ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Oficinas bni in México by DIN interiorismo – Aurelio Vázquez

Wednesday, February 18th, 2015

Article source:  DIN interiorismo – Aurelio Vázquez

Image Courtesy © DIN interiorismo – Aurelio Vázquez

Image Courtesy © DIN interiorismo – Aurelio Vázquez

(more…)

Halimoglu Fasarit Head Office and Showroom Interior Design in Istanbul, Turkey by YEGENA

Thursday, February 12th, 2015

Article source: YEGENA

The initial idea of the showroom design realized for Halimoglu-fasarit paint company  is constructed on the giant ”eggs” that are installed into the venues. Cross-sections which are created by elliptical paraboloids over hanging from the venue, with each other and with the venue itself , constitutes the main character of the design. The distinct difference which is seen between the showroom and the working spaces outside of it , ensures impressive appearance of the repetitive spinal column at the transitional areas. The color input coming from the paint origin of Halimoglu Company, is expressed by spreading a 3 dimensional rainbow into the venue.

Image Courtesy © YEGENA

Image Courtesy © YEGENA

  • Architects: YEGENA
  • Project: Halimoglu Fasarit Head Office and Showroom Interior Design
  • Location: Tarabya, Istanbul, Turkey
  • TOTAL AREA: 225 m2
  • EMPLOYER: Halimoglu Fasarit Paint Company
  • Team: M.Baris Yegena, Ozge Ozkul

(more…)

G10 in Shanghai, China by Atelier I-N-D-J

Thursday, February 12th, 2015

Article source: Atelier I-N-D-J

The Urban Harvest, Shanghai features food grown on site: a minimum miles concept aimed at reducing food miles – in this case zero, other ingredients are sourced locally where possible.

Image Courtesy © Atelier I-N-D-J

Image Courtesy © Atelier I-N-D-J

  • Architects: Atelier I-N-D-J
  • Project: G10 in Shanghai
  • Location:  Xuejiahui, Shanghai, China
  • Software used: Rhino, AutoCad
  • Design Team: Ian Douglas-Jones, Leo Leung,Liu Yong

(more…)

The Little Pilot by Brani & Desi

Wednesday, February 11th, 2015

Article source: Brani & Desi

\”The Little Pilot\” is а room for a little boy who loves the idea one day to become a pilot. He loves to build airplanes and to read and listen stories about famous pilots. His room presents his little idea, which one day become a big.
The concept of the design is inspired by the idea of Kobi Yamada’s book “What Do You Do with an Idea?”

Image Courtesy © Brani & Desi

Image Courtesy © Brani & Desi

(more…)

Kalekent in ISTANBUL, TURKEY by RSG

Wednesday, February 11th, 2015

Article source: RSG

The ideology behind the convertible interior design is to remove people from the crowdedness of Beylikduzu into a relaxing atmosphere where the families move freely in the sales office. Our client aim is to build a housing complex with an earth and nature friendly lifestyle by considering aesthetic values. Our main criteria in designing the interior of the complex were that the building excels in the structure and position of the functional layout together with smooth circulation organization.

Image Courtesy © CUMHUR AYGUN

Image Courtesy © CUMHUR AYGUN

  • Architects: RSG
  • Project: Kalekent
  • Location: ISTANBUL, TURKEY
  • Photography: Cumhur Aygun
  • Software used: Autocad lt, 3dsmax, v-ray, photoshop
  • Creative Director: Didem Guven
  • Art Director: Didem Guven
  • Designer(s): Didem Guven
  • Client: Liv Yapi / Gul Yapi / 3S Kale
  • Design Year: 2013

(more…)

3 VAULTS in Turin, Italy by R3Architetti

Wednesday, February 11th, 2015

Article source: R3Architetti

We have been asked to reconfigure the interior of a three-room apartment of about sixty square meters in Turin to accommodate a new type of home who could also function as Airbnb. The new plan layout emphasizes the three vaults that crown the entire volume of the house: two of them frame the living area and one the bedroom and bathroom area. By cutting the septum that divided the two northern vaults, the living area takes a diagonal orientation that expands the perception of space. This axis scheme is further emphasized by the geometry of the sofa and by the wooden niche that outlines the study area and gives access to the bedroom and bathroom. The kitchen, made with reinforced concrete cast on site and oak doors, divides the dining room from an extra area used as utility and store room. The dialogue between different materials defines the dining area: concrete and wood for the kitchen, exposed concrete for the walls, zinc-coated steel pipes and wooden top for the table. The studio niche leads to the space held within the third vault where the bedroom and the bathroom are: this area is divided by a septum which maintains the space continuum at the ceiling level. On this third vault the original 1905 decoration has been brought back to the surface.

Image Courtesy © Jacopo Gallitto

Image Courtesy © Jacopo Gallitto

  • Architects: R3Architetti
  • Project: 3 VAULTS
  • Location: Turin, Italy
  • Photography: Jacopo Gallitto
  • Year: 2014
  • Type: Direct Commission
  • Status: Built 

(more…)

AL Flat in Barcelona, Catalunya by Alventosa Morell Arquitectes

Saturday, February 7th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes

The project consists of a total interior rehabilitation of a small flat, built at the beginning of the XX century.

Our challenge in this project was to redesign some spaces to get bigger and comfortable ambients.

It was in very bad conditions and with too many rooms, spaces, in a small net floor area; so the approach to the project has been to intervene as much as possible in its original rooms distribution.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes
  • Project: AL Flat
  • Location: Nou Barris , Barcelona, Catalunya
  • Photography: Adrià Goula
  • Software used: Autocad 13
  • Built area  476.65m2
  • Year Project: 2014.
  • Year Construction: 2014-2015

(more…)

K&K in Alpe di Siusi, Italy by noa* – network of architecture

Thursday, February 5th, 2015

Article source: noa* – network of architecture

noa* (network of architecture) add a cosy yet functional atmosphere to the new ski-rental and shop K&K located on the Seiser Alm / Alpe di Siusi, and outlines a comforting backdrop in the middle of the surrounding Alpine landscape.

The design of the interiors evolves along three contrasting materials: The warmth of the matured local spruce, the soft surfaces of the felt-fabric and the edgy metal furniture elements together aim to create a cosy and comfortable living room atmosphere.

Image Courtesy © Alex Filz

Image Courtesy © Alex Filz

  • Architects: noa* – network of architecture
  • Project: K&K
  • Location: Seiser Alm / Alpe di Siusi (Italy)
  • Photography: Alex Filz
  • Software used: Archicad & Artlantis

(more…)

Leo Burnett Moscow in Russia by Nefa Architects

Wednesday, February 4th, 2015

Article source: Nefa Architects

“The idea to use glasses as the central expressive feature of this space was not born at once,” said designer Maria Yasko. “We considered stars and apples, which are central to the company’s signature style.”

Image Courtesy © Alexey Knyazev

Image Courtesy © Alexey Knyazev

  • Architects: Nefa Architects (Nefaresearch)
  • Project: Leo Burnett Moscow
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Alexey Knyazev
  • Authors Team: Dmitry Ovcharov, Maria Yasko
  • Architects: Victor Kolupaev,Olga Ivleva
  • Chief Engineer: Sergey Kurepin
  • Project Management: Daria Turkina, Maria Boyko
  • Area: 8800.0 sqm
  • Year: 2014

(more…)

SPACES ARCHITECT’S @ka OFFICE in New Delhi, INDIA by KAPIL AGGARWAL

Friday, January 30th, 2015

Article source: KAPIL AGGARWAL

An Architect’s office of 1500 sqft. (150 SQM.)in basement has been conceptualized as an open office, the office space on two levels, the lower to be used as workstation. The office design was conceptualized to be place which being leisure is also conductive for people to work in a creative environment, a workplace to enjoy.  The zoning of spaces is justified keeping the main cabin with attached conference at the rear to maintain privacy as well as visually connecting it to front office. As the front office space is narrow with regards to rear part, the front space is used as a gallery with walls in cement finish highlighting the project display.

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

  • Architects: KAPIL AGGARWAL
  • Project: SPACES ARCHITECT’S @ka OFFICE
  • Location: New Delhi, INDIA
  • Photography: Bharat Aggarwal
  • Completion: 2013
  • Built up area: 1500sqft
  • Design Team: KAPIL AGGARWAL, PAWAN SHARMA, CHANDER KAUSHIK, KARAN ARORA
  • Site Supervision: ARVIND PAL SINGH
  • Client: Kapil Aggarwal
  • Carpentry Contractor: Manoj Carpenters
  • Awards/Mentions:
    • Finalist at “World Inside Festival-2014” in office interior category.
    • Shortlisted in the longlist “World Interiors News-2014” office category.
    • Featured by Vogue magazine among the 12 top offices in the world-2014.

(more…)

Bentley: The place to be The thing to do
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy