Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Central Plaza Ladprao in Bangkok, Thailand by Girimun Architects

Wednesday, September 10th, 2014

Article source: Girimun Architects

The very first South East Asian mixed-use complex of shopping, offices, hotel and convention centre built in the 70’s has gone through a major expansion and repositioning. With an entirely new face and content, its 6-storey shopping mall component has expanded to incorporate former parking areas and lower office floors in a total of 130,000 sqm of inside-out refurbishment. The new eye-catching folding façade wraps around the building with new entrances, display windows and digital screens.

Image Courtesy © Girimun Architects

Image Courtesy © Girimun Architects

  • Architects: Girimun Architects
  • Project: Central Plaza Ladprao
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Type: Master Plan, Retail & Offices
  • Size: 130,000 m2
  • Client: Central Pattana
  • Design: Girimun Ltd 2009
  • Opening: 2010

(more…)

Tête de Pont in Bayonne, France by Josep Lluís Mateo

Tuesday, September 9th, 2014

Article source: Josep Lluís Mateo

It is a project of great importance for Bayonne, not just due to its sheer size (some 70.000 m2 of built surface area) but also because it is the new gateway to the city. The brief is divided between two city blocks that contain social and free market housing, a shopping centre, a hotel, a small area of offices and car parks, and the central part that joins the two blocks, channeling the flow of car and pedestrian transit.

Image Courtesy © Josep Lluís Mateo

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

  • Architects: Josep Lluís Mateo
  • Project: Tête de Pont
  • Location: Bayonne, France
  • Client: Kaufman & Broad, Eiffage Immobilier and Agglomération Côte Basque-Adour-Mairie de Bayonne
  • Competition: 2006
  • Surface: 70.000 m2

(more…)

Mixed Use Office Tower in Hong Kong, China by TheeAe LTD

Monday, September 8th, 2014

Article source: TheeAe LTD 

As per design requirements of the Phase 3D design ideas which are to create an innovative iconic architecture, generate ingenious and sustainable low carbon design, and design the building which unifies the Park’s development in harmony with other buildings in the Park, a big challenge is to reveal the gateway of Hong Kong Science Park. The Park is the place where the science and its technology has been studied and developed in Hong Kong.

Image Courtesy © TheeAe LTD

Image Courtesy © TheeAe LTD

  • Architects: TheeAe LTD
  • Project: Mixed Use Office Tower
  • Location: Hong Kong, China

(more…)

Middle Ground by SUSTAINABLE.TO

Tuesday, September 2nd, 2014

Article source: SUSTAINABLE.TO

As the world’s population migrates to urban centers, we have no choice but to combine and layer multiple, differing uses. Typically, residential and office zones are built in isolation, creating segregated neighbourhoods. This creates a scenario where buildings remain empty for large time spans, and amenities are doubled, one created for each zone.

Image Courtesy © SUSTAINABLE.TO

Image Courtesy © SUSTAINABLE.TO

(more…)

Daqing LEFT BANK CITY in Daqing, CHINA by A-ASTERISK

Saturday, August 30th, 2014

Article source: A-ASTERISK

The project is located in Saertu District of Daqing City, with the north of the district facing the government buildings and to its west flows the Liming River. The total site area is about 170,000 square meters. The design assignment includes semi-detached house, 6 floor residence, high-rise residence and commercial communities, kindergartens, gymnasiums, underground garage space and ancillary equipment.

Image Courtesy © HIROMATSU Misae

Image Courtesy © HIROMATSU Misae

  • Architects: A-ASTERISK
  • Project: Daqing LEFT BANK CITY
  • Location: Daqing, CHINA
  • Photography: HIROMATSU Misae
  • Principle use: Residence, Shop, Gymnasium, Kindergarten
  • Client: Daqing Aolong real estate

(more…)

Qiqihaer HEZHITANG hot spring in Qiqihaer CHINA by A-ASTERISK

Wednesday, August 27th, 2014

Article source:A-ASTERISK

We constructs gabled hot spring for three-part complex in china.
with the intent to fully submerge a design into the landscape of qiqihar, china, we have constructed ‘hezhitang hot spring’. as part of a three-phase complex covering approximately 62,000m², the overall plan includes aquatic clubs, charted spa rooms, a five-star hotel, small theaters, a mall, and corresponding ancillary buildings. each of these programs are contained within rectilinear volumes that orient themselves towards the nearby wetlands.

Image Courtesy © HIROMATSU Misae

Image Courtesy © HIROMATSU Misae

  • Architects: A-ASTERISK
  • Project: Qiqihaer HEZHITANG hot spring
  • Location: Qiqihaer CHINA
  • Photography: HIROMATSU Misae
  • Principle use: Hot spring
  • Client: Mingdao group
  • Site area: 169,140.53sqm(including 2nd and 3rd phase)
  • Total floor area: 11,357.03sqm(including B1F 946.85sqm)
  • Hight: 17.035m
  • Structure type: RC
  • Design period: November2010~July2013
  • Construction period: August2011~May2014

(more…)

Diamond Hill in Shenyang, China by 5+design

Friday, August 22nd, 2014

Article source: 5+design

International architecture firm 5+design announces plans for Diamond Hill, a highly cultivated mixed-use project located in Shenyang, China whose residential, office and retail spaces will be built atop a fully integrated transportation hub. The hub will connect Shenyang’s regional mass transit network with a transportation interchange that includes both a bus depot and a LRT station on the ground level of the project. This connectivity to the greater city will ensure both convenient access to the project for visitors, and to the city for the project’s residents.

Image Courtesy © 5+design

Image Courtesy © 5+design

  • Architects: 5+design
  • Project: Diamond Hill
  • Location: Shenyang, China

(more…)

PRINCE’S BUILDING in SHENZHEN, CHINA by Spark Architects

Thursday, August 21st, 2014

Article source: Spark Architects

SPARK has completed the design of Prince’s Building a 71,600-square-metre mixed-use development and transportation hub for China Merchants. Located in Shenzhen South China the 110-metre-high, 27-storey office tower and five retail pavilions are connected by landscaped terraces that combine to create a unique naturally ventilated retail and business destination for the lively Skekou district of the city. The buildings sit over and adjacent to a new transportation hub that includes a bus terminal and the Seaworld subway station.

Image Courtesy ©  Spark Architects

Image Courtesy © Spark Architects

  • Architects: Spark Architects
  • Project: PRINCE’S BUILDING
  • Location: SHENZHEN, CHINA

PROJECT DATA

  • Total GFA (sqm): 71,600sqm
  • Office: 47,200sqm
  • Retail: 20,400sqm
  • Bus Terminal: 4000sqm

CREDITS

  • Master Plan and Architecture: SPARK
  • Project Director: Stephen Pimbley, Lim Wenhui
  • Project Associates: Carlo Joson, Peter Morris
  • Team: Cynthia Liau, Rafal Kapusta, Lintang Wuriantari, Darmaganda, Mark Mancenido, Olivia, Wong, Fabian Ong, Paula Zheng, Arnold Galang, Natasha Hill
  • Client: China Merchants

(more…)

CITIC Financial Centre in Shenzhen, China by Rocco Design Architects Ltd

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Rocco Design Architects Ltd

The CITIC Financial Centre is the headquarters building of CITIC Securities Company Limited based in Shenzhen. The project is located at the western gateway area of Shenzhen Bay flanking a green public space to the west. The programs include offices, conference facilities, hotels and residential apartments. It will be the first urban mixed-use complex built at the site.

Image Courtesy ©  Rocco Design Architects Ltd

Image Courtesy © Rocco Design Architects Ltd

  • Architects: Rocco Design Architects Ltd
  • Project: CITIC Financial Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Designed Year: 2014
  • Site Area: 50,770 sq. m
  • Total G.F.A: 241,000 sq. m
  • Project Team: Rocco Yim, William Tam, Derrick Tsang, Dennis Chan, Cindy Chan, Cai Jing Hua, Cecilia Cheng, Carmen Lee
  • Client: CITIC Securities Co., Ltd.

(more…)

workhouse de scheepvaart in Schoten, Belgium by HUB

Wednesday, August 13th, 2014

Article source: HUB

The workhouse is part of a complex situated alongside the canal which has a very original and distinct character thanks to its special typology and materialisation. Unlike traditional industrial ‘boxes’, the workhouse’s programmatic mix is rather peculiar: it includes a garage, workshops, offices and a caretaker’s residence.

View-of-the-sculptural-ending-to-the-side-on-which-both-channels-meet-¬-Allard-van-der-Hoek, Image Courtesy © Allard van der Hoek

View-of-the-sculptural-ending-to-the-side-on-which-both-channels-meet-¬-Allard-van-der-Hoek, Image Courtesy © Allard van der Hoek

  • Architects: HUB
  • Project: Workhouse de scheepvaart
  • Location: Schoten, Belgium
  • Photography: Allard van der Hoek

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy