Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

One Storey House by irving smith architects

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: irving smith architects 

Give suburbia a view and it develops an orientation. It expects to live toward the view, not behind it, and therefore assumes life will occur at the front. But with this convention those at the back lose their privacy to the street, their view or both. That, or their house becomes two storied in a search for a view. But with a prairie-like reserve behind, and encroaching suburbia out the front, the back isn’t always such a bad place to be.  Can a one storey house not find and protect a view at the back of a subdivision?

Image Courtesy © Patrick Reynolds

(more…)

Catalinas Houses in Córdoba, Argentina by Orange Obras Civiles

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: Orange Obras Civiles

“Casas Catalinas” are family homes located in Rio Ceballos, along the Córdoba mountain range and away from the city. They set up in 5000 square-foot lands.

The project seeks to provide home solutions to middle class young families that have access to social loans provided by the state. These 1185 square-foot houses have a limited budget and the main guidelines have to do with lively rooms, austere and detail less design, reducing construction costs.

Image Courtesy © Gonzalo Viramonte

  • Architects: Orange Obras Civiles
  • Project: Catalinas Houses
  • Location: Córdoba, Argentina
  • Photography: Gonzalo Viramonte
  • Software used: Autocad, SketchUp, V-Ray
  • Constructed area: 110 (m2)
  • Year: 2016-2017

(more…)

Zamir Home in Hod HaSharon, Israel by SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO 

The architecture and interior design of the house are the artwork of Shirli Zamir, the owner of the house, who has 14 years of experience at planning and designing working environments. During her work as a colleague at “Setter Architects”, she planned big and famous offices such as “Facebook”, “Algotec”, “Autodesk”, “Paloalto”, “Fiverr” and many more. Some of the projects planned by Shirli won local and international awards.

Image Courtesy © Kfir Ziv

(more…)

Summer house in Veddinge Hills, Denmark by Martin Kallesø Arkitekter

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: Martin Kallesø Arkitekter

The ground lies right beside the water in the bay of Sejerø and the project’s shape is inspired by birds that fly over the bay. The building is located on the ground’s most comfortable position with regard to sun, shelter and orientation towards the water.The four main volumes make up the body of the summer cottage.They contain the guest an- nex and sauna, living room with access to the terrace, dining zone in extension of the kitchen-dining area and the master bedroom with en suite large bathroom. A glass corridor with views of both the sea and the arrival area connects the guest annex and the main building. The summer cottage is modular with a wooden structure, at roof and black, vertically-mounted pro le cladding. The at roof is coated with a green sedum roof, so that on arrival you immediately have contact with the Sejerø Bay and the horizon beyond.The terrain declines so the four main volumes are placed on the site with a facade line and garden wall that follows the lines of the terrain, while also providing natural shelter from the wind. Interior materials comprise oak parquet, design concrete ooring and a front door in solid oak.

Image Courtesy © Martin Kallesø Arkitekter

(more…)

Casa MA in Guanajuato, México by e-arquitectos

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: e-arquitectos 

Casa MA is a 267.5 sqm (2879.3 sqft) residential project, located in León, Guanajuato, México.

A rock base is proposed in order to level and respond to the natural site’s slope. The shape of the house is simple and compact, with the purpose of having a standard building process, making its development economic, while accomplishing the local constructive/design requirements.

Image Courtesy © Paulina Vaqueiro Toriello / Francisco Vázquez

  • Architects: e-arquitectos
  • Project: Casa MA
  • Location: El Molino Residencial, Lomas I, B10. León, Guanajuato, México
  • Photography: Paulina Vaqueiro Toriello / Francisco Vázquez
  • Lead Architect: Fabián Marcelo Escalante Hernández
  • Team: Arq. Montserrat Vázquez, Arq. Marcela Arboleda, Arq. Marlene Rama, Arq. Gerardo Medina, Arq. Francisco Vázquez, Arq. Lilian Aguirre, Arq. Selene Aguilar
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 267.5m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Maison Glacé in Toronto, Canada by ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti 

ELASTICOSPA wins an Award at Archmarathon in Miami with the Maison Glacé project

There must be a difference in designing a home in Toronto as opposed to Turin: two very culturally different cities, different also in size and morphology.

Stefano Pujatti, founder of studio ELASTICOSPA must have asked himself this question often, when he decided to open the second headquarters of his studio in the Canadian metropolis.

Image Courtesy © ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

(more…)

Backyard House in Ho Chi Minh City, Vietnam by AD+studio

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: AD+studio

“Nhà phố” – a kind of architectural feature of Ho Chi Minh city has been built rapidly in bulk in the correspondence with the city’s development and the society’s need.

In addition to the intended use, some of the townhouses are being used as a business base; they come out in a rush and are operated almost the same based on the constructors and investors’ using habit and living environment. It has led to the result that there is little change in the building’s plan: the atrium and stair are arranged in the middle of the house, dividing the house into two separate parts. This arrangement since then has created many problems in terms of ventilation and lighting as well as the privacy of the surrounding living spaces but there is still no reasonable solution.

Image Courtesy © Dũng Huỳnh

  • Architects: AD+studio
  • Project: Backyard House
  • Location: Phú Nhuận Dist, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Dũng Huỳnh
  • Lead Architects: Nguyễn Đặng Anh Dũng
  • Design Team: Bùi Thanh Sang, Nguyễn Hữu Thể Trang, Nguyễn Văn Trung, Trịnh Hằng Tuyến, Võ Đình Huỳnh
  • Gross Built Area: 240m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Creueta House in Barcelona, Spain by Zest Architecture

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: Zest Architecture 

This house was designed in the 1950s by a local artist for his family. In those days a leafy suburb with single family dwellings, the area has now become an integral part of the city. The new owners, who fell for the possibility of city-living in a fairly quiet neighbourhood with unbeatable views towards the Mediterranean, hired ZEST to take on the task of doing a complete overhaul to make this house ready for family living in the 21st century.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Zest Architecture (Co Govers and Maria Matamala )
  • Project: Creueta House
  • Location: Creueta del Coll Park, Barcelona
  • Photography: Eugeni Pons
  • Areas: 
    • Surface  355 m2 + 170 m2 garden
    • Basement: 35,4 m2
    • Semi-basement: 109,55 m2
    • Ground floor: 88,7 m2
    • First floor: 121,89 m2
  • Construction: May 2015 – February 2016
  • Project: January 2015 – May 2015

(more…)

Raonjae in Cheongju, Korea by Kim Dong Hee

Monday, November 20th, 2017

Article source: Kim Dong Hee

“Raon” means “happy” in Korean. The site is located in a small village Chungwon. The town is between ridges of a mountain and a main attraction is the distinctive change of seasons with the leaves changing colors each season. In order to contain all the scenery surrounding the site, this house (Raonjae) is projected in four directions. Even though this house faces in four directions, it doesn’t have an excessive number of windows. This reflects the owner’s idea of privacy that there should be a hidden place to stay alone. At the porch along a white outer wall, there are white walls and stairs crossing the walls. There is a quiet room for the mother’s frequent guests after passing the porch. Facing the stairs, there is a deep kitchen on the left side, a bright living room on the right side, and a long deck is planned, which is a special feature of the house. Going up the stairs from the living room, there are two rooms for two sons and a small rooftop, and going up further, there is a bedroom and a bathroom for the married couple, and another rooftop. In order to satisfy the needs of the three generations in a single house, the space for one generation was clearly on the half-floor and the spaces do not interruptive each other, but are connected and have ambiguous relationships.

Image Courtesy © Yongsoon KIM

  • Architects: Kim Dong Hee
  • Project: Raonjae
  • Location: 133-1, Guseong-ri, Naesu-eup, Cheongwon-gu, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do, Republic of Korea
  • Photography: Yongsoon KIM
  • Exterior finishing: stuc-o-flex
  • Building Coverage: 16.80%
  • Site Area: 622.00§³
  • Floor space index: 25.33%
  • Building Area: 104.52§³
  • Gross Floor Area: 157.55§³

(more…)

Shangping Village Regeneration – Shuikou Area in China by 3andwich Design

Monday, November 20th, 2017

Article source: 3andwich Design

Selected as one of the “historical and cultural villages” in Fujian Province, Shangping Village has been sustained by its agricultural tradition and Hakka culture. In Shangping, most of the villagers have the surname of Yang, who are the descendants of Captain Yang Zhen from Han Dynasty. Shangping Village has a complete rural feng shui pattern where two streams run around the village and gather at Shuikou area (the water gap, village entrance). There are many provincial-level cultural heritages such as the Tai Fu Tai Mansion, the Yang’s Ancestral Temple, Shezumiao Shrine, Zhaogongmiao Temple, etc. According to the legend, the great scholar Zhu Xi used to give lectures in Shangping and to leave with treasured calligraphy. Therefore, Shangping has a reputation for “literary village surrounded by water “.

The gallery pavilion, Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: 3andwich Design (He Wei)
  • Project: Shangping Village Regeneration – Shuikou Area
  • Location: Xiyuan Town, Jianning County, Sanming City, Fujian Province, China
  • Photography: Jin Weiqi, Ri Yue Lan Cao
  • Client: People’s Government of Xiyuan Township
  • Architectural Design Team: Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen Long, Chen Huangjie, Wang Lingzhe, Zhao Tong, Ye Yuxin, Song Ke
  • Lighting Design: Zhang Xin Studio, Tsinghua University School of Architecture
  • Lighting Design Team: Zhang Xin, Han Xiaowei, Zhou Xuanyu, Niu Bentian
  • Interior Construction Drawing: Hongshang Design
  • Building area: 2700 sqm
  • Period of Design: Aug 2016 – Nov 2016
  • Period of Construction: Nov 2016 – Present

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise