Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Amstelloft in Amsterdam, The Netherlands by WE ARCHITECTEN

Friday, January 20th, 2017

Article source: WE ARCHITECTEN

The collective DIY-housing project Amstelloft consists of spacious loft-apartments. Inspired by dwellings in old schools, churches and warehouses: flexible space with double height which can be turned into living spaces ranging from open lofts to four-bedroom-apartments. The future inhabitants were intensely involved in the realization benefiting the pronounced posibilities and character of the design.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: WE ARCHITECTEN
  • Project: Amstelloft
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Filip Dujardin
  • Client: Bouwgroep Amstelloft
  • Contractor: Van Bekkum bouwondernemingBV
  • Period: 2012 (start design) – 2016 (completion)

(more…)

Dogok Maximum in Seoul, Korea by Moon Hoon

Friday, January 20th, 2017

Article source: Moon Hoon

It reflects the client’s personality in a frank manner. Considering that the client, who had dreamt all kinds of mysterious dreams only to overcome them while living in a house built on a rock of mystical forces at a high area of Gangbuk, Seoul, purchased the plot of a fortuneteller and a shaman beside a tall wall in Gangnam, this is a world that must be full of many unexplainable things. In contemporary terms, this building would be considered a mixed-use narrow house, combining a basement studio for the client’s son, a photographer, a reception area, as well as a residence for mother and son that has been equipped with a compact elevator to account for the weakened joints of the elderly.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Dogok Maximum
  • Location: 959-57, Dogok-dong, gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Client: Jeon gyeong deuk
  • Design team: Kim jaekwan, Kim sookhee, Kim haeree, Shin Jinseok , Jade Narrido, Jason Houliston
  • Structure: RC
  • Exterior finishing: Exposed concrete
  • Building to land ratio: 59.94%
  • Floor area ratio: 193.27%
  • Building scope: 4F
  • Parking: 1
  • Height: 15.8m
  • Site area: 68m²
  • Building area: 40.76m²
  • Gross floor area: 183.97m²

(more…)

Domus Aurea in Nuevo León, México by GLR Arquitectos in collaboration with architect Alberto Campo Baeza

Friday, January 20th, 2017

Article source: GLR arquitectos

Placed in one of the most exclusive and privileged zones of Monterrey with an incomparable view towards the “Sierra Madre Oriental”, we found the “Sorteo Tec’s House 202”.

The residence is a tribute to Barragán, a great Mexican architect in whose designs abounds the strong presence of the light. This brightness is being reinterpreted in the project with a stunning wall covered in a golden sheet, which is also a tribute to another great artist named Mathias Goeritz.
Its shinning gives the home a magical touch that extends across the entire building, like a modern Domus Aurea.

Image Courtesy © Javier Callejas Sevilla

  • Architects: GLR arquitectos (Gilberto L. Rodríguez) in collaboration with Estudio Campo Baeza (Alberto Campo Baeza)
  • Project: Domus Aurea
  • Location: Monterrey, Nuevo León, México
  • Photography: Javier Callejas Sevilla
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Project Team: Pamela Díaz de León, David Alatorre, Viviana Ortíz, Mauricio Bárcenas, Katia Radilla, Guillermo Durán, Alejandro Cervilla García, Ignacio Aguirre López, María Pérez de Camino Díez, Elena Jiménez Sánchez, Tommaso Campiotti, Imanol Iparraguirre Barbero
  • Extension: 550 M2
  • Year: 2012 – 2015

(more…)

Lodgepole Retreat by Arch11 Inc.

Friday, January 20th, 2017

Article source: Arch11 Inc.

At an elevation of 9,000’ above sea level, the site of this modern chalet is an alpine meadow at the base of an inclined ridge 4,000’ below the summit of one of North America’s highest mountain peaks. The property, surrounded by a Lodgepole pine forest, includes a sensitive wetland ecosystem at one end and the remnants of an exploratory pit mine at the other. The main space of the three-bedroom, three-bath family retreat is glazed on three sides allowing a blurring of inside and out and providing expansive views of the rugged mountain ridge beyond and the meadow below.

Image Courtesy © Arch11 Inc.

  • Architects: Arch11 Inc.
  • Project: Lodgepole Retreat
  • Software used: Revit

(more…)

Costa House in Almada, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

The house where our intervention took place consists of a villa located in the seaside resort city of Costa da Caparica. This is a specific and surgical intervention in a highly deteriorated villa from the seventies. Although the refurbishment seemed urgent the financial contention demanded that the substantial architectonic intervention was limited to the 1st floor, attic and terrace over the garage, the rest of the house being renovated in a simpler and more convenient way.

Image Courtesy © FG+SG

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Costa House
  • Location: Almada, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, João Morais, Ruben Mateus
  • Builder: BAUKELL
  • Surface Area: 330m2
  • Built Area: 500m2
  • Project: 2013/2014

(more…)

SG House in Rosà, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin 

A detached house built on three levels and situated in a small rural village, in an agricultural context consisting of land planted with corn. The entrance opens directly onto the living area, through sliding windows overlooking the double height porch. The outdoor paving continues even inside the house, to emphasize the close relationship with the surrounding countryside. The project is based on the strong contrast between the outside of the house, more rustic and tied to local building traditions, and the interior, more contemporary, with smooth spaces arranged in succession, without interruption.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Applecross McCowan Residence in Perth, Australia by iredale pedersen hook

Thursday, January 19th, 2017

Article source: iredale pedersen hook

Our clients desired a building that would endure time, evoke a sense of permanence and a sense of already existing on the site. Brick was the natural choice that immediately met this requirement.

The site sits on the edge of the Swan River with views to the city of Perth. The design creates an experiential connection to the meandering river, a fluid and dynamic body of water that has carved out mass forming a direct engagement with the occupant.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: iredale pedersen hook
  • Project: Applecross McCowan Residence
  • Location: Applecross, Perth, Western Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Project team: Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Vincci Chow, Caroline di Costa, Tyrone Cobcroft, Giancarlo Belviso, Alex Willis
  • Structural: Terpkos Engineering
  • Landscape Architects: Carrier Postmus
  • Hydraulics: LnC Hydraulic Engineering
  • Project Size: 1600 M2
  • Completion Date: 2015

(more…)

HOUSE RR in Buenos Aires, Argentina by Rivero Rolny Arquitectos

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Rivero Rolny Arquitectos

“Structure as space designer”

Structure stops hiding behind the drawing and comes out to participate as the main character of the play.

Based on the structure performance, everything occurs. The stage combines different but simple lines, materials, forms and senses.

Image Courtesy © Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar

Image Courtesy © Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar

  • Architects: Rivero Rolny Arquitectos
  • Project: HOUSE RR
  • Location: St n° 655/23 Parque Sicardi. La Plata – Buenos Aires – Argentina
  • Photography: Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar
  • Characteristics: low scale growing residential zone.
  • Sitearea: 402 mts2 – Corner 14×30 mts
  • Construction area: 80 mts2 (62 under covered)

(more…)

Rainy・Sunny in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Mount Fuji Architects Studio

The site is there in a residential area in Tokyo, dense with low-rise buildings, located a little bit west to the center of the Kanto plain. 
The climate there is about to change from warm humid climate to rainforest climate in near future.

I’m not making a “house” this time. It should be a lasting “terrain” that induces “habitation”. My goal is to shape the terrain up to a freshly designed “residence” with no preestablished harmony sensed.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: Mount Fuji Architects Studio
  • Project: Rainy・Sunny
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) + Naoto Ishi , Kazuyoshi Nomura
  • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 108.3m2
  • Building Area: 53.1m2
  • Total Floor Area: 79.5m2
  • Project year: 2008

(more…)

Brackenbury House in London, England by Neil Dusheiko Architects

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: Neil Dusheiko Architects 

Introduction

The project is a remodelling and extension to a house in a conservation area for a young family with one child. The Brackenbury House forms part of a terrace of five Lillian Villas built in 1879. The “L” shaped double-fronted villas are brick and stucco faced, two-storey high, with front gardens forming a landscaped frontage, set back from the street.

Image Courtesy © Tim Crocker

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Neil Dusheiko Architects
  • Project: Brackenbury House
  • Location: London, England
  • Photography: Agnese Sanvito and Tim Crocker
  • Client: Niels and Erica Swinkels
  • Engineer: Fothergills
  • Contractor: Hoktiff
  • Basement works: Structural London
  • Party Wall: Marc Newton
  • Quantity Surveyor: Vincent and Partners

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy