Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Microstation’ Category

Old Town Residence in Baku, Azerbaijan by ÜberRaum Architects

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: ÜberRaum Architects 

ÜberRaum Architects designed a full refurbishment of this Old Town Residence.  Converted to a high-end private house, the design features luxury materials including marble, hardwoods and onyx.

The new rooftop extension forms a double height dining room, and opens panoramic views from the terrace and living spaces, across the Caspian Sea and old town roofscape.

Image Courtesy © ÜberRaum Architects

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Old Town Residence
  • Location: Baku, Azerbaijan
  • Software used: Rhino, 3DS Max, Adobe Photoshop, Microstation
  • Structural Engineer: Fluid Structures, London
  • Visualisations: FUMO Studio, London, UK
  • Surveyors: Ganter Interior, Waldkirch, Germany
  • Construction cost: £4 million
  • Size: 800m2
  • Date of completion: Winter 2018 (projected)

(more…)

Hyundai Motorstudio Goyang in Seoul, South Korea by DMAA

Thursday, May 11th, 2017

Article source: DMAA 

Hyundai’s “Modern Premium” strategy – the concern’s definition of quality encompassing technology, functionality, design, comfort and sustainability – formed the basis for an invited architectural competition to find a correspondingly comprehensive design concept, which could be simultaneously applied to all of Hyundai’s spatially very diverse locations.

Image Courtesy © Katsuhisa Kida

  • Architects: DMAA
  • Project: Hyundai Motorstudio Goyang
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Katsuhisa Kida and Raphael Olivier
  • Software used: Bentley Microstation, Rhino, Grasshopper, McNeel Rhino, Karamba3d.com for Grasshopper, Octopus for Grasshopper, Dlubal RStab & RFEM, Adobe Illustrator & InDesign, Nemetschek Allplan
  • Project team:Michael Lohmann, Diogo Teixeira, Christian Schrepfer, Gerhard Gölles, Win Man, Christian Groß, Florian Schafschetzy, Bogdan Hambasan, Toni Nachev
  • Managing Partner: Martin Josst
  • Project manager: Sebastian Brunke
  • Construction management: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • Project controlling: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • General contractor: Hyundai Engineering & Construction

(more…)

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

(more…)

Mt Macedon House in Australia by Field Office Architecture

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Field Office Architecture

Mount Macedon House was a significant and challenging design opportunity, with a complex site, strict bushfire protection regulations and specific client brief all playing an important role in the final project outcome.

A long, yet narrow site, it is nestled into the side of Mount Macedon with sweeping views across bushland to the north and north east in a very tranquil and restful setting.

Image Courtesy © Dan Farrar

  • Architects: Field Office Architecture
  • Project: Mt Macedon House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Dan Farrar
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Project Team: Chris Barnes, Nick Crawford
  • Completed: September 2016

(more…)

Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

Friday, February 17th, 2017

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

Friday, January 6th, 2017

Article source: LUND HAGEM ARKITEKTER AS 

Situated at 982 meters above sea level, this cabin has harsh winter conditions and heavy snowfall. The site has a panoramic view overlooking the valley of Geilo. During winter the cabin is only accessible with ski or snowmobile.

Image Courtesy © Marc Goodwin

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: LUND HAGEM ARKITEKTER AS
  • Project: Cabin Geilo
  • Location: Gilo, Norway
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Size: 150 m2
  • Completion: 2015

(more…)

Space with Flow in Taipei city, Taiwan by Alfonsoideas LTD

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Alfonsoideas LTD

This is an mezzanine space that has 3 bedroom ,one dining kitchen and one living area it consists of 3 different floor level where the living area is 2.8 m (918ft) high, master bedroom down below is 1.95m (6.4ft) high , 2 other bedrooms upstairs are 1.9m (6.2ft) high .

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

  • Architects: Alfonsoideas LTD
  • Project: Space with Flow
  • Location: Taipei city, Taiwan
  • Software used: sketch up and microstation

(more…)

Mr Lu Residence by Alfonsoideas Ltd

Friday, September 30th, 2016

Article source: Alfonsoideas Ltd

This is a 35 year old apartment that has total floor area of 86m2 including front and back balconies. It is a 3 bedroom unit and the ceiling height is only 2.4m which is not very high. . The space look rather small and tidy before the renovation , the idea was to open the public space and try to put all the storage in the decent space either against the wall or attach to the corner as if the space could look much cleaner. In order to make the space look bigger , the bedroom behind the living room was converted into a open study area which has very long study desk that can sit for 2 people at the same time. Using the brown tinted glass as the visual barrier to separate the study area and the living space, and yet it look much larger looking out from the study area.The TV wall cabinet extended twice longer so the living room can visually look bigger than before .

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

  • Architects: Alfonsoideas Ltd (Thomas Y C Tsai)
  • Project: Mr Lu Residence
  • Software used: Bentely Microstation

(more…)

Lilla Alby school in Sundbyberg, Sweden by Marge Arkitekter

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Marge Arkitekter

As an addition to an existing school built in 1968 this extension has been designed to accommodate 180 students in elementary and middle school in addition to the previous 240 and provide new classrooms, staff areas, a cafeteria and a library. An important task in the layout of the whole school complex was to release as much space as possible for play and green areas in the school yard. In order to do so, the extension is divided into a slender five story brick building with a tight footprint aligned with the street, and another lighter volume that links the old and the new school building together.

Image Courtesy © Johan Fowelin

Image Courtesy © Johan Fowelin

 

  • Architects: Marge Arkitekter
  • Project: Lilla Alby school
  • Location: Sundbyberg, Sweden
  • Photography: Johan Fowelin
  • Software used: MicroStation
  • Client: Sundbyberg Municipality
  • Total area of extension: ca 3400 sqm
  • Year: Completed 2015

(more…)

Bukit Pantai in Kuala Lumpur, Malaysia by +OOZN

Friday, February 5th, 2016

Article source: +OOZN

OOZN’s Bukit Pantai concept imagines three tiered lightweight residential pavilions floating over a verdant Kuala Lumpur hillside. The pavilions are clad in a flowing aluminium fabric skin that responds to changing light conditions. Perforations screen the interiors from the harsh tropical sun whilst the rippling geometry creates the impression of movement.

Image Courtesy © Lin Ho

Image Courtesy © Lin Ho

  • Architects: +OOZN
  • Project: Bukit Pantai
  • Location: Bangsar, Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Lin Ho
  • Software used: Microstation, Rhino, Grasshopper
  • Client: Anonymous
  • Area: 750sqm
  • Local Architect: I-Wen Foo
  • Contractor: SG Aluminium / Dexone Aluminium
  • Year: January 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise