Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Kindergarten’ Category

Peanuts in Hiroshima, Japan by UID Architects

Friday, September 27th, 2013

Article source: UID Architects

One circle is the completed form because it has strong centripetal characteristics. However, overlapping two circles changes the form that has various vectors and is not centripetal. It is that it becomes the space that does not prescribe the domain as various places to stay, and it is connected to the environment gently. I expect that babies bring up sensitivity in this architecture because “Peanut” is not completed form by the same token and is a plant bearing fruit in soil.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: UID Architects
  • Project: Peanuts
  • Location: Hiroshima,Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Consultants: Konishi Structural Engineers – Yasutaka Konishi , Takeshi Kaneko, structural;, Toshiya Ogino Environment Design Office –, Toshiya Ogino
  • General contractor: Home Co. Ltd.-Kakuta Hiroki, Katsufumi Ichikawa, Atsuhiro Masuda
  • Structural system: wood structure
  • Used materials: concrete, wooden flooring (flooring)wooden board(wall), structural plywood(ceiling)
  • Site area: 1,501.81㎡
  • Built area: 118.74㎡
  • Total floor area: 118.74㎡
  • Date of completion: March, 2012

PIXY HALL in Kanagawa, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Friday, September 20th, 2013

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

It is a interior of kindergarten which is specific for art education.

The plan proposes a multi-purpose space to carry out regular nursery activities as well as special activities for both children and adults such as concerts, performances, exhibitions and workshops for children.

Therefore, by installing playground equipment shaped like a big mountain, which prompt various activities, I aimed to create a space where children and adults can expand their imagination.

Image Courtesy © atsushi ishida, nacasa & partners

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: PIXY HALL
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: atsushi ishida, nacasa & partners
  • Use: Kindergarten
  • Area: 90sqm
  • Client: piccolino kindergarten

Awards( Firm )

  • iF Design Award  “Gold Award” (Germany )
  • INTERIOR DESIGN Best of Year Awards 2011 “Best of Year / 1st prize” ( USA )
  • SBID(Society of British Interior Design) International Award “Best Commercial Space/ 1st prize” (UK)
  • red dot design award  (Germany)
  • International Architecture Awards Shortlist (USA)
  • Design for Asia Awards  “Merit Award” (HongKong )
  • Modern Decoration International Media Award “Annual Commercial Space Award / 1st prize “(China )
  • Japanese Society of Commercial Space Designers Award
  • Japan Display Design Association Award
  • Japan Sign Design Association Award
  • Japan Kids Design Association Award …and many others

Small Explorers Kindergarten – Instant House Competition Winner in Milan, Italy by B2 Architecture

Tuesday, July 16th, 2013

Article source: B2 Architecture

In a strictly orthogonal urban context, in the street of Via Ugo Betti  in Milan, we decided to create an oasis for children, that will break down the rigorosity with the help of organic and playful shapes. The design of the building and its surroundings will create a bridge between the neighborhood and the children by orienting itself to the main directions of the site, by respecting its weather context and by embracing the nature that is already on there.

Image Courtesy © B2 Architecture

  • Architects: B2 Architecture
  • Project: Small Explorers Kindergarten – Instant House Competition Winner
  • Location: Milan, Italy
  • Function: Kindergarten
  • Bldg area: 679 m2
  • Stories B, FL: groundfloor only
  • Structure: wooden structure
  • Rendering: B2 Architecture
  • Landscape design: B2 Architecture

Hämeenkyrö Environmental School in Finland by Hyperbuildings

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: Hyperbuildings

Mahnala environmental school is located in a rural setting in central Finland a few kilometers north of the city of Tampere. Currently the school is housed in an old building dating from 1903. This building is highly representative of the Finnish vernacular school- house of the time. As such it is an iconic symbol of the long-standing tradition of educational facilities on the site. The old building, however, has been undersized to house the activities of the growing municipality for years already.

View from the gardens : Image Courtesy Hyperbuildings 

  • Architects: Hyperbuildings
  • Project: Hämeenkyrö Environmental School
  • Location: Mahnala, Hämeenkyrö, Finland
  • Year: 2012-2013
  • Collaborators: Tuomas Järvinen, Eric Pigat, Monika Sriubaite
  • Program: kindergarten and school including facilities (sport, culture, restaurant, administration, gardening and farming)

Un Zeste De Citron in Oullins, Rhône, France by Y. Architectes

Thursday, May 9th, 2013

Article source: Y. Architectes

At the age of 28 and 29 years, the two partners won their first public contract for the expansion of Marie Curie kindergarten in Oullins (Rhône, France). Delivered in September 2009, this operation involves the development of an existing part and the demolition of a prefabricated structure, replaced by an extension of 238 square meters area.

Image Courtesy © Brice Robert

  • Architects: Y. Architectes
  • Project: Un Zeste De Citron
  • Location: Oullins, Rhône, France
  • Photography: Brice Robert
  • Architects in charge: Yann Fontaine, Yann Drossart, Corinne Drossart
  • Client: City of Saint Priest
  • Cost: € 344 647 excl. TAV
  • Surface: 238 sqm
  • Completed: Septembre 2009

(more…)

Kindergarten Lotte in Tartu, Estonia by kavakava Architects

Wednesday, April 17th, 2013

Article source: kavakava Architects

The city of Tartu has the goal of implementing high-quality modern architecture in new public buildings. The new kindergarten, which is located in one of the most dilapidated areas of Tartu (the so-callled Chinatown is a former Soviet military garrison), is a result of this policy. The kindergarten´s layout – a six-cornered, star-shaped floor plan forced into a square – arose from the desire to avoid long corridors and to create an orderly outer perimeter and street space for the building. Building is situated on one edge of the plot and leaves the southern side free as a play area.

Image Courtesy © Lauri Kulpsoo 

  • Architects: kavakava Architects
  • Project: Kindergarten Lotte
  • Location: Tartu, Estonia
  • Photography: Aivo Kallas, Kaido Haagen, Lauri Kulpsoo, Kristo Nurmis
    Designers:
    Architect: Indrek Peil, Siiri Vallner (team Sten Mark Mändmaa) /Kavakava
    Interior Design: Tea Tammelaan, Malle Jürgenson, Krista Lepland, Sirli Ehari/ Laika, Belka & Strelka
    Engineers: RTG
  • Client: Tartu City Goverment, Department of Education
  • Site: 8041m²
  • Building Area: 2292m²
  • Total Floor Area: 1885m²
  • Volume: 9395m3
  • Structure: cast in situ and prefabricated reinforced concrete
  • Total costs: 2.5milj €
  • General Contractor: Merko Tartu
  • Design date: 2006
  • Realisation date: 2008

Kita Göttingen in Germany by Despang Architekten

Sunday, March 17th, 2013

Article source: Despang Architekten

The new day care center of Göttingen University is the most recent case study of several typological educational prototypes Despang Architekten has investigated in within the last years. The strategy of this project is a symbiosis of architecture and nature with a high ecological standard. The symbiosis was achieved through mainly berming the building and opening it with a passive solar “curtain wall” towards the south. Part of the goal was the development of a by the best value of the inflationary term sustainable building, which besides other performative aspects has a very low heating and cooling demand. Critical and fundamental in the design process was the maximum exposure to the south and closure to the north with optimized insulation. Access to the building is given from the east and utilizes the given infrastructure of the two adjacent buildings.

Image Courtesy © Olaf Baumann

  • Architects: Despang Architekten
  • Project: Kita Göttingen
  • Location: Göttingen, Germany
  • Photography: Jochen Stüber, Olaf Baumann
  • Year of construction: 2010
  • Builder-owner: Georg-August-University Göttingen
  • Occupant: Studentenwerk Göttingen
  • Architectural design: Despang Architekten (Dresden, Munich, Hannover, Honolulu ( University of Hawaii Manoa, USA) Günter und Martin Despang / project team: Dipl.-Ing. Philip Hogrebe, Dipl.-Ing. Jörg Steveker
  • Passive house design: RAUMPLAN Architekten und Ingenieure, Hannover (Certified Passive House Designers), Dipl.-Ing. Architektin Stefanie von Heeren mit Dipl.-Ing. M.Sc. Architekt Matthias Wohlfahrt
  • Structural engineering: Drewes + Speth Beratende Ingenieure im Bauwesen, Hannover
  • Building services engineering: Ingenieurgesellschaft Grabe mbH, Hannover
  • Landscape design: Landschaftsarchitektur und Umweltplanung Dipl.-Ing. Gerhard Kohl, Göttingen

(more…)

La Baldufa Municipal Kindergarten in Baix Llobregat, Barcelona by ONL Arquitectura

Thursday, March 7th, 2013

Article source: ONL Arquitectura

As the site is small and triangular in shape, the project design has to focus on devoting as much exterior space as possible to the playground, in a single area oriented to the south. The simplicity of the exterior building envelope, in particular the roof which has a single slope, is only broken by two skylights which provide the natural light needed inside the classrooms in a uniform way.

Image Courtesy © Gianluca Giaccone 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: La Baldufa Municipal Kindergarten
  • Location: Carrer Conflent, Olesa de Montserrat, Barcelona, Spain
  • Photography: Gianluca Giaccone
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Félix López
  • Project Data: 2008
  • Construction Data: 2009-2010
  • Surface in m2: 898 m2
  • Budget: 948.000€
  • Developer: Ajuntament d’Olesa de Montserrat
  • Constructors: SEPISA, S.A.
  • Collaborators: Arch. Gianluca Giaccone, Arch. Giorgia Sgarbossa, Mar Balcells, estudiant
  • Installations: Font i Armengol enginyers.
  • Structure: BIS Arquitectes

Passive Kindergarten Oostduinkerke in Koksijde, Belgium by BURO II + ARCHI+I

Saturday, February 23rd, 2013

Article source: BURO II + ARCHI+I

Due to the increasing number of students, the local Oostduinkerke school needed to expand. The building premises are situated in the centre of town, in between the backyards of the surrounding buildings. The newly constructed nursery section will be partly underground. This way, the new building creates a number of benefi ts: A scenic integration with the build-up environment and a spacious outside play area for the children. All classes walk out into a wind-free covered class garden that serves as a safe outside area.

Image Courtesy BURO II + ARCHI+I 

  • Architects: BURO II + ARCHI+I
  • Project: Passive Kindergarten Oostduinkerke
  • Location: Koksijde, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: Municipal Koksij de
  • Team:
    IN COLLABORATION WITH E-STER [Energy audit – Energy advice]
    Arch. Tom Vandorpe [project director]
    Ir. Arch. Isabel Vlaeminck [design architect]
    Arch. Nancy Latruwe [project architect]
    Arch. urban planner Maarten Vansteenhuyse [landscape architect]
    Int.arch. Joost Claeys [interior architect]
  • Area surface: 8.363,63 m²
  • Land use of the building: 4.736,33 m³
  • Gross floor area: 1.246.38 m²

Aurinkokivi School Competition in Vantaa, Finland by Architects Rudanko + Kankkunen

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Architects Rudanko + Kankkunen 

Architects Rudanko + Kankkunen Ltd. has designed a future school concept for Aurinkokivi area in Vantaa, Finland. The design was awarded in the architectural competition for its inspiring architecture and child-friendly spaces. The City of Vantaa announced the results of Aurinkokivi school design competition on 14.2.2013. Architects Rudanko + Kankkunen was awarded a purchase prize with the entry “Tivoli”.

Image Courtesy Architects Rudanko + Kankkunen 

  • Architects: Architects Rudanko + Kankkunen 
  • Project: Aurinkokivi School Competition
  • Location: Vantaa, Finland
  • Year: 2012-13
  • Use: School, kindergarten and nursery
  • Floor area: 9000 m2
  • Software used: Archicad and Rhino
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy