Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Laboratory and Office’ Category

Lordelo Pharmacy in Vila Real, Portugal by JOSÉ CARLOS CRUZ – ARQUITECTO

Sunday, February 3rd, 2013

Article source: JOSÉ CARLOS CRUZ – ARQUITECTO

The Pharmacy is located in Vila Real, in the centre north of Portugal and is part of a peripheral zone of the city where the environment does not have a consolidated and uniform image. In the absence of external references, it was chosen to create a building with an abstract and neutral character, reinforced by the absence of openings. With oval shape footprint, the two floors are fully aluminum coated corrugated and perforated. The only direct opening to the outside is the main entrance that gives access to the sales area. By changing the interior light and the symbol of pharmacy, the building gains dynamic, allowing the image variation from day to night. The store not only sells medicines but also has its own laboratory for compounding pharmacy.

Image Courtesy FG+SG

  • Architect: JOSÉ CARLOS CRUZ – ARQUITECTO
  • Project:Lordelo Pharmacy
  • Location: VILA REAL, PORTUGAL
  • Area: 522 m2
  • Design time: November 2010
  • Construction time: October 2012
  • Interior Design: JOSÉ CARLOS CRUZ – ARQUITECTO
  • Civil engineer: NORVIA
  • Mechanics Engineer:GET_Raul Bessa
  • Photography: FG+SG – Fotografia de arquitectura (www.fernandoguerra.com)
  • Software used: AutoCAD
    (more…)

Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory in Atlanta, Georgia by Gilbane Building Company

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Gilbane Building Company

Georgia Tech’s new Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory develops technologies to reduce the earth’s carbon footprint. From design and construction to daily operation, the laboratory seeks to achieve carbon-neutral “net-zero site energy use” (defined as zero net energy consumption and zero carbon emissions annually) expressed simply, directly and honestly through a “no frills” design. The lab sets a new standard for sustainable design for buildings of its type by optimizing passive energy technologies, reducing electricity loads, and maximizing the use of renewable energy. It houses a variety of energy research programs requiring large-scale (high-bay) and intermediate-scale (mid-bay) capabilities.

Image Courtesy Gilbane Building Company

  • Designer/Builder : Gilbane Building Company
  • Architect: HDR
  • Project: Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory
  • Location: Atlanta, Georgia, USA
  • Project Manager: Paul Stewart
  • Software used: Revit and Revit MEP

(more…)

Square Array (Laboratory Building – Ramón Carrillo) in Argentina, USA by Moscato Schere Todo Terreno

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: Moscato Schere Todo Terreno

Abstract

These buildings are part of the opening and consolidation of a new urban axis within the current polygon college.
The Building of Epidemiology is the first in a “series” of works to be developed under the same formal matrix, constructive and typological but with different uses and programs.
The Laboratory Building here, is the second in the series to be completed in the future with the construction of the Building of dorms.

Image Courtesy © Manuel Ciarlotti

  • Architects: Moscato Schere Todo Terreno
  • Project: Square Array
  • Location: National University of Lanus. Buenos Aires, Argentina, USA
  • Arquitectos: Moscato Schere Todo Terreno + MS+ DPF UNLa.
  • Principal Architects: Agustin Moscato, Ramiro Schere
  • Project Team: Lucia Hollman-Julian Puyal
  • Use: education.
  • Area: 900m2
  • Project Year: 2009.
  • Work: 2010-2012

(more…)

XAL Competence Center in Graz, Austria by INNOCAD Architektur ZT GmbH

Saturday, November 17th, 2012

Article source: INNOCAD Architektur ZT GmbH

Adaptation and renovation of an existing factory building as a competence center (office structure and laboratories) in terms of function, technical infrastructure, and thermal insulation for XAL, one of the leading companies in the building lighting, LED and light design sector. As the most innovative brand in building lighting, LED and light design, XAL not only aims to develop extraordinary products, but also to create a powerful identity by designing the entire setting and to express this identity in XALcc’s overall concept.

Image Courtesy Paul Ott

  • Architects: INNOCAD Architektur ZT GmbH
  • Project: XAL Competence Center
  • Location: Graz, Austria
  • Usable floor space: 1.900 m2 (20452 sq ft)
  • Start of construction: 2009
  • Completion: 2010
  • Construction costs: 1.800.000 Euros (USD 2.328.120)
  • Photographer: Paul Ott

(more…)

Juniper Networks Open Lab: Junos Center for Innovation in New Jersey by Valerio Dewalt Train

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Valerio Dewalt Train

Juniper Networks is a provider of networking solutions headquartered in Sunnyvale, California. For an office in New Jersey, Juniper leased 16,000 square feet in a large office park thirty minutes outside of New York City. The space needed to serve as a showroom and collaborative center for the company’s east coast clients and partners, so it was crucial that it express the company’s unique and innovative culture.

The wood clad entry defines the architectural language used throughout the innovation center’s space.

  • Architects:Valerio Dewalt Train Associates
  • Project: Juniper Open Lab
  • Location:Bridgewater, New Jersey
  • Project Team: Louis Ray, Matt Gamache, Kurt Volkman
  • Client: Juniper Networks
  • Date of occupancy: 6 February 2012
  • Area: Gross square footage 16,000 GSF
  • Construction cost: Withheld
  • Contractor: SJP Properties, Construction Services Division
  • Consultants: WB Engineering (MEP/FP), Thornton Tomasetti (Structural)
  • Key materials (type/brand): Custom Perforated Metal Ceiling by USG, Engineered Wood by Armstrong, Custom Freestanding Light Fixtures by Alight, Frameless glass w/ custom graphic films
  • Software used: Microstation, Maxwell, Adobe Suite
  • Awards/certifications: AIA Chicago Interiors Honor Award, 2012
  • Photographer credit: Matt Wargo

(more…)

Accesolab in Mexico City by Usoarquitectura

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Usoarquitectura

Accesolab is a company with 20 years of experience commercializing sophisticated equipment for research laboratories. For the design of their new corporate offices in Santa Fe –a mayor business area in Mexico City- they team worked with usoarquitectura to develop a project to outstand their leadership.

Image Courtesy Héctor Armando Herrera

  • Architects: Usoarquitectura
  • Project: Accesolab
  • Location: Mexico City
  • Design company: Usoarquitectura
  • Designers names: Gabriel Salazar y Fernando Castañón
  • Project area: 1,000 sq m
  • Main materials: Drywall, glass, millwork and carpet tiles
  • Photography: Héctor Armando Herrera

(more…)

Tsukuba Medical Laboratory of Education and Research in Ibaraki, Japan by Tetsuo Kobori Architects

Friday, June 1st, 2012

Article source: Tetsuo Kobori Architects

“Creation of an open space with suspended glass curtains”
A limited time 20-year PFI project located on the grounds of the Tsukuba University Hospital. With its main function being a clinical laboratory, it also combines spaces for student education and research to create a new communication space in the university.

Night View (Image Courtesy Bauhouseneo)

  • Architects: Tetsuo Kobori Architects
  • Project: Tsukuba Medical Laboratory of Education and Research
  • Location: Ibaraki, Japan
  • Work contents: Design and supervision
  • Main use: University / research facility
  • Structure: S Structure(by Arup)
  • Scale: 1500㎡
  • Photo credit: Bauhouseneo
  • Software used: Autocad and Revit

(more…)

Institute Of Marine Genomics in Roscoff, France by Barré-Lambot Architectes

Friday, April 13th, 2012

Article source: Barré-Lambot Architectes

The quality of the site, both symbolic and architectural, leads us to propose a building organized around an interior garden ; while preserving the site unity. We make the most of the authorized outline to propose a building with a simple construction principle and rational organization, while maintaining the garden’s qualities. All the laboratories and offices are turned to the garden thanks to the gallery distribution system under the hull south facade (it allows on one hand an optimal control of the temperature, and secondly, the precise frame on the surrounding urban elements).

Image Courtesy Philippe Ruault

  • Architects: Barré-Lambot Architectes
  • Project: Institute Of Marine Genomics
  • Location: Roscoff, France
  • Project manager: SARL Barré-Lambot (architectes mandataires), ISATEG (BET Structures, BET Fluides, économiste)
  • Contractor: Université Pierre et Marie Curie
  • Location: Roscoff (29)
  • Program: Biologic Station
  • Date: mai 2007 à janvier 2012
  • Cost: 2 229 500 € HT
  • Surface: 1 486 m²
  • Mission’s architects: Architect agent
  • Photography: Philippe Ruault

(more…)

Building for the Underground Laboratory in Huesca, Spain by Basilio Tobias Architect

Wednesday, February 29th, 2012

Article source: Basilio Tobias Architect

The building is crossed by a transverse axis with two main entrances: one from the west at the level of Ayerbe’s walkway (through the second floor) and the other from the east (through the ground floor). From this axis, including the staircase and the lift, start, in the three upper floors, corridors parallel to the façade.

Image Courtesy Pedro Pegenaute

  • Architects: Basilio Tobias Architect
  • Project: Building for the Underground Laboratory
  • Location: Paseo de los Ayerbe s/n. 22880 Canfranc-Estación. Huesca, Spain
  • Collaborators: Daniel Fuertes, Susan Valdivia, Francisco Corbalán Ateco (structure), JG Ingenieros (installations)
  • Quantity surveyor: Gabriel López
  • Developer: Consorcio para el Laboratorio Subterráneo de Canfranc
  • Builder: Sacyr
  • Project Date: December 2008
  • Work: December 2010
  • Budget: 2.189.467,33 €
  • Floor area: 2.115,46 m2
  • Photographer: Pedro Pegenaute
  • Software used: AutoCAD, arq+, Cinema 4D

(more…)

Beaty Biodiversity Centre in Vancouver, Canada by Patkau Architects

Saturday, February 25th, 2012

Article source: Aquatic Ecosystems Research Laboratory

The Beaty Biodiversity Centre and the Aquatic Ecosystems Research Laboratory are located on Main Mall, the central north/south spine of the University of British Columbia. Together they form a complex of related environmental science functions; a new campus precinct organized around a generous exterior courtyard space which is bisected by new cross-campus pedestrian and bicycle connections.

Image Courtesy James Dow

  • Architects: Patkau Architects
  • Project: Beaty Biodiversity Centre / Aquatic Ecosystems Research Laboratory
  • Location: Vancouver, British Columbia
  • Project Team: Greg Boothroyd, Michael Cunningham, Joanne Gates, Samantha Hayes, Maureen Kwong, Thomas Lee, Davis Marques, Patrick O’Sullivan, John Patkau, Patricia Patkau, David Shone
  • Model Makers: Oliver Birett, Anike Duffner, Gregory Graemiger, Julianne Heinrich, Craig Simms, Christian Schulte, Jan Rasche, Tokimi Ota
  • Photographer: James Dow
  • Software used: Autodesk AutoCAD 2006

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy