Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

NO.V.A PROJECT in Rio de Janeiro, Brazil by STUDIO ARTHUR CASAS

Thursday, November 12th, 2015

Article source: STUDIO ARTHUR CASAS

Part of Italian group ENEL Brasil, aiming Rio’s 2016 Olympics and the challenges of energy and water supply in Brazil, started with the support of Rio’s universities and the city of Niteroi, the project N.O.V.A. (which stands for We Live Tomorrow Now, in Portuguese). It sought to seek alternatives to answer contemporary concerns on sustainability, flexibility and adaptation of architecture to present and future challenges. It is not about forging concepts for a theoretical future; on the contrary, the objective is to break the cliché of a house that never becomes reality and to propose concrete evolving schemes. Existing technologies and behavioral patterns guided the project and the engagement in bringing collective consciousness for problems requiring alternative social behaviors.

Image Courtesy © STUDIO ARTHUR CASAS

Image Courtesy © STUDIO ARTHUR CASAS

  • Architects: STUDIO ARTHUR CASAS
  • Project: NO.V.A PROJECT
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • AUTHOR: Arthur Casas
  • CO AUTHORS: Beto Cabariti, Rodrigo Carvalho, Cristiane Trolesi, Gabriel Ranieri, Ana Julia Sprovieri, Nara Telles, Daniel Vianna, Marilia Pelegrini and Regiane Khristian
  • COLLABORATORS: Alessandra Fuccillo, Eduardo Mikowski, Fernanda Müller, Gabriela Amaral, Lucas Takaoka and Raul Valadão.
  • PROJECT DATE: November 2014
  • PROJECT COMPLETION: May 21st 2015
  • PLOT AREA: 2500m²
  • BUILT AREA: 390m²

(more…)

Tel-Aviv Townhouse in Israel by Dzl Architects

Sunday, November 8th, 2015

Article source: Dzl Architects

The townhouse is situated on an urban threshold at the edge of the ayalon cbd of tel aviv. The neighborhood in south east tel aviv, is defined by the highway to the west givatayim to the east, yad eliyahoo to the south and nahlat itzhak to the north.

Image Courtesy © Tal Nisim

Image Courtesy © Tal Nisim

  • Architects: Dzl Architects, David Lebenthal
  • Project: Tel-Aviv Townhouse
  • Location: Tel-Aviv, Israel
  • Photography: Tal Nisim
  • Software used: Vectorworks
  • Year: 2013
  • Size: 200 sqm 

(more…)

Evans House in Mendoza, Argentina by A4ESTUDIO

Sunday, November 8th, 2015

Article source: A4ESTUDIO

The vineyard landscape with the Andes Mountains is subtle, we must rise over the vegetation line to get the views of the valley and the Andes mountains.

Image Courtesy © Michael Evans + A4estudio

Image Courtesy © Michael Evans + A4estudio

  • Architects: A4ESTUDIO
  • Project: Evans House
  • Location: Tunuyán, Mendoza, Argentina
  • Photography: Michael Evans + A4estudio
  • Author Architects: Juan Manuel Filice, Leonardo Codina Architects
  • Project Year: 2010/2014
  • Equipment and interior design: Josefina Nazar, Magdalena Toso
  • Materiality: Corten steel, Concrete, Wood
  • Floor area: 270 m2

(more…)

PERCY LANE MEWS in Dublin, Ireland by ODOS architects

Sunday, November 8th, 2015

Article source: ODOS architects

Situated adjacent to the Royal canal, these 3 mews houses give little away to the street of their interlocking light filled floor plates. The black zinc curved hat and the stone gables contain 3 dwellings which have direct access to external space and natural daylight from every room at every level.

Image Courtesy © Donal Murphy

Image Courtesy © Donal Murphy

  • Architects: ODOS architects
  • Project: PERCY LANE MEWS
  • Location: Dublin, Ireland
  • Photography: Donal Murphy
  • Designed: 2013             
  • Completed: January 2015
  • Contractor: Sheerin Construction
  • Area: 3 no houses – each house with a total area of 175sqm each

(more…)

Courtyard House Plugin en Masse – Second Phase in Beijing, China by People’s Architecture Office

Sunday, November 8th, 2015

Article source: People’s Architecture Office

The Courtyard House Plugin is an award winning prefabricated modular system for urban regeneration. Using a house-within-a-house approach the system offers a inexpensive alternative to tearing things down. It is a main feature for the Dashilar Project, a initiative aimed at upgrading an important neighborhood in the historic core of Beijing.

Image Courtesy © People’s Architecture Office (PAO)

Image Courtesy © People’s Architecture Office (PAO)

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: Courtyard House Plugin en Masse – Second Phase
  • Location: Dashilar, Beijing, China
  • Photography: People’s Architecture Office (PAO)
  • Client:Dashilar Platform
  • Date of Completion: September 2015
  • Principal: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Cui Gangjian, Chen Yihuai, Gao Tianxia, Jiang Hao, Lin Tianquan, Liu Qianqian, Sun Liming, Wang Wei, Zhang Minghui, Zhou Ying

(more…)

Thorncrest House in Etobicoke, Canada by Altius Architecture

Sunday, November 8th, 2015

Article source: Altius Architecture

Situated in a quiet Etobicoke residential neighbourhood, Thorncrest House stands out as a contemporary gem within its surroundings. The dwelling’s distinctive blue zinc cladding and Spanish cedar accents create a unique street presence alongside the suburban beige villas.

Image Courtesy © Altius Architecture

Image Courtesy © Altius Architecture

  • Architects: Altius Architecture
  • Project: Thorncrest House
  • Location: Etobicoke, Ontario, Canada
  • Software used: Graphisoft Archicad

(more…)

W house in Beijing, China by SLOW Architects

Friday, November 6th, 2015

Article source: SLOW Architects

This is a studio and residence built from the renovation and expansion of a small single-story building. The original building is brick structure with slope roof. Now we take away the old roof and change it into three stories by making use of original brick walls and adding new light wooden structure walls. Since the surrounding environment is relatively messy, we put wood workshop which is not so private on the first floor, and lift the living functions on to the second floor from where the orchard and farmland on the west can be seen. The third floor consists two lofts and an outdoor terrace. The functions are organized as a series of platforms, from workshop on first floor, then dining room, living room, kitchen on second floor, finally to loft and terrace on third floor, spiraling up the two-story high atrium. The height differences between the platforms are determined in a way that some of the terraces are floors as well as big seats where people can sit leisurely to form a very casual atmosphere. This house is also an early test of light wood construction in China.

Image Courtesy © SLOW Architects

Image Courtesy © SLOW Architects

(more…)

House in Rato, Portugal by CHP Arquitectos

Friday, November 6th, 2015

Article source: CHP Arquitectos

The design consists of the refurbishment and expansion of an existing building in one of Lisbon’s historic neighbourhoods. The vernacular characteristics of the front facade were refurbished and clarified. Inside the design aims to create and free space on each floor, enhancing its size and scale, and creating a dialogue between the front and back facades, enabling light to entre through both directions. All technical aspects inherent to a contemporary family house are resolved through a block at the centre of each floor, liberating the side walls, unveiling both facades.

 Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: CHP Arquitectos
  • Project: House in Rato
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Foundations and Structures: Engª. Joana Almeida Ribeiro
  • Building Systems: Engº Manuel Fanica / Artur Paixão
  • Mechanical, Thermal, Acoustics: Engº Bruno Anastacio – Arqª Cristina Nobre
  • Landscape: Arq. Nuno Mota 
  • General Contractors: Engº João Ribeiro (EJR -Sociedade Técnica de Projetos e Construções Lda )
  • Project Year: 2014

(more…)

Observation house in Bulgaria by I/O architects

Friday, November 6th, 2015

Article source: I/O architects

The house is located on a hill in the highest corner of a village amid an agricultural area in Northeast Bulgaria.

The site of the project is distinguished both by its panoramic views and distant visibility. In order to strengthen them, a part of the program is located in the seemingly blind bastion-like volume and the living area is elevated high on it. This brings view completion up to 360 degree and privacy in the fully opened space above. The pitched roof connects geometrically the upper volume with the base and adds complexity in the interior space while the oversized eaves connect it to the little meadow around and exaggerate the hovering effect of the slim metal structure. The proportion and the materiality of the solid base give it the appearance of an infrastructural object that define the edge of the village and conceal the ambitious program of the house. The only perforation leads to the cave like space of the entrance hall / garage. The materiality of the interior spaces is dominated by local species wood cladding, which balances the roughness of the entire structure and its surroundings.

Image Courtesy © Assen Emilov

Image Courtesy © Assen Emilov

  • Architects: I/O architects
  • Project: Observation house
  • Location: Bulgaria
  • Photography: Assen Emilov
  • Design team: Viara Jeliazkova, Georgi Katov, Stefan Apostolov
  • Gross floor area: 980 sq. m.
  • Site area: 4640 sq. m.
  • Project: 2012-2013
  • Construction: 2013-2015

(more…)

Bal House in Menlo Park, California by Terry & Terry Architecture

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: v2com

This project consists of a single-story addition and renovation to an existing mid-century ranch house in Menlo Park, California.

Conceived for a retired couple, the open and accessible design integrates the living space with the rear garden to create a well-lit domestic extension. Comprised of two floating volumes, the addition formally designates the bedroom to the west and the main (common) space to the east. The two wings gradually diverge from the original structure to generate a glass-clad fissure in between. This void space pulls the garden inwards, injecting elements of the outdoors into the core of the house.

house connecting to rear deck and garden area, Image Courtesy © Bruce Damonte

house connecting to rear deck and garden area, Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Terry & Terry Architecture
  • Project: Bal House
  • Location: Menlo Park, California, US
  • Photography: Bruce Damonte
  • Software used: ArchiCad from Grafisoft
  • Project Team: Alex Terry, Ivan Terry, Matt Bisset
  • Project Engineer: Santos Urrutia Structural Engineers Inc. San Francisco
  • Contractor: Timberline Construction
  • Completion Date: July 2011

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy