Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Superhouse 00/30 in Illes Balears, Spain by Superhouse Property Group Ltd.

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

Superhouse is a brand and an ethos – a vision for what is possible in contemporary residential architecture. Superhouse want to create nothing but the 30 most exceptional houses in the world for the super-rich.

Superhouse has been created by Magnus Ström, founder of Ström Architects, based on the South coast of England. Inspiration for the Superhouse concept first came when Ström worked next to a world-renowned naval architect. This was when Superyachts were first brought to his attention, and it raised the questions: “Why couldn’t houses also reach the same heights of design quality and workmanship?” and “Why do ‘Superyachts’ exist, but ‘Superhouses’ don’t?”

View to the house from the sunken pool firepit, Image Courtesy © The Boundary

  • Architects: Superhouse Property Group Ltd.
  • Project: Superhouse 00/30
  • Location: Illes Balears, Spain
  • Photography: The Boundary
  • Lead Designer: Magnus Ström
  • Dates: unbuilt
  • Awards: American Architecture Prize (Silver in Architectural Design / Residential Architecture)

(more…)

46H in Toronto, Canada by baukultur/ca

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

Toronto-based development company baukultur/ca just recently completed the transformation of a 110-year-old house into a contemporary, highly sustainable home and, even though strictly modern, its exterior complements the traditional Beaches neighbourhood.

The four level residence is one of the few houses in Toronto designed to minimize the carbon footprint, and its specific use of materials and finishes reduces future maintenance as well as supports the sustainable approach even further. Even though it is built to sell in a market just about to become aware of sustainability and its benefits for both the city as well as the homeowner, baukultur/ca took the opportunity and, at the same time, the risk to construct a home that not only enhance the immediate environment but also would establish new standards in design and energy efficient green building.

Rear View: Thermal modified wooden siding framed by white metal cladding of side walls and roof. Back addition housing the family room cladded in standing seam copper, Image Courtesy © SilverHouse

  • Architects: baukultur/ca
  • Project: 46H
  • Location: Toronto, Ontario Canada
  • Photography: SilverHouse, Alex Lukey
  • Designer: Felix Leicher
  • Contractor: Tipeq Inc.
  • Size: 3 storeys + finished basement; 2,880 sqft
  • Construction period: May – November 2016

(more…)

“House in Move” by Chetecortes Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Chetecortes Architects

Designed for a business family who spends a lot of time traveling, with a culture of fluidity and continuity of energy in their lives.

We begin by understanding the movement of people through body expression, using photography as tools.

A picture of a sleeping person describes her as static, resting and distributing all her weight on the bed, placing most of the surface of her body on it.

Image Courtesy © Chetecortes Architects

(more…)

STH_Stair House in Hanoi, Vietnam by deline architecture consultancy & construction

Saturday, February 25th, 2017

Article source: deline architecture consultancy & construction

Understanding we can only fulfill people’s needs when we understand what they are. We dig deep down to understand their priorities, values, inspirations, likes and dislikes and mostly how they want to live. And what we got for the answer is “a home circulated with emotional needs and a renovation in living qualities for this typical tube house” from our client, a very passionate about architecture, active young couple.

Image Courtesy © deline

  • Architects: deline architecture consultancy & construction
  • Project: STH_Stair House
  • Location: Tứ Liên, Tây Hồ, Hanoi, Vietnam
  • Photography: deline
  • Lead Architects:  Lưu Hoàng Long / Team : Lưu Hoàng Long, Nguyễn Bá Đức, Vũ Hoàng Long
  • Other participants:  Sunjin VietNam ( Structure)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 360m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Mt Macedon House in Australia by Field Office Architecture

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Field Office Architecture

Mount Macedon House was a significant and challenging design opportunity, with a complex site, strict bushfire protection regulations and specific client brief all playing an important role in the final project outcome.

A long, yet narrow site, it is nestled into the side of Mount Macedon with sweeping views across bushland to the north and north east in a very tranquil and restful setting.

Image Courtesy © Dan Farrar

  • Architects: Field Office Architecture
  • Project: Mt Macedon House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Dan Farrar
  • Project Team: Chris Barnes, Nick Crawford
  • Completed: September 2016

(more…)

AB MEDICA Headquarters in Milan, Italy by DEGW + Giuseppe Tortato

Friday, February 24th, 2017

Article source: DEGW

Offices are not usually designed inside a speedboat, but that is the metaphor chosen for the new headquarters of AB Medica in Cerro Maggiore, a project by Giuseppe Tortato. Specialists in developing and marketing sophisticated robots for medical purposes and DNA analyses, AB Medica opened its new headquarters in 2015 inside an “iconic” building in a suburban setting close to the high-speed Milan-Varese motorway, which is inspired by the distinctive shapes and forms of super-fast speedboats. Starting with a dynamically streamlined work of architecture that is also intended to embody the owner’s corporate philosophy based around innovation, AB Medica commissioned DEGW to design a new Space Planning and Interior Design project suitable for an unusual layout (partly due to constraints associated with an elongated triangular building lot) and capable of optimising all the spaces: a project, whose various operating levels encompass approximately 2000 m² of offices over an overall area of 9000 m² serving about 130 people, mainly focusing on the reception areas, ground-floor canteen and waiting area, first-floor client/meeting area and second-floor executive area and offices.

Image Courtesy © Dario Tettamanzi

  • Architects: DEGW + Giuseppe Tortato
  • Project: AB MEDICA Headquarters
  • Location: Cerro Maggiore (Milan) Via Kennedy 10, Italy
  • Photography: Dario Tettamanzi
  • Client: AB Medica spa
  • Built-on area: 9000 sq.m (2000 sq.m of office space)
  • Completion date: 2015

(more…)

MA House in Morelos, México by Cadaval & Sola-Morales

Friday, February 24th, 2017

Article source: Cadaval & Sola-Morales

The commission of the house comes together with the explicit petition to use stone as the main construction material. The decision doesn’t respond necessarily to esthetic reasons but more likely to its common existence in the place, its little need for maintenance and its low cost for built square meter. Such premises are taken as a project challenge both in a structural, typological and esthetic way.

Image Courtesy © Sandra Pereznieto

  • Architects: Cadaval & Sola-Morales (Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales)
  • Project: MA House
  • Location: Tepoztlán, Morelos, México
  • Photography: Sandra Pereznieto
  • Collaborators: Eduardo Alegre, Orsi Maza, Alexandra Coppieters.
  • Interior Design: Martha Perez.
  • Landscape Design: Martha Perez.
  • Structural Engineering: Ricardo Camacho de la fuente.
  • Área: 300sqm.
  • Date:
    • Project: 2013
    • Construction: 2016

(more…)

Memory House in Lima, Perú by Chetecortes Architects

Friday, February 24th, 2017

Article source: Chetecortes Architects

When I say Beach, we can quickly see the blue of the sea under a clear sky, next to the warm sand, bathed in an intense yellow light that illuminates the day. The relaxing sound of the waves begins to whisper our ears, while our body begins to perceive a refreshing temperature, the wind passing.

We create the house, understanding first the reaction of the people to the previous text.

Image Courtesy © Chetecortes Architects

  • Architects: Chetecortes Architects (Daniel Cortés)
  • Project: Memory House
  • Location: Condominio la Jolla, kilómetro 101 de la Pan. Sur, Asia, Lima, Perú
  • Desing & Construction: Chetecortes Architects
  • Team: Larry Zlatar, Daniel Lama, Carlos Carrasco, Katherine Tocto, Walter Flores, Freddy Bellido.
  • Year: 2016

(more…)

Hill Top Cottage in NSW, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Weaving architectural heritage with contemporary design and lifestyle is a practice that rewards with surprises and characterful places.

In a conservative residential pocket close to North Sydney, a workers cottage perches on top of a hill looking south-east towards striking views of Sydney Harbour.  The idea behind the design was to retain the existing character of the cottage to the front – its low slung and strong horizontal lines – and place a more contemporary two storey addition at the back behind the ridge.  The new upper level is fully clad with CNC routed plywood shutters, it pierces the ample roof plane to the front of the house with a wide dormer window that is curved at the corners.

The “Craftsman’s” cottage style of the first decades of the 20th century was characterised by a simple gable roof with low eaves that ran parallel to the street with a horizontal elevation, the complete opposite to the California Bungalow style, with its gables facing the front boundary. The first floor attic dormer and garage have been designed with stretched and horizontal proportions. The existing ground floor windows have new sliding plywood shutters. The sandstone walls have adopted the same type of coursing and jointing as the existing stone footings of the house, Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

“Tea House in Li Garden” in Shanghai, China by Atelier Deshaus

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Atelier Deshaus 

The Tea House is located in an approximately 110 m2 little garden, where a tall paulownia stands and covers our little building under its huge crown. Before that, this small place could not be seriously called garden, for it was something residue left by two staircases connecting to the neighboring office. Therefore, how to make the Tea House occupy this space at a minimum level so as to form a garden, becomes a key point in the design process.

Image Courtesy © Tian Fangfang

  • Architects: Atelier Deshaus
  • Project: Tea House in Li Garden
  • Location: Longteng Avenue Xuhui Area, Shanghai, China
  • Photography: Tian Fangfang and Liu Yichun
  • Client: Exception
  • Sturcture Engineer: structure AND architecture OFFICE
  • Design Team: Liu Yichun, Shen Wen, Wang Weishi
  • Structure design: Zhang Zhun
  • Landscape Design: July Cooperative Company
  • Gross Floor Area: 19.0m2
  • Design Period: 2015.09-2015.12
  • Completion: 2016.06

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy