Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Buena Vista in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects

Buena Vista challenges the idea of what a house looks like in a contemporary Brisbane suburb. The architectural idea centres around a brick and sheet metal industrial aesthetic that simultaneously references and subverts the local vernacular. The house embraces the courtyard plan which affords the occupants city views whilst allowing an intimate and private lifestyle.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: Buena Vista
  • Location: Brisbane, Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo

(more…)

SYDNEY STREET in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects 

Sydney Street involved the re-calibration of 100 years of Queenslander vernacular into a contemporary inner-city home. The idea was to renovate and extend the cottage in such a way as to reinforce and maintain the original geometry and form. The new architecture is expressed in the outdoor room and the ground plane of the ‘undercroft’ where brickwork has been chosen to ‘anchor’ the house into the site. A sympathetic but edgy approach to detailing and material completes an engaging and relevant addition to the tree-lined streetscape.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: SYDNEY STREET
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo
  • Software Used: Sketch Up

(more…)

Canyon House in Los Angeles, California by ANX – Aaron Neubert Architects

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ANX – Aaron Neubert Architects

The site for this 4000 sf residence consists of a steep descending hillside property within the Hollywood Hills. Constructed adjacent to the street to permit access to the foyer and garage, the home’s entry experience is developed to screen the courtyard and stair hall from passing automobile lights and noise. In contrast, and due to the potential for panoramic views of Los Angeles and the adjacent Runyon Canyon and Wattles Canyon Parks, our design approach focused on creating transparency at the rear of the home with fixed and operable floor to ceiling glazing, opening the entire home to the environment.

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

  • Architects: ANX – Aaron Neubert Architects
  • Project: Canyon House
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brian Thomas Jones
  • Software used: Rhinoceros
  • Project Team: Aaron Neubert (Principal), Jeremy Limsenben (Project Architect), David Chong
  • Structural Engineer: SAP Engineering
  • General Contractor: deKrassel Construction
  • Structural Steel: Banks Welding
  • Custom Fabrication: Dan Taron, Chris Taus, and John Dunne

(more…)

Parihoa in Auckland, New Zealand by Patterson Associates

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Patterson Associates 

The ancient architype of The Castle as an Outpost or Fort is rarely articulated in the modern world. This New Zealand farmhouse project explores this typology by being both commanding and defensive in one form.

Image Courtesy © Simon Devitt

Image Courtesy © Simon Devitt

  • Architects: Patterson Associates
  • Project: Parihoa
  • Location: Muriwai, Auckland, New Zealand
  • Photography: Simon Devitt and Jean Luc
  • Client: Mr & Mrs M & A Storey
  • Design Director: Andrew Patterson
  • Project Architect: Andrew Mitchell
  • Team: Andrew Patterson, Andrew Mitchell, Luke Douglas, Grant Scurr
  • Builder: Ross Seward Builders
  • Electrical: Craig Scobie Electrical
  • Engineer: Chris Groev, CPG New Zealand
  • Site Area: 240 hectares
  • Total Floor Area: 472m2
  • Start Date: 2003
  • Completion Date: 2009

(more…)

NT house in Broek in Waterland, The Netherlands by Atelier van Wengerden

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Atelier van Wengerden

This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam.

The 1970s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the east. To the west of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden.

Image Courtesy © Yvonne Brandwijk

Image Courtesy © Yvonne Brandwijk

 

  • Architects: Atelier van Wengerden
  • Project: NT house
  • Location: Broek in Waterland, The Netherlands
  • Photography: Yvonne Brandwijk
  • Structural Engineer: dioCON Ingenieurs BV
  • Contractor: Cor Koper Bouwbedrijf BV
  • Interior Fit-out Contractor: Thomas Meubels
  • Cost: € 202.500
  • Area: 229 square metres
  • Completion Date: July 2015

(more…)

Woodpeckers in Hampshire, England by Strom Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Strom Architects

Woodpeckers is a private house in the New Forest, designed as a two-storey replacement for a 1930s bungalow. The site sits amongst fields and private woodland just outside the National Park, with a heavily-treed and well-established garden.

The clients wanted a comfortable contemporary home as a weekend house, which would eventually become their permanent home in the future. With busy lives in London, they needed somewhere that they could retreat to at weekends to relax and to entertain friends. As keen gardeners and enjoying the outdoor lifestyle in the forest, they wanted a strong relationship with the garden, as well as the surrounding countryside.

Looking into the house from the ‘side’ – you see from the living area right through to the kitchen, with the master suite above, Image Courtesy © Luke Hayes

Looking into the house from the ‘side’ – you see from the living area right through to the kitchen, with the master suite above, Image Courtesy © Luke Hayes

(more…)

Hartrow in Winchester, England by Strom Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Strom Architects

Hartrow is a large-scale refurbishment and extension project to a 1960’s house in Winchester. The original house was unusual in its residential street setting, presenting an entirely different aesthetic, orientation and layout to its neighbours. Part of the challenge was to ensure that the works would celebrate its mid-century styling whilst bringing its function and performance up to twenty-first century standards.

The dark cladded façade provides a dramatic contrast to the warmth inside the house, Image Courtesy © Martin Gardner

The dark cladded façade provides a dramatic contrast to the warmth inside the house, Image Courtesy © Martin Gardner

 

(more…)

Cannon Lane House in London, England by Claudio Silvestrin Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Claudio Silvestrin Architects

This newly built house is located in the conservation area of Hampstead village in north-west London.

The project, commissioned by a developer with the intention of selling it to the luxury market, comprises a 5-storey house of 800m2, with an inset garage, 160m2 garden, and an indoor pool / spa.

Image Courtesy © Claudio Silvestrin Architects

Image Courtesy © Claudio Silvestrin Architects

  • Architects: Claudio Silvestrin Architects
  • Project: Cannon Lane House
  • Location: Hampstead, London, England, United Kingdom
  • Photography: James Morris, Pietro Savorelli and Giulia Ricagni
  • Client: Astwood
  • Size: 800m2
  • Date: 2015

(more…)

Berkshire in Minsk, Belarus by NOTA BENE

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: NOTA BENE 

Target: to develop a site improvement project of a large area with the rugged terrain, and a building exterior design

  • We have developed a full-fledged site improvement project of an area surrounding the house reconstructed by the Studio;
  • We have proposed a full-fledged construction solution that takes into account the rugged terrain and a 9-metre altitude difference;
Image Courtesy © NOTA BENE

Image Courtesy © NOTA BENE

  • Architects: NOTA BENE
  • Project: Berkshire
  • Location: Minsk, Belarus

(more…)

TRANSCO refurbishment in Decin, Czech Republic by 3+1 architekti

Saturday, November 19th, 2016

Article source: 3+1 architekti 

The historic warehouse from the late 19th century, similar to dozens of others that are to be found along the railway. Nice proportions, simple design, practicality.

Image Courtesy © Pavel Plánička

Image Courtesy © Pavel Plánička

  • Architects: 3+1 architekti (Plánička, Panenka, Urbanová)
  • Project: TRANSCO refurbishment
  • Location: Decin, Czech Republic
  • Photography: Pavel Plánička
  • Land area: 120 m2
  • Floor area: 120 m2
  • Enclosure: 830 m3
  • Project: 2015
  • Realization: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy