Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Mixed use’ Category

Orjin Maslak Plaza in Istanbul, Turkey by slapa oberholz pszczulny | architekten

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: slapa oberholz pszczulny | architekten

Located on the European side of Istanbul , the Maslak quarter is one of the most important business districts of the metropolis. Here slapa oberholz pszczulny | sop architekten has built the Orjin Maslak Plaza, a high-rise office block of the highest standards.

Besides office space, the 16-storey building also offers a food court, conference centre and several retail units on the ground floor and its two basements – ideal for meeting the high demand for such services locally. The office levels are highly flexible and can accommodate all the usual forms of office organisation, including individual, shared and open-plan offices.

Image Courtesy © Alcan Aktürk

  • Architects: slapa oberholz pszczulny | architekten
  • Project: Orjin Maslak Plaza
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Photography: Alcan Aktürk
  • Developer: Orta Gayrimenkul Yatirim Yonetimi
  • Team: Wolfgang Marcour, Sebastian Reinehr
  • GFA: ca. 50,000 m² above ground, ca. 50.000m² ui.
  • Completion: 2014

(more…)

Tour & Taxis in Brussels, Belgium by Vincent Callebaut Architectures

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Vincent Callebaut Architectures

1. TOUR ET TAXIS: TOWARDS A MIXED-USE ECO-NEIGHBORHOOD

Whereas most developing countries can write their future starting from a blank slate, European cities face the challenge of transforming their built heritage to secure their energy, social and economic transition towards post-carbon, circular and interdependent urban living.

It means being determined to act as forward thinkers, and to bring our new project “Tour & Taxis” into the 21st century in terms of uses, technological progress, social innovation, and sustainable building principles. Today’s architecture is capable of implementing “energy solidarity” between a piece of architectural heritage — industrial in this case — and a contemporary project. The latter provides the necessary energy to the former by integrating renewable energies, thus limiting carbon emissions as recommended by the COP 21.

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

  • Architects: Vincent Callebaut Architectures
  • Project: Tour & Taxis
  • Location: Tour & Taxis, Brussels, Belgium
  • Client: Extensa, T&T Project S.A.
  • Program: 85 000 M² Housing (Zone B) + 50 000 M² Office + Retail + Leisure (Gare Maritime)
  • Surface Area: 135 000 M²
  • Status : W.I.P.

(more…)

Courtyard by the West Sea in Beijing, China by META-PROJECT

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: META-PROJECT 

Unlike the introverted quality of the traditional courtyard house, the owner of this site asked for a variety of mix-use program, including tea house, dinning, party space, office, meeting, as well as dwelling and entertainment. Thecontemporary and sometime “public” program opened up the courtyard to become “extraverted”, so as to induce more human interactions. These required us to break the general understanding of the courtyard as an enclosed typology by introducing the experience of “meandering in the hutongs” into the courtyard, and the interventional approach was derived from the unfolding spatial narrative of hutong life.

West Elevation, Image Courtesy © Su Chen and Chun Fang

  • Architects: META-PROJECT
  • Project: Courtyard by the West Sea
  • Location: West Sea, Beijing, China
  • Photography: Su Chen and Chun Fang
  • Design Team: Wang Shuo, Zhang Jing, Yaping Wu, Yin Cheng, Qianqian Chang, Han Wang, Guowei Zhang, Tian Lan
  • Lighting Consultant: Xiaowei Han
  • Area: 800 m2
  • Date: April, 2013 – October, 2013
  • Status: Construction Completed

(more…)

Oulu Travel Centre in Finland by Architects Lahdelma & Mahlamäki + Architects m3

Sunday, February 5th, 2017

Article source: Architects Lahdelma & Mahlamäki

The design area is located by the railway, at the junction of City of Oulu’s urban fabric, where the low and small-scale district of Puu-Raksila meets with the more high-rising city centre. The design joins together these two different scales and construction methods, which, at the same time, creates an areal entity with a distinctive and attractive identity.

Image Courtesy © Brick Visual

  • Architects: Architects Lahdelma & Mahlamäki + Architects m3
  • Project: Oulu Travel Centre
  • Location: Oulu, Finland
  • Rendering: Brick Visual
  • Team: Ilmari Lahdelma,Rainer Mahlamäki, Janne Pihlajaniemi, Kari Nykänen, Jukka Savolainen, Petri Saarelainen, Teemu Seppälä, Laura Iivarinen, Heidi Siitonen, Taavi Henttonen, Joona Hulmi, Julius Seniunas, Cristian Stoian, Hanna Kosunen, Ville Rautiainen.
  • Landscape architecture:  Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
  • Traffic Planner: Plaana Oy
  • Cost Consultant and Real Estate: Rakennusinsinööritoimisto Rimako Oy
  • Gross floor areas:
    • Residential blocks: 65 000 m2
    • Office buildings: 10 000 m2
    • Travel Services Centre: 32 800 m2
  • Results: January 2017

(more…)

New Youth Commune in Songhua Lake, China by META-Project

Sunday, February 5th, 2017

Article source: META-Project

New Youth Commune, a mixed youth community, located on the edge of Vanke Songhua Lake Resort and bordering natural villages, contains 800 people with the upper space for Vanke staff, the middle rented to self-employed town people and the ground facilitating camping students while open to villagers.

Mountain view from the north side, Image Courtesy © Fang Chun,Chen Su

  • Architects: META-Project
  • Project: New Youth Commune
  • Location: Ji Lin, Songhua Lake, China
  • Photography: Fang Chun, Chen Su, Cao Shibiao
  • Client: Vanke Songhua Lake Resort
  • Design Team: Wang Shuo,Zhang Jing, Cao Shibiao, Lan Tian,Wu Yaping,Zhao Yu
  • Lighting Consultant: Han Xiaowei
  • Area: 10, 000 sqm
  • Date: Design 2014/12;Complete 2015/12
  • Status: Construction Complete

(more…)

BE friendly space in Quang Ninh province, Vietnam by H&P Architects

Sunday, February 5th, 2017

Article source: H&P Architects

Initiated by H&P Architects in a combined use of the two major materials Bamboo & Earth since 2013 (BES pavilion in Ha Tinh, 2013) in a series of projects to create “a friendly space in suffocating urban areas”, BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, ..). BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

Image Courtesy © Doan Thanh Ha

  • Architects: H&P Architects
  • Project: BE friendly space
  • Location: Mao Khe town,  Dong Trieu district, Quang Ninh province, Vietnam
  • Photography: Nguyen TienThanh, Doan Thanh Ha
  • Principal Architects: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
  • Team: Nguyen Manh Hung, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Van Manh, Nguyen Van Thinh
  • Bamboo & Earth construction: Nguyen Manh Hung, H&P Architects
  • Materials: Bamboo, earth
  • Land section area: 400m2 (20m X 20m)
  • Construction area:220 m2
  • Date of completion: Nov. 2016

(more…)

Budapart – Largest Urban Development in Budapest, Hungary by ADEPT

Friday, February 3rd, 2017

Article source: ADEPT 

The local municipal authorities recently approved the ambitious design for the ‘Budapart’ neighbourhood, the largest singular urban development in Budapest for almost 30 years. ADEPT won the commission to design the new urban area with a masterplan based on a distorted grid structure with references to both historic and modern parts of the city. Construction of the first buildings have already started in the 43 ha mixed-use neighbourhood, where built property will count approximately 600.000 m2.

Budapart Waterfront, Image Courtesy © ADEPT

  • Architects: ADEPT
  • Project: Budapart – Largest Urban Development
  • Location: Budapest, Hungary

(more…)

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Friday, February 3rd, 2017

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

(more…)

Ru Paré Community in Amsterdam, The Netherlands by BETA office for architecture and the city

Friday, February 3rd, 2017

Article source: BETA office for architecture and the city 

In the early 2000s, the Ru Paré School was emblematic of the social problems facing the Amsterdam borough of Slotervaart. The Ru Paré is now the neighborhood’s living room and accommodates an extraordinary social experiment.

A NEW KID ON THE BLOCK

In response to austerity measures in the Dutch economy, a social entrepreneur developed a model for solidarity in challenging neighborhoods. Inhabitants are offered tax advice, computing or language classes in return for community service; at the building level receding funding is supplemented with profitable start-ups.

Image Courtesy © Marc Faasse

  • Architects: BETA office for architecture and the city
  • Project: Ru Paré Community
  • Location: Amsterdam, Slotervaart, The Netherlands
  • Photography: Marc Faasse
  • Client: Stichting Samen Ondernemen
  • Collaborators: Elisabeth Boersma (architect), Rob van Dijk (landscape architect), Huibers Constructieadvies (engineer)
  • Team: Auguste van Oppen, Marc van Asseldonk, Marcello Soeleman
  • Year: 2014 – 2016
  • Status: Built

(more…)

Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Based in the old Knorr Braking Systems factory, Friedrichshain – a protected historical site, is one of three of the online retailer Zalando’s locations in Berlin, employing around 2000 people. Bruzkus Batek architects have designed and conceptualised a multi-use “fashion hub” at the site, including a modern, fully featured canteen and terrace onto the interior courtyard.

Image Courtesy © Jens Bösenberg

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy