Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Museum’ Category

Armory Museum in Solothurn, Switzerland by PASCAL FLAMMER ARCHITECT

Thursday, April 3rd, 2014

Article source:  PASCAL FLAMMER ARCHITECT

This seventeenth Century building has been transformed into a museum. We decided to keep the original historic building intact, only removing the heavy stone floor slabs that were causing the massive timber structure of the old building to subside.

Image Courtesy © PASCAL FLAMMER ARCHITECT

OCCIDENS MUSEUM in Pamplona, Spain by Vaillo+Irigaray Architects

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Vaillo+Irigaray Architects

CATHEDRAL COMPLEX II c bC -XIX c

Occidens museum takes place into the Pamplona’s cathedral complex, crossing various spaces of different times: archaeological excavations II c fC-VIIIcaC, Romanesque palace, XI c, Archbishop’s Palace XII c, and the gothic constructions of the Archdeacon palace of the XIV-XVI c.

Image Courtesy © Ruben Perez Bescos

  • Architects: Vaillo+Irigaray Architects
  • Project: OCCIDENS MUSEUM
  • Location: Pamplona, Spain
  • Photography: Ruben Perez Bescos
  • Architect In Charge: Antonio Vaíllo, Juan L. Irigaray, Daniel Galar, Josecho Vélaz
  • Collaborators: Felipe Pou, Javier Gil, Iñigo Beguiristain, Ángel Álvarez, Oscar Martínez, Eva Fernández
  • Curator: Javier Aizpún
  • Structure: OPERA Ingeniería, Raúl Escrivá
  • Metal Works: LARUMBE, Goyo Larumbe
  • Lighting Elements: IRAGO
  • Fabrics: PERONI
  • Vinyls: LUMINOSOS ARGA
  • Glazing: IRALDE
  • Audiovisual: SIENA
  • Interactivecomunication: INNOVAE VISION
  • Woodenelements: DECONA
  • Cliente: Arzobispado de Pamplona
  • Project: octubre 2011, october 2011
  • Cost: 1.000.000 €
  • Surface: 2.000 m²

CHILDREN’S INTERACTIVE MUSEUM in Riyadh, Saudi Arabia by Henning Larsen Architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The new Children’s Interactive Museum is based on children, their natural curiosity and imagination. Thus, the museum design focuses on the idea of a tree hut as a magical place in the treetops and their dynamic play of light and shadow.

The Children’s Interactive Museum is situated in King Abdullah Financial District in Riyadh, Saudi Arabia, where Henning Larsen Architects is behind several mixed-used buildings in addition to the master plan for the area.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: CHILDREN’S INTERACTIVE MUSEUM
  • Location: Riyadh, Saudi Arabia
  • Client: RIC
  • Gross floor area:14,000 m2
  • Year of construction: 2012 – 2014
  • Type of assignment: 1st prize in invited international competition
  • Team: Thornton Tomasetti Engineering, Cultural Innovations

CASTILLO DE LA LUZ MUSEUM in Las Palmas de Gran Canaria, Spain by Nieto Sobejano Arquitectos

Thursday, March 6th, 2014

Article source: Nieto Sobejano Arquitectos

The first governor of the Canary Islands ordered the construction of a tower at the end of the fifteenth century, and when it was extended a few years later, the space located between the tower and the new perimeter walls was filled with earth to increase the building’s strength and resistance. That purely defensive need would become the structuring argument of our architectural proposal for the Castillo de La Luz. Located in La Isleta, the isthmus at which the Castilian ships protecting the city arrived, it concealed those primitive walls originally beaten by the sea.

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: Nieto Sobejano Arquitectos
  • Project: CASTILLO DE LA LUZ MUSEUM
  • Location: Las Palmas de Gran Canaria, Spain
  • Photography: Roland Halbe
  • Client: Ministry of Public Works of Spain
  • Property: Municipality of Las Palmas de Gran Canaria
  • Project Architect: Pedro Quero, Alexandra Sobral
  • Collaborators: Carlos Ballesteros, lago Blanco, Mauro Herrero, Juan Carlos Redondo
  • Site Supervision: Nieto Sobejano Arquitectos, S.L.P., Fuensanta Nieto – Enrique Sobejano, Miguel Mesas Izquierdo, José Mena, Edward Lynch, Technical Architects.
  • Structures: N.B.35, S.L.
  • Mechanical Engineer: Aguilera Ingenieros, S.A.
  • Models: Nieto Sobejano Arquitectos, S.L.P.
  • Project Date: 2000 (1st Phase) , 2006 (2nd Phase)
  • Construction: 2003-2004 (1st Phase), 2006-2013 (2nd Phase)
  • Construction Company: Dragados, S.A. (1st Phase), Trycsa_Técnicas de la Restauración y Construcciones, S.A. (2nd Phase)

ArtA Kunstencluster in Arnhem, the Netherlands by NL Architects

Friday, February 28th, 2014

Article source: NL Architects

ArtA will be an exciting mixture of public functions: a ‘sandwich’ of cinema, square, museum and park: Art House,Art Square, Art Show, Art Park.

By pushing this programmatic sandwich down on one side the roof becomes accessible. At the same time the building opens up to the river. An easily accessible roof landscape emerges draped over vibrant city life: ‘urban moraine’.

Image Courtesy © NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: ArtA Kunstencluster
  • Location: Arnhem, the Netherlands
  • Year: 2014
  • Type: competition entry
  • Client: City of Arnhem
  • Size: 8,500 sqm
  • NL team:Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse, Gen Yamamoto, Eke Hoekstra, Jose Ramon Vives,, Laura Riano, Sander van de Weijer, Arne van Wees,, Mario Genovesi en Shane Dalke, Peter Bijvoet, DGMR.

The Ring – Louisville Children’s Museum in Kentucky by ShortList_0 Design Group

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: ShortList_0 Design Group

EXPERIENTIAL ARCHITECTURE + GREEN DESIGN

Proposed for the next revitalization phase in downtown Louisville Kentucky, this new Louisville Children’s Museum, “The Ring”, embodies both experiential and sustainable Green design. Its primary circulation features an ADA-grade ramp in an innovative format that discards traditional floor planes. Bold geometric shapes and rainbow colors enhance the experience inside and out. Over 500 solar panels form part of The Ring’s southern skin.

Image Courtesy © ShortList_0 Design Group

  • Architects: ShortList_0 Design Group
  • Project: The Ring – Louisville Children’s Museum
  • Location: Kentucky, U.S.A
  • Software used: Autodesk Revit
  • Building Footprint: 41,000sf (3,800sm)
  • Sustainable Design Features: Building integrated PV solar panels, daylight Illumination
  • Annual Power Generation Capability: 123,000 kWh

CENTER FOR INTERPRETATION OF THE BATTLE OF ATOLEIROS in Fronteira, Portugal by Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha

Thursday, February 20th, 2014

Article source: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha

OBJECT

The Center for Interpretation of the Battle of Atoleiros, in Fronteira, is a cultural equipment intended to raise social awareness on the several perspectives over the battle occurred on April 6th 1384, and its importance in the context of the dynastic disputes between the kingdoms of Portugal and Castela, by the end of the XIVth Century.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Gonçalo Byrne Arquitectos + Oficina Ideias em Linha
  • Project: CENTER FOR INTERPRETATION OF THE BATTLE OF ATOLEIROS
  • Location: Fronteira, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • CLIENT: Município de Fronteira
  • PROJECT YEAR: 2007-2012
  • PROJECT AREA: 935,00 sqm
  • PROJECT TEAM: Doriana Reino, Ana Abrantes, Miguel silva
  • LANDSCAPE ARCHITECT: Marta Byrne
  • STRUCTURAL ENGINEER: Eng.º Miguel Villar e Eng.ª Dina Martins (BETAR, Lda)
  • WATER, DRAINAGE AND FIRE NETWORK PROJECT: Eng.ª Marta Azevedo e Eng.º Jorge Pinheiro (BETAR, Lda)
  • CONTRACTOR: Centrejo
  • SITE COORDINATION & CONSTRUCTION SUPERVISION: Município de Fronteira – Eng.º Rui Ferreira

Hongkun Museum of Fine Arts in Chaoyang District, Beijing by penda

Saturday, February 8th, 2014

Article source: penda

Located on the eastern 3rd ring road in Beijing, the white exterior of the Hongkun Art Gallery works a sculptural focal point for the area. Entering the gallery through an opening in the  monolithic facade, the arch-like curves continue to the interior and gently merge into a clean white space for exhibiting the artworks. The open areas in the gallery offer a wide space for themed exhibition, while the gently curved entrance part draws people into the space and guides them naturally further into the gallery.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: penda
  • Project: Hongkun Museum of Fine Arts
  • Location: Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Xia Zhi
  • Project team: He Quan, Minxue Sun, Dayong Sun, Chris Precht
  • Lighting and Museum Consultant: Jing Ai
  • Project area: 1400sqm on 2 floors
  • Project started: End of October 2013
  • Gallery opened: Beginning of December 2013

Flehite museum in Amersfoort, Netherlands by Bolidt

Thursday, February 6th, 2014

Article source: Bolidt

The Flehite Museum, although modest in floor area, treats its visitors to magnificent historical and contemporary works of art. In Amersfoort, Flehite is a big name, but despite this fame, the museum remains true to its setting: everything it presents through its permanent displays and changing exhibitions is dedicated to the (art) history of Amersfoort. A city, which is celebrating its 750th anniversary this year! Opposite the museum building is the Mannenzaal (Men’s Ward), the only remains of a late medieval hospital in the Netherlands, where the sick and elderly were cared for. It now is a prominent part of the Flehite where changing special exhibitions can be visited.

Image Courtesy © Bolidt

  • Architects: Bolidt
  • Project: Flehite museum
  • Location: Amersfoort, Netherlands

MUSEUM OF WISCONSIN ART (MOWA) IN West Bend by HGA Architects and Engineers

Saturday, February 1st, 2014

Article source: HGA Architects and Engineers

The new Museum of Wisconsin Art (MOWA) in West Bend, Wisconsin, designed by Jim Shields, FAIA, Project Lead Designer at HGA Architects and Engineers (HGA), achieves a subtle balance between architecture as art and architecture as a neutral setting for art. The crisp, triangular geometry of the 31,000-square-foot, two-level museum moves from a glass-enclosed entrance at the southwest corner to a wedge-resolving point at the opposite end, where a glass curtain wall reveals an interior stairwell. Clad in custom, horizontal, modular fiber-cement panels in three shades of white, the surface of the building projects a soft and gentle variegation of color.

Image Courtesy © Darris Lee Harris

  • Architects: HGA Architects and Engineers
  • Project: MUSEUM OF WISCONSIN ART (MOWA)
  • Location: West Bend, U.S.A
  • Photography: Darris Lee Harris
  • Software used: Sketchup, 3DMax and Revit
  • Client: Museum of Wisconsin Art
  • Owner: Thomas Lidtke, Executive Director
  • Start Date: 2009
  • Completion Date: April 2013
  • Design Architect: HGA Architects and Engineers
  • Mechanical Engineering Firm: HGA Architects and Engineers
  • Electrical Engineering Firm: HGA Architects and Engineers
  • Structural Engineering Firm: HGA Architects and Engineers
  • Interior Design Firm: HGA Architects and Engineers
  • Civil,Landscape Architecture Firm: Graef
  • General Contractor: M.A. Mortenson
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy