Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Library’ Category

BRAC Bookstore in Florence, Italy by DEFERRARI+MODESTI

Monday, April 23rd, 2018

Article source: DEFERRARI+MODESTI 

The BRAC bookstore and cafe was conceived in May of 2009 and immediately established itself as a central point in Florence for all those with a passion for contemporary art and cuisine. The formula of a ‘library with a kitchen’, a breath of fresh air in the city, combines the passions of the owners Sacha and Melisa: a chef specialized in vegan and vegetarian cuisine with a love for comics and illustration and a bibliophile with an interest for all contemporary art forms (theatre, dance, cinema, photography).

Image Courtesy © Anna Positano

  • Architects: DEFERRARI+MODESTI
  • Project: BRAC Bookstore
  • Location: Via de’ Vagellai 18r, Florence, Italy
  • Photography: Anna Positano
  • Acoustic Consultant: Antonio Lotti
  • Size: 
    • Bookstore/Cafe: 75 Square Meters
    • Courtyard: 65 Square Meters
  • Schedule: 
    • Re-Opening to the public, after the Restyling: July 2016

(more…)

Green Hub in Milan, Italy by Park Associati

Monday, April 16th, 2018

Article source: Park Associati

The project was developed after winning the tender by invitation held by Coima for the realization of amenities in the building Diamantino, which is part of the new development of Porta Nuova in Milan.

Image Courtesy © Park Associati

  • Architects: Park Associati
  • Project: Green Hub
  • Location: Milan, Italy

(more…)

Forestry in the Forest in Hradec Králové, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF

Friday, April 13th, 2018

Article source: CHYBIK+KRISTOF 

The natural and the artificial mingle to become one in the new administrative centre of the Czech Forestry Commission

A project designed by a team under the direction of the Brno based studio Chybik+Kristof has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.

Image Courtesy © CHYBIK+KRISTOF

  • Architects: CHYBIK+KRISTOF
  • Project: Forestry in the Forest
  • Location: Hradec Králové, Czech Republic
  • Software used: SketchUp, Adobe

(more…)

Gaîté Montparnasse in Paris, France by MVRDV

Monday, April 9th, 2018

Article source: MVRDV 

Situated in close vicinity to Tour Montparnasse, the Vandamme mixed-use block, designed in the early 1970s by the French architect Pierre Dufau, was as one of the largest urban projects implemented in Paris at the time. As a design driven to prioritise automobile use, it appeared as a triangular urban island surrounded by the traffic loaded Rue Mouchotte, Avenue du Maine, Rue Vercingétorix and the rail tracks of Gare Montparnasse opposite the site. Dufau’s design is characterized by a clearly defined horizontal plinth, interrupted only by the verticality of the slender, 30-storey tower of the Hotel Pullman. Once a landmark of the era, over time the complex has failed to adapt to the changing needs of an urban society, resulting in an introverted and self-contained block which lacks urban connectivity, discourages pedestrian activity and neglects any sense of identity.

Image Courtesy © L’AUTRE IMAGE

  • Architects: MVRDV
  • Project: Gaîté Montparnasse
  • Location: Paris, France
  • Photography: L’AUTRE IMAGE
  • Co-Architect: SRA Architectes, Chatillon, France
  • Interior Designer Hotel: CUT, Paris, France
  • Interior Designer Commercial Center: Saguez, Saint-Ouen, France
  • Construction Pilot: Egis, Montreuil, france
  • Engineer: SCYNA4, Ivry-sur-Seine, France
  • MEP Engineers: LAFI + INEX, Vaulx-en-Velin, France

(more…)

Librerias Buena Prensa in Mexico City, Mexico by DIN interiorismo

Friday, April 6th, 2018

Article source: DIN interiorismo

The values and new activities of the publishing house were the trigger that motivated the image makeover for Librerias Buena Prensa. The project done by DIN interiorismo design team maintained its characteristic religious essence and did a program based on the new activities to be promoted in the space in order to create a complete contemporary image that invites everyone to enjoy this magnificent space.

Image Courtesy © DIN interiorismo

  • Architects: DIN interiorismo
  • Project: Librerias Buena Prensa
  • Location: Mexico City, Mexico

(more…)

Media Library and University Residence in Aix-en-Provence, France by ANMA

Thursday, March 22nd, 2018

Article source: ANMA

This operation, which forms part of the Mirabeau Campus Plan, describes three complementary university programs – a media library, a restaurant, and a residence- that must be linked, but each has their own identity and operational autonomy. This multiple programming plays, simultaneously, with the imbrication and the distinction with regard to the existing building and its specific image.

Image Courtesy © Guillaume Guérin

  • Architects: ANMA
  • Project: Media Library and University Residence
  • Location: 348 Avenue Gaston Berger, 13090 Aix-en-Provence, France
  • Photography: Guillaume Guérin
  • Team: Valérie Dubois, Jean-Pierre Buisson, Etienne Challet-Hayard, Alice Perugini, Virginie Mira, Ronan Le Hyaric
  • Clients: Rectorat de l’Académie Aix / Marseille
  • Completion Year: 2016

(more…)

City of Sun in Rome, Italy by LABICS

Thursday, March 15th, 2018

Article source: LABICS 

Winning competition entry for the redevelopment of an urban area, including the transformation of an existing bus depot to integrate a mixture of uses including office, retail space and residential units.

This project is part of the Municipality of Rome’s initiative to redevelop a number of transport depots within the city in conjunction with local public transport authority ATAC. It involves the regeneration of a neighborhood with a weak identity but with good growth potential due to its location at the edge of the city centre. Labics’ aim therefore was to create a new centre for the local community, but also to increase its profile as a place of transition with privileged access to the city centre.

Image Courtesy © Marco Cappellettii

  • Architects: LABICS (Maria Claudia Clemente, Francesco Isidori)
  • Project: City of Sun
  • Location: Via della Lega Lombarda, Rome, Italy
  • Photography: Marco CappellettiFernando Guerra | FG+SG fotografia de arquitectura
  • Client: Hines Italia SGR Spa (INPGI Hines Fund)
  • Current Owner: Investire SGR
  • Design Team: Luigi Panetta (team leader), Paola Bettinsoli, Chiara Capriulo, Gaia Maria, Lombardo, Michele Morganti, Giorgio Pasqualini, Filippo Pesce
  • Structural Engineering: Studio Pagnoni Vita
  • Mechanical and Electrical Systems: 3TI Progetti
  • Site Construction Supervision: Eideo servizi d’ingegneria (Stefano D’Ambrosio)
  • Developer: Parsitalia Srl (general contractor)
  • Construction Cost: 35.100.000 Euros

(more…)

Sanhuan Kindergarten With Three Interwoven Hexagons in Yangzhong, China by PERFORM Design Studio

Thursday, March 15th, 2018

Article source: PERFORM Design Studio 

As kindergartens in China adopt a three-grade system, for this new one in the city of Yangzhong, Jiangsu Province, the Shanghai-based architectural studio PERFORM proposed three interwoven hexagonal volumes, with each volume holding the classrooms of a given grade, and each has a courtyard inside.

Main plaza1, Image Courtesy © Lian He

  • Architects: PERFORM Design Studio
  • Project: Sanhuan Kindergarten With Three Interwoven Hexagons
  • Location: Yangzhong, Jiangsu Province, China
  • Photography: Lian He, Qian Li
  • Design Team: Zhiyong Tan, Qian Wang, Shukai Chen, Deyun Hu, Tingting Zheng, Cheng Yang
  • Executive Architect: Jiangsu Haodu Construction & Engineering Co. Ltd.
  • Interior + Landscape Design: Perform Design Studio(Schematic)+  Jiangsu Haodu (Construction Documents)
  • Gross Built Area (square meters): 7003.0
  • Completion Time: Nov, 2017

(more…)

Vol Walker Hall & the Steven L. Anderson Design Center in Fayetteville, Arkansas by MARLON BLACKWELL ARCHITECTS

Monday, March 12th, 2018

Article source: MARLON BLACKWELL ARCHITECTS 

The Fay Jones School of Architecture and Design at the University of Arkansas is a striking hybrid of a beautifully restored and renovated historical building, Vol Walker Hall (65,000 SF), and a contemporary insertion and addition, the Steven L. Anderson Design Center (37,000 SF). The coupling of old and new invigorates the historical center of the campus and revitalizes the educational environment of Vol Walker Hall, the campus’s original library and home to the School of Architecture since 1968. The expanded facility unites all three departments – architecture, landscape architecture, and interior design – under one roof for the first time, reinforcing the School’s identity and creating a cross-disciplinary, collaborative learning environment.

North Elevation, Image Courtesy © Timothy Hursley

  • Architects: MARLON BLACKWELL ARCHITECTS
  • Project: Vol Walker Hall & the Steven L. Anderson Design Center
  • Location: Fayetteville, Arkansas, USA
  • Photography: Timothy Hursley
  • Associate Architect: Polk Stanley Wilcox Architects

(more…)

Maersk Tower in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller Architects

Wednesday, February 28th, 2018

Article source: C.F. Møller Architects

The Maersk Tower is a state-of-the-art research building whose innovative architecture creates the optimum framework for world-class health research, making it a landmark in Copenhagen. It aims to contribute positively by linking the University of Copenhagen with the surrounding neighbourhoods and wider city.

The Tower is an extension of Panum, the University of Copenhagen’s Faculty of Health and Medical Sciences, and contains both research and teaching facilities, as well as a conference centre with auditoriums and meeting rooms, connected to the latest technology. With its easily identifiable and dynamically curved shape, the 15 storey research tower stands as a sculptural linchpin for the University’s Faculty of Health Sciences, whilst equally forming a visible link between the city and the North Campus.

Image Courtesy © Adam Moerk

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Maersk Tower
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Moerk
  • Client: The Danish Property Agency for the University of Copenhagen; supported by the A.P. Møller Foundation
  • Collaborators: Aggebo&Henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson, Innovation Lab
  • Landscape Architect: SLA
  • Engineer: Rambøll
  • Size: 42,700 m2 (24,700m² laboratories, offices and shared facilities and 18,000 m² foyer, canteen, auditoria, classrooms, plant)
  • Year: 2010-2017

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise