Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Les Closiaux in Clamart, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Dominique Coulon & associés

The building is located in a 1950s residential area in the Paris suburbs. The large sports hall is positioned at the far end of the site, giving the street a degree of amplitude and generating a public space which reinforces the building’s status as a community facility. The volume of the accommodation is in keeping with the houses in the neighbourhood. The fragmentation of the programmes produces a displacement between the two volumes, offering glimpses of the central part of the site and opening up views towards the gardens.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés
  • Project: Les Closiaux
  • Location: Gymnase : 28 Rue des Closiaux 92140 CLAMART / Location : 48,804406 N, 2,270708 E
  • Photography: Eugeni Pons
  • Client: Conseil départemental des Hauts-de-Seine / Pôle Bâtiments et Transports / Services des Travaux Neufs et réhabilitations / NANTERRE
  • Architectes assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Poulat, Chang Zhang, Steve Letho Duclos
  • Competition: Olivier Nicollas
  • Construction site supervision: Olivier Poulat
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro sound project
    • Landscaping: Bruno Kubler
  • Surface: 2596 m2
  • Budget: 7 400 000 €
  • Competition: September 2010
  • Construction documents: from September 2010 to October 2013
  • Construction works: from October 2013 to December 2015

(more…)

Stockholm Central Station in Sweden by Tengbom Architects

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: Tengbom Architects

250,000 people pass through Stockholm’s central station on a daily basis. If you were one of them, you would not have missed all the development that has been going on here between 2008-2014 – and a station that has been fully functional the entire time.

In 2008, we were asked by Jernhusen to modernize and develop large parts of Stockholm’s Central station – one of Sweden’s most important crossroads – and make it possible for the station to manage the challenges of both today and tomorrow. Not least the constantly increasing number of travellers. Due to the requirement for many separate improvements, we were given the opportunity to develop a thorough concept for the development.

”Our vision was to improve the experience of the visitors through modernization and design that exceeded their expectations and at the same time preserve and highlight the fine qualities of the old building”, says Mark Humphreys, chief architect.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Tengbom Architects
  • Project: Stockholm Central Station
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman

(more…)

The State Museum of Egyptian Art and The University of Film and Television in Munich, Germany by Peter Böhm Architekten

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Peter Böhm Architekten

The extraordinary urban development with the large free square in front of the Old Pinakothek made it possible to close this square with a generous, quiet building in the south, which takes up approximately the proportion of the Old Pinakothek, vis-à-vis in the north, where the new building lies. In accordance with the lateral emphasis of the Old Pinakothek with its space-limiting risalits and avenue, is the entrance to the University of Film and Television located in the east of the new building and in the west the entrance to the State Museum of Egyptian Art, which is buried like an archaeological excavation underneath the green forecourt.

Museum Entrance, Image Courtesy © Dieter Leistner

Museum Entrance, Image Courtesy © Dieter Leistner

  • Architects: Peter Böhm Architekten
  • Project: The State Museum of Egyptian Art and The University of Film and Television
  • Location: Gabelsbergerstraße 35, 80333 Munich, Germany
  • Photography: Dieter Leistner
  • Lead Architects: Peter Böhm
  • Completion Year: 2011

(more…)

Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub in China by Aedas

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Aedas

Located in front of the Sanya High-speed Railway Station, Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub is a mixed-use tourist attraction and transportation hub. It will feature a retail podium, shopping streets village, a hotel, serviced apartments, a wedding event hall, a cinema, a children’s playground and a sky garden, all of which are linked to the high-speed rail and tram stations as well as the bus terminal.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub
  • Location: Sanya, China
  • Client: Bestway Investment Asia Pte Ltd
  • Director: Kevin Wang
  • Gross floor area: 121,388 sqm (above ground); 153,854 sqm (below ground)
  • Completion year: 2019

(more…)

The Point in Tadley, England by Ayre Chamberlain Gaunt

Friday, January 6th, 2017

Article source: Ayre Chamberlain Gaunt

The new two-storey, 410m2 building caters for around 100 young adults and houses two multi-purpose halls, music room and recording studio, café, a series of activity pods and break-out spaces as well as an outside recreation space. The £860,000 project is used by 11-19 year olds during weekday afternoons and evenings and is available to the wider community during the daytime and weekends.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Project: The Point
  • Location: Tadley, Hampshire, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Tadley & District Community Association
  • Structural engineer: KFR Consulting
  • Quantity surveyor: APS Associates
  • Main contractor: Francis Construction
  • Hard landscaping: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Planting scheme: Place Design + Planning
  • Highways: JPC Highway Consultants
  • Ecology: Ecological Planning & Research Ltd
  • Gross internal floor area: 410m2
  • Funding for the building included: Tadley Town Council – £236,000; Public Works Loan – £150,000; Turbury Allotment Charity – £330,000; Greenham Common Trust – £70,800; Basingstoke and Deane Borough Council – £24,090; Local infrastructure Fund – £201,000.
  • Total cost: £860,000
  • Start on site date: April 2015
  • Completion date: July 2016

(more…)

International landscape design competition for Han river in Da Nang, Vietnam by OMGEVING cvba

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: OMGEVING cvba

The Antwerp based design company OMGEVING, member of the B-DNA partnership[1] and for this competition named ‘OMG-designers and partners’, was awarded the joint first prize in the prestigious international design competition for Han Riverfront Da Nang City. The jury decided to select two laureates out of seven accepted applicants.

The city of Da Nang is located in central Vietnam and consists of five districts. These districts cover a total surface area of 1,250 km² and have a total population of about one million inhabitants. The city of Da Nang, characterized by its two coastlines along the East Sea and the Han River Delta in the city centre, is currently in a state of vast economic expansion and urban development.

Image Courtesy © OMGEVING cvba

Image Courtesy © OMGEVING cvba

  • Architects: OMGEVING cvba
  • Project: International landscape design competition for Han river
  • Location: Da Nang, Vietnam
  • Client: Vietnam Institute of Architecture
  • Team: Amedeo Ardolino, Andries Deconinck, Carolien Decq, Daphné Roels, Hang Zhang, Luc Wallays, Kevin Favere, Steven Petit
  • Partners: HUNI architectes (France – Vietnam), Boydens Engineering (Belgium – Vietnam), Ney&partners (Belgium – Vietnam) en Hydroscan (België)
  • Surface area: 2.2 hectare
  • Date of design: 2016
  • Realisation from: 2017

(more…)

Hyperloop One in Dubai, UAE by BIG – Bjarke Ingels Group

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group 

“With Hyperloop One we have given form to a mobility ecosystem of pods and portals, where the waiting hall has vanished along with waiting itself. Hyperloop One combines collective commuting with individual freedom at near supersonic speed. We are heading for a future where our mental map of the city is completely reconfigured, as our habitual understanding of distance and proximity – time and space – is warped by this virgin form of travel.” Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG.

Image Courtesy © BIG - Bjarke Ingels Group

Image Courtesy © BIG – Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Project: Hyperloop One
  • Location: Dubai, UAE
  • Client: Hyperloop One
  • Collaborators: BIG Ideas
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange
  • Project Leader: Sören Grünert
  • Team: Erik Berg Kreider, Adi Krainer, Ashton Stare, Cheyenne Vandevoorde, Cristian Lera, Daniele Pronesti, Derek Wong, Domenic Schmid, Evan Wiskup, Francesca Portesine, Kristian Hindsberg, Lam Le Nguyen, Lasse Kristensen, Linda Halim, Maureen Rahman, Ovidiu Munteanu, Pei Pei Yang, Ryan Duval, Stephen Steckel, Terrence Chew, Thomas Christoffersen, Veronica Moretti
  • Date: 08/11/2016
  • Status: In Progress

(more…)

BRIC Phase One in San Diego, California by John Portman & Associates

Sunday, December 25th, 2016

Article source: John Portman & Associates

BRIC Phase One is a dual-branded Marriott with a 253-key select service Springhill Suites hotel and a 147-key extended stay Residence Inn hotel, leased retail areas for shops and restaurants and above-grade structured parking. The complex’s name, BRIC, is in reference to the site’s location at BRoadway and PacifIC. With the inclusion of publicly-accessible shops, restaurants and terraces at various levels along the west side of the building facing a public park, the project extends the public realm vertically, allowing for great views of the San Diego Bay and the events that occur along the waterfront. As a nod to the history of the site as the former location of Lane Field ballpark, these retail and terrace spaces step back from the park in such a way as to recall the bleachers of old.

Image Courtesy © John Portman & Associates

Image Courtesy © John Portman & Associates

  • Architects: John Portman & Associates
  • Project: BRIC Phase One
  • Location: San Diego, California, USA
  • Hospitality Component: 400 Room Dual-Branded Hotel
  • Gross Building Area: 449,321sf (41,743 sm)
  • Retail Component: 27,000 sf (2,508 sm)
  • Year: 2016

(more…)

Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

Sunday, December 25th, 2016

Article source: MOATTI-RIVIERE

The project foresees:

– renovating the Bank of France building and using its potential in the best possible manner

– to tie in with the new project lacing temporary and permanent exhibition spaces and their technical facilities in a new building that is functional and symbolic of the «SIGNE»(Centre national du Graphisme)

– offering the «SIGNE» and the city an entrance courtyard for their encounters as a place for meetings and as an exhibition space.

Image Courtesy © Michel Denancé

Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: MOATTI-RIVIERE
  • Project: Le Signe National Centre for Graphic Design
  • Location: Chaumont (52), France
  • PhotographyMichel Denancé
  • Lead Architects: Alain Moatti
  • Engineering: Polymago (Graphics and signage), RFR (structure), Inex (fluids), Les sentinelles des collections (Preventive conservation), Bureau Michel Forgue (costs surveyor), Vincent Taurisson (Multimedia and audiovisual), Lumières Studio (lighting), Avel (acoustics)
  • Type of stone: Limestone Moka cream
  • Dimensions: 120 x 240 cm
  • Exterior: steel joinery
  • Interior: structural walls and raw concrete floor
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2 460 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

The Rock in Ámsterdam, Netherlands by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

The Erick van Egeraat office tower is part of an expressive high rise urban development, south of Amsterdam, named Zuid As. Located in the proximity of the city centre and with direct access to the urban network of public transport and highways, the project incorporates the potential of this unique location. The ambitious programming of a lively, high-density mixture of offices, housing, retail and public space, designed by nine international architects, all contribute to an exceptional development of metropolitan scale.

Image Courtesy © J Collingridge

Image Courtesy © J Collingridge

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: The Rock
  • Location: Ámsterdam, Netherlands
  • Photography: J Collingridge, Christian Richters

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy