Open side-bar Menu

Archive for the ‘Interiors’ Category

Project E_Rc in Santiago, Chile by Environment, Landscape and Architecture

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Environment, Landscape and Architecture 

The project involves the redevelopment of a vacant 30 years old building located in a central area within the city of Santiago, specifically in Providencia county, which is transformed into a building housing 7 apartments.

Image Courtesy © Nicolás Saieh


The House in Hong Kong by Millimeter Interior Design Limited

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Millimeter Interior Design Limited

Situated in the suburban district of Hong Kong, this 4,600 square-feet house is a light, tranquil, yet stylish home. The designer applied contemporary white walls with light wooden flooring make the house warm and inviting. The transparent design of the garage makes this a dream house for the car enthusiastic owner, who can admire his collection in the living room anytime. More, instead of the ordinary concrete stairs, the designer replaced it with the aesthetic iron staircase, not only reducing the visual disturbance from the beloved cars, but also connects to the angle bracket featured living room wall, which adds a sense of vitality alongside the Lamborghini. Extending the minimal feeling, the dining room is illuminated by white two extra-enormous pendant lamps, make the room less dull.

Image Courtesy © Millimeter Interior Design Limited


Diagonal Avenue apartment in Barcelona, Spain by YLAB Arquitectos

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: YLAB Arquitectos 

Located in the traditional Barcelona Ensanche area, this apartment shared some typical traditional aspects such as a long, narrow and partitioned layout from façade to façade with hydraulic tiles flooring, and wall and ceiling moldings.

Image Courtesy © Tobias Laarmann

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: Diagonal Avenue apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Tobias Laarmann
  • Software used: Autodesk
  • Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
  • Contractor: 7Works General Contractor
  • Partners: Acor, Bticino, Deltalight, Matèria, Vitra
  • Area: 163 m2


Palazzo Dami – Piano Nobile in Florence, Italy Zeno Pucci+Architects

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: Zeno Pucci+Architects

The house is located on the main floor of a historic building in Florence, redesigned in 1735 by the architects Giovacchino Fortini and Ferdinando Ruggieri for Giuliano Dami, favorite of the Grand Duke Giangastone dè Medici. The project of the Zeno Pucci + Architects studio had as main concept, that of revisiting in a contemporary key this historical dwelling, through the insertion of highly modern furnishing elements and a very minimalist style. The atmosphere can be perceived right from the entrance, where, due to the wall decorations, we are catapulted into a historical space well contrasted by the furnishings present. Here then is the perspective escape of the gallery frescoed by Niccolò Pintucci, which portrays ancient landscapes, shielded by architectural whims, partially covered by a wild vegetation. In the large hall, punctuated by a coffered ceiling of 1400 painted with geometric motifs, the furnishings give a modern style in contrast with the historicity of the room, as in the same dining room. In what was once the family chapel, a small study has now been created, but the atmosphere always brings a very sober and discreet modernity. Even the master bedroom follows the mood of the whole house, like the headboard of the stone bed covered in white leather, and the two modern chairs at the foot of the bed. Movements and atmospheres of a time that design the kitchen, where still the modern blends with the old, with the large sink in gray bardiglio that incorporates the color of contrasting decorations on the walls in pietra serena treated in bold ivory, the sideboard in corten iron and backlit opaque glass.

Image Courtesy © Zeno Pucci+Architects


Managed By Q-Hq in New York by Holm Architecture Office + Studio A+H

Friday, March 16th, 2018

Article source: Holm Architecture Office + Studio A+H

Managed by Q merges two sides of a business that rarely meet: the high tech IT headquarters with the daily grit of office cleaning and management. The new Managed By Q HQ office is located in SoHo, New York and is designed to reflect the Q brand directly, emphasizing simultaneously hard work and an inclusive and inviting office environment.

Image Courtesy © Holm Architecture Office + Studio A+H

  • Architects: Holm Architecture Office + Studio A+H
  • Project: Managed By Q-Hq
  • Location: New York, USA
  • Client: Managed By Q / Dan Teran
  • Contractor: A101 Inc. / Irek Maslanka
  • Engineering: Jack Green Associates / Andrei Pascalovici
  • Lighting Consultant: LOOP Lighting / John Newman
  • IT: INNYCIT / Ian Newman
  • Budget: $1,820,000
  • Size: 2600 M2 / 26,000 SF
  • Status: Completed 2017


129_Paloma Barcelò in Madrid, Spain by MIDE architetti

Thursday, March 15th, 2018

Article source: MIDE architetti 

The new Paloma Barcelò flagship store in Madrid finds space on the ground floor of a historic building in the heart of the city. The entrance on Calle de Claudio Coello leads to a sequence of spaces, thematized by different display systems.

Image Courtesy © [ab]

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 129_Paloma Barcelò
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: [ab]


American Classic in Kiev, Ukraine by YURIY ZIMENKO

Thursday, March 15th, 2018

Article source: YURIY ZIMENKO

The apartment in the heart of Kiev from Yuri Zimenko is both a classic and its rethinking, while playing on contrasts and working with the smallest details and nuances. The result is a space that is filled with textures, drawings, shades and intricate objects, looking at which you want again and again.

Image Courtesy © YURIY ZIMENKO

  • Architects: YURIY ZIMENKO
  • Project: American Classic
  • Location: Kiev, Ukraine


Minima in Lviv, Ukraine by replus design bureau

Monday, March 12th, 2018

Article source: replus design bureau

This very small apartment is located in the heart of the old city Lviv.

Designers wanted to make modern space, so literally every inch is used with a certain funky. Little cuisine contained all the components necessary for a young family, and the center of communication became a large island, which can be fought by necessity and become even larger, or quite compact.

Image Courtesy © replus design bureau

  • Architects: replus design bureau
  • Project: Minima
  • Location: Lviv, Ukraine
  • Project Budget: 20,000$
  • Area: 35 sq ft
  • Completion Date: April 2017


H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović) 

The space was of residential character, rather ruined, however at the request of the client it was turned into a commercial space. Adaptation did not make any significant changes in the layout, except for some improvements, such as the expansion of existing door openings, which allowed the space to be more transparent.

Image Courtesy © Damir Dautbegović

  • Architects: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)
  • Project: H&L Office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Photography: Damir Dautbegović
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Cinema 4D
  • Area: 98 m2
  • Year: 2017


Hopson Law Department in Beijing, China by Latitude

Thursday, March 8th, 2018

Article source: Latitude

Rather frequently, large working spaces are organized as labyrinthine corridors. They are conceived either as open plans without properly identified areas or as consecutive private rooms that hardly foster communication. Every day, we spend large amounts of energy walking from A to B and back to A, feeling disoriented and sending e-mails to a person sitting just ten meters away from us.

In 2016, LATITUDE was commissioned to design a workspace of 1,100 square meters for the law department of Hopson Development Holdings, a renowned Chinese corporation. Trusting us with such an important endeavor, we approached the complex issue from the user’s point of view.

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: Latitude
  • Project: Hopson Law Department
  • Location: Beijing, China
  • Client: Hopson Dev. Holding
  • Budget: 500,000€
  • Program area: 1,100 M2
  • Year: 2017 ~ 2018
  • Status: On Going


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise