Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Housing Development’ Category

251 1st street in Brooklyn, New York by TC LAUGHLIN PUBLIC RELATIONS GROUP, INC.

Thursday, August 17th, 2017

Article source: TC LAUGHLIN PUBLIC RELATIONS GROUP, INC.

Situated at the corner of 4th Avenue and 1st Street in the coveted Park Slope neighborhood of Brooklyn, 251 1st by ODA New York is the firm’s latest manifestation of its steadfast commitment to improving quality of life in urban areas. In this case—taking a page from its well-documented playbook—ODA’s inflected the building’s upper massing with a cascade of setbacks and terraces, yielding substantial outdoor space, as well as multiple exposures for units.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

(more…)

Nieuw Bergen in Eindhoven, The Netherlands by MVRDV

Wednesday, August 16th, 2017

Article source: MVRDV

Nieuw Bergen is set to become a unique part of the city centre of Eindhoven and combines the values of renovated and transformed buildings with new constructions. The urban strategy applied here is based on the knowledge and innovation necessary for establishing a sustainable, pleasant and dynamic living environment for future residents. The design approach echoes Eindhoven’s status as a city of technology, design and knowledge. Nieuw Bergen will get a hyper-modern feel and continues the informal character of the Bergen neighbourhood.

The area around Deken van Someren Street is set to become sustainable and high quality residences, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Nieuw Bergen
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Client: SDK Vastgoed (VolkerWessels)
  • Size and Programme: Mixed-use, 28,700m2 with 242 apartments (sale and rental), 1,700 m2 commercial units, 270m2 Urban farming and underground parking
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries
  • Design Team: Jacob van Rijs, Frans de Witte with Fedor Bron, Mick van Gemert, Mark van den Ouden, Ronald Kam and Daniele Zonta
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Kirill Emelianov, Tomaso Maschietti, Massimiliano Marzoli and Davide Calabro

(more…)

Ham Saye Apartment (The Neighbor) in Tehran, Iran by Razan Architects

Sunday, July 30th, 2017

Article source: Razan Architects

Based on the urban situation, people’s lifestyle and revitalizing the concept of reconciling human and nature, the architect tried to create a pattern within which all the expectations fit. “The building is called The Neighbor in order to be neighboring to the shading tree in the yard. We want it to be arisen from the nature and to describe architecture as a living paradigm.” -Said the architect. One of the remarkable specifications of the project is using recycled materials in order to lower the budget. The white façade is a product of combining cement and recycled stone. “We tried to bring the architecture into the homes of ones who had forgotten the “Quality” because of its high cost.” -Said the architect. Characteristics that describe the essence of design: Communication: The interior communal spaces provide the opportunity for the residents to easily communicate. The yard has short walls so the neighbors can let themselves inside, rest under the shade of the tree and have a friendly chat. Diversity: Order is nature’s quiddity. Architect looks for creation of inner order based on diversity as well as harmony. Reducing repetitive elements and using a modular design system resulted in a variety of different apartments, both in the structure of the plan and the exterior façade. Originality: Everything seems original here. All the spaces are designed based on a function. Being a home: The units get enough amount of daylight. Terraces are like private little gardens that have a great view to the city.

Image Courtesy © Razan Architects

  • Architects: Razan Architects
  • Project: Ham Saye Apartment (The Neighbor)
  • Location: Tehran, Iran

(more…)

The Silo in Copenhagen, Denmark by COBE

Wednesday, July 26th, 2017

Article source: COBE 

As the centrepiece of Copenhagen’s redeveloped Nordhavn (North Harbour), Danish architects COBE and clients Klaus Kastbjerg and NRE Denmark unveil the completed transformation of The Silo. The former industrial silo was originally used as a storage container for grain. Fifty years later, the 17-storey silo has been converted for new use as a residential apartment building with 38 unique units, ranging from 106 m2 to 401 m2 in size, and with public functions such as event and dining facilities on the upper and lower levels.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: COBE
  • Project: The Silo
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Clients: Klaus Kastbjerg and NRE Denmark
  • Landscape architect: COBE
  • Engineers: Balslev and Wessberg
  • Contractor: NRE Denmark
  • Size: 10,000 m2
  • Status: Commissioned in 2013, completed in 2017

(more…)

Rinconada Margaritas in Jalisco, Mexico by Luis Aldrete estudio de arquitectura

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: Luis Aldrete estudio de arquitectura 

Rinconada Margaritas is a vertical housing complex, set up with three buildings in a 10,126 sqm. site. A fundamental part of the project lies on the site conditions, preserving a ravine with an important density of trees and plants. The strategic emplacement of the buildings, leaves 80% of the site´s area for green areas and open spaces, this represents a privilege due its urban condition.

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: Luis Aldrete estudio de arquitectura
  • Project: Rinconada Margaritas
  • Location: Efraín González Luna 2164  CP44150  Guadalajara, Jalisco, Mexico
  • Photography: Onnis Luque
  • Architect: Luis Aldrete
  • Project coordination: Cynthia Mojica, Diego García C.
  • First stage collaborators: Denisse Sandoval, Miguel Valverde, Fausto Lazcano, Raúl Miranda, Jorge Muñoz
  • Second stage collaborators: Christian Coss, Catalina Joya, Adriana Villegas
  • Art: Octavio Abúndez, Alejandro Almanza, Jerónimo Jagerman, Los Jaichakers, Pedro Reyes, Eduardo Sarabia
  • Developer: Grupo Cube

(more…)

Qiyan Cloud in Taipei, Taiwan by CYS.ASDO

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: CYS.ASDO 

The site is located at the Beitou Qiyan ecology redevelopment district. Therefore, to integrate with the natural scenes of sky and mountains has become a major focus for the project.

Extension after compression

In response to the planning concept of the area, it is required to provide a large amount of open space including the entrance square, street square, dotted square and linear open space for public use. The interior space on the ground floor is reduced, but through the extended floor/ ceiling inside out and by adopting the natural building materials, we add the texture of integrating with the environment and the visual extension. A large number of windows and grills create the openness and layers of the space, which makes even broader visual effect on the ground floor.

Image Courtesy © K. M. Lee

  • Architects: CYS.ASDO
  • Project: Qiyan Cloud
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: K. M. Lee
  • Architect in charge: Chung-Yei Sheng
  • Design Team: Jill Yang, Orange Kang, Peggy Chiang
  • Area: 11762 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

Liuzhou Forest City in China by Stefano Boeri Architetti

Thursday, July 20th, 2017

Article source: Stefano Boeri Architetti

The first Chinese Forest City by Stefano Boeri Architetti is turning into reality. A city where offices, houses, hotels, hospitals and schools are entirely covered by plants and trees.

Once completed, the new city will host 30,000 people, absorb almost 10,000 tons of CO2 and 57 tons of pollutants per year and produce approximately 900 tons of oxygen.

Image Courtesy © Stefano Boeri Architetti

  • Architects: Stefano Boeri Architetti
  • Project: Liuzhou Forest City
  • Location: Liuzhou, China
  • Client: Liuzhou Municipality Urban Planning Bureau
  • Partners: Stefano Boeri, Yibo Xu
  • Project Leader: Pietro Chiodi
  • Team Architects: Julia Gocalek, Yinxin Bao, Shilong Tan with Giulia Chiatante
  • Cooperative Design Institute in China: Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Co. Ltd.
  • Area: 138.5 ha

(more…)

Quartier du Parc, Reimerwee in Kirchberg, Luxembourg by AllesWirdGut

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: AllesWirdGut 

In Kirchberg / Luxembourg AllesWirdGut build an ensemble of two large and two smaller buildings accommodating a total of 110 apartments.

The stretched-out buildings in the Quartier du Parc in Kirchberg, Luxembourg, are situated on the northeastern edge of a development area. The northwestern side is bounded by Konrad Adenauer Boulevard. On the south side, the ensemble opens to Parc Reimerwee. Due to their orientation and different rental systems, the two volumes are seen as “fraternal twins”. Together, they make a strong duo that have certain things in common on the outside, while their interiors are different.

Image Courtesy © Michael Sohm

  • Architects: AllesWirdGut
  • Project: Quartier du Parc, Reimerwee
  • Location: Kirchberg, Luxembourg
  • Visualization: Michael Sohm
  • Client: Sociéte Nationale des Habitations à Bon Marché (SNHBM), Luxembourg + Fonds Kirchberg
  • Team Competition: Felix Reiner, Karel Bartos, Laurenz Batka, Ria Roberg
  • Team Execution: Baptiste Quételart, Felix Reiner, Florian Gottler, Jessica Wannhoff, Luca Melchiori
  • GFA: 12.384 m²
  • Competition: 10/2015

(more…)

Lauritshøj, Skødstrup in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: WE architecture

WE Architecture, together with JWH Arkitekter and By Munch, have won a competition to design a new allergy-friendly row-house complex in Skødstrup, north of Aarhus.

The project proposes a sustainable and innovative usage of water, soil and air, being the first to follow the new quality guide for new social housing, published by the Aarhus municipality. The idea is to have a green suburban plantation where the landscape and overviews are emphasized by low rise housing units of (mainly) 2 storeys.

Image Courtesy © WE architecture and JWH arkitekter

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Lauritshøj, Skødstrup
  • Location: Skødstrup, North of Aarhus, Denmark
  • Client: Al2bolig
  • Landscape architect: By munch
  • Size: 4950m2, 55 housing
  • Year: 2017

(more…)

GEYSIR – KV HEKLA in Stockholm, Sweden by C.F. Møller Architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: C.F. Møller Architects

Geysir is a new and modern residential tower in Kista, north of Stockholm, which, with its central location, simultaneous will serve as the City’s new meeting place.

Geysir will, in terms of both expression and content, become a significant building that will unify residents of Kista and the surrounding urban districts.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: GEYSIR – KV HEKLA
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Client: Aros Bostad and Vasakronan
  • Size: 15000 m² (13.000 housing and 2.000 m² retail)
  • Year: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise