Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Spira in Jönköping, Sweden by Wingårdhs

Sunday, October 9th, 2016

Article source: Wingårdhs

Spira is twisted as a spiral to catch the attention of the eye as well as the body; transparent, to turn every side into a front; compact, to be efficient and sparse; meandering, to create expectation.

The performing arts centre Spira in the city of Jönköping is a regional scene for music and theater in the southern part of Sweden. It is a culturally vivid part of the country, but the performing arts have not had a permanent stage so far. Our proposal is a result of a winning competition from 2005 and the house was inaugurated on 11.11.11.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Wingårdhs (Wingårdh Arkitektkontor AB through Gert Wingårdh and Jonas Edblad)
  • Project: Spira
  • Location: Kulturgatan 3, 553 24 Jönköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman, Gert Wingårdh, Ulf Celander, Anders Arvidsson, Kasper Dudzik
  • Software used: AutoCad, 3D-Studio MAX, Illustrator, Photoshop
  • The team: Ingrid Gunnarsson, Andreas Henriksson, Peter Öhman, Claes Berglöf, Viktoria Wallin, Josefine Kastberg, Foued Hajjam, Therese Ahlström, Aron Davidsson, Anna Palm, Dan Danielsson, Charlotta Rosell, Daniel Frickeus, Fredrik Gullberg, Pål Ericksson, Ola Frödell, Robert Hendberg, Peter Sierts, Helena Toresson, Sara Helder Viktor Alm, Björn Nilsson & Anna Nyborg Lafveskans
  • Client: Landstingsfastigheter i Jönköpings län
  • Contractor: PEAB
  • Gross area: ca 15 000 kvm
  • Year of construction: 2009 – 2011

(more…)

Piknic Électronik in Montréal, Canada by L. McComber

Thursday, October 6th, 2016

Article source: v2com

Fourteen years ago, four amazing electronic music visionaries created an event that revolutionized the Montréal cultural scene:Piknic Électronik. Just a few minutes from downtown on the picturesque Île Sainte Hélène, the Sunday afternoon celebration has become so huge that it draws top DJs from around the world. In 2007, the success of Igloofest, a winter version of the same concept, exploded the phenomenon. Today, the formula has been replicated on an international scale, from Barcelona to Melbourne, through Dubai and across to Santiago. To give their ever-expanding team a vibrant yet practical place to work, the producers contacted the architects at L. McComber. The new HQ will be fun, laid back, open and productive…just like the young company!

Overview, Image Courtesy © Raphël Thibodeau

Overview, Image Courtesy © Raphël Thibodeau

  • Architects: L. McComber (L. McComber ltée)
  • Project: Piknic Électronik
  • Location: Mile-End, Montréal
  • Photography: Raphaël Thibodeau
  • Client: Piknic Électronik & Igloofest
  • Design team: David Grenier, Olivier Lord, Philip Staszewski et Laurent McComber
  • Collaborators: Design par Judith Portier, Félix Lepage, Stéphane Latreille
  • General contractor: Construction Mathieu Champagne
  • Modular seating system: Perez Furniture
  • Budget: 300 000$
  • Area: 5 020 ft2
  • Project end date: January 2016

(more…)

1 Godson Street in London, England by Edgley Design

Thursday, October 6th, 2016

Article source: Edgley Design 

Godson Street is a new-build 1,015 sq m mixed-use development in Islington, central London. It is the result of a Community Joint Venture, set up by three partner groups who were neighbours of the vacant brownfield site and came together to purchase the site and develop it in partnership.

Image Courtesy © Edgley Design

Image Courtesy © Edgley Design

(more…)

The Perelman Center in New York by REX architecture

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: REX architecture

The board of directors of the Ronald O. Perelman Performing Arts Center (The Perelman Center) and President & Director Maggie Boepple today unveiled the design for the new performing arts center, located at the World Trade Center site. Set to open in 2020, The Perelman Center will produce and premiere theater, dance, music, film, opera, and multidisciplinary works while offering a range of amenities for visitors and residents in the Lower Manhattan community.

FRONTAL DAY RENDER , Image Courtesy © LUXIGON

FRONTAL DAY RENDER , Image Courtesy © LUXIGON

  • Architects: REX architecture
  • Project: The Perelman Center
  • Location: New York, USA
  • Photography: CHRIS JANJIC
  • Rendering: LUXIGON, FRONT and DBOX
  • Client: Ronald O. Perelman Performing Arts Center at the World Trade Center
  • Personnel: Adam Chizmar (PL), Maur Dessauvage, Alysen Hiller Fiore (PL), Sebastian Hofmeister, Suemin Jeon, Claire Kuang, Kirby Liu, Weronika Marciniak, Joshua Prince-Ramus, Vaidotas Vaiciulis
  • Competition Team: Giannantonio Bongiorno, Adam Chizmar (PL), Alberto Cumerlato, Mahasti Fakourbayat, Alysen Hiller Fiore (PL), Gabriel Jewell-Vitale, Min Kim, Dominyka Mineikyte, Elizabeth Nichols, Joshua Prince-Ramus, Raul Rodriguez, Michal Sapko, Emma Silverblatt, Elina Spruza, Michele Tonizzo, Vaidotas Vaiciulis, Michael Volk, Cristina Webb
  • Executive Architect: Davis Brody Bond
  • Consultants: Arup, CCI, Charcoalblue, Cost Plus, Ducibella Venter & Santore, Front, Jaros Baum & Bolles, Jenkins & Huntington, Magnusson Klemencic, RWDI, Sciame, Silman, Thornton Tomasetti / Weidlinger, Threshold, Wilson Ihrig
  • Area: 8,400 m2 (90,000 sf)
  • Status: Invited competition 2014, first prize 2015, commenced Schematic Design 2016, completion expected 2020

(more…)

Renovation of the Bank of Slovenia in Ljubljana by SADAR + VUGA

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: SADAR + VUGA

The renovation of the Bank of Slovenia’s central lobby was designed at a student workshop at Ljubljana’s Faculty of Architecture. The project was executed by SADAR+VUGA in close collaboration with the initial student design team.

Bank of Slovenia’s headquarters are located on Slovenska Boulevard. The portal of the 1920s building is adorned by two mighty Atlants. Behind this impressive entrance is the central lobby of the Bank of Slovenia.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project: Renovation of the Bank of Slovenia
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Bank of Slovenia
  • Architects Team: Seminar Jurij Sadar (Primož Černelč, Maja Omerzel, Tjaša Plavec, Urška Rupnik, Jan
    Trunkelj, Marko Kavčič; mentors: prof. Jurij Sadar, assist. Ana Kreč) and SADAR+VUGA (Jurij Sadar,
    Boštjan Vuga, Tina Hočevar, Gregor Turnšek, Tjaša Plavec)
  • Total floor area: 531 m2

(more…)

La Olivia in Barcelona, Spain by RÄS studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: RÄS studio 

We are an architecture studio from Barcelona that grew among the floods –and the delusions– from another generation. We closely walk with our projects, questioning assumed models and redrawing possible relationships between the architect, the space and who inhabits it. The result is a thoughtful and efficient architecture, sensitive but bold, and as affordable as shocking. Here we present three of our projects.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: RÄS studio (Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró)
  • Project: La Olivia
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Date: December 2015

(more…)

XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE in Shenzhen, South China by MVRDV

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: MVRDV

Located in a residential area along the Dasha Green Corridor, which stretches from the Nanshan mountain park to the Yangtai mountain park, the soon-to-be realised Xili Sports and Cultural Centre, Shenzhen is an experience centre for sports, well-being, leisure and culture seeking to achieve profound connections between nature, sports and culture, thus serving wide-ranging age groups and interests.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE
  • Location: Xili an area of Nanshan District, Shenzhen, South China
  • Client: Shenzhen Nanshan Government
  • Design team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Wenchian Shi, Gustavo van Staveren, Tiantian Zhang, Daehee Suk, Duong Vu Hong, Patryk Slusarski, Xiaoting Chen, Mikel Vazquez, Bowen Zhu
  • Co-architect: Zhubo Architecture Design
  • Site and Program: A total surface area of 105,000 m2 consisting of a 20,000m2 theatre-amphitheatre, 15,000m2 Basketball-Badminton arena, 10,000m2 multifunctional arena and 6,000m2 swimming pool, presenting a dynamic public space with multiple layers.
  • Year: 2017 +

(more…)

Hamburg Innovation Port in Germany by MVRDV

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: MVRDV 

The site of the Hamburg Innovation Port project is at the waterways of old Harburger Schloss in the so-called Channel Hamburg development, the southern high-tech hub of Germany’s most northern metropolis, which is currently nearing its final stage of realisation. The masterplan foresees a total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Hamburg Innovation Port
  • Location: Hamburg – Harburg, Germany
  • Client: HC Hagemann Construction Group
  • Design Team: Winy Maas, Jacon van Rijs, Nathalie de Vries, Markus Nagler, Tobias Tonch, Jonathan Schuster, Lisa Bruch
  • Co-architect: morePlatz (Johannes Schele, Caro Baumann)
  • Budget: 150 million euros
  • Size & Programme: A total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings
  • Year: 2016 +

(more…)

Hengqin MixC World in Zhuhai, China by 10 DESIGN

Tuesday, September 27th, 2016

Article source: 10 DESIGN

10 DESIGN has been selected from 4 international architectural practices in a competition to design China Resources Land’s (CR Land) Hengqin MixC World in Zhuhai, China.

CR Land in cooperation with Macao’s New Fenghong Real Estate Development and China Resources Trust have invested 50 billion yuan to build this premium development.  Covering a total GFA of over two million sqm, the joint venture expects the project to begin construction in September 2016.  When completed, this project will create approximately 50,000 jobs in Zhuhai and generate nearly 1 billion yuan in tax revenue each year, further promoting the economic growth of Guangdong, Hong Kong, and Macao.

Image Courtesy © 10 DESIGN

Image Courtesy © 10 DESIGN

  • Architects: 10 DESIGN
  • Project: Hengqin MixC World
  • Location: Zhuhai, China
  • Client: China Resources’ Land
  • Design Team: Ted Givens, Design Partner, Miriam Auyeung, Partner and Project Director, Barry Shapiro, Partner
  • Competition Team: Joyce Lo, Peby Pratama, Ray Lam, Ewa Koter, Daniel Wang, Xuan He, Yang Wang, Ismael Sanz, Jocelyn Zheng, Mujung Kang, Ruizhao Zhang, Thomas Chan, Dian Feng, Kenton Sin, Ketty Shan, Martin Lai
  • Area:
    • Total Site: 665,000 sqm
    • Total GFA: 2,330,000 sqm
    • Saleable Retail: 270,000sqm
    • Office: 1,652,200sqm
    • Hotel: 187,800sqm
    • National Pavilion: 100,000sqm
    • Duty-Free Retail: 100,000sqm
    • Expo Centre: 20,000sqm

(more…)

Norwegian Mountaineering Center in Møre og Romsdal, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

The Norwegian Mountaineering Center is anchored in an innovative interpretation of nature’s fantastic dimensions and the dramatic experience of mountaineering. The design of the building is based on its function as a mountaineering center and gathering place for both locals and visitors. This provides the structure with a characteristic volume communicating its contents with exciting and unique geometrical expression. Its outer skin is clad in a uniform surface, highlighting its originality and situation next to the train tracks of Raumabanen and the station area in the Åndalsnes town center.

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: Norwegian Mountaineering Center
  • Location: Åndalsnes, Møre og Romsdal, Norway
  • Photography: Reiulf Ramstad Arkitekter, Søren Harder Jensen, Fotograf André
  • Software used: AutoCad
  • Client: Stiftelsen Tindesenteret
  • Size / value: 900 m2
  • Commission type: Invited competition (2009), 1st prize
  • Status: Completed 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy