Open side-bar Menu

Archive for the ‘Landscape’ Category

Les Thermes in Strassen, Luxembourg

Friday, May 4th, 2012

Article source: HVP

A large communal leisure amenity set in the landscape but yet easily reachable in terms of transportation. The building is elliptical in plan, the volume is (to quote the architects) a “flying saucer”. Deliveries are made underground; at ground floor level there is a large entrance hall that functions as a distributor and is connected to the swimming area by floor-toceiling glazing. From the hall one makes one’s way to the changing rooms, swimming zones, sauna area as well as to the lift leading to the upper floor. There are three different swimming areas, each separated by broad relaxation zones with rich planting and separate access to the outside.

Les Thermes

  • Architects: Hermann & Valentiny et Associés; Atelier d’Architecture et de Design Jim Clemes; Witry & Witry SA
  • Project: Les Thermes
  • Client: CNI Les Thermes
  • Competition: 2004
  • Start of planning: 2004
  • Start of construction: 2005
  • Completion: 2008
  • Usable floor area: 8.950 m2
  • Enclosed volume: 60.560 m3
  • Outdoor area: 29.000 m2
  • Landscape planner: Ernst und Partner
  • Project management: Axel Christmann


Urban Oasis Proposal in Manama,Bahrain by Influx_Studio

Saturday, April 21st, 2012

Article source:  Influx_Studio

Bab Al Bahrain Urban Oasis explores the value of the cultural and natural landscape inheritance as a design opportunity to address climate issues in public space, while catalyzing the urban potential of the site in the emerging new city urbanity. Urban Oasis is called to be the most important public space of Manama, embodying its dynamic character and showcasing its new sustainable identity.

Image Courtesy Influx_Studio

  • Architects:  Influx_Studio 
  • Project: Urban Oasis Proposal
  • Location:  Manama,Bahrain


Heatherlands Pool House in Devon, UK by Satellite Architects (designed with Vectorworks)

Saturday, April 14th, 2012

Article source: Satellite Architects

Heatherlands is a substantial addition to an existing house, built in an Area of Outstanding Natural Beauty on the Dorset Devon border. It responds carefully to the folding of the landscape and roof pitches of the existing house, The folds create splits which highlight views, both concealing and opening to them. A new living room forms a transition point between the old and the new, collecting reflected views and light. Situated to the West of the existing house, the structure takes the stance of a traditional outbuilding, acting as a paddock boundary whilst protecting the gardens. The addition defines a new approach to the building, entrance court and outdoor terrace to the South. Adopting a number of sustainable strategies the building includes passive ventilation, sustainable materials and highly insulated construction. The existing building is wrapped in shingle, which will weather together with the new larch rain screens, covering the addition.

Image Courtesy Satellite Architects

  • Architects: Satellite Architects
  • Project: Heatherlands Pool House
  • Location:  Woodhouse Lane, Uplyme, Devon, UK
  • Client : Dr. Neil Hayes and Dr. Maria Hayes-Yapp
  • Project Architect : Stewart Dodd, Satellite Architects Limited
  • Structural Engineer : Paul Carpenter Associates
  • Cost Consultants : Randall Simons / Satellite Architects
  • Environmental Engineer : Brooks Devlin Associates
  • Approved Inspector : Butler & Young
  • Software used: Vectorworks



A’maree’s in Newport Beach, California by Paul Davis Architects

Saturday, April 14th, 2012

Article source: Paul Davis Architects

The Paul Davis Architects-led transformation of an iconic, modernist waterfront structure in Newport Beach, CA, has wowed high-fashion shoppers and won a 2011 Preservation Design Award for Rehabilitation from the California Preservation Foundation (CPF).

“A’maree’s was brought back in marvelous style,” noted the CPF Preservation Design Awards jury.  “This is a beautiful building that uplifts the spirit.”

Image Courtesy John Ellis

  • Architects: Paul Davis Architects
  • Project: A’maree’s
  • Location: Newport Beach, California
  • Original Architects: Ladd & Kelsey
  • General Contractor: Summit General Contractors
  • Lighting: Kaplan Gehring McCarroll Architectural Lighting
  • MEP Engineer: RPM Engineers, Inc.
  • Structural Engineer: Structics, Inc.
  • Photography: John Ellis


Ordrupgaard Museum Extension in Copenhagen, Denmark by Zaha Hadid Architects

Wednesday, April 11th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects

Our extension at Ordrupgaard redefined the relationships between the museum buildings gardens, creating a new landscape both in itself and in unison with its surroundings. Design ensures that visitors’ experience is not fragmented or compartmentalized – building / collection / gardens – but a continuous, fluid interaction between different elements and aspects.

Night View

  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Name of Project: Ordrupgaard Museum Extension
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Duration: 2001 – 2005
  • Client: Danish Ministry of Culture
  • Status: Built


Information Portal in Rebild, Denmark by CEBRA Architects

Wednesday, April 4th, 2012

Article source: CEBRA Architects

Rebild Hills and RoldForest in northern Jutland are some of Denmark’s most beautiful and unique nature reserves, and thus the area holds an extraordinary potential for offering spectacular experiences in this very distinctive rolling landscape. We wish to contribute to the creation of an ideal setting for the narrative about cultural history and nature experiences in these unique surroundings.

Exterior view

  • Architects: CEBRA Architects 
  • Project: Information Portal
  • Location:Rebild, Denmark
  • Name: Infoportal Rebildbakker & Roldskov
  • Commision: Public
  • Type:  Competition
  • Category: Culture
  • Client: Rebild Municipality & Realdania

Hanok Garden in Gyeongsangbuk-do, South Korea by Y Design Office

Wednesday, April 4th, 2012

Article source: Y Design Office

Hanok Garden, a landscape project in South Korea byY Design Office, strips one of the older Korean traditional courtyard houses into its barebones with a small deck for resting. The old house is simply turned into a public garden. More is taken away than what gets added. The project asks and challenges the very basic questions about a person, a house, a city and a tree.

Finished (Image Courtesy Y Design Office)

  • Architects: Y Design Office
  • Project: Hanok Garden
  • Location: Gyeongsangbuk do Yeongcheon Gasang-li, South Korea
  • Building Type: Garden/Landscape/Reconstruction
  • Date: 2011
  • Size: 50sqm
  • Photo Credit: Y Design Office



Museo del Acero Horno3 in Monterrey, Mexico by Surfacedesign Inc. + Harari arquitectos

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Surfacedesign Inc.+ Harari arquitectos

Project Statement

A team of international designers collaborated to transform a decommissioned blast furnace and a brownfield site into a modern history museum dedicated to the region’s rich history of steel production. Borrowing from materials endemic to the site, innovative landscape design weaves together with modern architecture to usher an old relic into the 21st century. Environmentally sensitive technologies — such as green roofs and a storm water collection system — offer a new approach to the landscape while respecting the original context.

Images Courtesy Paul Riveria / Archphoto

  • Architect: Surfacedesign Inc. + Harari arquitectos
  • Project Title: Museo del Acero Horno3
  • Location: Monterrey, Mexico
  • Project Type: Museum/ Park Landscape
  • Lead Designer: James A. Lord / Claudia Harari
  • Client/Owner: Mr. Luis López, General Director of the Museo Del Acero Horno3
  • Photography credit: Paul Riveria / Archphoto, Abigail Guzman Tamex/ Grafix, James Lord
  • Software used: Autocad, Sketchup, Photoshop, Illustrator


Into the landscape in Seljord, Norway by Rintala Eggertsson Architects

Tuesday, March 27th, 2012

Article source: Rintala Eggertsson Architects

The students of  NABA,  Politecnico di Milano and Fredrikstad Scenography School designed and constructed three structures around the lake  Seljord in Telemark county South Norway.

The structures had three main reasons to be built, firstly to be used as stopping places for travelers and tourists, secondly to serve as meeting points for the local inhabitants, and thirdly to comment on the local stories of a sea serpent, a continuing myth with frequent observations spanning over a hundred years of time.  At the same time, this workshop is also part of larger activity, a project called Seljord and the legends, developed and curated by Springer Kulturstudio and Feste landscape architects, organized to revitalize the local economy and to invite more people to move to the area which today suffers of desertification and aging processes.

Image Courtesy Dag Jenssen

  • Architects: Rintala Eggertsson Architects
  • Project: Into the landscape
  • Location: Telnesøyan, Garvikstrondi, Seljord, Norway
  • Project management: Harriet Slaaen
  • Curator: Springer kulturstudio / Gunn-Marit Christenson
  • Landscape consultants: Feste landscape architects / Tone Telnes
  • Workshop management: Sami Rintala, Dagur Eggertsson, Luca Poncellini, Massimiliano Spadoni, Paolo Mestriner and Fransesco Librizzi.
  • Photography: Dag Jenssen
  • Software used: Autocad for final drawings, Sketchup for 3D sketching, Photoshop for presentations.


Gentilly by Emmanuel COMBAREL Dominique MARREC Architects

Sunday, March 25th, 2012

Article source: COMBAREL Dominique MARREC Architects

The project is primarily a proposal to articulate two territories, two urban landscapes separated by the influence of the device. This context of urban fringe releases a vast expanse where the vacuum is dominant, where the eye can see far. This work on the perception and interpretation of the landscape gives a facade gable major pivotal role. Whether from the device or from the streets of Gentilly, pine nuts are present, dominant in the interpretation of the building. The curvatures of the device and the notion of displacement generate a reading in perspective with always at least two fronts seen: the building will be seen from afar on the short sides, its angles. This unique landscape offers little end in front geometrical perception. We wanted to work on the expression of a complex volume to avoid any single side effect and literal as you can see the first door of Orleans, but instead propose a volume and a façade treatment that back and forth to unify the building over its entire periphery. So there is a unity of place generated for a project that must itself generate visual continuity, articulate landscapes, offering a calm picture, stretched taut between two territories.

Aerial View

  • Architects: ECDM Architect
  • Project: Gentilly
  • Program: Tertiaire
  • Owner: SODEARIF
  • Area: 5250 sq.m.
  • Cost: 10, 8 M €
  • Competition: 2011
  • Software used: Photoshop


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy