Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

NEMO house in Warszawa, Poland by Mobius Architekci ul.

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Mobius Architekci ul.

The Nemo Building is located within a picturesque landscape of the Masuria lakes, on a plot with direct access to the lake via a private beach. The building was designed to complete the land form on the spot, as well as to take full advantage of the impressive lake panorama. The house is a rectangle of 50m in total length, which nearly covers the length of the plot available. The internal layout of the house is generally focused around the view of the lake, which is why all rooms face the water. This was one of the main assumptions for the design. In contrast, from the side of the access road, the house appears as veiled and enigmatic. Apart from the glazed entrance and the window illuminating the kitchen, the front wall is nearly devoid of windows and features the entrance gates for the car and boat only. In turn, the lake-side wall was designed as fully glazed.

Image Courtesy © Paweł Ulatowski

Image Courtesy © Paweł Ulatowski

  • Architects: Mobius Architekci ul.
  • Project: NEMO house 
  • Location: Warszawa, Poland
  • Photography: Paweł Ulatowski
  • Building area: 500m2
  • Completed: 2014

(more…)

NOIE -cooperative house in Tokyo, Japan by YUUA Architects and Associates

Sunday, July 19th, 2015

Article source: YUUA Architects and Associates

Designing the relationship of collectivity and individuality

A cooperative house with eleven dwelling units located in the suburb of western Tokyo. Firstly, skeleton plan was provided to the potential residents. Infill design was developed based on this skeleton frame. Under such scheme, the challenge was to develop the space dynamically through interactivity of the skeleton and infill design instead of simply adjusting the infill design into the skeleton frame.

Image Courtesy © SOBAJIMA Toshihiro

Image Courtesy © SOBAJIMA Toshihiro

  • Architects: YUUA Architects and Associates
  • Project: NOIE -cooperative house
  • Location: Nakano-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: SOBAJIMA Toshihiro
  • Interior Designers: YUUA Architects and Associates, SOL style
  • Structural Engineer: Hirotsugu Tsuboi Structural Engineers, RGB Structure
  • Plants Designer: SOLSO
  • Project Area: 796.59 m²
  • Building Area: 410.52 m²
  • Size: 978.72 m²
  • Year: 2011-2012

(more…)

Magnolia Remodel in Seattle, Washington by SHED Architecture & Design

Friday, July 17th, 2015

Article source: SHED Architecture & Design

The owners saw potential in this 1914 craftsman home when they bought it in 2013. The Seattle family had the intention of restoring the home’s original details while also making modern modifications to the traditional layout on the main floor. Influenced by years of living in Japan, the clients wanted a clean and simple aesthetic to suit their minimal lifestyle. The central challenge for SHED Architecture & Design was to rework the floor plan to improve the primary flow of the space. The firm made modifications to the main floor to create a feeling of continuity from the entryway to the backyard while remaining sympathetic to the structure’s native form. The Seattlebased architecture firm manipulated and built upon existing geometry to subtly introduce a new kitchen, bath, laundry and outdoor space that compliment the home’s original bay windows, angled walls and oak floors.

Image Courtesy © Mark Woods

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: SHED Architecture & Design
  • Project: Magnolia Remodel
  • Location: Seattle, Washington
  • Photography: Mark Woods
  • Structural Engineer: Todd Perbix
  • Square Footage: 1,870

(more…)

WIESE in Stockerau, Lower Austria by synn architekten ZT-OG

Friday, July 17th, 2015

Article source: synn architekten ZT-OG

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

Image Courtesy © synn architekten ZT-OG

Image Courtesy © synn architekten ZT-OG

  • Architects: synn architekten ZT-OG 
  • Project: WIESE
  • Location: Stockerau, Lower Austria
  • Client: GEBÖS – Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Structure: Brick
  • Landscape Planners: zwoPK Landschaftsarchitektur
  • Useable Area: ca. 740m2
  • State: Finished
  • Construction: October 2013- March 2015

(more…)

Park House in Madrid, Spain by A-cero

Friday, July 17th, 2015

Article source: A-cero 

A-cero presents one of his last works in single family house. It is a residence of 1250 sqm built on a plot of 1,700 sqm.

Access from the street is produced by an entrance for vehicles and people but with separate application. All the limit of the plot is enclosed with a fence designed by A-cero made in the stone itself housing and black galvanized steel. The plot has a manicured garden noted for its practicality and consistency with the architecture of the house. The facade is made of limestone and black glass. In this case, Joaquín Torres and Rafael Llamazares project a more orthogonal design following the clients preferences, although the essence of the A-cero style. Are remarkable volumes in stone overhangs and large glass panels in black.

Image Courtesy © Roi Alonso

Image Courtesy © Roi Alonso

  • Architects: A-cero 
  • Project: Park House
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Roi Alonso
  • Architect director: Joaquín Torres
  • Partner Architect : Rafael Llamazares
  • Date of project: March 2015

(more…)

Casa F – Transforming a museum into house in Rotterdam, Netherlands by PEÑA architecture

Friday, July 17th, 2015

Article source: PEÑA architecture

In 2010 the former Kralings Museum at the Hoflaan was transformed into a luxury apartment building. The building consists of three apartments with a common entrance and a lift to the upper floors. The project Casa F involves the apartment on the second floor and contains 193 m2 with 25 m2 of outdoor space.

from game/sitting room looking towards the sitting area, Image Courtesy © Maarten Laupman

from game/sitting room looking towards the sitting area, Image Courtesy © Maarten Laupman

  • Architects: PEÑA architecture
  • Project: Casa F – Transforming a museum into house
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Maarten Laupman
  • Project architect: Gabriel R. Peña
  • Client: Confidential
  • Gross surface area: 193 M2 living, 25 M2 terrace

(more…)

Parking Level M by Söhne&Partner architects

Thursday, July 16th, 2015

Article source: Söhne&Partner architects

A treehouse for men and machines

The architecture of this design addresses the tree house with all its well known features we remember from childhood and includes this basic idea with the features of a luxury, modern garage. Especially the situation of the construction site invites us to an imaginative staging.

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

garage, Image Courtesy © Söhne&Partner architects

(more…)

Doll’s House in Victoria, Australia by BKK Architects

Thursday, July 16th, 2015

Article source: BKK Architects

Dolls House is an idea about providing flexible, highly sustainable living that is responsive to its context and able to adapt to the changing needs of a family over a long life-span. The first known Doll’s house, originally called a ‘baby house’ in 1557 was a showcase for local creatives and craftspeople to display their wares. The Dolls House later became a play thing for children; a space of imagination. Shared ideas of creativity, craftsmanship, play and imagination underpin this house, whilst also mirroring the flexibility of the Doll’s house where a bedroom can become a living room or dining room by simply moving furniture or joinery. The new addition is largely made up of two spaces stacked upon each other, with no doors or walls, just furniture and joinery to divide space and imply use. The two levels of the house are treated quite distinctly; the lower sunk below grade and heavily grounded, whilst the upper is soaring into the treetops. The new addition frees up the plan of the old house where the former living and dining areas have become a flexible buffer space with an artist studio and playroom that place creativity and play at the centre of the home.

Image Courtesy © Shannon Mayen

Image Courtesy © Shannon Mayen

  • Architects: BKK Architects
  • Project: Doll’s House
  • Location: Northcote Victoria Australia
  • Photography: Shannon Mayen
  • Project Team: Simon Knott, Adi Atic and Madeleine Beech
  • Structural Engineer: Perrett Simpson Stanton
  • Costing: Construction, Planning and Economics
  • Builder: Creo Libera; Jeremy Dickson and Julian Woodhouse
  • Gross floor area: (m2) Old-75sqm New-130sqm (Site 480sqm)
  • Completion Date: Sept 2014 (Design, documentation 12 months, Construction 10 months)

(more…)

HOUSE 028 Renovation in Abano Terme, Italia by MIDE architetti

Thursday, July 16th, 2015

Article source:  MIDE architetti 

The project involves the renovation and expansion of a single dwelling of the early 70 ‘s, located in a residential area in Abano Terme. The project site is spread over two floors above ground and it is faithful to the original plan involving four large rooms on each floor, distributed through a central corridor. The functional needs of the clients matched with the existing distribution, whereby the proposed project will preserve as much of the existing masonry as feasible, without subverting the original plans, and in turn resulting in an economically sustainable project. Important changes will mainly involve the ground floor, where the need to obtain a wide living area in a close relationship with the garden will require an expansion to the building. The facades will be reinterpreted by adding large openings toward the private garden which will subsequently provide additional natural lighting. On the ground floor, there are movements and community rooms such as the cloakroom, the living area consisting of living room and kitchen, pantry, bathroom, storeroom, laundry and garage. The latter, a volumetric block covered with aluminum slabs, plays an important role in the composition of the new facade characterized by brown-grey plaster. On the same floor, the living areas will be intimately involved with the garden through large openings, creating an ideal extension to the outside: a relaxing space for family use during sunny days. The upper floor will be utilized as a sleeping area, consisting of two single bedrooms, a bathroom and a bedroom with an adjoining bathroom and walk-in closet. The personality of the new building will be strongly reinvigorated by the choice of the materials adopted; the contrast between the rough grey-plastered wall surfaces and the elegant metallic surfaces adorned with a bronzed finishing touch.

Image Courtesy © Alessandra Bello

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: HOUSE 028
  • Location: Via Don Loser 35031, Abano Terme (PD),  Italia
  • Photography: Alessandra Bello
  • StructuresStefano Paludetto
  • Plants: Enrico Zara
  • Surface: 650 m2
  • Timing: 03/2013   Affidamento d’incarico,  01/2014   Inizio lavori, 05/2015   Fine lavori
  • Costs: 350.000,00 €

(more…)

ARMADALE HOUSE 2 in Victoria, Australia by MITSUORI ARCHITECTS

Thursday, July 16th, 2015

Article source: MITSUORI ARCHITECTS 

This refurbishment and extension to an existing Victorian style house in Armadale focused on the creation of a discreet new addition to make the most of a compact site.

Image Courtesy © Michael Kai Photography

Image Courtesy © Michael Kai Photography

  • Architects: MITSUORI ARCHITECTS, Melissa Lim, Matthew Murfett
  • Project: ARMADALE HOUSE 2
  • Location: Armadale, Victoria, Australia 
  • Photography: Michael Kai Photography
  • Software used: Autocad
  • Client: Confi dential
  • Landscape Designer: Ben Scott Garden Design
  • Structural Engineer: MR Anderson Consulting Engineers
  • Building Floor Area: 250sqm
  • Budget: Confi dential
  • Design & documentation period: 9 months
  • Construction period: 12 months

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy