Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Gordon’s Bay House in New South Wales, Australia by Madeleine Blanchfield Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Madeleine Blanchfield Architects

This 6 bedroom home on the foreshore in Gordon’s Bay, Coogee was built for a young family.

It incorporates a north facing courtyard to bring light and air into the centre of the steep, east facing site.

The entry offers a vista from Gordon Avenue through the three storey stair void, across the 15m lap pool, and to the bay beyond.

Image Courtesy © Robert Walsh

  • Architects: Madeleine Blanchfield Architects
  • Project: Gordon’s Bay House
  • Location: Sydney, New South Wales , Australia
  • Photography: Felix Forrest (interiors) and Robert Walsh (exteriors)
  • Software used: Vectorworks and SketchUp

(more…)

Coniwa in Tokyo, Japan by YUUA Architects and Associates

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: YUUA Architects and Associates

“coniwa” is a cooperative housing residence, located in the suburbs of western Tokyo.

It consists of eleven dwellings arranged around a lush courtyard, which is covered by a wooden boardwalk. In this project the clients were initially provided with a constructive and architectural framework, in which the plan was designed according to the individuals’ requests.

Image Courtesy © SOBAJIMA, Toshihiro

  • Architects: YUUA Architects and Associates (Madoka Aihara & Tomokazu Shimizu)
  • Project: Coniwa
  • Location: Koganei-shi, Tokyo, Japan
  • Photography: SOBAJIMA, Toshihiro
  • Software used: Vectorworks
  • Producer: Archinet
  • Structural Engineer: Hirotsugu Tsuboi Structural Engineers, RGB Structure
  • Facility Engineer: Kitamura Machinery Engineering
  • Plants Designer: SOLSO
  • Constructor: Ishizue Column Co., Ltd.
  • Project Area:  718.86m2
  • Building Area: 373.63m2
  • Size: 886.52m2
  • Year: 2014-2015

(more…)

Tamarama House in Sydney, Australia by Porebski Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Porebski Architects

Located on a corner site on the hills overlooking Tamarama Beach the design allows the house to be a sculpture on the site. With stone forming the base a sculptured curved fa§ade creates the lighter upper levels. The building is beautifully modulated by the use of timber batten extensions forming bay windows against the curvaceous white render masonry which all sit wonderfully with the Will Dangar designed gardens.

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Porebski Architects
  • Project: Tamarama House
  • Location: Sydney, Australia 
  • Photography: Andrew Worssam and Justin Alexander
  • Interior designer: Alexandra Donohoe

(more…)

CASA PATIOS in Lima, Perú by Riofrio + Rodrigo Arquitectos

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Riofrio + Rodrigo Arquitectos

The design objective of the project was to elongate the volume of the residence so as to take full advantage of the extensive plot. To achieve this, the traditional typology of a house-courtyard was reinterpreted thereby creating a succession of open spaces contained by the final building.

Image Courtesy © Jaime Gianella

  • Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos (Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña)
  • Project: CASA PATIOS
  • Location: Chorrillos, Lima – Perú
  • Photography: Jaime Gianella
  • Furniture and Decoration: Ferrini
  • Construction area: 548 m2
  • Land area: 1,170 m2
  • Year of Construction: 2014

(more…)

Junction Shadow House in Toronto, Canada by POST Architecture

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: POST Architecture

The Junction Shadow House is a semi-detached residential dwelling that began as a mirror-image of its attached neighbour. Early in the design process, it became evident that the previous additions (front room over the porch, rear Mud Room) were structurally compromised and threatening to destabilize the original masonry structure. As a result, they were demolished, leaving the shell of the original house to work with, in the shadow of its longer neighbour. Natural light was not available from all sides, so the design focused on maximizing the light penetrating from the south, as well as moving it through the house as much as possible. The interiors are a bright white colour and the spaces are visually interconnected on all levels through a feature staircase, creating views and plays with shadows on all levels.

Image Courtesy © POST Architecture, photographed by Revelateur Studio

  • Architects: POST Architecture
  • Project: Junction Shadow House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Revelateur Studio

(more…)

Casa LB4 in Piura, Perú by Riofrio + Rodrigo Arquitectos

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Riofrio + Rodrigo Arquitectos 

This project was developed under the constraints given by the client and the extreme temperatures and climate in the city of Piura. In response to the client’s needs, a compact house was appropriate but in order to ensure the house remained cool in extreme heat, we decided to turn the volume to be parallel to the longest side of the lot. From here, cross ventilation was maximized and the house was protected against the strength of afternoon sun. The result is an elongated volume in the middle of the plot which enjoys the open space from all the rooms within the house. Finally, the terrace is a contiguous space to the larger but compact volume, thereby giving it a preferential position to the garden.

Image Courtesy © Fernando Barranzuela Ramírez

  • Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos (Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña)
  • Project: Casa LB4
  • Location: Loma Blanca, Piura, Perú
  • Photography: Fernando Barranzuela Ramírez
  • Design Team: Josef Kubat, Yvonn Jhong
  • Structures: Ing. Jorge Avendaño A.
  • Electrical: Jaime Alca Yañez
  • Plumbing: Roberto Pain Peralta
  • Construction area: 315 m2
  • Land area: 450 m2
  • Year of Construction: 2015  (more…)

House Of The Seven Gardens in Cádiz, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos 

It is Grazalema mountain range the one that creates a wall to high humidity winds coming from Atlantic Ocean.

Because of that, in this part of the south of Spain there is one of the highest rainfall index from Iberian peninsula. Climatology from Subbetica mountain range draws the proposal placed in a large plot where you can see the landscape from Sierra Nevada to African coast.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

(more…)

De Helling by Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Remodel house built in 1994. Placining a new rooftop which hangs over for 1 meter Wooden cladding. Expansion on rearside

Image Courtesy © Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

  • Architects: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma
  • Project: De Helling

(more…)

Cloud Cuckoo House in Black Forest, Germany by Uber Raum Architects

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Uber Raum Architects

Introduction

London practice UberRaum Architects have built a mountainside house with dramatic interiors and framed views inspired by its surrounding landscape.

Cloud Cuckoo House in the Black Forest, Germany, sits at an altitude of 800m above sea level.  When fog drifts into the valley, the home for a young family appears to float above the clouds, enjoying magical uninterrupted views across the fairytale landscape of the Upper-Rhine area.

Image Courtesy © Uber Raum Architects

(more…)

Bunga Low – low energy refurbishment of a sixties bungalow in Sint-Denijs-Westrem, Belgium by urbain architectencollectief

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: urbain architectencollectief 

In this project a solitary sixties bungalow with a gentle sloped roof was refurbished and extended.

A new clear plan was distilled from the existing, with a maximum relation with the garden.

The existing rooms on the northern facade of the bungalow were adjusted in order to form a functional strip, serving as entrance hall, bathroom, storage rooms and a private office space. The living spaces were aligned in an open space along the southern facade, benefiting from large windows that give acces to morning and afternoon terraces and the garden. Two furniture elements divide the open space: a fireplace and a kitchen cabinet.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: urbain architectencollectief
  • Project: Bunga Low – low energy refurbishment of a sixties bungalow
  • Location: Sint-Denijs-Westrem, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin, Ghent, Belgium
  • Lead Architects: David Niville, David Claus, Dieter Delbaere
  • Structural engineer: Sileghem & Partners, Zwevegem, Belgium
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy