Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Monitoring and Investigation Centre and Accommodation for researchers in Açores, Portugal by aires mateus e associados

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: aires mateus e associados 

The project intends to evoke the architectural landscape of the Azores, drawing upon the form and material that embed the collective memory of this island and archipelago, that have become, with time, a second nature of this place. Therefore, the buildings are archetypal volumes, simple and compact, clad with the local basaltic stone.

Image Courtesy © SG +FG = Sergio Guerra + Fernando Guerra

Image Courtesy © SG +FG = Sergio Guerra + Fernando Guerra

  • Architects: aires mateus e associados
  • Project: Monitoring and Investigation Centre and Accommodation for researchers
  • Location: Lagoa das Furnas, São Miguel, Açores, Portugal
  • Photography: SG +FG = Sergio Guerra + Fernando Guerra
  • Client: SPRAçores
  • Colaborator: Valentino Capelo De Sousa, Mariana Barbosa Mateus, Susana Rodrigues, Joana Simoões, Catarina Belo, Francisco Caseiro, Vânia Fernandes, João Caria Lopes
  • Project Leader: Patrícia Marques
  • Landscaping: João nunes – proap
  • Engineer: Afassociados
  • Constructor: Somague
  • Builting area: 1 130 sqm
  • Site area: 80 000 sqm
  • Date of project: 2005-2008
  • Date of construction: 2008-2010

(more…)

Cafetería Colegio Los Nogales in Bogotá, Colombia by Taller Arquitectura De Bogota

Saturday, August 27th, 2016

Article source: Taller Arquitectura De Bogota

Under the idea of ​​making an expressive and seismically efficient structure, the pavilion is designed with a single type V column which gradually rotates and reverses, generating an apparently random sequence. As a result, the building simulates movement creating static movement architecture. As well, the resulting shape is very efficient to resist seismic forces.

Image Courtesy © Rodrigo Dávila

Image Courtesy © Rodrigo Dávila

  • Architects: Taller Arquitectura De Bogota (Daniel Bonilla)
  • Project: Cafetería Colegio Los Nogales
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Photography: Rodrigo Dávila
  • Client: Colegio Los Nogales
  • Design Team: Daniel Bonilla, Eduardo Varela, Sebastián Chica, Mauricio Méndez, María Paula González
  • Interns: Juan Camilo Arango, Cesar Grisales
  • General Direction: Luis Guillermo Vallejo, Juan Carlos Henao
  • Structural design: I.P.I. Ingeniería y Proyectos de Infraestructura
  • Electric design: CZ Ingeniería
  • Structured cabling: Sajicom Ltda
  • Acousctic design: ADT – Acústica diseño y tecnología ltda
  • Bioclimatic advice: Jorge Ramirez – Arquitectura y bioclimática
  • Landscaping: Plantamos Ltda
  • Area: 1.624,92 m2
  • Date: March 2011 – May 2012

(more…)

Urban Frames in Palo Alto, California by Form4 Architecture

Saturday, August 27th, 2016

Article source: Form4 Architecture

Form4 Architecture designed Urban Frames, a LEED Gold-aimed, Silicon Valley residential and office space, to instill a distinct character in an area globally known as the epicenter of the tech industry. Intended to benefit both on-site users and the surrounding community with a visually appealing and sustainable design, this mixed-use architectural ensemble invites pedestrians and tenants alike to gather, share, retreat, entertain, and work.

Image Courtesy © Form4 Architecture

Image Courtesy © Form4 Architecture

  • Architects: Form4 Architecture
  • Project: Urban Frames
  • Location: Palo Alto, California, USA
  • Size: 1.3-acre site; two buildings; 85,000 square feet (30,000 square feet of residential space and 55,000 square feet of commercial space)
  • General Contractor: Devcon Construction
  • Landscape Architect: Studio Five Design

(more…)

KulturØen in Middelfart, Denmark by Rosan Bosch Studio

Sunday, August 21st, 2016

Article source: Rosan Bosch Studio

Rosan Bosch Studio has developed a unique interior designed to encourage and support the collaboration and stronger sense of mutual identity between cultural institutions at KulturØen in Middelfart

KulturØen is a place where different cultural activities meet under the same roof – the local library, the local tourist information, the local cinema and café, as well as conference facilities and a restaurant. The implementation of a new spatial design has improved the cooperation between these cultural activities in the space. The design and spatial solutions were implemented in order to inspire staff to coordinate the communication of cultural activities through a theme-based exhibition. This exhibition shows visitors the cultural offerings available within the house.

The Librarian, Image Courtesy © Kim Wendt

The Librarian, Image Courtesy © Kim Wendt

  • Architects: Rosan Bosch Studio (Ida Marie Vibeke Iuel)
  • Project: KulturØen
  • Location: Middelfart, Denmark
  • Photography: Kim Wendt
  • Client: KulturØen, Kultur & Bibliotek, Turistinformationen, Middelfart Kommune Biograf & café, (Oscars Kaffebar og Panorama)
  • Architect & Designer: Rosan Bosch, Maria M. Hansen, Helen Battisson, Siri Bahlenberg, Jean-François Allard
  • Scope: 2000m2
  • Status: Built

(more…)

Flashaim Gallery in Tainan City, Taiwan by CTAA Architects Lab

Sunday, August 21st, 2016

Article source: CTAA Architects Lab

Situated in a historic atmosphere, in the center of Tainan city sits this unique modern creation.

Overlooking narrow streets, filled with lively crowds and traditional temples, this unique design bursts forth from Taiwan’s traditional landscape like a white lotus.

Image Courtesy © CTAA Architects Lab

Image Courtesy © CTAA Architects Lab

  • Architects: CTAA Architects Lab
  • Project: Flashaim Gallery
  • Location: Tainan City, Taiwan
  • Owner: Flashaim
  • Structure: Tomita Structure Design
  • Site area: 561.75 m2
  • Building area: 271.6 m2
  • Total floor area: 452.17 m2
  • Design period: 2011.1 to 2013.8
  • Construction period: 2014.1 to 2015.12

(more…)

HAUT in Amsterdam, Netherlands by Team V Architecture

Sunday, August 21st, 2016

Article source: Team V Architecture

HAUT, the 21-storey wooden residential building by the Dutch River Amstel, is a serious contender to become the tallest timber tower in the world. The municipality of Amsterdam has selected Team V Architecture with Lingotto, Nicole Maarsen, ARUP and brand partner NLE to develop this remarkable high-rise structure. Construction work is expected to start in the second half of 2017. HAUT promises to be a prototype of building in an innovative, sustainable and environmentally-friendly manner.

Image Courtesy © Zwartlicht

Image Courtesy © Zwartlicht

 

  • Architects: Team V Architecture
  • Project: HAUT
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Zwartlicht

(more…)

Eco-Lifestyle Center in Istanbul, Turkey by Avcı Architects

Wednesday, August 17th, 2016

Article source: Avcı Architects

Sustainable retail and residential center by Avci Architects in Istanbul, aims to integrate the landscape with residentials and serve as an ‘Eco-Lifestyle Center’. A partially enclosed series of botanical gardens celebrates nature and biodiversity with harmoniously retail merging. The spatial experience showcases nature while focusing on being a timeless and sustainable concept that takes advantage of richness of the site and its unique position.

Image Courtesy © Avcı Architects

Image Courtesy © Avcı Architects

  • Architects: Avcı Architects (Selcuk Avci)
  • Project: Eco-Lifestyle Center
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Software used: 3ds Max
  • Phase: Under Construction
  • Project Date: 2015

(more…)

MÉNAGE À TROIS in Paris, France by Tomas Ghisellini Architetti

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Tomas Ghisellini Architetti

The new (rediscovered) wings of the Hôtel de Galliffet

Mirror reflection: strategy of lightness

The new architectural wings of the Hôtel de Galliffet will be enigmatic and surprising appearances.

Logics of composition, materials and formal repertoire push the architectural bodies towards an expressive vocabulary for which the terms of lightness and permeability prevail.

The strategy of inclusion aims to give the new buildings a kind of perceptive dematerialization; this way proceeding the partial clogging of the courts will assume a character of agreement and co-operation rather than imposition.

View of the east wing, Image Courtesy © Tomas Ghisellini

View of the east wing, Image Courtesy © Tomas Ghisellini

  • Architects: Tomas Ghisellini Architetti
  • Project: MÉNAGE À TROIS
  • Location: Paris, France
  • Photography: Tomas Ghisellini
  • Client: Italian Institute of Culture in Paris
  • Collaborators: Lucrezia Alemanno, Daniele Francesco Petralia, Salvatore Scandurra
  • Building construction cost estimated: 9.000.000,00 €
  • Building Construction Forecast: 2018 – 2021

(more…)

Mainz Markthäuser 11-13 in Germany by Studio Fuksas

Wednesday, August 3rd, 2016

Article source: Studio Fuksas

The building is located in the centre of the city of Mainz. The façade looks towards a historical pedestrian square and towards the milestone of the city, the Mainzer Dom (Mainz Cathedral), built in the X century. Alongside there is a shopping centre, built in 1970.

Like many other European city centres, this important location has been compromised by thoughtless projects dating back to the mid-20th-century and post-war reparation work. Nothing is authentic (even the historical buildings are almost all reconstructed).  Nevertheless, the principle of conservation prevailed, so the city centre has become an eclectic mix, synonym for beauty.

Image Courtesy © Moreno Maggi

Image Courtesy © Moreno Maggi

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and doriana fuksas)
  • Project: Mainz Markthäuser 11-13
  • Location: Mainz, Germany
  • Photography: Moreno Maggi
  • Client: Wohnbau mainz gmbh
  • Façade structures: knippers helbig beratende ingenieure
  • Structures: baucon beratende ingenieure
  • Plans: hl-pp consult
  • Engineering: ibb lorenz
  • Electrical services: b.i.g. Bechtolding
  • Area: 9,000sq.m.
  • Period: 2003-2008

(more…)

BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies in Zürich, Switzerland by idA buehrer wuest architekten sia ag

Wednesday, August 3rd, 2016

Article source: idA buehrer wuest architekten sia ag

The living and business house was built in 1893 and accommodates six 3.5-room apartments, an art gallery in the ground floor and a motorcycle workshop in the basement.

The dwelling levels are fully refurbished. The formerly North and street orientated living-/dining room is now facing the quiet south. The floor plan, which was divided into small sections with entrée, bathroom and kitchen, is now dissolved. A new infrastructure box with bathroom and kitchen is added and is spliting the loft like room in entrance, living and dining area.

Image Courtesy © Valentin Jeck

Image Courtesy © Valentin Jeck

  • Architects: idA buehrer wuest architekten sia ag
  • Project: BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Photography: Valentin Jeck
  • Steelconstruction: Tuchschmid AG
  • Completion: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise