Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Casa Garcias in Cancún, México by Warm Architects

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Warm Architects

Garcias’ House is located on a 273 square meter lot in a fast growing residential area of Cancun. The lot is adjacent in its northern and western sides with other residential lots, while it faces greenery to the east and the street to the south. The strategy for this project was to limit the habitable volume on the western side, in order to make the most of the view, the shadow and incorporate the public greenery with the interior of the house, thru the empty space between them.

Image Courtesy © Wacho Espinosa

Image Courtesy © Wacho Espinosa

  • Architects: Warm Architects
  • Project: Casa Garcias
  • Location: Cancún, México
  • Photography: Wacho Espinosa
  • Architect in charge: Carlos Armando del Castillo
  • Area: 215 m2
  • Date: 2014

(more…)

Mehrabad House in Isfahan Province, Iran by Sarsayeh Architectural Office

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Sarsayeh Architectural Office

For those people who have a long experience of living in single-unit houses with a courtyard, it is a great challenge to change their life style and live in apartment houses.

Losing many of desirable advantages of single unit houses such as independency, fellowship with nature, existence of hierarchy and, natural ventilation and … is a trouble for the people who want to live apartment units.

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

  • Architects: Sarsayeh Architectural Office
  • Project: Mehrabad House
  • Location: Isfahan, Isfahan Province, Iran
  • Photography: Farshid Nasrabadi
  • Software used: Autocad and autodesk 3dS Max(V-Ray)
  • Client: Ali Mirhosseini
  • Architect in charge: Behnam Sefidi
  • Design assist : Hengameh Akbari
  • Contractor : Farhad Bahramipour
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1350 sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Duplex Santa Engracia in Madrid, Spain by James & Mau

Saturday, January 14th, 2017

Article source: Infiniski  

Putting together two small penthouses duplex gave us the opportunity to reorganize and treat the resulting space as a non-urban single family house.

This way it’s divided into a floor for night programme and another one for common day areas. These include an exterior prolongation in a terrace, treated as a garden to enhance the “single family house” sensation despite being in the city. Wood is used on floors, walls and ceilings as a natural material from rural houses.

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

  • Architects: James & Mau
  • Project: Duplex Santa Engracia
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Matías Pérez Illeras
  • Built meters: 150m2
  • Year: 2010

(more…)

Two courtyards in Los Angeles, California by MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P.

Saturday, January 14th, 2017

Article source: MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P.

We received a commission from a married couple to design a house to be built on a small plot (with an 8-meter frontage and a depth of 30 meters) inserted within a dense and difficult context. The couple, whose children had already left home, asked us for a simple house, obstruction-free and with a strongly contemporary feel.

Image Courtesy © David Cervera

Image Courtesy © David Cervera

  • Architects: MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P. (Javier Muñoz Menéndez)
  • Project: Two courtyards
  • Location: Los Angeles, California, United States
  • Photography: David Cervera
  • Other Participants: Arch. Gareth Lowe Negrón, Arch. Iza Pérez Jaramillo, Arch. Javier Ceballos Cabañas.
  • Suppliers / Products: Ing. Jorge Pino Gamboa / Construction
  • Constructed area: 219.55 (m2)
  • Year: 2015

(more…)

Mountain View Double Gable Eichler Remodel in California by Klopf Architecture

Saturday, January 14th, 2017

Article source: Klopf Architecture

Klopf Architecture, Outer Space Landscape Architects, Sezen & Moon Structural Engineer and Flegels Construction updated a classic Eichler open, indoor-outdoor home.

Everyone loved the classic, original bones of this house, but it was in need of a major facelift both inside and out. The owners also wanted to remove the barriers between the kitchen and great room, and increase the size of the master bathroom as well as make other layout changes. No addition to the house was contemplated.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Mountain View Double Gable Eichler Remodel
  • Location: California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Project Team: John Klopf, AIA, Klara Kevane, and Yegvenia Torres-Zavala
  • Landscape Architect: Outer Space Landscape Architects
  • Structural Engineer: Sezen & Moon
  • Contractor: Flegels Construction
  • Landscape Contractor: Roco’s Gardening & Arroyo Vista Landscaping, Inc.
  • Year completed: 2015

(more…)

Garage House in Lisbon, Portugal by fala atelier

Saturday, January 14th, 2017

Article source: fala atelier

The project started with an unconventional request from an open minded couple: within a very tight budget, to convert a windowless 200m2 garage into a house. The proposed intervention intended the clearest reading possible of the existing structure, emphasising its strength. While the garage was careless and grey, the house is clean and white; its materiality is flat, its light is abstract. Two generous bathrooms were included behind a curved wall, where a broken corner was before; the walls and ceilings were painted in white and the floor covered in a continuous polished concrete surface; the existing skylights we’re rethought. No other change felt necessary. Carefully placed elements organize the living areas: a marble kitchen, curtains, potted plants. Along with the furniture, the free standing elements carry the flexible identity of the house, hinting its domesticity while punctuating the abstract volume with color.

Image Courtesy © fala atelier

Image Courtesy © fala atelier

  • Architects: fala atelier
  • Project: Garage House
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Project Team: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Mariana Silva, Camelia Petre, Clara Pailler
  • Consultants: Paulo Sousa
  • Year: September 2015 – April 2016
  • Status: Private Commission; Built

(more…)

Casa Invisibile by Delugan Meissl Associated Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: Delugan Meissl Associated Architects  

Casa Invisibile is a flexible housing unit, which consists of a prefabricated wood structure designed for turnkey implementation at any designated site. Maximum flexibility and spatial quality are the key elements in its concept of development. The open layout is structured by a chimney and a wet cell creating three spatial units that provide for individual use and design. The structure and ambience of the rooms are characterised by the use of domestic woods. The mounting framework and fitments of the housing unit are exclusively assembled from prefabricated elements at the factory. The overall dimensions are 14.50 x 3.50 meters, which provides for easy transportation by lorry. Design and texture of the interior design and façade can be determined by the client from various options listed in a design catalogue. This provides for tailor-made design options for the housing units as well as for flexible pricing options. Through modular element construction and the intensive use of wood, the housing units can be completely disassembled thus minimizing their environmental footprint. By combining innovation and mobility at a reasonable price, Casa Invisibile is a product that offers a ground breaking alternative in an increasingly critical housing situation.

Image Courtesy © Christian Brandstaetter

Image Courtesy © Christian Brandstaetter

  • Architects: Delugan Meissl Associated Architects
  • Project: Casa Invisibile
  • Location: Various
  • Photography: Christian Brandstaetter
  • Project manager: Gerhard Goelles
  • Gross floor area: 50 m²
  • Net floor area: 45 m²
  • Construction volume: 160 m³
  • Start of planning: 02/2013
  • Start of construction: 05/2013
  • Completion: 07/2013

(more…)

The Re-wrapped House in Jalan Binchang, Singapore by A D Lab Pte Ltd

Friday, January 13th, 2017

Article source: A D Lab Pte Ltd 

This quiet low-rise cul-de-sac of semi detached houses at Jalan Binchang is similar to many in Singapore.  Constructed mostly in the 1970’s, the pairs of two storey brick houses are now at the stage in their building lifespan where renovation is eminent.  The designers saw the development of the quaint neighborhood and its natural evolution as a main source of inspiration in the design of no. 67 Jalan Binchang.  They brainstormed on how to enlarge and rejuvenate the existing semi detached house while maintaining a harmony with the existing built environment, the history of tropical residential buildings and with the natural environment.  The designers looked at the existing building as one would study a living organism that needed to adapt to a new environment.  Instead of demolishing its embedded history and reinventing it as something completely new, they decided to use its structure, its internal logic of organization and meaning as a starting point to the design, and to build upon this pre-existing pattern and structure to evolve it into a new form and space.  The architects find it important to study how space can evolve with time and with the changing conditions of the inhabitants so that the lifespan of construction can be increased.  Also as a way of reducing waste, savings cost on the project, and minimizing disruption to the neighbor’s house, the designers decided to retain the entire 2-storey semi detached house on the site.  Between this structure and a newly added 2 storey plus attic extension, a gap between the old and new structures was kept to bring light and wind through the house as well as to allow for the settlement of the new structure independently from the old.  The internal building’s logic of the front facing public room, rear facing services and private second storey of the existing house was maintained and carried over to the side extension.

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

  • Architects: A D Lab Pte Ltd
  • Project: The Re-wrapped House
  • Location: 67 Jalan Binchang, Singapore
  • Photography: Edward Hendricks, CI & A Photography
  • Project Team Members: Warren Liu, Wu Yanling, Anna May Manrique, Najeeb Rahmat
  • Builder/ Construction Company: Newell Builders Pte Ltd
  • Building Surveyor: LEE BOON HAW Registered Surveyor
  • Quantity Surveyor: CCL CHARTERED SURVEYORS PTE LTD
  • Civil and Structural Engineering Firm: EPM CONSULTANTS
  • Site Area (sq-ft or sq-metres): 496.80 sq metres
  • Total Floor Area (sq-ft or sq-metres): 529.55 sq metres
  • Time to complete (Number of months): 9 – 12 months

(more…)

“House in Yatomigaoka” in Aichi, Japan by TSC Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: TSC Architects

This house offers the family a life to live closer to green. Living room is that the sash is completely full open, and has a space to feel the green integrated north garden and south garden. On 2nd floor balcony, planters are placed randomly, which makes a series of green together with green in front and back of the building. These plants help to cool down the temperature , block sunshine and offer privacy for residents. Planted zone with a vertical ties forms a favorable environment for the residential and region.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: House in Yatomigaoka
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 400.63 sqm
  • Built area: 118.52 sqm
  • Total floor area: 279.47 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2015

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise