Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

“House in La Isla” in Nordelta, Argentina by CIBA ARCHITECTURE

Tuesday, November 8th, 2016

Article source: CIBA ARCHITECTURE

Monochromatic, distinguishing the house volume detaching it from the rest. White, so its emphatic forms are not mixed with the environment.

Its symmetry creates a linear, compact look, reserving all the intimacy to the back facade, completely open to the lake.

Image Courtesy © CIBA ARCHITECTURE

Image Courtesy © CIBA ARCHITECTURE

  • Architects: CIBA ARCHITECTURE
  • Project: House in La Isla
  • Location: Nordelta, Argentina
  • Total built area: 4661 sqft

(more…)

Northern Rivers Beach House in Northern NSW, Australia by REFRESH*DESIGN

Tuesday, November 8th, 2016

Article source: REFRESH*DESIGN

Located in a beachside setting, the architectural brief for this project was to design a contemporary, yet cost effective three-bedroom house, well connected to nature and featuring subtropical open-plan living in a temperate climate. The initial premise for the design was to ‘re-interpret’ the beach house by integrating traditional materials of corrugated metal, fibre cement sheeting and timber elements, onto a contemporary and dynamic shape.

Image Courtesy © Damien Bredberg Photography

Image Courtesy © Damien Bredberg Photography

  • Architects: REFRESH*DESIGN (Erhard Rathmayr & Monika Obrist)
  • Project: Northern Rivers Beach House
  • Location: South Golden Beach, Northern NSW, Australia
  • Photography: Damien Bredberg Photography
  • Structural engineers: Incode Engineers
  • Builder: Shinoharra Owner Builder
  • Certifier: Byron Shire Council
  • Timeline: 2014

(more…)

Woolloongabba Gardenhouse in Queensland, Australia by REFRESH*DESIGN

Sunday, November 6th, 2016

Article source: REFRESH*DESIGN 

Searching for a sustainable alternative to the urban sprawl, REFRESH* has developed a model of infill-development that sensitively increases density of urban areas, which is branded ‘my gardenhouse’. Located in a Brisbane inner-city suburb, this project is an example of how such a gardenhouse has transformed the often unutilised backyard into a multi-generational home to cater for different life stages.

EXTERNAL, Image Courtesy © Roger D’Souza Photographer

EXTERNAL, Image Courtesy © Roger D’Souza Photographer

  • Architects: REFRESH*DESIGN (Erhard Rathmayr, Monika Obrist, Gareth Hartnell)
  • Project: Woolloongabba Gardenhouse
  • Location: Woolloongabba, Queensland, Australia
  • Photography: Roger D’Souza Photographer
  • Structural Engineers: Incode Engineers
  • Design and Documentation: 2015
  • Construction: July 2015 to Jan 2016

(more…)

Casa Okumè in Turin, Italy by raimondo guidacci architetto

Friday, November 4th, 2016

Article source: raimondo guidacci architetto

“The subject of the recovery of low buildings positioned inside courtyards certainly represents an interesting opportunity to rethink the recovery of existing buildings (mostly with artisan destination), aimed at the processing of the same in new residential buildings with spatial characteristics compared to those of the classic urban apartment. In this specific case, the intervention concerned, not only to recover the residential purposes of old carpentry, but also the realization of a small workshop and two parking spaces in place of the existing external storage. The main building consists essentially of two volumes: a first volume covered in black metal and slats in okumè wood; a second volume, resting on the first, and completely covered with titanium zinc. A girder continuous completely black iron frames the first volume, extending even to demarcate the volume of the lab and placed parking perpendicular to the first. A slender iron pergola covers the terrace resuming scanning of the underlying structure.”

Image Courtesy © Paola Maré

Image Courtesy © Paola Maré

(more…)

Wind House in Bangkok, Thailand by OPENSPACE DESIGN

Friday, November 4th, 2016

Article source: OPENSPACE DESIGN

“Wind House” was created as “Resort Space” which was the owner’s preference style regarding the site conditions. As it was located on the edge of the housing estate project’s boundary, it gained the view of big natural green area beside and certainly, the atmosphere of tranquility.

Image Courtesy © OPENSPACE DESIGN

Image Courtesy © OPENSPACE DESIGN

  • Architects: OPENSPACE DESIGN
  • Project: Wind House
  • Location: Noble Residence, Bangkok, Thailand
  • Client: Janphim Sukumaratat
  • Structural Engineer: EDA Consultant
  • M&E Engineer: EDA Consultant
  • Contractor: Nai Chang Thai
  • Gross Floor Area: 675 Sq.m.
  • Construction Cost: 35 Million THB
  • Commencement: 2010
  • Completion: 2013

(more…)

Eaton Mews North in London, England by Roselind Wilson Design

Friday, November 4th, 2016

Article source: Roselind Wilson Design

Eaton Mews North is a 1,700 square foot mews house located in Belgravia and arranged over four floors. Roselind Wilson Design was appointed as the interior architect to redevelop the structural interior layouts, furniture layouts and design of the kitchen, bathrooms and all interior finishes and details including doors, skirtings, joinery, architectural and decorative lighting, the staircase and all wall finishes. In keeping with the client’s brief to develop something that is unique, the look is undoubtedly layered with focus on textured fabrics and finishes and the striking use of battered and aged bronzes with bleached floors and textured timbers set against polished and honed marbles with exquisite veining and textured tiles with understated wall papers to create a subtle sense of glamour. The palette was very textural with bronzes, beiges, taupes and chocolates being the foundation colours with slight accents of green tones. The use of these tones allows for a calming sense of luxury with no brutal features that dominate the space.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

 

  • Architects: Roselind Wilson Design
  • Project: Eaton Mews North
  • Location: Belgravia, London, England, United Kingdom
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Area: 1700 square foot

(more…)

The Unseen Green in Limassol, Cyprus by Constantinos Kalisperas Architectural Studio

Thursday, November 3rd, 2016

Article source: Constantinos Kalisperas Architectural Studio 

The design is based on the creation of a small hybrid “Green Garden” that interconnects both the interior and exterior of the house. This new proposed green space, has the ability to host the social activities of the owners in a more causal manner, within the shelter provided by the overwhelming plantation. Plants are used as a “filtering” tool for the external surrounding ‘noise’ and sunlight, providing a great sense of privacy and tranquility.

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas Architectural Studio

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas Architectural Studio

(more…)

Can Tho House in Viet Nam by LANDMAK ARCHITECTURE

Thursday, November 3rd, 2016

Article source: LANDMAK ARCHITECTURE 

CAN THO House is designed for a young couple family. The family is the blending of two different cultures as the husband  was born and raised in Hanoi, North  of  Vietnam and his wife was born and raised in the Southwest Vietnam.

Image Courtesy © Quang Dam

Image Courtesy © Quang Dam

  • Architects: LANDMAK ARCHITECTURE
  • Project: Can Tho House
  • Location: Cái Răng, Can Thơ, Viet Nam
  • Photography: Quang Dam
  • Architect in Charge: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team: Le Minh Hoang,  Ngo Hung, Thi Thao, Tran Phuong, Tran Viet Phu, Do Tho Ha
  • Design year: 2014
  • Completion date: 2016

(more…)

Bundaroo House in New South Wales, Australia by tziallas omeara architecture studio

Thursday, November 3rd, 2016

Article source: tziallas omeara architecture studio

“The brief for this project was to design a beautiful addition to a heritage listed Bowral cottage – one which was private and allowed the existing cottage to appear unchanged from the street. The clients were passionate about restoration of the original parts of the building, and replacing the dysfunctional 1980’s addition to the rear of the building. The additions were to maximise the solar-passive performance of the house, create a large entertainers kitchen in the heart of the home, allow for a new living and dining area, provide for a new sunken media room and guest accommodation. The client was keen to explore a contemporary approach to the new work, allowing for the new addition to juxtapose with the original weatherboard cottage. Most importantly, the house had to ‘work well’ from an environmental performance perspective. The new additions have been detailed to eliminate thermal bridging, create a well insulated and airtight envelope and to maximise passive solar heat gain and natural cross ventilation. The house has been designed to capture the sunlight in winter, and to exclude it from heating up the spaces in summer. A geo-thermal heat recovery system heats the pool, floor slab and domestic hot water and 35kW of solar panels provide more electricity than the occupants are likely to use (feeding the surplus back into the grid). A charging station in the garage powers an electric vehicle.”

Image Courtesy © tziallas omeara architecture studio

Image Courtesy © tziallas omeara architecture studio

(more…)

The House of Plumeria in New Delhi, India by RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS

Thursday, November 3rd, 2016

Article source: RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS

Renesa Architecture Design Interiors’s latest addition to the residential design circuit comes with a typical building to nature relationship. The design content as established by the client was to give a feel of a forest house within the city ambiance.

The House of Plumeria’s design philosophy has been borrowed from the exploration of modernism with respect to nature. The Indian cultural implications create a unique recognizable style of design for the House of Plumeria and has a lasting impact on the viewers passing by.

Image Courtesy © Vibhor Yadav

Image Courtesy © Vibhor Yadav

  • Architects: RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS
  • Project: The House of Plumeria
  • Location: New Delhi, India
  • Photography: Vibhor Yadav
  • Team:
    • Sanjay Arora – Founder| Principal Architect
    • Sanchit Arora – Studio Head Architect Concept Design Head | Graphic Design.
    • Vandana Arora – Interior Designer| Decor Head
    • Virender Singh- Studio Technical Head| Architectural Assistant
  • Owner: Umesh Mehta
  • Consultants/Contractors: Site Contractor – (Star Construction)-Mr. Umesh Mehta
  • Area: 4000 sq ft(appx)
  • Year: 2013-14

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy