Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

CA House in São Paulo, Brazil by SuperLimão Studio

Friday, January 27th, 2017

Article source: SuperLimão Studio

The client purchased a deteriorated townhouse where she would live alone. The refurbishment project should adapt the house for the needs of the future resident. For this, the usual order of a residential program was reversed, so that the ground floor area is the private area and upstairs is the social area.

Image Courtesy © Maíra Acayaba

  • Architects: SuperLimão Studio
  • Project: CA House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Maíra Acayaba
  • Authors: Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Sérgio Cabral, Antonio Carlos Figueira de Mello
  • Collaborators: Mariana Kratka
  • Area: 120m2
  • Site Area: 50m2
  • Year: 2015

(more…)

The concrete cube house in Koziegłowy, Poland by TEŻ ARCHITEKCI

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: TEŻ ARCHITEKCI

The house was built in the seventies of the XX century in Koziegłowy (Poland) as a typical representation of the so called “modernistic cube”. The main characteristic of this kind of buildings was the almost square basis and 2 floors (one being high ground floor with basement underneath). The owners wanted to remodel the building with the emphasis on raw materials, natural light and harmony between the inside and the outside of the house. The aim was to create more functional space yet with less storage room.

Image Courtesy © Rzemiosło Architektoniczne

  • Architects: TEŻ ARCHITEKCI
  • Project: The concrete cube house
  • Location: Koziegłowy, Poland
  • Visualization: Rzemiosło Architektoniczne
  • Collage & drawings : Hanna Podladowska
  • Team: Małgorzata Siekanko, Marta Sękowska-Kulińska, Paulina Wielgosz-Konewka
  • Construction: Maciej Kaleta

(more…)

Villa Lima in Höllviken, Sweden by Johan Sundberg arkitektur

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Johan Sundberg arkitektur 

Höllviken south of Malmö is originally a seaside summer resort. A young couple wanted to build a house on a traditional summer house lot that had to be very modern, and at the same time suitable for a flexible family life.

The most economical solution considering the planning regulations of the area is the traditional 1,5- story house most common in the south of Sweden. This strategy would also enable us to save some of the trees and vegetation on the site.

Image Courtesy © Kasper Dudzik

  • Architects: Johan Sundberg arkitektur
  • Project: Villa Lima
  • Location: Limavägen 13, Höllviken, Sweden
  • Photography: Kasper Dudzik
  • Client: Håkansson Family
  • Senior architect: Johan Sundberg
  • Structural Engineer: Istvan Szlavy, Tyréns
  • Builder: Lars Benjaminsson
  • Construction year: 2008-2009

(more…)

Hilltop Residence in Austin, Texas by Miró Rivera Architects

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Miró Rivera Architects 

When the new owner of this 1980s house called for a complete renovation, the architects saw the opportunity to transform its dark, dated interiors while taking better advantage of the home’s spectacular location atop a promontory offering a 180-degree view of Lake Austin and the rolling hills beyond.

Image Courtesy © Rachel Kay | Applebox Imaging

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Hilltop Residence
  • Location: Austin, Texas, USA
  • Photography: Rachel Kay | Applebox Imaging
  • Design Partners: Juan Miró, FAIA LEED AP, Miguel Rivera, FAIA LEED AP
  • Project Architect/Manager: Sara Hadden
    Design Team: Spencer Cook, Ada Corral, Beau Frail, Bud Franck, Matthew Helveston, Jason Kerensky, Shane Pavonetti, Diana Su, Leland Ulmer
  • Structural Engineer: Datum Engineers
  • Lighting: ArcLight Design
  • A/V: AVAI Ventures, Inc.
  • Interior Decorator: Rachel Mast Design
  • General Contractor: Dalgleish Construction Company
  • Area: 8,070 sf
  • Site: 8.26 acres (359,589 sf)

(more…)

STONE HOUSE BY THE SEA in Sardinia by Parisotto+Fomenton Architetti

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Parisotto+Fomenton Architetti

The house is located on the east coast of Sardinia, facing the islands of Tavolara and Molara.

The main objective of the projects (both the renovation of the existing part and the building of the new wing of a holiday house for a family) above all was to set a dialogue with the natural context, so peculiar and to remove everything that did not belong to the place. We, as architects, wanted to take the best out of traditional materials in a very contemporary way which is our recognizable mark.

Image Courtesy © Parisotto+Fomenton Architetti

  • Architects: Parisotto+Fomenton Architetti
  • Project: STONE HOUSE BY THE SEA
  • Location: Sardinia
  • Software used: Autocad
  • Materials: Sardinian filed stone – flamed, brushed granite – whitewash plaster – cedar solid wood
  • Area: 230sqm indoor – 380sqm terrace – 2600sqm garden
  • Year: 2009

(more…)

Alojamiento Rural en Casa Cueva in Córdoba, España by UMMO Estudio

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: UMMO Estudio

The Cuevas del Pino estate sits in the foothills of Sierra Morena, in calcarenite stone terrain arranged in slightly sloping strata that gives rise to various geological formations native to the area, among which are the caves that traditionally have been used for farming and livestock.

Image Courtesy © Estudio Caja de luz

  • Architects: UMMO Estudio (Andrés Moreno · Manuel Murillo)
  • Project: Alojamiento Rural en Casa Cueva
  • Location: Villarrubia – Córdoba, España
  • PhotographyDavid Vico
  • Area: 104 (m2)
  • Year: 2012

(more…)

little_BIG house in Cleveland, Ohio by robert maschke ARCHITECTS

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: robert maschke ARCHITECTS

The little_BIG house is located in Cleveland, Ohio’s historic Little Italy neighborhood, known for its rich culture and artisanal background. The husband and wife client, both industrial designers, commissioned the project to create a studio for their work and a home to raise a growing family. The residence is located on a dense and constrained urban street away from the idyllic neighborhood center. The site is narrow and bound by three “shot gun” homes to the North, a retaining wall to the East, and a multi story condominium to the South. A former open framed steel warehouse, now used as a covered surface parking structure, is to the west, obstructing views from the site. The imposition of these structures help to inform the design approach.

Image Courtesy © Brad Fienknopf

  • Architects: robert maschke ARCHITECTS
  • Project: little_BIG house
  • Location: Cleveland, Ohio, USA
  • Photography: Brad Fienknopf
  • Project Team: Robert Maschke, FAIA; Marc Manack, AIA;  Matt Lindsay, Associate AIA
  • Design Principal: Robert Maschke, FAIA
  • Project Architect: Robert Maschke, FAIA
  • Project Manager: Robert Maschke, FAIA
  • Structural Engineer: I.A. Lewin, P.E. and Associates
  • Contractor: Schirmer Construction Company
  • Constr. Manager: Robert Maschke Architects
  • Building Area: 5,475 sf
  • Project Dates: Completed 2016

(more…)

Hospice Villa Sclopis in Torino, Italy by architetto Michele De Lucchi S.r.l.

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi S.r.l.

The eighteenth century villa owned by the Sclopis family, in Salerano Canavese, was used after World War 2 as an orphange, and later as a higher educational institute. The brief was to convert the complex into an assisted residence for terminal cancer and Alzheimer patients. The project restored the family villa and substituted the adjacent reinforced concrete volume with a new, steel-framed structure to accommodate a hospice. Internal floor heights were adapted to those of the older building, so as to eliminate differences of level and facilitate horizontal circulation. A centrally located stretcher-bearing lift integrates the vertical communications to provide quick service to all rooms. The complex was equipped with new heating, plumbing and electrical systems and medical gas supplies. The service units were re-allocated to the ground floor, the communal areas to the first, and the guest rooms to the upper levels. Wooden brise-soleils screen the glazed fronts of the hospice to soften light entering the rooms and to mitigate the impact of the new construction on the surrounding period architecture. The brise-soleil system is extended to the copper cladding of a neighbouring pavilion, internally reorganised to house the Alzheimer patients’ day centre.

Image Courtesy © Gabriele Basilico

  • Architects: architetto Michele De Lucchi S.r.l.
  • Project: Hospice Villa Sclopis
  • Location: Salerano, Torino, Italy
  • Photography: Gabriele Basilico
  • Client: Associazione Casainsieme
  • Project Team: Angelo Micheli (project leader), Paolo Fromage, Fabiola Minas, Claudio Venerucci, Silvia Suardi
  • Consultants: Triolet Costruzioni S.r.l, Ecogas Energia, S.A.L.F S.r.l (building contractors); arch. Antonio Perazzi (landscaping project); arch. Giovanna Codato (direction of work); Studio Sola (structural framework); Campeggi, De Padova, Produzione Privata, Artemide (furniture)
  • Area: 1.266 m2
  • Chronology: 2000-2007 design; 2007 completion

(more…)

The Acute House in Melbourne, Australia by OOF! Architecture

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: OOF! Architecture 

Description

Acute House is the transformation of a ‘renovator’s nightmare’ into a compact 21st century family home. The severe limitations of a tiny, very triangular site and the demanding heritage context have resulted in a pointy new wedge of house that is designed to exploit its problems.

The original, and extremely decrepit, Victorian weatherboard cottage had become impossible to inhabit but was well loved by the neighbourhood as well as its new owners.

Image Courtesy © Nic Granleese

  • Architects: OOF! Architecture (Fooi-Ling Khoo)
  • Project: The Acute House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Nic Granleese
  • Planning + Heritage: David Brand
  • Interior Design: OOF in collaboration with JPILD
  • Engineer: Mark Hodkinson Consulting Structural Engineers
  • Building Surveyor: Anthony Middling & Associates
  • Builder: Mitty & Price | Michael Briese (Builder/Director) Christian Klueter (Foreman)
  • External Cladding: Advanced Metal Cladding
  • Windows and Doors: Pickering Joinery
  • Joiner: TT Cabinets + Design
  • Steelwork: Redon Forge
  • Plumber: Innerline Plumbing
  • Electrician: Warner Electrical
  • Heating + AC: Marshall’s Heating & Air conditioning Pty Ltd
  • Concrete Polishing: Lumic

(more…)

Quarry House in Victoria, Australia by Hook Turn Architecture

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Hook Turn Architecture

Quarry House is a renovation and addition to an existing Victorian terrace in Brunswick East. The design takes its cues from the history of the local area, with particular reference to the brick and bluestone quarrying industries upon which Brunswick was founded. The built form is conceived of as two stacked boxes; the ground floor brick box and the upper storey bluestone box. The existing house was constructed almost entirely of brickwork and the ground floor addition remains faithful to this material. The upper floor recalls the local bluestone industry through a figurative representation of naturally occurring bluestone formations. These tessellated patterns are formed when basaltic lava flows cool to create bluestone, cracking and shearing in geometric arrangements. The upper storey is clad in folded zinc panels which recall columnar basalt, eroded at the rear facade to provide an arched, cave-like outline to the new master bedroom window.

Image Courtesy © Ben Tole

  • Architects: Hook Turn Architecture
  • Project: Quarry House
  • Location: Melbourne, Victoria, Australia
  • Photography: Ben Tole
  • Project size: 110 m2
  • Project Budget: $500000
  • Design time: 12 months
  • Construction time: 8 months
  • Completion date: Nov 2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy