Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Illustrator’ Category

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

Roof and Rectangular House in Tomakomai, Japan by Jun Igarashi Architects

Sunday, September 17th, 2017

Article source: Jun Igarashi Architects

I keep on design activities in Hokkaido, so most of my projects ran there. By designing in a remarkably cold, I continued thinking on response to completely different contexts from other areas. They are mainly “cold” and “snow”. Of course there are other various things to deal with, but these contexts have the great impact. In this state, I felt the possibility of “a windbreak room” and thought about the expansion and diversity.

Image Courtesy © Ikuya Sasaki

  • Architects: Jun Igarashi Architects 
  • Project: Roof and Rectangular House
  • Location: Tomakomai, Japan
  • Photography: Ikuya Sasaki
  • Software used: Vectorworks, Illustrator

(more…)

Vibeeng School in Sealand, Denmark by Arkitema Architects

Monday, September 4th, 2017

Article source: Arkitema Architects 

The primary goal of the vibeeng School is to integrate sustainability and learning in a low energy school (equivalent to LEED gold). The building is characterized by its red exterior and the abrupt foldings of the roof which create “house” like images in the facade and spatial variation in the interior. At the same time the varying shapes of the roof provide optimum angles for south facing solar panels and north facing windows. Both active measures that help create a low energy school. The school itself is designed from the inside out with an overriding concept that activates the whole plot and the landscape elements that surround the school.

Image Courtesy © “Niels Nygaard, Arkitema Architects”

  • Architects: Arkitema Architects
  • Project: Vibeeng School
  • Location: Haslev, Sealand, Denmark
  • Photography: “Niels Nygaard, Arkitema Architects”
  • Software used: Revit, Illustrator
  • Client: Faxe Kommune
  • Engineer: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia
  • Collaborators: Paedagogical
  • Consultant: Malou Juelskjær
  • Area: 6.430 m²
  • Completed: 2013

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater in Tokyo, Japan by Key Operation, Inc.

Tuesday, July 11th, 2017

Article source: Key Operation, Inc.

Naito Shinjuku was established in 1699 as a stage stop along a major thoroughfare heading out of Edo (old name of Tokyo). Dropping the “Naito,” the district started to be called Shinjuku in 1920, the same year that saw the Musashino-kan Shinjuku emerge on Shinjuku-dori Avenue, which was also home to the Shinjuku Mitsukoshi store. Local merchants opened a 600-seat movie theater in the three-story wooden structure with tiled façades. In 1928, Musashino-kan Shinjuku relocated to its current site, a new cinema with 1,115 seats housed in a three-story concrete building. During the silent movie era, Musei Tokugawa was active as a narrator here. Later, an air raid over Tokyo caused a fire to burn the entire interior of the theater, but the building survived and became a symbol of post-war recovery. Cinema offered entertainment to the populace, and Musashino-kan entered the golden age in an alliance of more than 20 theaters. But the movie-going population peaked in 1958 at 1.1 billion tickets, and rapidly dropped to 1/3 of that patronage by 1965. Amidst a declining industry, the decrepit Musashino-kan was demolished in 1966 and rebuilt. Still standing today, the building initially consisted of a retail and dining complex seven floors aboveground and three floors underground. The first movie theater in this new building had 500 seats on the seventh floor. In 1994, the Cinema Qualite mini-theater opened. The seventh floor was closed in 2002, and the third-floor theater operations changed banners from Cinema Qualite to Musashino-kan Shinjuku. For the improvements made most recently, however, aseismic reinforcement work on the entire building prompted the Musashino-kan Shinjuku on the third floor to undergo a complete renovation.

Image Courtesy © Nacasa & Partners, Inc.

  • Architects: Key Operation, Inc. (Akira Koyama)
  • Project: Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater
  • Location: Shinjuku-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners, Inc.
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop
  • Client ∕ Developer: Musashino Kogyo Co. ,Ltd
  • Quantity Survayor: GEN Architectural Management
  • Construction: Toei Kenko, Hazama Ando Corp.
  • Gross Floor Area: 770.44 m2
  • Lease Area: 879.48 m2
  • Completion: November 2016

(more…)

Fabryka Kavy coffee shop in Ivano-Frankivsk, Ukraine by N+K Architectvra

Thursday, June 22nd, 2017

Article source: N+K Architectvra 

Location

Fabryka Kavy (Coffee Factory in Ukrainian) is the first café with its own coffee roasting in town. It is situated in a building of the post-soviet period not far from the town lake and park. The café owners got premises with high ceilings and large windows which let in lots of light from the setting sun.

Image Courtesy © Andrii Shustykevych

  • Architects: N+K Architectvra
  • Project: Fabryka Kavy coffee shop
  • Location: Ivano-Frankivsk, Ukraine
  • Photography: Andrii Shustykevych
  • Software used: Autocad, 3dS Max, Illustrator
  • Area: 138 m²
  • Year: 2017

(more…)

The Olive Tree house in Halkidiki, Greece by Eva Sopeoglou | architecture

Wednesday, June 21st, 2017

Article source: Eva Sopeoglou | architecture 

The client brief for this small summer house located in Halkidiki, Greece called for a low-maintenance weekend home located on a pristine olive grove hill overlooking the sea, and beyond towards the famous monasteries of Mount Athos.

Image Courtesy © Mariana Bisti

  • Architects: Eva Sopeoglou | architecture
  • Project: The Olive Tree house
  • Location: Halkidiki, Greece
  • Photography: Mariana Bisti
  • Software used: Adobe Illustrator and Photoshop, Autodesk Autocad
  • The fabrication was carried out at METALSO Sheet Metal Design, a fabricator in Greece
  • The CNC technology and machines were provided by TRUMPF

(more…)

Malmö Market Hall in Sweden by Wingårdh Architects

Wednesday, June 14th, 2017

Article source: Wingårdh Architects 

The old freight depot west of Malmö Central Station was no more than a roofless shell when two siblings, Nina Totté Karyd and Martin Karyd, bought it in order to create a market hall. In 2013 Wingårdh Architects was commissioned to transform the ruin into a market hall for about twenty vendors and restaurateurs. The initial intention was to add a similar volume onto the existing oblong brick building, but the plans changed when several layers of underground utilities were discovered on the site, reducing the buildable area of the lot.

Image Courtesy © André Pihl

  • Architects: Wingårdh Architects
  • Project: Malmö Market Hall
  • Location: Gibraltargatan 6, Malmö, Sweden
  • Photography: André Pihl
  • Software used: Revit, Illustrator, Photoshop
  • Client: Annabostäder AB
  • Construction manager: CMB
  • Architect: Wingårdh Arkitektkontor AB through Gert Wingårdh (principal architect), Joakim lyth (senior lead architect), Maria lyth (project architect), Ulrika Davidsson (lead engineer), Erik Holmgren, Andre Pihl, Gustaf Wennerberg, and others
  • Total area: approx. 1500 m2
  • Project start: 2013
  • Completion: 2016 (opening planned for November 2016)

(more…)

Apartment For A Guy and Even Two of Them in Poznań, Poland by Grupa Metaforma

Sunday, June 4th, 2017

Article source: Grupa Metaforma

In this world everything is clear – a simple form, minimalistic colors selection, natural materials. This concept of design has been dictated by the male point of view from the very beginning.

The apartment was purchased in the fall and when the architects entered it, they noticed an exceptional view of the old trees in the neighborhood. Yellow, red and brown colors were the perfect background.

Image Courtesy © Grupa Metaforma

  • Architects: Grupa Metaforma
  • Project: Apartment For A Guy and Even Two of Them
  • Location: Poznań, Poland
  • Software used: ArchiCAD, SketchUp, Photoshop, Illustrator

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise