Open side-bar Menu

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850) in Mataró, Spain by Toni Girones

Monday, June 2nd, 2014

Article source: Toni Girones

The city council of Mataró seeks to provide a new space for the city with mixed uses, in which both public and private areas can coexist. Whereas the public areas will consist of a multipurpose space for workshops or exhibitions (3rd floor) and a cafeteria (ground floor), the private zones will be occupied by offices and work areas for the Polytechnic University of Catalonia (1st and 2nd floor).

Image Courtesy © Toni Girones

Image Courtesy © Toni Girones

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850)
  • Location: Mataró, Spain


OMNIBUS CITY in Saltlake City by stpmj

Saturday, May 31st, 2014

Article source: stpmj 

By definition, an omnibus refers to a collection of stories made by a single narrator or several authors tied together by a single subject. It also pertains to a collection of objects at once. Along these lines, Omnibus City is a proposal that connects elements of downtown Salt Lake City that are already physically close, yet are experienced individually. Omnibus City strives to create a collection of experiences along three main corridors: Green, Culture (Main Street), and Retail. Acting as a catalyst of activity linking adjacent blocks to Main Street, these passageways are connected through a common design vocabulary of path, pattern, and phenomenon meant to permeate blocks 69 and 70 and guide visitors through its permutations.

Green Corridor / Children’s park, Image Courtesy ©  stpmj

Green Corridor / Children’s park, Image Courtesy © stpmj

  • Architects: stpmj
  • Project: OMNIBUS CITY
  • Location: Saltlake City, U.S.A
  • Project team: stpmj, Seung Teak Lee, Mi Jung Lim, Kyung Jae Yu, Young Whan Choi , Leah Park, Olivia Heung, Sam Weston, Suk Won Lee
  • Dimension: 600′ x 1200′
  • Budget: N/A


Coldstream Gallery in Coldstream, Scotland by Renderus

Wednesday, May 28th, 2014

Article source: Renderus

The Multifunctional building in Coldstream is design for multi-purpose cultural events and office space.

The Coldstream gallery creates a new urban space that enriches the diversity of cultural life and expresses the dynamism of an institution looking to the future.

The Coldstream gallery design promotes a multidisciplinary environment by connecting the variety of programs, establishing a collective culture research where many contributions and innovations can feed off each other.

Image Courtesy © Renderus

Image Courtesy © Renderus

  • Architects: Renderus
  • Project: Coldstream Gallery
  • Location: Coldstream, Scotland
  • Work started in: 2014
  • Main structure is: steel
  • Height: 62m
  • Total area: 6000 m²
  • Number of floors: 18
  • Status: Current works
  • Type: Cultural, Waterfront, Office Buildings, Business Centers, Museums, Libraries.
  • 3D Visualisation: Renderus.


VOLT Berlin in Germany by J. MAYER H. und Partner, Architekten

Tuesday, May 20th, 2014

Article source:  J. MAYER H. und Partner, Architekten

J. MAYER H. und Partner, Architekten has been named the winner of the invited competition for Volt Berlin, a new concept for a location for shopping and urban experience near Berlin’s Alexanderplatz. The experience cluster is a fusion concept combining a multi-brand store, various experiential offerings, events, and a hotel, and is directed towards adventurous visitors with a focus on a smart urban lifestyle.

Image Courtesy ©  J. MAYER H. und Partner, Architekten

Image Courtesy © J. MAYER H. und Partner, Architekten

  • Architects:  J. MAYER H. und Partner, Architekten
  • Project: VOLT Berlin
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: ArchiCad and Rhino, Maya.
  • Competition Team: Christoph Emenlauer, Simon Kassner, Bart van den Hoven, Mehrdad Mashaie, Mael Kang, Paul Angelier, Julien Sarale
  • Client: TKN Real Estate Solutions AG in cooperationwith Jochen Schweizer Projects AG
  • Fire Security Consultant: KLW Ingenieure GmbH
  • Structural Engineer: Knippers Helbig GmbH
  • Building Service Engineer: Transsolar Energietechnik GmbH
  • CostPlanning: Jablonka Sieber Partner Architekten
  • Engineering Consultant, Escalatorsand Elevators: Lüsebrink Ingenieure VBI
  • Total Floor Area: approx. 29.500 m2
  • Retail Space: approx. 13.000 m2
  • Gastronomy: approx. 2.000 m2
  • Hotel: approx. 7.500 m2


FRENCH PAVILION EXPO MILANO 2015 in Milan,Italy by XTU architects

Friday, May 16th, 2014

Article source: XTU architects 


A fertile market

If the world wanted to eat like the West, several planets would be needed…

Civilization will need to evolve: it must produce and consume differently !

Image Courtesy ©   XTU architects

Image Courtesy © XTU architects

  • Architects: XTU architects  (Anouk Legendre + Nicola Desmaziere, Studio Adeline Rispal)
  • Location: Milan, Italy
  • Software used: Rhinoceros, 3ds Max and Grasshopper
  • Companies: C.M.C di Ravenna, Simonin
  • Project leader: Mathias Lukacs
  • Client: FranceAgriMer
  • Program: Cultural installation, exhibition areas, restaurants,  shops, VIP rooms.


  • Competition: january 2014
  • Contract: march 2014
  • Building:  september 2014
  • Delivery: april 2014
  • Building surface area: 3.532 m² shon / 3.286 m² usable
  • Site’s area: 3.500 m²
  • Costs: 14 m€ including taxes.


Sierra Bonita Housing in West Hollyood, California by Patrick Tighe Architecture

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Patrick Tighe Architecture

The design challenge of this project—the first all-affordable mixed-use development in West Hollywood and the first designed and completed according to the city’s new Green Building Ordinance—was to fit the desired 42 accessible units on a 13,000-square-foot site and within a 50-foot height limit. The design used minimal exterior setbacks and reversed the typical unit layout—locating the bedrooms along the interior building courtyard and the living areas on the street side—to capitalize on views and natural light.

Image Courtesy ©   Art Gray Photography

Image Courtesy © Art Gray Photography

  • Architects: Patrick Tighe Architecture
  • Project: Sierra Bonita Housing
  • Location: West Hollyood, California, U.S.A
  • Photography: Art Gray Photography
  • Engineer Structural: Gilsanz Murry Steficek
  • Landscape Architect: AHBE Landscape
  • Owner: West Hollywood Community Housing Corporation.


Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University in China by Zaha Hadid Architects

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Zaha Hadid Architects

The Jockey Club Innovation Tower (JCIT) is home to the Hong Kong Polytechnic University (PolyU) School of Design, and the Jockey Club Design Institute for Social Innovation. The 15-storey, 15,000 sq. m. tower accommodates more than 1,800 students and staff, with facilities for design education and innovation that include: design studios, labs and workshops, exhibition areas, multi-functional classrooms, lecture theatre and communal lounge.

Image Courtesy ©  Iwan Baan

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University
  • Location: Hong Kong, China
  • Photography: Iwan Baan, Virgile Simon Bertrand, doublespace
  • Date: 2007 / 2014
  • Client: Hong Kong Polytechnic University.
  • Project Director: Woody K.T. Yao
  • Project Leader: Simon K.M. Yu
  • Project Team: Hinki Kong, Jinqi Huang, Bianca Cheung, Charles Kwan, Juan Liu, Junkai Jian, Zhenjiang Guo, Uli Blum, Long Jiang, Yang Jingwen, Bessie Tam, Koren Sin, Xu Hui, Tian Zhong.
  • Competition Team: Hinki Kwong, Melodie Leung, Long Jiang, Zhenjiang Guo, Yang Jingwen, Miron Mutyaba, Pavlos Xanthopoulus, Margarita Yordanova Valova.
  • Local Architect: AGC Design Ltd, (Hong Kong), AD+RG (Competion Stage)
  • Geotechnical / Structure / MEP / Façade Engineer: Ove Arup & Partners Hong Kong Ltd
  • Landscape: Team 73 Hong Kong Ltd
  • Acoustic: Westwood Hong & Associates Ltd
  • Quantity Surveyor: Rider Levett Bucknall Ltd.
  • Area/Size Net Occupied Floor Area: 15,000 sqm
  • Height: 78 meters
  • Capacity: 1800 students & staff
  • Program: School of Design and, Design Institute for Social Innovation
  • General Contractor: Shui On Construction Company Ltd., Hong Kong
  • Façade Contractor: YKK AP Facade Hong Kong LTD / Beijing Jangho Curtain Wall Co. Ltd.


B/S/H/ Inspiration House, Park 20|20 in Hoofddorp, The Netherlands by William McDonough + Partners

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: William McDonough + Partners

Bosch Siemens Hausgeräte (B/S/H/) is home to five of the top brands in household appliances – Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff and Constructa – in the first building completed at Park 20|20.

Designed as a flexible, innovative workplace, B/S/H/ includes a full-height atria with a Living Green Wall and Building Integrated Photovoltaic (BIPV) roof that maximizes energy and daylighting to showrooms that can be converted to offices as needed.

 Image Courtesy ©  William McDonough + Partners

Image Courtesy © William McDonough + Partners

  • Architects: William McDonough + Partners, (
  • Project: B/S/H/ Inspiration House, Park 20|20
  • Location: Hoofddorp, The Netherlands
  • Software used: Autodesk – Revit® building design software for Building Information Modeling (BIM).
  • Client: Delta Development Group
  • Owner: Bosch Siemens HOME
  • Program: Offices, product showrooms and Instructional spaces, restaurant, parking podium
  • Area: 12,528 gross square meters
  • Status: Completed 2011
  • Construction: Cost $14.2 Euro
  • Team: William McDonough + Partners, Masterplan Architect and Design Architect; KOW, Architect of Record; D/Dock Amsterdam, Interior Designer; Nelson Byrd Woltz, Landscape Architect; Techniplan Adviseurs BV, Civil and MEP Engineers; DGMR, Fire Engineer/BREEAM Consultant; Van Der Vorm Engineering, Structural Engineer; IBB Kondor, Contractor.


Austin in Surry Hills, Australia by Smart Design Studio

Wednesday, April 30th, 2014

Article source: Smart Design Studio

Austin is the refurbishment of a rundown warehouse into a new mixed development in the heart of Surry Hills. The existing warehouse building has been given a new lease of life, reorganizing its interior with a new extended ground level commercial space, two levels of high quality residential apartments, and a lower ground floor car park. The site is located in the inner-city fringe of Surry Hills, which is characterised by warehouses and Victorian terraces houses that in recent years have housed artist’s studios, galleries and creative work spaces.

Image Courtesy © Smart Design Studio

  • Architects: Smart Design Studio (William Smart)
  • Project: Austin
  • Location: Surry Hills, Australia
  • Completion: 2013

Bud Clark Commons in Portland, Oregon by Holst Architecture

Friday, April 25th, 2014

Article source: Holst Architecture

Project Overview

As a centerpiece of Portland’s Ten Year Plan to End Homelessness, Bud Clark Commons (BCC) represents a new approach to providing dignified housing and comprehensive services to help those experiencing homelessness. Funded by a combination of low-income housing tax credits, urban renewal funding, and HUD stimulus dollars, the project sets a new standard by combining permanent supportive housing and temporary shelter with a community resource center.

Dusk view of Bud Clark Commons from southwest. - Photo Credit: Christian Columbres

Dusk view of Bud Clark Commons from southwest. – Photo Credit: Christian Columbres

Located at the gateway to downtown Portland near historic Union Station, BCC sits between the Pearl District, an upper-income mixed-use neighborhood, and Old Town/Chinatown, a district undergoing an unprecedented level of redevelopment. The LEED Platinum project achieves a perceivable balance between the rigorous programmatic requirements of a coalition led by the City of Portland, a progressive design approach, and sustainable building practices.

The project’s mission is to provide a continuum of services to help transition homeless individuals toward stable, permanent living arrangements. The architecture helps achieve this goal in the expression of both form and function: a walk-in day center with public courtyard and access to services; a 90-bed temporary shelter; and a separate and secure entrance to 130 efficient, furnished studio apartments for homeless men or women seeking permanent housing with support services.

  • Architects: Holst Architecture
  • Project: Bud Clark Commons
  • Location: Portland, Orego
  • Photography: SkyShots,  Sally Schoolmaster, PAE Consulting Engineers and Holst Architecture
  • Project Owner: Home Forward
  • Project Completion Date: June, 2011
  • Project Category: New Construction
  • Project Site: Brownfield Site
  • Project Site Context/Setting: Urban
  • Building or Project Gross Floor Area: 106,000 square feet
  • Other Building Description: New
  • Hours of Operation: 24/7
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $28,750,000.00


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy