Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

STONE HOUSE BY THE SEA in Sardinia by Parisotto+Fomenton Architetti

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Parisotto+Fomenton Architetti

The house is located on the east coast of Sardinia, facing the islands of Tavolara and Molara.

The main objective of the projects (both the renovation of the existing part and the building of the new wing of a holiday house for a family) above all was to set a dialogue with the natural context, so peculiar and to remove everything that did not belong to the place. We, as architects, wanted to take the best out of traditional materials in a very contemporary way which is our recognizable mark.

Image Courtesy © Parisotto+Fomenton Architetti

  • Architects: Parisotto+Fomenton Architetti
  • Project: STONE HOUSE BY THE SEA
  • Location: Sardinia
  • Software used: Autocad
  • Materials: Sardinian filed stone – flamed, brushed granite – whitewash plaster – cedar solid wood
  • Area: 230sqm indoor – 380sqm terrace – 2600sqm garden
  • Year: 2009

(more…)

Alojamiento Rural en Casa Cueva in Córdoba, España by UMMO Estudio

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: UMMO Estudio

The Cuevas del Pino estate sits in the foothills of Sierra Morena, in calcarenite stone terrain arranged in slightly sloping strata that gives rise to various geological formations native to the area, among which are the caves that traditionally have been used for farming and livestock.

Image Courtesy © Estudio Caja de luz

  • Architects: UMMO Estudio (Andrés Moreno · Manuel Murillo)
  • Project: Alojamiento Rural en Casa Cueva
  • Location: Villarrubia – Córdoba, España
  • PhotographyDavid Vico
  • Area: 104 (m2)
  • Year: 2012

(more…)

MullenLowe in Winston-Salem, North Carolina by TPG Architecture

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: TPG Architecture

After a successful teaming for the design of their Boston headquarters, MullenLowe engaged TPG Architecture to design its new office in Winston-Salem, NC: a 37,500 square foot space in the city’s newly developed Wake Forest Innovation Quarter. The office design was an opportunity to create a strong communications touchpoint expressing MullenLowe’s identity as a “challenger” in the advertising industry, a scrappy do-everything ad firm with a global reach.

Finishes and furniture were inspired by the raw space; the free form boxes are clad in plywood and dark-gray painted sheetrock, while the chair colors were sampled from the peeling paint on the concrete walls, Image Courtesy © Eric Laignel

  • Architects: TPG Architecture
  • Project: MullenLowe
  • Location: Winston-Salem, North Carolina
  • Photography: Eric Laignel

(more…)

The LRF Apartment in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

This old four bedroom apartment has been completely remodelled according to the wishes of a family with two kids who enjoy entertaining friends in an informal atmosphere. To accomplish this family had one wall in the kitchen area demolished, and to make it easier to maintain covered most of the others in wallpaper. Wooden pieces of furniture in the living room provide an air of cosiness to the property, and the coffee table was specially made out of a unique wooden tree trunk, bringing some rusticity to the room. The wallpaper used in the kitchen, in a citric green stripe pattern, adds a nice contrast to the neutral colours in the other rooms. A mirror was placed on one of the walls in order to create the illusion of a bigger kitchen. Glass sliding doors add a sense of privacy when necessary.

Image Courtesy © Pablo Nicolas

(more…)

Gordon’s Bay House in New South Wales, Australia by Madeleine Blanchfield Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Madeleine Blanchfield Architects

This 6 bedroom home on the foreshore in Gordon’s Bay, Coogee was built for a young family.

It incorporates a north facing courtyard to bring light and air into the centre of the steep, east facing site.

The entry offers a vista from Gordon Avenue through the three storey stair void, across the 15m lap pool, and to the bay beyond.

Image Courtesy © Robert Walsh

  • Architects: Madeleine Blanchfield Architects
  • Project: Gordon’s Bay House
  • Location: Sydney, New South Wales , Australia
  • Photography: Felix Forrest (interiors) and Robert Walsh (exteriors)
  • Software used: Vectorworks and SketchUp

(more…)

Coniwa in Tokyo, Japan by YUUA Architects and Associates

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: YUUA Architects and Associates

“coniwa” is a cooperative housing residence, located in the suburbs of western Tokyo.

It consists of eleven dwellings arranged around a lush courtyard, which is covered by a wooden boardwalk. In this project the clients were initially provided with a constructive and architectural framework, in which the plan was designed according to the individuals’ requests.

Image Courtesy © SOBAJIMA, Toshihiro

  • Architects: YUUA Architects and Associates (Madoka Aihara & Tomokazu Shimizu)
  • Project: Coniwa
  • Location: Koganei-shi, Tokyo, Japan
  • Photography: SOBAJIMA, Toshihiro
  • Software used: Vectorworks
  • Producer: Archinet
  • Structural Engineer: Hirotsugu Tsuboi Structural Engineers, RGB Structure
  • Facility Engineer: Kitamura Machinery Engineering
  • Plants Designer: SOLSO
  • Constructor: Ishizue Column Co., Ltd.
  • Project Area:  718.86m2
  • Building Area: 373.63m2
  • Size: 886.52m2
  • Year: 2014-2015

(more…)

CASA PATIOS in Lima, Perú by Riofrio + Rodrigo Arquitectos

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Riofrio + Rodrigo Arquitectos

The design objective of the project was to elongate the volume of the residence so as to take full advantage of the extensive plot. To achieve this, the traditional typology of a house-courtyard was reinterpreted thereby creating a succession of open spaces contained by the final building.

Image Courtesy © Jaime Gianella

  • Architects: Riofrio + Rodrigo Arquitectos (Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña)
  • Project: CASA PATIOS
  • Location: Chorrillos, Lima – Perú
  • Photography: Jaime Gianella
  • Furniture and Decoration: Ferrini
  • Construction area: 548 m2
  • Land area: 1,170 m2
  • Year of Construction: 2014

(more…)

Residential – Disappearing Corridor in Hong Kong, China by Bean Buro

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Bean Buro 

Bean Buro has designed a 1,485sqft (138sqm) apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990’s, the apartment featured closed off rooms accessed by a long corridor, and large windows looking over the ocean.

Retreating from Hong Kong’s busy lifestyle, the apartment’s entrance is a semi-enclosed foyer which marks the threshold between inside and outside.

Designed with a comfortable seat, playful hooks and concealed shoes and coat cabinet, it allows for a moment of pause and appreciation of the home.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Residential – Disappearing Corridor
  • Location: Hong Kong, China
  • Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Architectural designers & assistants: Pauline Paradis, Tommy Hui, Michelle Ho.
  • Contractor: R&C Engineering Co. Ltd

(more…)

The PI Penthouse in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

Sunday, January 22nd, 2017

Article source:  Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

This old three story penthouse has been fully remodelled from a terrible condition, and is now perfect for a family with children. The apartment faces Guanabara’s Bay and comes with an astonishing view of Rio de Janeiro, Sugarloaf and Christ the Redeemer. Most of the original walls have been demolished and the areas rearranged, creating more open spaces, and meaning each bedroom now has its own en-suite bathroom. The dark interior and heavy atmosphere have been completely replaced by beautiful light and open space. The facades and roof are insulated, and all the outside walls covered with tiles to avoid constant maintenance.

Image Courtesy © Denilson Machado (MCA Estudio)

(more…)

De Helling by Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Remodel house built in 1994. Placining a new rooftop which hangs over for 1 meter Wooden cladding. Expansion on rearside

Image Courtesy © Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

  • Architects: Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma
  • Project: De Helling

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy