Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Dogok Maximum in Seoul, Korea by Moon Hoon

Friday, January 20th, 2017

Article source: Moon Hoon

It reflects the client’s personality in a frank manner. Considering that the client, who had dreamt all kinds of mysterious dreams only to overcome them while living in a house built on a rock of mystical forces at a high area of Gangbuk, Seoul, purchased the plot of a fortuneteller and a shaman beside a tall wall in Gangnam, this is a world that must be full of many unexplainable things. In contemporary terms, this building would be considered a mixed-use narrow house, combining a basement studio for the client’s son, a photographer, a reception area, as well as a residence for mother and son that has been equipped with a compact elevator to account for the weakened joints of the elderly.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Dogok Maximum
  • Location: 959-57, Dogok-dong, gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Client: Jeon gyeong deuk
  • Design team: Kim jaekwan, Kim sookhee, Kim haeree, Shin Jinseok , Jade Narrido, Jason Houliston
  • Structure: RC
  • Exterior finishing: Exposed concrete
  • Building to land ratio: 59.94%
  • Floor area ratio: 193.27%
  • Building scope: 4F
  • Parking: 1
  • Height: 15.8m
  • Site area: 68m²
  • Building area: 40.76m²
  • Gross floor area: 183.97m²

(more…)

Amsterdam Oersoep in Netherlands by RAMSA in collaboration with Rijnboutt Architects

Friday, January 20th, 2017

Article source: ARTTENDERS

In recent years, investor/owner Bouwinvest and real estate developer Top Vastgoed transformed the outdated buildings along the Amsterdam Nieuwendijk 196 and Damrak 70 and 80 into hyper-modern offices of international retailers such as Zara, JD Sports, and C&A. At the end of this year Primark will open their Dutch flagship store with its entrance in the Beurspassage. In total this project, known as Nowadays, will encompass an impressive 27.500 m2. This is an extraordinary large project for Amsterdam’s retailcenter, and – for Dutch standards – an enormously large and involved renovation of retail property in the city center. The completion of Nowadays, with its closing act the opening of the Beurspasssage and its artwork, will take place by the end of this year. Bouwinvest will have taken its final step in the largest Dutch inner city redevelopment of recent years.

Image Courtesy © Frank Hanswijk

  • Architects: RAMSA in collaboration with Rijnboutt Architects
  • Project: Amsterdam Oersoep
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Frank Hanswijk
  • Art producing party: ARTTENDERS

(more…)

Nail IT in Jalisco, México by Estudio ALA

Friday, January 20th, 2017

Article source: Estudio ALA 

Nail it is a nail-art studio located in Jalisco, Mexico.

Making reference to the colorful palette of nail polishing products, the project was designed with a strong palette to create an identity that could be replicated in any commercial space without loosing the feeling of the studio.

Image Courtesy © César Béjar

Image Courtesy © César Béjar

  • Architects: Estudio ALA
  • Project: Nail IT
  • Location: Zapopan, Jalisco, México
  • Photography: César Béjar
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray
  • Client: Nail It
  • Area: 85 m2
  • Year: 2015

(more…)

Costa House in Almada, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

The house where our intervention took place consists of a villa located in the seaside resort city of Costa da Caparica. This is a specific and surgical intervention in a highly deteriorated villa from the seventies. Although the refurbishment seemed urgent the financial contention demanded that the substantial architectonic intervention was limited to the 1st floor, attic and terrace over the garage, the rest of the house being renovated in a simpler and more convenient way.

Image Courtesy © FG+SG

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Costa House
  • Location: Almada, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, João Morais, Ruben Mateus
  • Builder: BAUKELL
  • Surface Area: 330m2
  • Built Area: 500m2
  • Project: 2013/2014

(more…)

SG House in Rosà, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin 

A detached house built on three levels and situated in a small rural village, in an agricultural context consisting of land planted with corn. The entrance opens directly onto the living area, through sliding windows overlooking the double height porch. The outdoor paving continues even inside the house, to emphasize the close relationship with the surrounding countryside. The project is based on the strong contrast between the outside of the house, more rustic and tied to local building traditions, and the interior, more contemporary, with smooth spaces arranged in succession, without interruption.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Rosemoo Office in Beijing, China by Cun-Design

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: Sunshine PR

Beauty of orient lies in the lyric way of expressing emotions and its simple and natural nature. Such characteristics are not superficial symbols or cultural elements imposed on inner nature. Symbols and elements are not essential in design and they themselves only could not build up good designs! Beauty of Asia lies more in the flexible way of design.

Image Courtesy © Wang Ting, Su Tang

Image Courtesy © Wang Ting, Su Tang

  • Architects: Cun-Design
  • Project: Rosemoo Office in Beijing
  • Location: Hua-Shan Cultural Park, Dongcheng District, Beijing, China
  • Photography: Wang Ting, Su Tang
  • Chief Designer: CuiShu
  • Function: Creative Office for A Clothing Brand
  • Main materials: tortoise-shell bamboo, concrete, wood
  • Area: 3800m2
  • Design Time: 2015
  • Completion Time: 2015

(more…)

House Vlijmen in Netherlands by Jan Couwenberg Architectuur

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Jan Couwenberg Architectuur

In the village of Vlijmen this house was designed for an elderly couple, who wanted to keep on living in this house as long as possible. Therefore, most of the program is located on ground level, on top only a spare bed- and bathroom are being made. The box from the ground level is being perforated with voids, where a small patio, wooden Western Red Cedar parts, or windows were made. By making this rhythm, a car port and patio-shaped exteriors give the house an extra layer between in- and outside.

Image Courtesy © Jan Couwenberg Architectuur

Image Courtesy © Jan Couwenberg Architectuur

(more…)

Cashify in Gurgaon, India by Horizon Design Studio Pvt Ltd

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Horizon Design Studio Pvt Ltd

Cashify (formerly Reglobe) is a Gurgaon established online marketing firm primarily dealing in gadget. The office expansion resulted in moving to a larger office of approximately 10,000 sq.ft spread over two levels.

The requirement included more than 120 workstations, manager, meeting cabins and separate reception area with waiting spaces.

Image Courtesy © Horizon Design Studio Pvt Ltd

Image Courtesy © Horizon Design Studio Pvt Ltd

(more…)

Il Nido – Gusto e Miscele in Roma, Italy by LPA

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: LPA

A garden, a lounge area corner, a tree, a chimney, windows facing onto an interior space that looks like an external one with branches that climb toward the ceiling, a comfortable and cozy place which looks like a nest.

There is not one style that can define it, it is not industrial, not radical chic, neither a trattoria, it does not follow trends, it is just like itself.

Image Courtesy © Arch. Daniela Barlotti

Image Courtesy © Arch. Daniela Barlotti

  • Architects: LPA  (Arch. Daniela Barlotti)
  • Project: Il Nido – Gusto e Miscele
  • Location: Roma, Italy

(more…)

Mehrabad House in Isfahan Province, Iran by Sarsayeh Architectural Office

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Sarsayeh Architectural Office

For those people who have a long experience of living in single-unit houses with a courtyard, it is a great challenge to change their life style and live in apartment houses.

Losing many of desirable advantages of single unit houses such as independency, fellowship with nature, existence of hierarchy and, natural ventilation and … is a trouble for the people who want to live apartment units.

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

  • Architects: Sarsayeh Architectural Office
  • Project: Mehrabad House
  • Location: Isfahan, Isfahan Province, Iran
  • Photography: Farshid Nasrabadi
  • Software used: Autocad and autodesk 3dS Max(V-Ray)
  • Client: Ali Mirhosseini
  • Architect in charge: Behnam Sefidi
  • Design assist : Hengameh Akbari
  • Contractor : Farhad Bahramipour
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1350 sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy