Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

A House in Trees in Bac Ninh, Vietnam by Nguyen Khac Phuoc Architects

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Nguyen Khac Phuoc Architects

“A House in Trees” locates in a small narrow land, which was divided with the area of 5×15 (m) in Tu Son town, Bac Ninh, Vietnam. This area is facing rapid industrialization and urbanization. There are several problems with the site such as noise and smog from traffic; and negative effects from industrial zone. The main façade is faced west.

Image Courtesy © Trieu Chien

Image Courtesy © Trieu Chien

  • Architects: Nguyen Khac Phuoc Architects
  • Project: A House in Trees
  • Location: Tu Son, Bac Ninh, Viet Nam
  • Photography: Trieu Chien
  • Architect in charge: Nguyễn Khắc Phước
  • Year: 2016

(more…)

Casa LOMA in Cundinamarca, Colombia by David Macias Arquitectura & Urbanismo

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: David Macias Arquitectura & Urbanismo 

Can a home with endless view the landscape interweave both spaces that create privacy and features an open house?

Thus the challenge of the project encourages research about the different types of traditional architecture of the garden and recreation. For this, the architects used the analog conceptualization of Urdimbre as generating element of the project to develop a design that understand their environment in terms of implementation, physical morphology of the land and architectural program.

Image Courtesy © Santiago Robayo

Image Courtesy © Santiago Robayo

  • Architects: David Macias Arquitectura & Urbanismo
  • Project: Casa LOMA
  • Location: Anapoima, Cundinamarca, Colombia
  • Photography: Santiago Robayo
  • Designers Team: Arq. David Macias, Arq. Miguel Quintana, Arq. Jaime Vargas
  • Completion year: 2016

(more…)

House in Freiburg, Germany by WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

This house is planned in the suburb of a city located in the southern region of Germany, whose site is on a gradual slope overlooking a vineyard and a valley. It is a single family unit with three bedrooms, one small office space, and an open-air swimming pool.

Image Courtesy © WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

Image Courtesy © WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

  • Architects: WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects
  • Project: House in Freiburg
  • Location: Freiburg, Germany
  • Co-worker: Architekturbüro mayer bährle
  • Major external finish: External wall: local stone cladding, Terrace: wood deck
  • Structure: reinforced concrete, 3 stories
  • Site Area: 893.71 sqm
  • Building Area: 292.25 sqm
  • Total Floor Area: 566.26 sqm
  • Design Term: 2006.03 – 2007
  • Building Term: 2007 – 2008

(more…)

Returning Hut in Fujian, China by FM.X Interior Design

Sunday, November 13th, 2016

Article source: FM.X Interior Design

Living in the hustle and bustle of city, working hard day and night for life and career, when stop and look back, the blue sky, green grass, beautiful mountains and open fields of childhood still linger in people’s mind. So people are eager to get away from the multifarious city, and return back to the long-lost nature to freely breathe the fresh air. Mr. Zhang, the owner, grew up in the countryside thinks that both apartments and villas nowadays are too small in size. Story height of commercial housing is becoming lower and lower and makes people feel uncomfortable. The site of this project is very quiet, he loves this piece of land. Due to his longing for natural environment and original life, he has been wishing to own a paradise-like house in a valley far away from the city where he and his families could enjoy a quiet and leisurely life.

Image Courtesy © WU Yong-Chang

Image Courtesy © WU Yong-Chang

  • Design Company: FM.X Interior Design
  • Project: Returning Hut
  • Location: Fujian, China
  • Photography: WU Yong-Chang
  • Design Director: XU Fu-Min
  • Design Scope: Architecture and Interior Design
  • Area: 390 sqm
  • Completion time: 2015

(more…)

Home in Lipetsk, Russia by Geometrium DSGN

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Geometrium DSGN

At the beginning of August 2014 we took House project in Lipetsk with total area 306 square meters. Customers — a young family — husband, wife and three newborn babies. House was not built by the time of technical requirements preparation, so interior design was made accurate with architectural project plan.

The interview with clients took us about 6 hours. We figured out a detailed needs, together imagined the future life in the new house, analyzed and created detailed technical requirements album with 48 pages.

Image Courtesy © Geometrium DSGN

Image Courtesy © Geometrium DSGN

  • Architects: Geometrium DSGN
  • Project: Home in Lipetsk
  • Location: Lipetsk, Russia

(more…)

Joto House Renovation in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Friday, November 11th, 2016

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

Between the Exterior Structure and the Building

The property is in the old quarter where there are used-to-be-stores and shops along historic Tokaido road. The father of the owner also used to run tobacco shop there. The project this time is to replace such old building with a two household residence in which the parents’ household and child’s household can live together.

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto)
  • Project: Joto House Renovation
  • Location: Minakuchichojoto  Koka, Shiga 528-0028 Japan
  • Photography: fuji-shokai/ masahiko nishida
  • Year: 2016/10

(more…)

Örnberget – Spine/Precipice in Stockholm archipelago, Sweden by Petra Gipp Arkitektur

Friday, November 11th, 2016

Article source: Petra Gipp Arkitektur

A narrow site high up on a precipice overlooks the inner Stockholm archipelago to the south. It meets a dense row of pine trees to the west and a softer grove of deciduous trees to the east. One enters the site from the north, where a generous staircase mediates the initial steep south-facing slope. The stairs follow a concrete wall that forms the spine of the structure, and lead the visitor downwards between the concrete wall on the one side and a wooden volume on the other. The staircase leaves the visitor at a gap in the concrete wall, providing a glimpse of the garden on the other side. The promenade continues along the closed wall, towards the view and the water, now flanked to the west by the row of pine trees. A second opening in the wall presents the entrance to the house and extends a passage through and across it, into the garden.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Petra Gipp Arkitektur (Petra Gipp, Malin Heyman, Marco Nathansohn and Maria Cagnoli)
  • Project: Örnberget – Spine/Precipice
  • Location: Älgö, Stockholm archipelago, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural engineer: Astadien – Johan Sandström
  • Landscape architect: HORN.UGGLA – Maria Horn
  • Project year: 2013-2016

(more…)

WOODMAN’S TREEHOUSE in England, United Kingdom by Mallinson Ltd

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Mallinson Ltd

The Woodman’s Treehouse is a luxurious two-storey suite arranged between and beneath the canopy of aged oaks. Far from being a woodland folly it is the sleepover den every grown-up dreamed of as a child; a self-contained tree-top world of tricks and toys, part castle, part hovel, part lair. The treehouse is determinedly architectural, eschewing archetypal ‘Dr Suess’ aesthetic kitsch in favour of controlled composition and material exploration. The timber building draws on diverse architectural and cultural references combining with theatrical effects to create a visually rich and playful construction in the picturesque tradition. The building is situated in a Dorset woodland campus offering green workworking courses and was constructed by a self-build team of highly skilled green wood furniture makers, woodworkers and traditional craftsmen to an exceptionally high standard.

Image Courtesy © Mallinson Ltd

Image Courtesy © Mallinson Ltd

  • Architects: Mallinson Ltd
  • Project: WOODMAN’S TREEHOUSE
  • Location: Dorset, England, United Kingdom

(more…)

House H in Wrocław, Poland by STOPROCENT Architekci s.c

Thursday, November 10th, 2016

Article source: STOPROCENT Architekci s.c

H House is nestled on the bank of the Bystrzyca river, in the suburbs of Wrocław. Before World War II this area was known as Schmiedefeld. A corner plot is lined by the street from the north and the east, while in the south it opens to a garden with many trees and a park Currently there is a small cottage from the 1970s, which the client decided to replace with a completely new one. Interestingly, there was another house designed for this location – a spacious three-storey villa with a large underground garage. However, the client decided the house was too big and too expensive and commissioned a new design. It was our task to draft a smaller, more modest building, better suited to the client’s needs. We decided to drop the underground part, a double garage and all redundant spaces.

Image Courtesy © STOPROCENT Architekci s.c

Image Courtesy © STOPROCENT Architekci s.c

  • Architects: STOPROCENT Architekci s.c
  • Project: House H
  • Location: Wrocław, Poland
  • Design team: Przemek Kaczkowski, Magda Morelewska
  • Co-operation: Aleksandra Wolffgram, Krzysztof Melon-Mika
  • Plot area: 1117
  • Usable area: 270 m2
  • Year: 2016

(more…)

Monolith House in Victoria, Australia by Rara Architecture

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Rara Architecture

Our mission was to reinstate the old home’s glory through highlighting it’s simplistic characteristics and its overall form. We stripped it right back to a neutral state. The height of the rear addition had the potential to dwarf the original heritage home, so, sympathetically, we mimicked the roof angle, but didn’t hide it. Nothing about the addition is ‘trying to hide’ anything. The old building transitions smoothly to the new, visually and emotionally, both internally and externally – the old floorboards transition to a new polished concrete slab, the old weatherboards transition to a perforated brick wall (outlining the central Zen garden) and then again to a solid brick wall. The addition, which can be enjoyed from the rear lanes and from within the property stands proud, like the existing Edwardian; it stands high, and strong without any exaggeration or excess, it is brutal, minimal and statuesque: a monolith.

Image Courtesy © Christopher Alexander

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Rara Architecture (Wesley Spencer)
  • Project: Monolith House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Alison McWhirter, Christopher Alexander
  • Software used: AutoCAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy