Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Interiors’ Category

Mt Macedon House in Australia by Field Office Architecture

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Field Office Architecture

Mount Macedon House was a significant and challenging design opportunity, with a complex site, strict bushfire protection regulations and specific client brief all playing an important role in the final project outcome.

A long, yet narrow site, it is nestled into the side of Mount Macedon with sweeping views across bushland to the north and north east in a very tranquil and restful setting.

Image Courtesy © Dan Farrar

  • Architects: Field Office Architecture
  • Project: Mt Macedon House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Dan Farrar
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Project Team: Chris Barnes, Nick Crawford
  • Completed: September 2016

(more…)

AB MEDICA Headquarters in Milan, Italy by DEGW + Giuseppe Tortato

Friday, February 24th, 2017

Article source: DEGW

Offices are not usually designed inside a speedboat, but that is the metaphor chosen for the new headquarters of AB Medica in Cerro Maggiore, a project by Giuseppe Tortato. Specialists in developing and marketing sophisticated robots for medical purposes and DNA analyses, AB Medica opened its new headquarters in 2015 inside an “iconic” building in a suburban setting close to the high-speed Milan-Varese motorway, which is inspired by the distinctive shapes and forms of super-fast speedboats. Starting with a dynamically streamlined work of architecture that is also intended to embody the owner’s corporate philosophy based around innovation, AB Medica commissioned DEGW to design a new Space Planning and Interior Design project suitable for an unusual layout (partly due to constraints associated with an elongated triangular building lot) and capable of optimising all the spaces: a project, whose various operating levels encompass approximately 2000 m² of offices over an overall area of 9000 m² serving about 130 people, mainly focusing on the reception areas, ground-floor canteen and waiting area, first-floor client/meeting area and second-floor executive area and offices.

Image Courtesy © Dario Tettamanzi

  • Architects: DEGW + Giuseppe Tortato
  • Project: AB MEDICA Headquarters
  • Location: Cerro Maggiore (Milan) Via Kennedy 10, Italy
  • Photography: Dario Tettamanzi
  • Client: AB Medica spa
  • Built-on area: 9000 sq.m (2000 sq.m of office space)
  • Completion date: 2015

(more…)

MA House in Morelos, México by Cadaval & Sola-Morales

Friday, February 24th, 2017

Article source: Cadaval & Sola-Morales

The commission of the house comes together with the explicit petition to use stone as the main construction material. The decision doesn’t respond necessarily to esthetic reasons but more likely to its common existence in the place, its little need for maintenance and its low cost for built square meter. Such premises are taken as a project challenge both in a structural, typological and esthetic way.

Image Courtesy © Sandra Pereznieto

  • Architects: Cadaval & Sola-Morales (Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales)
  • Project: MA House
  • Location: Tepoztlán, Morelos, México
  • Photography: Sandra Pereznieto
  • Collaborators: Eduardo Alegre, Orsi Maza, Alexandra Coppieters.
  • Interior Design: Martha Perez.
  • Landscape Design: Martha Perez.
  • Structural Engineering: Ricardo Camacho de la fuente.
  • Área: 300sqm.
  • Date:
    • Project: 2013
    • Construction: 2016

(more…)

Memory House in Lima, Perú by Chetecortes Architects

Friday, February 24th, 2017

Article source: Chetecortes Architects

When I say Beach, we can quickly see the blue of the sea under a clear sky, next to the warm sand, bathed in an intense yellow light that illuminates the day. The relaxing sound of the waves begins to whisper our ears, while our body begins to perceive a refreshing temperature, the wind passing.

We create the house, understanding first the reaction of the people to the previous text.

Image Courtesy © Chetecortes Architects

  • Architects: Chetecortes Architects (Daniel Cortés)
  • Project: Memory House
  • Location: Condominio la Jolla, kilómetro 101 de la Pan. Sur, Asia, Lima, Perú
  • Desing & Construction: Chetecortes Architects
  • Team: Larry Zlatar, Daniel Lama, Carlos Carrasco, Katherine Tocto, Walter Flores, Freddy Bellido.
  • Year: 2016

(more…)

Hill Top Cottage in NSW, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Weaving architectural heritage with contemporary design and lifestyle is a practice that rewards with surprises and characterful places.

In a conservative residential pocket close to North Sydney, a workers cottage perches on top of a hill looking south-east towards striking views of Sydney Harbour.  The idea behind the design was to retain the existing character of the cottage to the front – its low slung and strong horizontal lines – and place a more contemporary two storey addition at the back behind the ridge.  The new upper level is fully clad with CNC routed plywood shutters, it pierces the ample roof plane to the front of the house with a wide dormer window that is curved at the corners.

The “Craftsman’s” cottage style of the first decades of the 20th century was characterised by a simple gable roof with low eaves that ran parallel to the street with a horizontal elevation, the complete opposite to the California Bungalow style, with its gables facing the front boundary. The first floor attic dormer and garage have been designed with stretched and horizontal proportions. The existing ground floor windows have new sliding plywood shutters. The sandstone walls have adopted the same type of coursing and jointing as the existing stone footings of the house, Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

“Tea House in Li Garden” in Shanghai, China by Atelier Deshaus

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Atelier Deshaus 

The Tea House is located in an approximately 110 m2 little garden, where a tall paulownia stands and covers our little building under its huge crown. Before that, this small place could not be seriously called garden, for it was something residue left by two staircases connecting to the neighboring office. Therefore, how to make the Tea House occupy this space at a minimum level so as to form a garden, becomes a key point in the design process.

Image Courtesy © Tian Fangfang

  • Architects: Atelier Deshaus
  • Project: Tea House in Li Garden
  • Location: Longteng Avenue Xuhui Area, Shanghai, China
  • Photography: Tian Fangfang and Liu Yichun
  • Client: Exception
  • Sturcture Engineer: structure AND architecture OFFICE
  • Design Team: Liu Yichun, Shen Wen, Wang Weishi
  • Structure design: Zhang Zhun
  • Landscape Design: July Cooperative Company
  • Gross Floor Area: 19.0m2
  • Design Period: 2015.09-2015.12
  • Completion: 2016.06

(more…)

Slack’s new NYC headquarters in USA by Snøhetta

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Snøhetta 

Slack is the fastest-growing workplace software in the world. With over 6 million active weekly users, the intra-office messaging system is revolutionizing the way teams communicate around the globe. For the startup’s New York City headquarters, Snøhetta retrofitted a 12,000 SF space on the top floor of an 1880’s landmarked building in Lower Manhattan’s NoHo/East Village neighborhood to provide a versatile, sunlight-filled office. The design of each of Slack’s offices around the world aims to integrate elements of their local context, and Snøhetta’s design for Slack’s new NYC space is inspired by the city’s distinctive urban courtyards. Drawing inspiration from interior parkscapes like Paley Park, bamboo plants provide natural privacy screens and energize the space with greenery. Four existing skylights with enlarged, splayed ceilings dramatically increase the incidence of natural daylight deep into the space and the pocket courtyards beneath them.

Image Courtesy © Michael Grimm

  • Architects: Snøhetta
  • Project: Slack’s new NYC headquarters
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Grimm
  • Design Team: Anne-Rachel Schiffmann, Vanessa Kassabian, Aaron Dorf, Rikard Jaucis, Craig Dykers
  • Owners Rep: Gardiner & Theobald
  • Construction Manager: SPK Lewis Inc.
  • MEP Engineer: CFS Engineering
  • Lighting Consultants: Kugler Ning
  • Acoustic Consultants: Cerami &Associates
  • Structural Engineer: Robert Silman
  • Furniture Consultants: Benhar Interiors

(more…)

House Justice in NSW, Australia by buck&simple

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: buck&simple

House Justice involves alterations and additions to a two storey, semi-detached, Edwardian Queen Anne/Arts and Crafts style house listed on the state heritage inventory. The project begun with our client requesting that we add a carport and an awning reacquainting the rear yard with their home.

Their decision to downsize and remain local to the civic and social places they love, thankfully, had positive repercussions on the design process.

Image Courtesy © Tim Pascoe Photography

  • Architects: buck&simple
  • Project: House Justice
  • Location: Manly, NSW, Australia
  • Photography: Tim Pascoe Photography
  • Year: 2015
    (more…)

Beates in Barcelona, Spain by Nook Architects with Byn Studio

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: Nook Architects 

The architectural refurbishment of this commercial ground floor space was conditioned for the needs of its new use, a design studio and concept store in what had been for the past few decades an archive and educational space.

The commercial space is located on the ground floor of a residential building built in the year 1900 in Barcelona’s Ciutat Vella, the Old Quarter.  The building’s entry and central staircase, which is ventilated through an adjacent patio, is accessed directly from a square.  This results in a U-shaped ground floor that wraps around the patio and central staircase.

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

(more…)

FB Office in Lisbon, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

The office is materialized from the transformation of two independent commercial space in a single physically connected one. Apparently in an unnatural way, the resulting unified space is re-divided in three with distinct identities. Two different work spaces in opposite sides and a transition passage that regulates the hierarchical and functional relation between them.

Image Courtesy © WAATAA_we are all together around architecture

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy