Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Kindergarten’ Category

Absam Primary School in Austria by Schenker Salvi Weber

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Schenker Salvi Weber

All moved in! The extension of the primary school in the Tyrolean municipality of Absam was completed in September 2016. After one-and-a-half years of construction, kids are now frolicking around in the two-story kindergarten. The first sport classes are already taking place in the triple gymnasium, and sweet sounds are floating down from the new music school under the roof of the historic primary school building.

There wasn’t much space for the new building in the 7000-person community of Absam, the “village of the Olympians” in the Hall-Wattens region, just 20 minutes by car from Innsbruck. So the architects Schenker Salvi Weber – the only ones among the 20 competition participants – decided to situate the sports hall underground and, for structural reasons, build the two-story kindergarten atop in a lightweight wood frame construction.

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

  • Architects: Schenker Salvi Weber
  • Project: Absam Primary School
  • Location: Absam, Austria
  • Photography: Bengt Stiller
  • Client:
    • Municipality of Absam
    • Immobilien GesmbH & Co KG
  • Team: Bettina Doser, Sophie Gerg, Teresa de Miguel, Thomas Morgner, Hans Reumann, Barbara Roller, Tiago Santana, Michael Salvi, Andres Schenker, Verena Theil, Tina Tobisch, Katalin Tóth, Rowena Ullrich, Thomas Weber
  • Commission type: EU-wide invited competition, general planning
  • Energy efficiency: Passive house standard
  • Structural engineer: wood construction. Merz Kley Partner
  • Structural engineer: reinforced concrete / geotechnics. ZSZ Ingenieure ZT GesmbH
  • Building physics: IBO – Austrian Institute for Healthy and Ecological Building
  • Construction management and costs: Die Bauleiter
  • Building technology: Moser + Partner Ingenieurbüro

(more…)

Kindergarten Valdaora di Sotto, South Tyrol in Italy by feld72

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: feld72 

Nestling within the village structure of Valdaora di Sotto in South Tyrol, the kindergarten building communicates the interplay between tradition, contemporary life and nature. The third kindergarten made by feld72 aligns itself within its tranquil background without being subordinate to it. Self-evident and uncontrived. Embedded sensuously in its location, the building responds to the dominant aura of the parish church with the cemetery chapel and the elementary school in the centre of Valdaora di Sotto. The timber building sits as though in an encasement within the massive surrounding wall, lending security.

Image Courtesy © Hertha Hurnaus

Image Courtesy © Hertha Hurnaus

  • Architects: feld72 
  • Project: Kindergarten Valdaora di Sotto, South Tyrol
  • Location: Valdaora, Italy
  • Photography: Hertha Hurnaus
  • Engineering consultancy: Ingenieurteam Bergmeister
  • Collaborators: Marino Fei, Carl Friedrich, David Kovařík, Therese Leick, Gerhard Mair, Edoardo Nobili
  • Model: Mattweiss
  • GFA: 950 m²
  • Completion: 2016

(more…)

Hangzhou No.2 School of Future Sci-Tech City in China by LYCS Architecture

Friday, September 2nd, 2016

Article source: LYCS Architecture

Traditional primary and secondary school planning in modern Chinese cities usually provides students and children with an adult-scale campus environment at an excessively early stage. Such environment gives no help to them in coping with high educational and social pressure. Facing these phenomenon, it is the architects’ responsibility to subversively break these conventions in school planning and offer children with space of their own scale and age in which they will enjoy living and studying.

Courtyard of Primary School, Image Courtesy © LYCS Architecture

Courtyard of Primary School, Image Courtesy © LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Hangzhou No.2 School of Future Sci-Tech City
  • Location: Hangzhou, China
  • Project Team: RUAN Hao, CHEN Wenbin, YIN Yong, WU Shiyang, XIA Wei
  • Architect of Record: Zhejiang Province Institute of Architecture Design and Research
  • Total Architectural Area: 44,900sqm
  • Project Period: 2015-2016(Design), 2016-2017(Construction)

(more…)

Clover House in Okazaki, Japan by MAD Architects

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: MAD Architects 

MAD architects have completed their first project in Japan, the Clover House kindergarten. Located in the small town of Okazaki, the school’s setting boasts views of the paddy fields and mountains, characteristic of the Aichi Prefecture. The kindergarten was originally operated out of the old family home of siblings Kentaro and Tamaki Nara, which soon became too small and unfit for expanding their educational goals. The siblings desired to create a modern educational institution where children could feel as comfortable as they do in their own homes, allowing them to grow and learn in a nurturing setting.

Image Courtesy © Fuji Koji

Image Courtesy © Fuji Koji

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Clover House
  • Location: Okazaki, Aichi, Japan
  • Photography: Fuji Koji, Dan Honda and Rasmus Daniel Taun
  • Client: Kentaro Nara / Tamaki Nara
  • Constructor: Kira Construction Inc.
  • Structural Engineer: Takuo Nagai
  • Directors: Ma Yansong, Yosuke Hayano, Dang Qun
  • Design Team: Takahiro Yonezu, Yukan Yanagawa, Hiroki Fujino, Julian Sattler, Davide Signorato
  • Site Area: 283 sqm
  • Building Area: 134 sqm
  • Total Floor Area: 300 sqm
  • Status: Completed

(more…)

El Porvenir Kindergarten in Bogota, Colombia by Mazzanti Arquitectos

Friday, August 12th, 2016

Article source: Mazzanti Arquitectos

Starting from the special understanding of Malaguzzi Loris pedagogical philosophy, was born the idea of creating an element that suggests 3 interrelated centralities, and which cause a range of situations and experiences among children, teachers and family.

Image Courtesy © RODRIGO DAVILA

Image Courtesy © RODRIGO DAVILA

  • Architects: Mazzanti Arquitectos
  • Project: El Porvenir Kindergarten
  • Location: Bosa, Bogota, Colombia
  • Photography: Rudolf, Rodrigo Davila, Alejandra Loreto
  • Client: Ministry of Social Integration
  • Engineer: Nicolas Parra
  • Layout: Jaime Borbon
  • Builder: Temporal Union MAO-PZO
  • Collaborating Architects: Fredy Pantoja, Susan Somoza, Ricardo Silva, Andrés Sarmiento, Juliana Angarita, Rocio Lamprey, Jairo Ovalle, Andres Morales, Maria Alejandra Perez
  • Practitioners: Felipe Castro, Beatriz Robayo, Ramon Morales
  • Area: 2100m2
  • Year competition: 2007
  • Year built: 2009

(more…)

Fukumasu Base and Kindergarten Annex in Chiba, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Fukumasu Base and Kindergarten Annex

An extension project for the kindergarten in Ichihara, Chiba. It is aimed to be a community center not only for children but also for their families and graduates. We provided huge air volume to enables children to run around in the building by ready-made tent warehouse, which reminds of the existed warehouse stood in the same site. The tent warehouse also covers the freely folded wooden walls that forms place-like thing. We also tried to stimulate children’s imagination by leaving the things like front side and backside of the walls, and even the confliction of the brace structure.

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Fukumasu Base and Kindergarten Annex
  • Location: Ichihara, Chiba, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Software used: Vectorworks
  • Design and Supervise: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Structural engineer: Eisuke Mitsuda Structural Consultants (wooden) / Hasegawa Sogo Sekkei (Steel)
  • Adviser for kindergarten: HIBINOSEKKEI, Inc + yoji no shiro
  • General contractor: Hirai Kensetsu / Sanwa-kigyo Corporation (Tent Warehouse)
  • Structure: Wooden + steel, 1 story, partly 2 stories
  • Max height: 8,470 mm
  • Area:
    • Site area: 3,361.51sq.m
    • Building area: 512.42sq.m
    • Total floor area: 684.81sq.m
  • Completion date: Mar/2016

(more…)

OA Kindergarten in Saitama, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Friday, July 1st, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

As building of kindergarten that welcomes 50th anniversary has not been earthquake resistant sufficiently, an urgent measure was required.

We decided that our main theme is to tell the children “fossil fuel and to use what they can use carefully” from two viewpoints of urgency caused as a result of lack of the earthquake resistance and educational element of the kindergarten, and not by using an approach where a new building is constructed usually but by constructing using a marine container, reinforcing the earthquake resistance by using the existing structure and renovating, we realized a construction in short period, suggested to a sustainable society, reduced large volume of carbon dioxide as well as created an ecological and educational environment for the children.

Image Courtesy © Studio Bauhaus(Ryuji Inoue)

Image Courtesy © Studio Bauhaus(Ryuji Inoue)

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: OA Kindergarten
  • Location: Saitama, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus (Ryuji Inoue)
  • Site Area: 1856.32 sqm
  • Surface Area: 641.80sqm (Container) + 364.36 (Hall)
  • Building Area: 647/86sqm (Container) + 364.36 (Hall)

(more…)

NOKKEN – Kindergarten and nursery in Copenhagen, Denmark by Christensen & Co. architects

Friday, June 24th, 2016

Article source: Christensen & Co. architects 

The new Kindergarten and nursery is placed by the sea, on the tip of Islands Brygge in Copenhagen and the architecture is designed in accordance with the surrounding existing buildings, an area characterised by small boathouses and small dwellings. While still in the capital of Denmark, the children will have a daily life filled with fresh sea air and the sound of seagulls. 

Nokken houses 124 children (3 nursery groups and 4 pre-school groups), has a good indoor climate and sustainable materials.

Image Courtesy © Adam Mørk, photographer

Image Courtesy © Adam Mørk, photographer

  • Architects: Christensen & Co. architects
  • Project: NOKKEN – Kindergarten and nursery
  • Location: Runholdtsvej 91. Islands Brygge, DK2300 Copenhagen, Denmark
  • Photography:  Adam Mørk photographer, Bo Bolther photographer
  • Collaborators: Rambøll DK (Engineers), Johansson Landscape architects
  • Year: 2014

(more…)

Kindergarten Jelka in Ljubljana, Slovenia by ARHITEKTURA JURE KOTNIK

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: ARHITEKTURA JURE KOTNIK

Kindergarten Jelka is an extension of a kindergarten in a housing neighbourhood from the sixties in a Slovenia’s capital city Ljubljana. When a new housing complex was built in the vicinity, this kindergarten extension became a necessity. Local authorities have commissioned a local prefab company to build the new annex entirely from wood, also to showcase the adequacy of wooden constructions for the kindergarten use. Building with local wood is not only nature friendly way to create healthy and cosy environment, but it is also a first step to invite the children into the world of sustainable values.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: ARHITEKTURA JURE KOTNIK
  • Project: Kindergarten Jelka
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Mestna občina Ljubljana
  • Project team: Jure Kotnik, Andrej Kotnik, Črt Čuček
  • Structural Engineering: CBD Bruno Dujič
  • Mechanical Engineering: Linasi Peter
  • Electrical Engineering: Iztok Zlatar
  • Built by: Riko Hiše d.o.o
  • Size: 155 m2
  • Project year: 2009
  • Construction year: 2010

(more…)

KINDERGARTEN in Brasília, Brazil by ceu arquitetos

Saturday, June 11th, 2016

Article source: ceu arquitetos

The project proposes a volumetric “home”, based on the characteristic features of children’s drawings. The goal is to rescue the home of senses: welcome, belonging and familiarity. The student complex, divided into blocks or “houses”, aims to change the concept of school building and become a landscape in its own right, a metaphor for the playhouse or even a small town. The school becomes a symbol for the neighborhood for having a playful feature that differentiates it from other buildings. The warmly of the “houses” invites us to live our dreams, introducing a bit of fantasy to routine life not only of children but of the entire neighborhood; as well as inspire our lives with a little poetry.

Image Courtesy © ceu arquitetos

Image Courtesy © ceu arquitetos

  • Architects: ceu arquitetos
  • Project: KINDERGARTEN
  • Location: Brasília, Brazil

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise