Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Landscape’ Category

Beausejour ZAC in La Réunion, France by Tekhnê architects

Friday, February 8th, 2013

Article source: Tekhnê architects

The urban development plan for Beauséjour, on the Sainte-Marie town in La Réunion, aims to meet a tremendous challenge. It consists in taking an outstanding 80 ha site of sugar cane fields and then conceiving and creating a town that will be loved by its population and will go through time without hindrance, by integrating it into the environmental setting of the 21st century. (Re-)Discovering the pleasure of living “in town”, on an island, in a period when people prefer to live individually and apart, is not as simple as it may seem.

Image Courtesy Tekhnê Architects 

  • Architects: Tekhnê architects
  • Project: Urban Project of Beausejour ZAC
  • Location: La Réunion, France
  • Client: CBO Territoria
  • Landscap designers: Atelier LD – UPAU
  • Electrician: Scène Publique
  • External works Engineers: Egis
  • Dry utilities Systems Engineers: CER

Kic Park in Shanghai, China by 3GATTI Architecture Studio

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: 3GATTI Architecture Studio

Kik Park is a leftover urban area that Francesco Gatti is surprised to see has escaped being built-up and which is positioned at the entrance to the Kic Village, constructed in recent years for the students at the nearby universities of Fudan and Tongji.  Since 2005 when the Italian architect transferred part of his professional activities to China he has recurrently been interested in the possibility of designing interstice spaces – as in the case of the In Factory JingAn Six Loft Buildings (2006), where the outside areas of the redevelopment project were treated on a par with a residential and work environment.

Image Courtesy Shen Qiang

  • Architects: 3GATTI Architecture Studio
  • Project: Kic Park
  • Location: KIC VILLAGE Blok8-2, Zhengmin Road, Yangpu District, 200433 Shanghai, China.
  • Programme: Public open spaces, gardens, playgrounds, resting areas, advertising supports.
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Summer Nie
  • Collaborators: Nicole Ni, Francesco Negri, Dalius Ripley, Michele Ruju, Muavii Sun, Charles Mariambourg
  • Client: Shui On Development Limited
  • Total floor area: 1100 m²
  • Design and construction period:  2009
  • Materials: Wooden deck, steel structure, brick walls, acrylic boards.
  • Photographer: Shen Qiang
  • Text by: Giampiero Sanguigni

(more…)

St. Horto in Rome, Italy by OFL Architecture

Thursday, January 3rd, 2013

Article source: OFL Architecture

The project stems from the idea of creating a perfect synergy between architecture, nature and social technologies Jardimpu (Arduino and Paraimpu).

The name “St. Horto” is a pun, between Italian and English language. The two words “Horto” and “St” give at the same time the idea of a sacred, intimate garden and of something crooked, apparently disordered but full of life, just like a plant. Together they represent the irregular geometry (crooked or oblique) but highly controlled architectural design of the garden.

Image Courtesy OFL Architecture

  • Architects: OFL Architecture
  • Project: St. Horto
  • Location: Rome, Italy
  • Architecture and Landscape Design: OFL Architecture (Francesco Lipari, Vanessa Todaro, Federico Giacomarra)
  • Team: Mitchell Joachim (Consultant for Sustainability), Alberto Serra (Technology Strategies), Nicola Corona (Cultivation Cycle), DOF Engineers – Felice Allievi (Engineering)
  • Client: Lanificio 159
  • Area: 200 sqm
  • Year: 2012
  • Software used: Rhino, 3dS Max and V-ray

(more…)

Kallang River Bishan Park in Singapore by Atelier Dreiseitl

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Atelier Dreiseitl

Transformation of concrete canal into naturalised river wows judges

Kallang River Bishan Park, Singapore, designed by Atelier Dreiseitl, has won the ‘Landscape of the Year’ Award at the prestigious World Architecture Festival (WAF) Awards 2012.

Image Courtesy Atelier Dreiseitl

(more…)

The Secret Garden in Tavazzano Con Villavesco (Lodi), Italy by Tomas Ghisellini Architects

Wednesday, November 7th, 2012

Article source: Tomas Ghisellini Architects

The expansion of the cemetery in Tavazzano con Villavesco experiences a new relationship between the city of the living and the places of the dead, creating a novel and interesting link between landscape and funerary architecture. The project actively builds the atmosphere of a park-cemetery, where all the individualistic exaggerations, typically connected to traditional Latin models, are replaced by a widespread, gentle, someway \”domestic\” monumentality.

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

  • Architects: Tomas Ghisellini Architects
  • Project: The Secret Garden
  • Location: Tavazzano con Villavesco (Lodi), Italy
  • Photography: Tomas Ghisellini
  • Technical data:
    Place: Tavazzano con Villavesco (Lodi), Italy
    Client: Municipality of Tavazzano con Villavesco
    Functional Program: Municipal cemetery expansion. Columbaria burials, private family chapels, pedestrian paths coverage
  • Architectural Design: Tomas Ghisellini Architects
  • Structures: Beatrice Bergamini
  • Technological systems: Nicola Gallini
  • Work Safety: Nicola Gallini
  • Construction Management: Tomas Ghisellini
  • Cemeterial Technical Regulation: Tomas Ghisellini
  • Landscaping: Tomas Ghisellini
  • Collaborators: Cristina Haumann, Michele Marchi, Alice Marzola
  • Lot’s Total Area: 3.970 sqm

Blending the Organic Landscape in Hangzhou, China by Klingmann Architects + Brand Consultants

Thursday, October 11th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

View of Landscape Between Campus Buildings

KABC’s winning scheme for an innovative office and research campus in Hangzhou, China, was selected over six international firms invited to submit designs. Our vision for the facility in the Hai Chuang Yuan Community is based upon creating a continuous multi-layered pedestrian experience. It is intended to strengthen and benefit the community, which will inhabit and move through the site. Everyday activities including parking underground, moving throughout the buildings, and working in the offices are connected to the natural environment. Workers will be engaged by exterior and interior green gardens that are interwoven into their office environment.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Blending the Organic Landscape
  • Location: Hangzhou, China
  • Site Area: 20,461 m2
  • Project Scope: Landscape Design
  • Project Type: Landscape
  • Client: Zhejiang Energy Company
  • Awards: Invited Competition: 1st Prize
  • Design Team:
    KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
  • Architect Of Record: CSADI, Wuhan, China
  • Software used: Autocad, 3D S MAX,  Adobe suite

(more…)

The Man-Built Islands Dongqian Lake Concept Design in Ningbo, China by HASSELL

Wednesday, October 10th, 2012

Article source: HASSELL

Dongqian Lake, a water reservoir supplying the residents of Ningbo, requires regular dredging which results in a large quantity of by-product. The local authorities recognised an opportunity to use this by-product for the creation of a man-made island within the lake.

Aerial View

  • Architects: HASSELL
  • Project: The Man-Built Islands Dongqian Lake Concept Design
  • Location: Ningbo, China
  • Category: Future Projects – Experimental
  • WAF Entry: 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer : Branch Bureau of Ningbo Planning Bureau for Dongqian Lake Tourist and Holiday Resort China
  • Landscape Architect: HASSELL, China
  • Masterplanner : HASSELL, China
  • Urban Designer : HASSELL, China

(more…)

Tourkovounia as a Green – Wind Landscape in Athens, Greece by Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

The reason for selecting and analyzing this concept was the examination of the area of Athens. The city is characterized by the growth and development of new buildings. Even if those new structures improved the every day life of the residents, the overall effect on the character of the city suffered.
We selected this particular concept because we noticed the negative impact of those urban structures on the landscape of Athens and that the city is “eating away” the landscape. Our intention is to create the opposite effect: for the landscape to merge with the city.

Urban Nalisis - Image Courtesy © Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

  • Architects: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas
  • Project: Tourkovounia as a Green – Wind Landscape
  • Location: Athens, Greece
  • Supervisor: Giorgos Haidopoulos
  • Software used: Autodesk autocad, 3d studio max, adobe photoshop cs5

(more…)

Visitor Centre in Australia by Jonathan Gibb – Architect

Saturday, September 29th, 2012

Article source: Jonathan Gibb – Architect

The split form is at once an ode to the landforms of the genus loci (rock out-crops) and the cultural interweave of local cultures. The building is distinctly two forms, the same yet mirrored & reversed to give a individuality & yet allowing each to speak – open faced to one another in constant dialogue. This dialogue is continued to the landscape by the form of the building, mimicking the shafts of rock and forming of stairs.

Image Courtesy © Jonathan Gibb - Architect

  • Architects: Jonathan Gibb – Architect
  • Project: Visitor Centre
  • Location: Australia
  • Software used: Presentation renders with SketchUp, renderings using Artlantis. Post production with Adobe Photoshop

(more…)

Reitarena Stubai in Fulpmes im Stubai, Tyrol, Austria by ao-architekten

Wednesday, September 12th, 2012

Article source: Michael Felder

Position within the landscape:

In order to establish a large enough flat surface area for the equestrian facility, the preexisting slope has been divided into several terraces. These terraces provide the necessary surface area required by each independent structure, such as the indoor riding arena, the stables, the open space, the kids club, the operator’s apartment, and subsequently trail away into the open country. Objects such as stables and the adjoining building are incorporated into these intersecting lines, which manifest themselves as batter and supporting wall, whereas the indoor riding arena and the gallery of the open space rest on the landscape.

Image Courtesy ao-architekten

  • Architects: ao-architekten
  • Project: Reitarena Stubai
  • Location: Fulpmes im Stubai, Tyrol, Austria
  • Year: 2011
  • Photo credits: Ao-architekten, Peter Fiby
  • Software used: AutoCAD Architecture
  • Products: 
    • Textile Membran: Soltis by sergeferrari

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy