Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Moradia Gafanha da Boavista in Portugal by Arch. Adalberto Dias

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: Arch. Adalberto Dias

The plot in Gafanha da Boavista is narrow and long.

The program was interesting and not vulgar for a single family dwelling.

The clients, young couple formed in the Nordic countries, had a different concept of life and another notion of family structure and their relationships.

Three spaces and a corridor, in three volumes, was the concept of the project.

Image Courtesy © FG + SG

Image Courtesy © FG + SG

  • Architects: Arch. Adalberto Dias
  • Project: Moradia  Gafanha da Boavista
  • Location: Gafanha da Boavista, Portugal
  • Photography: FG + SG
  • Client: Maria M. Monge e João Coutinho
  • Arch. Colaboration: Ana Claudia Monteiro, 
LuísViana
  • Foundations/Structure: António Dinis
  • Inst. And Equip. Of Water and Sanitation: José Ramos
  • Inst. And Equip. Electrical & Telecommunications: Jorge Malta
  • Inst. And Equip. Electro-Mechanical: Gradim Barros
  • Construction Company: Rodrigues Cardoso e Sousa Lda
  • Beginning: 2001 / 2002
  • Conclusion: 2005

(more…)

K5 Urban Apartments in Oslo, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter AS

The project is sited in an urban block that remains a rare example of the intimate blend of housing and small-scale industry typical of the nineteenth century. The new structure was designed with special appreciation of these environs. The apartments have differing housing typologies of simplex and duplex units, and they benefit from a study of the interaction between indoor and outdoor spaces. The building’s design is characterized by a distinct architectonic form with functional solutions, thoughtful details, and contemporary overall expression.

Image Courtesy © Thomas Bjørnflaten

Image Courtesy © Thomas Bjørnflaten

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
  • Project: K5 Urban Apartments
  • Location: Grünerløkka, Oslo, Norway
  • Photography: Roberto Di Trani, Thomas Bjørnflaten, Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Client: Korsgata 5 AS
  • Commission type: Direct commission (2007)
  • Size / value: 1,200 m2 / 32 MNOK
  • Status: Completed (2010)

(more…)

Raadhuis in Krimpen aan den IJssel, The Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: Fokkema & Partners Architecten

Fokkema & Partners developed the interior design for the new – energy neutral – City Hall of Krimpen with an energy label A++. A welcoming entrance invites citizens to visit the City Hall for the services in the public area, which have open counters with a view through the building and to water around it. Flexibility fits the new way of working in the City Hall, which translates to a large diversity of workplaces and ways to arrange various spaces.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten (Marieke van Schaaijk, Rick Rijkse)
  • Project: Raadhuis
  • Location: Krimpen aan den IJssel, The Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Size: 1.700 m²
  • Start: September 2013
  • Status: Delivered April 2015

(more…)

Villa Meijendel in Wassenaar, Netherlands by VVKH architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: VVKH architecten

House in dune landscape

A dense forest opens to a dune valley. Sunlight casts shadows of branches and leaves against tree trunks. In the distance, a golfer walks through the empty surreal landscape. This unique environment – trees, light and dunes – influences the design of “villa Meijendel” in such a way as if it has sculpted the house.

Image Courtesy © Ronald Knappers

Image Courtesy © Ronald Knappers

  • Architects: VVKH architecten (Thomas Gillet)
  • Project: Villa Meijendel
  • Location: Doornweg 4, Wassenaar 2243 GS, Netherlands
  • Photography: Ronald Knappers
  • Design: Ronald Knappers
  • Team: Ronald Knappers, Mark Verdoold, Hans Schepman
  • Interior design: Same-D
  • Landscape architect: West 8, Adriaan Geuze
  • Structural engineer: Breed Integraal Ontwerp
  • Advisor: ingenieursbureau Halmos
  • Building contractor: bouwbedrijf Kon

(more…)

Generator Rome in Rome, Italy by DesignAgency

Thursday, January 5th, 2017

Article source: DesignAgency

Generator Rome is only a short walk from the Colosseum and Termini Station, in the Esquilino neighbourhood – one of the oldest areas in the city. The property reinvigorates an elegant 20th century residence on Via Principe Amedeo. Its surroundings include cinematic streetscapes, leading to picturesque squares, churches, parks and a vast array of bars, cafés and pizzerias, as well as authentic local markets.

DesignAgency took its inspiration from the distinctive flavours of this diverse and historic neighbourhood, as well as the Italian culture and the Roman trade routes that have left their marks on this area to create a vibrant and welcoming environment with subtle ethnic flair.

Image Courtesy © Mans Berg

Image Courtesy © Mans Berg

  • Architects: DesignAgency
  • Project: Generator Rome
  • Location: Via Principe Amedeo, 257, 00185 Rome, Italy
  • Photography: Mans Berg
  • Owner: Generator / Patron Capital
  • Local Project Architect: L22, Milan
  • Lighting Designer: artec3 studio
  • Room Rates: starting at €20
  • Launch Date: August 2016

(more…)

A Studio in Bassano del Grappa, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin 

The studio was designed starting from the conviction that the rooms were to be designed as boxes, composed in turn by sides and surfaces, evocative from a figurative point of view. Two coloured backdrops were in fact made with shades of blue and sage green, on the other side a wall-moodboard with the notes and suggestions of the projects which are work in process. The presence of the old stone portal was resolved by keeping the traces of the old paint, as opposed to the perfection of the bottom of the wall.The old Venetian floorings and the geometric fishbone pattern of the wooden parquet were preserved and enhanced.The furniture arrangement was designed keeping in mind the functional distances and movements in the studio, with a division between the functional and the more operative spaces and the formal  reception rooms.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Red Square House in Gyeonggi-do, South Korea by ArchiWorkshop

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: ArchiWorkshop

Design a house in a residential housing area.

In Bucheon, a suburb of Seoul, there is an area called GgaChiWool. This area, which is also known for a residential housing district, has been continuously expanding. When first visited the site, housing development was already over, and new houses were almost filling the complex. The low-rise houses, the quiet footpaths, and roads to the private gardens brought great attraction of the site. However, most of the houses already built were houses that did not deviate much from the general category of multi-family houses.

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

  • Architects: ArchiWorkshop
  • Project: Red Square House
  • Location: Ojeong-gu, Bucheon, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Nam-Sun Lee
  • Head designers: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Contractor: ArchiWorkshop
  • Building size and area Residential:
    • Residential 1 (Couple household) – Ground, 2nd, 3rd floor / 100m2
    • Residential 2 (Parents household) – Ground floor / 60m2
    • Residential 3 (Lease household) – Second floor / 60m2
  • Building coverage ratio: 49.22%
  • Floor area ratio: 96.84%
  • Parking spaces: 2 lots
  • Building height: 9m
  • Land area: 218m2

(more…)

RG House in San Zenone degli Ezzelini, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

The project involved the renovation and extension of an attic developed on three levels located in a hilly area. The main objective was to design a new access to the attic, independent from the rest of the large family house built in the ’90s. A new volume porch with a double height was created, fitting to the house containing the entry staircase which from the garden leads to the covered terrace.The interiors see a large living area with a kitchen integrated to the living room, three bedrooms with their bathrooms, composed in a sequence as a sort of promenade, with an organizational and spatial arrangement reminiscent of a raumplan. To increase the sense of spaciousness and brightness of the rooms, the old wooden beams were painted in opaque enamel.  Quality materials have been used as with the ipe’ wood planks for the exterior, the porcelain tiles of various shapes and colours for the bathrooms; some other elements already in place such as the afromosia parquet and the Asiago stone were instead given new shine.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

CAJU Brasserie in Bucharest, Romania by Grosu Art Studio

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Grosu Art Studio

The restaurant is located downtown Bucharest on a picturesque street behind Romanian Athenaeum. This area  is a symbol representing an ascending period for the Romanian capital. The owner of the place is  a well known chef in Romania, named Joseph Hadad, who decided to do a new type of brasserie with food signed by him.

Image Courtesy © Grosu Art Studio

Image Courtesy © Grosu Art Studio

  • Architects: Grosu Art Studio
  • Project: CAJU Brasserie
  • Location: Bucharest, Romania

(more…)

RM HOUSE in Romano d’Ezzelino, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

The main aspect the attention of this project was focused upon, was the pursuit of  the characterization of the living area, which was rethought according to the “coating” of the existing central pillar. The identification of the new “appearance,” has made it possible to determine and distinguish two specific living areas and to create at the same time a new volume / container which services the TV area. New recessed light fixtures and “blades” of indirect light, consisting of hidden LED strips have been installed. New flooring made of knotty oak has also made it possible to level out the spaces which were previously fragmented by continuous visual discontinuities, determined by the different floor surfaces. All the service areas have been modernized thanks to the use of new materials and surfaces, such as the use of large slabs of porcelain stoneware and coloured enamels.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy