Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Il Nido – Gusto e Miscele in Roma, Italy by LPA

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: LPA

A garden, a lounge area corner, a tree, a chimney, windows facing onto an interior space that looks like an external one with branches that climb toward the ceiling, a comfortable and cozy place which looks like a nest.

There is not one style that can define it, it is not industrial, not radical chic, neither a trattoria, it does not follow trends, it is just like itself.

Image Courtesy © Arch. Daniela Barlotti

Image Courtesy © Arch. Daniela Barlotti

  • Architects: LPA  (Arch. Daniela Barlotti)
  • Project: Il Nido – Gusto e Miscele
  • Location: Roma, Italy

(more…)

Mehrabad House in Isfahan Province, Iran by Sarsayeh Architectural Office

Tuesday, January 17th, 2017

Article source: Sarsayeh Architectural Office

For those people who have a long experience of living in single-unit houses with a courtyard, it is a great challenge to change their life style and live in apartment houses.

Losing many of desirable advantages of single unit houses such as independency, fellowship with nature, existence of hierarchy and, natural ventilation and … is a trouble for the people who want to live apartment units.

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

  • Architects: Sarsayeh Architectural Office
  • Project: Mehrabad House
  • Location: Isfahan, Isfahan Province, Iran
  • Photography: Farshid Nasrabadi
  • Software used: Autocad and autodesk 3dS Max(V-Ray)
  • Client: Ali Mirhosseini
  • Architect in charge: Behnam Sefidi
  • Design assist : Hengameh Akbari
  • Contractor : Farhad Bahramipour
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1350 sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Duplex Santa Engracia in Madrid, Spain by James & Mau

Saturday, January 14th, 2017

Article source: Infiniski  

Putting together two small penthouses duplex gave us the opportunity to reorganize and treat the resulting space as a non-urban single family house.

This way it’s divided into a floor for night programme and another one for common day areas. These include an exterior prolongation in a terrace, treated as a garden to enhance the “single family house” sensation despite being in the city. Wood is used on floors, walls and ceilings as a natural material from rural houses.

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

  • Architects: James & Mau
  • Project: Duplex Santa Engracia
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Matías Pérez Illeras
  • Built meters: 150m2
  • Year: 2010

(more…)

Two courtyards in Los Angeles, California by MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P.

Saturday, January 14th, 2017

Article source: MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P.

We received a commission from a married couple to design a house to be built on a small plot (with an 8-meter frontage and a depth of 30 meters) inserted within a dense and difficult context. The couple, whose children had already left home, asked us for a simple house, obstruction-free and with a strongly contemporary feel.

Image Courtesy © David Cervera

Image Courtesy © David Cervera

  • Architects: MUÑOZ ARQUITECTOS ASOCIADOS S. C. P. (Javier Muñoz Menéndez)
  • Project: Two courtyards
  • Location: Los Angeles, California, United States
  • Photography: David Cervera
  • Other Participants: Arch. Gareth Lowe Negrón, Arch. Iza Pérez Jaramillo, Arch. Javier Ceballos Cabañas.
  • Suppliers / Products: Ing. Jorge Pino Gamboa / Construction
  • Constructed area: 219.55 (m2)
  • Year: 2015

(more…)

Garage House in Lisbon, Portugal by fala atelier

Saturday, January 14th, 2017

Article source: fala atelier

The project started with an unconventional request from an open minded couple: within a very tight budget, to convert a windowless 200m2 garage into a house. The proposed intervention intended the clearest reading possible of the existing structure, emphasising its strength. While the garage was careless and grey, the house is clean and white; its materiality is flat, its light is abstract. Two generous bathrooms were included behind a curved wall, where a broken corner was before; the walls and ceilings were painted in white and the floor covered in a continuous polished concrete surface; the existing skylights we’re rethought. No other change felt necessary. Carefully placed elements organize the living areas: a marble kitchen, curtains, potted plants. Along with the furniture, the free standing elements carry the flexible identity of the house, hinting its domesticity while punctuating the abstract volume with color.

Image Courtesy © fala atelier

Image Courtesy © fala atelier

  • Architects: fala atelier
  • Project: Garage House
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Project Team: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Mariana Silva, Camelia Petre, Clara Pailler
  • Consultants: Paulo Sousa
  • Year: September 2015 – April 2016
  • Status: Private Commission; Built

(more…)

Graça Apartment in Lisbon, Portugal by fala atelier

Friday, January 13th, 2017

Article source: fala atelier 

The apartment lies in an unremarkable building in Lisbon. Its obsolete fragmented typology presented a series of small rooms, some devoid of natural light, and an impractical exterior bathroom. The intervention aimed to erase these faults and to clarify the use of the available surface: a gently curved wall was extended from façade to façade, defining the limit between a vast common space and the different private rooms.

Image Courtesy © Fernando Guerra (FG+SG)

Image Courtesy © Fernando Guerra (FG+SG)

  • Architects: fala atelier
  • Project: Graça Apartment
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra (FG+SG)
  • Project team: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Clara Pailler, Mariana Silva, Lera Samovich
  • Year: October 2015 – May 2016

(more…)

Kanarie Club in Amsterdam, The Netherlands by Studio Modijefsky

Friday, January 13th, 2017

Article source: Studio Modijefsky

Set in De Hallen, a former tram depot in Amsterdam west, Kanarie Club pays tribute to the old trams with its renewed design. Digging deep into the history of the building, Studio Modijefsky has created a design with strong references to the past. As a tram depot there were several activities taking place in the space giving service to the run down trams, such as electricity, paint, wood and metal work. These skills and the tools and work spaces they require, inspires the material and colour palette of the new interior and are means to divide the new restaurant space into different zones.

Image Courtesy © Maarten Willemstein

  • Architects: Studio Modijefsky (Esther Stam, Natalia Nikolopoulou, Kristina Petrauskaite, Moene van Werven, Kleoniki Fotiadou, Zahra Rajaei)
  • Project: Kanarie Club
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Maarten Willemstein
  • Client: Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung, Rakish Gangapersad
  • Size: 699 m²
  • Status: realised November 2016

(more…)

Amber&Art in Saint Petersburg, Russia by PIUARCH

Friday, January 13th, 2017

Article source: PIUARCH 

The Russian brand of jewellery and objects, Amber&Art, opens its first flagship store in Saint Petersburg.

The boutique – developed by Milanese Studio Piuarch – is located in the city center, inside the famous Antonov’s Merchant House built in 1824 by architect Domenico Adamini.

Image Courtesy © PIUARCH

Image Courtesy © PIUARCH

  • Architects: PIUARCH
  • Project: Amber&Art
  • Location: Saint Petersburg, Russia

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

Duplex & the City in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Equivalent to the brownstones of New York, this interwar duplex is a humane scale solution to housing in the Sydney city fringes.

Shoulder to shoulder with other apartment buildings, the original 1920s two-storey flats were transformed into a four storey block with a basement carpark and cellar, a ground floor garden apartment and a two-storey penthouse.

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy