Open side-bar Menu

Archive for the ‘Library’ Category

City of Sun in Rome, Italy by LABICS

Thursday, March 15th, 2018

Article source: LABICS 

Winning competition entry for the redevelopment of an urban area, including the transformation of an existing bus depot to integrate a mixture of uses including office, retail space and residential units.

This project is part of the Municipality of Rome’s initiative to redevelop a number of transport depots within the city in conjunction with local public transport authority ATAC. It involves the regeneration of a neighborhood with a weak identity but with good growth potential due to its location at the edge of the city centre. Labics’ aim therefore was to create a new centre for the local community, but also to increase its profile as a place of transition with privileged access to the city centre.

Image Courtesy © Marco Cappellettii

  • Architects: LABICS (Maria Claudia Clemente, Francesco Isidori)
  • Project: City of Sun
  • Location: Via della Lega Lombarda, Rome, Italy
  • Photography: Marco CappellettiFernando Guerra | FG+SG fotografia de arquitectura
  • Client: Hines Italia SGR Spa (INPGI Hines Fund)
  • Current Owner: Investire SGR
  • Design Team: Luigi Panetta (team leader), Paola Bettinsoli, Chiara Capriulo, Gaia Maria, Lombardo, Michele Morganti, Giorgio Pasqualini, Filippo Pesce
  • Structural Engineering: Studio Pagnoni Vita
  • Mechanical and Electrical Systems: 3TI Progetti
  • Site Construction Supervision: Eideo servizi d’ingegneria (Stefano D’Ambrosio)
  • Developer: Parsitalia Srl (general contractor)
  • Construction Cost: 35.100.000 Euros


Sanhuan Kindergarten With Three Interwoven Hexagons in Yangzhong, China by PERFORM Design Studio

Thursday, March 15th, 2018

Article source: PERFORM Design Studio 

As kindergartens in China adopt a three-grade system, for this new one in the city of Yangzhong, Jiangsu Province, the Shanghai-based architectural studio PERFORM proposed three interwoven hexagonal volumes, with each volume holding the classrooms of a given grade, and each has a courtyard inside.

Main plaza1, Image Courtesy © Lian He

  • Architects: PERFORM Design Studio
  • Project: Sanhuan Kindergarten With Three Interwoven Hexagons
  • Location: Yangzhong, Jiangsu Province, China
  • Photography: Lian He, Qian Li
  • Design Team: Zhiyong Tan, Qian Wang, Shukai Chen, Deyun Hu, Tingting Zheng, Cheng Yang
  • Executive Architect: Jiangsu Haodu Construction & Engineering Co. Ltd.
  • Interior + Landscape Design: Perform Design Studio(Schematic)+  Jiangsu Haodu (Construction Documents)
  • Gross Built Area (square meters): 7003.0
  • Completion Time: Nov, 2017


Vol Walker Hall & the Steven L. Anderson Design Center in Fayetteville, Arkansas by MARLON BLACKWELL ARCHITECTS

Monday, March 12th, 2018


The Fay Jones School of Architecture and Design at the University of Arkansas is a striking hybrid of a beautifully restored and renovated historical building, Vol Walker Hall (65,000 SF), and a contemporary insertion and addition, the Steven L. Anderson Design Center (37,000 SF). The coupling of old and new invigorates the historical center of the campus and revitalizes the educational environment of Vol Walker Hall, the campus’s original library and home to the School of Architecture since 1968. The expanded facility unites all three departments – architecture, landscape architecture, and interior design – under one roof for the first time, reinforcing the School’s identity and creating a cross-disciplinary, collaborative learning environment.

North Elevation, Image Courtesy © Timothy Hursley

  • Project: Vol Walker Hall & the Steven L. Anderson Design Center
  • Location: Fayetteville, Arkansas, USA
  • Photography: Timothy Hursley
  • Associate Architect: Polk Stanley Wilcox Architects


Maersk Tower in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller Architects

Wednesday, February 28th, 2018

Article source: C.F. Møller Architects

The Maersk Tower is a state-of-the-art research building whose innovative architecture creates the optimum framework for world-class health research, making it a landmark in Copenhagen. It aims to contribute positively by linking the University of Copenhagen with the surrounding neighbourhoods and wider city.

The Tower is an extension of Panum, the University of Copenhagen’s Faculty of Health and Medical Sciences, and contains both research and teaching facilities, as well as a conference centre with auditoriums and meeting rooms, connected to the latest technology. With its easily identifiable and dynamically curved shape, the 15 storey research tower stands as a sculptural linchpin for the University’s Faculty of Health Sciences, whilst equally forming a visible link between the city and the North Campus.

Image Courtesy © Adam Moerk

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Maersk Tower
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Moerk
  • Client: The Danish Property Agency for the University of Copenhagen; supported by the A.P. Møller Foundation
  • Collaborators: Aggebo&Henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson, Innovation Lab
  • Landscape Architect: SLA
  • Engineer: Rambøll
  • Size: 42,700 m2 (24,700m² laboratories, offices and shared facilities and 18,000 m² foyer, canteen, auditoria, classrooms, plant)
  • Year: 2010-2017


Vanke Early Learning Center in Qingdao, China by dot Architects

Wednesday, February 21st, 2018

Article source: dot Architects

dot Architects has designed a new early learning centre for Chinese developer Vanke.

The project locates in Qingdao, China. The early learning centre is on the third floor of a former sales gallery.

Image Courtesy © Wu Qingshan

  • Architects: dot Architects
  • Project: Vanke Early Learning Center
  • Location: Qingdao, China
  • Photography: Wu Qingshan
  • Client: Vanke
  • Lead Architects: Duo Ning
  • Team: Hu Xingzhu, Sun Qingfeng, Deng Tingfang, Liao Zhaocong
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 600 square meters
  • Completion Year: 2017


Palmetto Library in Georgia by Houser Walker Architecture

Monday, January 29th, 2018

Article source: Houser Walker Architecture

The Palmetto Library is a new, $3.5M facility serving the communities of Palmetto and Chattahoochee Hills in a largely rural but developing region just outside of Atlanta, GA.

Image Courtesy © Liam Strain

  • Architects: Houser Walker Architecture
  • Project: Palmetto Library
  • Location: Palmetto, Georgia
  • Photography: Liam Strain, Houser Walker Architecture
  • Lead Architects: Gregory Walker, David Esterline
  • Client: Atlanta – Fulton Public Library System
  • MEPFP Engineering: Johnson Spellman Associates
  • Structural Engineering: Sykes Consulting Engineers
  • Landscape Architecture: The Jaeger Company


Kew Gardens Hills Library in Queens, New York by Work Architecture Company

Sunday, January 21st, 2018

Article source: Work Architecture Company

WORKac has completed its new branch library in Kew Gardens Hills, Queens. The building has been a long time in the making. Initially commissioned by Queens Library through NYC’s Department of Design and Construction in 2008, the library was among the first bevy of projects announced under DDC’s Design + Construction Excellence Program, which since 2005 has directed selected civic projects to leading design firms. The much-awaited library opened to the public on September 6.

Library entrance, Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Work Architecture Company
  • Project: Kew Gardens Hills Library
  • Location: Queens, New York
  • Photography: Bruce Damonte
  • General Contractor: S&N Builders, Inc.


Vaughan Civic Centre Resource Library in Canada by ZAS Architects Inc

Monday, January 15th, 2018

Article source: ZAS Architects Inc

A catalyst for transformation in the City of Vaughan, Canada, the Civic Centre Resource Library is a visionary makerspace dedicated to community learning, gathering, creating and celebration. Resulting from an extensive visioning process exploring the role of the library in the digital age, the design successfully responds to the client’s brief: to create a destination that would inspire creativity, attract new users, provide a welcoming place to gather and interact, and enrich community life in the rapidly growing City of Vaughan.

A collection of concave semi-mirrored surfaces make up the Library’s transformative and transparent façade, Image Courtesy © ZAS Architects Inc

  • Architects: ZAS Architects Inc
  • Project: Vaughan Civic Centre Resource Library
  • Location: 2191 Major MacKenzie Drive, Vaughan ON
  • Lead Design Architect: Paul Stevens
  • Client Name: City of Vaughan & Vaughan Public Libraries
  • Consulting Team: Primary Consultants: Scott Torrance Landscape Architect
  • Engineers: WSP
  • Specialist Consultants: ZON Engineering Inc. (Sustainable Design)
  • Builder: Aquicon Construction Co. Ltd.
  • Construction Budget: $14,351,000
  • Date of Occupancy: May 14th, 2016


The Southmere Village Library in London by Reiulf Ramstad Arkitekter

Thursday, December 21st, 2017

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter 

How can the Southmere Village Library offer a new state-of-the-art library and create a new focal point that meets the high ambitions of the Thamesmead redevelopment?

When considering the context of the proposed new library, one becomes fascinated by the great impact this place has had on the imagination of Londoners, and its influence in England’s greatest contribution to human culture – its literature. This hinterland, where South East London meets the marshes of Kent, and the River Thames meets the open seas under a vale of mist, has inspired some of the nation’s greatest artworks – the Thames Estuary is both a gateway to the world as captured by Turner and Canaletto, and a place of eerie mystery for HG Wells and famously where Charles Dickens’ Magwitch is imagined coming ashore.

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter and Places Studio

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: The Southmere Village Library
  • Location: Southmere, London
  • Photography: Reiulf Ramstad Arkitekter and Places Studio


S.Paulo Library in Portugal, Lisbon by site specific – arquitectura, lda

Thursday, December 21st, 2017

Article source: site specific – arquitectura, lda 

The project was developed in the context of a close relationship between the Religious Congregation and the studio, which had its beginning with the renewal of Paulistas bookstores and has been developed over time, with the aim of reactivating some community assets together with the need to modernize the image of its commercial department.

Image Courtesy © FG+SG – Fernando Guerra

  • Architects: site specific – arquitectura, lda
  • Project: S.Paulo Library
  • Location: Portugal, Lisbon
  • Photography: FG+SG – Fernando Guerra
  • Client: Instituto Missionário Pio Sociedade de São Paulo
  • Area: 120 m2
  • Year: 2014


Bentley: -YII 2018 Awards - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise