It accomodates and serves the needs of the modern family and provides the highest level of comfort and quality living.

Image Courtesy © Žiga Lovšin

  • Architects: SoNo arhitekti
  • Project: House M
  • Location: Slovenia, Balkans
  • Photography: Žiga Lovšin
  • Authors: Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
  • Area: 290 sqm
  • Year: 2014/15

(more…)

Circle in Piedmont, Italy by atelier qbe3

Friday, November 24th, 2017

Article source: atelier qbe3 

Climbing and swim at home. An alternative possibility. 

Circle is the design name of a small apartment in Cuneo.

The design idea comes from the merging of two important elements: the physical space characterizing an attic ceilings and the passion of the two buyers for climbing and swimming.

Image Courtesy © Fabrizio Scarpi

  • Architects: atelier qbe3
  • Project: Circle
  • Location: Madonna dell’Olmo (CN), Piemonte, Italy
  • Photography: Fabrizio Scarpi
  • Team: Francesco Badoero, Stefano William Costa, Valentina Garis
  • Total Area: 50 m2
  • Year: 2016

(more…)

Casa SN in Bologna, Italy by Elisa Manelli Architect

Friday, November 24th, 2017

Article source: Elisa Manelli Architect 

Casa SN is an attic built thanks to the intervention of a total renovation of 1940’s villa in the first hills closed to the center of ​​Bologna – Italy.

The light passes through the many windows both from the walls and the roof and it’s reflected on the white surfaces of furniture and finishes, expanding the space. The bleached wooden floor, the roof panel covered with light gray and ocher veils and the white walls create a box that acts as a passepartout where both custom-made furniture and industrial furnishings are emphasized. The heart of the house is a large open space where the living area and the kitchen, overlooking the dining area, are located. The kitchen, as well as all ad hoc furnishings, has been conceived as a functional and plastic block that adapts to the context. Every fixed furniture – in white opaque – has been crafted artisanally by the carpenter on a specific project made by the architect, going to be embedded in architectural volumes, supporting the slopes of the roof.

Image Courtesy © Elisa Manelli Architect

 

(more…)

Reflects in Cleveland, Ohio by SILO AR+D

Friday, November 24th, 2017

Article source: SILO AR+D 

Reflects is a winner of an architect-led design build competition for a temporary “treehouse” structure that became a centerpiece of the Cleveland Botanical Garden’s 2015 summer show. The brief called for an innovative treehouse design that reconnected guests of all ages to the outdoors through interactive experiences that reveal the physical, emotional, and developmental benefits of staying engaged with outdoor environments. The chosen site was the Secret Garden, a walled court with no trees surrounded by manicured gardens adjacent to the existing Botanical Garden building. The design emerges from the challenge of imagining treehouse architecture on a tree-less site.

Image Courtesy © SILO AR+D

  • Architects: SILO AR+D
  • Project: Reflects
  • Location: Cleveland, Ohio, USA

(more…)

Surfboard House in Queens, New York by BFDO Architects

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: v2com

Five years after Hurricane Sandy devastated the cooperative beachfront community of Breezy Point, Queens, the project built upon a lot that had been reduced to sand is complete. Houses in Breezy Point are set close together and linked by pedestrian paths; cars are confined to lots at the periphery. The client’s site was unusually wide, with 68 feet of south-facing beach frontage. Flood regulations required building at least six feet off of the ground, while co-op regulations put the maximum building height at 28 feet. The co-op also required a setback from the lot line of 32 feet at the lot’s widest point. The resulting building envelope was much shallower than wide, allowing nearly every room to have an ocean view. One of the primary design strategies was stepping the south-facing facade to allow windows to wrap corners. That created diagonal sightlines up and down the beach, framing vistas and visually expanding the interior spaces. Angled roof profiles and ceiling finishes also direct the eye upward and outward.

Image Courtesy © Francis Dzikowski/OTTO

  • Architects: BFDO Architects
  • Project: Surfboard House 
  • Location: Queens, New York
  • Photography: Francis Dzikowski/OTTO
  • Software used: Rhino, Autocad

(more…)

The New Face | Residence Renovation in Kochi, India by Eminence Architects [Research + Design]

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: Eminence Architects [Research + Design]

The brief from the client was simple and short “a house with more floor space and an exterior with striking appearance in contrast with the surrounding”. The old house was about 890 sqft of build-up area with road on the north side. It was a single storied house which had a small living room, dining room, two bedrooms with attached toilets and a small kitchen. The house was expanded to 1900 sqft.

Image Courtesy © Eminence Architects [Research + Design]

(more…)

Apartment fiworkshop in Kyiv, Ukraine by fiworkshop

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: fiworkshop

Apartment located in the heart of historical area in Kyiv, Ukraine.

The main requirement of the customer was to make a simple clean apartment, from simple and non-standard materials.

that there it would be possible to spend time with friends and live.

The apartment consists of 2 bedrooms, a kitchen, a living room and two huge terraces overlooking the old industrial landscape.

Image Courtesy © Konstantin Zhytsky

  • Architects: fiworkshop
  • Project: Apartment fiworkshop
  • Location: Kyiv, Ukraine
  • Photography: Konstantin Zhytsky

(more…)

Bach with 2 Roofs in New Zealand by irving smith architects

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: irving smith architects 

New Zealand was the last landmass to be inhabited, and then deforested with unrivalled speed. Its new cleared landscapes are still so young they shift, when they fail new native trees grow. It might take a hundred years or more, but buildings that participate in this shift could one day inhabit near-original forest. This is something new, for New Zealand architecture was established and has remained in clearings. To inhabit its original forest landscape, architecture must understand existing context rather than generate new landscapes, it must be soft, patient and ready to change; as we exhibited at the 2015 Prague International Architecture Festival entitled Soft-Context:Soft-Architecture.

Image Courtesy © Patrick Reynolds

  • Architects: irving smith architects 
  • Project: Bach with 2 Roofs
  • Location: New Zealand
  • Photography: Patrick Reynolds

(more…)

House N in Buenos Aires, Argentina by GMARQ STUDIO

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: GMARQ STUDIO

In the beginning, this house was planned as a weekend residence, but with the progress of the project, the owners were enthusiastic about transforming it into a permanent home. So, certain sectors were expanded, but the original proposal of a white box supported on volumes of exposed concrete, remained.

Image Courtesy © ALEJANDRO PERAL

  • Architects: GMARQ STUDIO
  • Project: House N
  • Location: Barrio El Canton Escobar Province Of Buenos Aires, Argentina
  • Photography: ALEJANDRO PERAL
  • Team: ARQ MACELO FORJA – ARQ FERMIN CUENYA – ARQ LEONEL GRAZIANO
  • Construction: STUDIO GMARQ – ARQ MARCELO FORJA
  • Structural Project: INGENIERO EDUARDO DINER
  • Lighting And Domotic Project: MAURICIO META
  • Surface: 320 m2
  • Years: 2016 -2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise