Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Museum’ Category

Archaoelogy Switzerland at the Swiss National Museum in Zurich by ATELIER BRÜCKNER

Friday, August 12th, 2016

Article source: Atelier Brückner GmbH

Archaeology Switzerland – National Museum Zurich

The National Museum Zurich provides a new permanent exhibition, designed by ATELIER BRÜCKNER: “Archaeology Switzerland”. It is located in the new building by the architects Christ & Gantenbein, which sculpturally complements the old museum building and makes a continuous and uninterrupted visitor viewing route possible. 500 square metres of exhibition floor space in the shape of lightning lie between the existing cultural-history presentations of the Swiss National Museum. New means of gaining access to the past are thus created – and not only for Swiss people.

Image Courtesy © Daniel Stauch

Image Courtesy © Daniel Stauch

  • Architects of the exhibition / Exhitibion designers: ATELIER BRÜCKNER GmbH
  • Project: Archaeoloy Switzerland at Swiss National Museum
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Text: by Claudia Luxbacher. English translation by Sean McLaughlin
  • Photography: Daniel Stauch
  • Software used: Vectorworks 2013, Adobe Suite CS5 / Photoshop / Indesign / Illustrator /After Effects & Keynote 2009

(more…)

Przełomy in Szczecin, Poland by KWKPromes Robert Konieczny

Sunday, August 7th, 2016

Article source: KWKPromes Robert Konieczny

PREVIOUS STATE

At the end of the Second World War when the Potsdam Conference (1945) pushed back the German border, part of the region of Western Pomerania remained in Polish territory. The German inhabitants were deported and quickly replaced by new Polish settlers. For decades, Szczecin, the capital of the region, suffered from this uprooting and the ripping apart of its social fabric, a situation aggravated by the fact that, thanks to Soviet censorship, the people were denied a rigorous history of what had actually happened. This memory hole was accompanied by the testimony of numerous physical holes left in the city centre by allied aerial bombing attacks. What had once been a densely-populated, vibrant urban zone was turned into a pockmarked territory which Soviet architecture continued to ill-treat by opening up new motorways, putting up crude constructions of hefty concrete blocks and neglecting the city’s many desolate, empty lots.

Image Courtesy © Jakub Certowicz

Image Courtesy © Jakub Certowicz

  • Architects: KWKPromes Robert Konieczny
  • Project: Przełomy
  • Location: Szczecin, Poland
  • Photography: Juliusz Sokołowski, Jakub Certowicz, Aneta Popławska-Suś, Magdalena Kotelon
  • Developer: Muzeum Narodowe w Szczecinie
  • Collaborators: authors: Robert Konieczny, Katarzyna Furgalinska, Dorota Zurek coauthor: Michal Lisinski collaboration: Aleksandra Stolecka, Piotr Tokarski, Adam Radzimski, Joanna Biedna, Magdalena Adamczak
  • Cost: 6,202,500 €
  • Area: 9,577 m2
  • Beginning of the project: 2009
  • Beginning of work: 2012
  • End of work: 2015

(more…)

Green Air in St. Louis, Missouri by Nomad Studio

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Nomad Studio 

Conceived as a living, kinetic sculpture nested within the courtyard of the Contemporary Art Museum of Saint Louis, Green Air proposes an immersive space, a hanging garden that floats above a tapestry of ever changing shadows.

Image Courtesy © Alise O'Brien

Image Courtesy © Alise O’Brien

  • Architects: Nomad Studio
  • Project: Green Air
  • Location: Contemporary Art Museum of Saint Louis (CAM), Missouri, USA
  • Photography: Alise O’Brien, David Johnson and Sarah Rothberg
  • Consultants: LIA Engineering
  • Installation Team: Jessi Cerutti & Caleb Hauck
  • Maintenance Team: St. Louis Master Gardeners

(more…)

Montreal Biodome Science Museum Renewal in Québec, Canada by KANVA in collaboration with NEUF architect(e)s

Friday, August 5th, 2016

Article source: v2com

The Biodome, originally built as a velodrome for the 1976 Olympic Games, and converted into a natural science museum in 1992, launched an international competition in 2014 to revitalize its visitors’ experiences as part of a city-wide renewal plan to celebrate Montreal’s 375th birthday. The winning entry convinced the client and international jury to rethink the relationship between mankind and nature as well as use the renovation to bolster the centre’s social mission to educate the public. The Biodome is an integral member of Space for Life, a series of museum pavillons that showcase to the public natural sciences, including an insectarium, a botanical garden and a planetarium, which are all located within the Olympic Park in the East side of Montreal. Each year Space for life receives over 1.7 million visitors including many tourists, educational camps and schools, making it one of Canada’s most important museum complexes.

Subpolar Regions Ecosystems, Image Courtesy © KANVA

Subpolar Regions Ecosystems, Image Courtesy © KANVA

  • Architects: KANVA
  • Project: Montreal Biodome Science Museum Renewal
  • Location: Québec, Canada
  • Client: Space for Life (City of Montreal)
  • Competition organizer: Design Montreal
  • Collaborating architect: NEUF architect(e)s
  • Mechanical/Electrical engineers: Bouthillette Parizeau
  • Structural engineers: NCK
  • Museology: Nathalie Matte
  • Scenography: KANVA and Anick La Bissonnière
  • Signage / Branding: Bruce Mau Design
  • Lighting Consultant: Light Factor
  • Code / Cost consultant: GLT+
  • Specifications: Atelier 6
  • Surveyor + 3D Scanning: Topo 3D
  • Awards / Recognition
    • 2015 Canadian Architect – Award of Excellence
    • 2016 World Architecture Festival (WAF) – Finalist / Future projects – Culture category

(more…)

Pierre Lassonde Pavilion in Ville de Québec, Canada by OMA Architecture and Provencher Roy

Tuesday, August 2nd, 2016

Article source: v2com

On June 24 took place the inauguration of the new Pierre Lassonde pavilion of the Musée national des beaux-arts du Québec, whose architectural conception started in 2011. It is with a tremendous sense of pride that Provencher_Roy assists to the opening of the doors to this building that imparts a newfound architectural cohesiveness to the Musée and enables Québecers and tourists alike, thanks to a 90% increase in exhibition space, to discover in greater depth the MNBAQ’s impressive art collection.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: OMA Architecture and Provencher Roy
  • Project: Pierre Lassonde Pavilion
  • Location: Ville de Québec, Canada
  • Photography: Bruce Damonte
  • Client: Musée national des beaux-arts de québec
  • Concept development and realisation: Provencher_roy
  • Disciplines: Architecture, Urban design, Lanscaping, Sustainability
  • Partners in charge: Shohei shigematsu, Jason long (oma), Matthieu geoffrion, Claude provencher, Michel roy (provencher_roy)
  • Entrepreneur: EBC
  • Landscaping: Paysage fahey
  • Lightning: Buro happold
  • Acoustic: Legault & davidson
  • Structural engineering: Snc-lavalin – bpr bâtiment
  • Mechanical and electrical engineering: Bouthillette parizeau / teknika hba
  • Art: M. Ludovic boney “une cosmologie sans genèse”
  • Demolition: Tro-chaines inc.
  • Excavation: Raoul pelletier inc.
  • Area: 14 900 m²
  • Year: 2013 to 2016

(more…)

Joliette art Museum in Canada by Les architectes FABG

Tuesday, August 2nd, 2016

Article source: v2com

Today the Musée d’art de Joliette is recognized as Quebec’s most important regional art museum. While pursuing the objectives of conservation, dissemination and research established over half a century ago by its founders, the Musée continues to expand its permanent collection, which currently comprises some 8,500 works held in four collections: Canadian art, European art, contemporary art and archaeology.

Image Courtesy © Steve Montpetit

Image Courtesy © Steve Montpetit

  • Architects: Les architectes FABG
  • Project: Joliette art Museum
  • Location: Joliette, Canada 
  • Photography: Steve Montpetit

(more…)

Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry in Mänttää, Finland by MCKNHM Architects and Juliane Demel

Saturday, July 30th, 2016

Article source: MCKNHM Architects and Juliane Demel\

A simple concept of an architectural heart surrounded by radial arranged building wings, results in a design that minimizes the impact on a very delicate site for a museum extension in Mänttää Finland.

MCKNHM Architects main objective was to reduce the impact of the volume on the delicate site and to intertwine the building with the beautiful environment. Through the “heart and wings” concept the large building mass of 4700sqm is scattered around a central heart. The new building is split up into a number of squares that form a dialectic relationship towards the site and the existing Museum building. These square like building wings are arranged in a circle to form the central space, “the Heart” of the new Museum Extension. Joenniemi Manor, the existing museum building, is a very particular one of these wings as the tallest and oldest, its sublime presence is still untouched and engages in an interesting dialogue with the new clustered building addition that is cautiously connected by a barely visible underground passageway.

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

  • Architects: MCKNHM Architects and Juliane Demel
  • Project: Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry
  • Location: Mänttää, Finland
  • Model: Anikó Krén
  • Team: Mark Mueckenheim, Juliane Demel
  • Building’s scope information: Useable floor area 4497sqm, gross floor area: 4961sqm, net area: 3146sqm

(more…)

Schaumagazin Brauweiler in Cologne, Germany by MCKNHM Architects BDA

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: MCKNHM Architects BDA

The concept for an art storage building references the spatial qualities of two world famous museums. These qualities are organized with the building typology of a library in mind. The final result is a CO2 neutral building that is blending into a delicate park in Brauweiler near Cologne, Germany.

Image Courtesy © MCKNHM Architects

Image Courtesy © MCKNHM Architects

  • Architects: MCKNHM Architects BDA
  • Project: Schaumagazin Brauweiler
  • Location: Cologne-Brauweiler, Germany
  • Model: Anikó Krén
  • Team: Mark Mueckenheim, Frank Ceisick, Rafael Drzymalla, Denise Stella
  • Landscape: ClubL94 landscape architects – Burkhard Wegener
  • Structure: Fuehrer, Kosch, Juerges Engineers – Prof. Winfried F. Führer, Dipl.-Ing. Ulrich Kosch
  • HVAC: Ingenieurgemeinschaft TEN Trümper-Erpenbach-Nordhausen GmbH – Dipl.-Ing. Werner Hegemann
  • Building Physics: knp.bauphysik – Christoph Hämmerling

(more…)

Sensing The Waves in Prato, Italy by NIO Architecten

Sunday, July 24th, 2016

Article source: NIO Architecten

The “Centro per l’arte contemporanea Luigi Pecci” was opened in 1988 and donated to the city of Prato by Enrico Pecci, in memory of his son who died at an early age. The museum is situated on the periphery of Prato, near the exit of the A11 highway, a strategic spot where, from the first floor, you can see the skyline of Florence, the city where tourism and ancient culture reign. On this spot however, two opposites dominate: (textile) industry and modern art. The art centre is one of the few museums in Italy that is devoted to modern art and furthermore, that possesses a superb collection which, for lack of exhibition space, is stored in various depots. To be able to display the invisible works of art it was decided to double the exhibition space and to solve two important problems with the new construction.

Image Courtesy © Juza Photo

Image Courtesy © Juza Photo

 

  • Architects: NIO Architecten
  • Project: Sensing The Waves
  • Location: Viale della Repubblica 277, Prato, Italy
  • Photography: Artribune, Augusto Biagini_Pratosfera, Federico Paoli, Ivan Aiazzi, Juza Photo, Lorenzo Gallo, Luca Rimatori, Luciana D’Agnano, Marco Di Domenico, Vittorio Giugni_Libera Mente
  • Client: Mrs. E. Pecci/Municipality of Prato
  • Contractor: CLA 1921
  • Constructural engineer: Ingenieursbureau Zonneveld
  • Design team: Joan Almekinders, Emanuela Guerrucci, Maurice Nio, Luca Rimatori, Giuseppe Vultaggio
  • Building Costs: € 7.800.000
  • Start design: 2006
  • Completion: 2008

(more…)

Seoul Urban Womb in Daebang-dong, South Korea by Architects For Urbanity

Friday, July 22nd, 2016

Article source: Architects For Urbanity

Cityscape

The site is located at Daebang-dong, where U.S. army base ‘Camp Grey’ had been located for 55 years until the retrocession in 2007. Located adjacent to this site was Seoul Women Shelter which accommodated prostitutes, runaway dementia elders, and vagrants from 1962 to 1998. The shelter was converted to Seoul Women Plaza. This is a symbolic place where tragic division of the Korean peninsula, poverty and hardships of woman in the era is accumulated and conveys the agony of Korean modern history. The purpose of this project to turn this gloomy and ‘deathlike’ space into a place of resurrection, a site of nurturing space that will foster welfare of women and families.

Image Courtesy © Architects For Urbanity

Image Courtesy © Architects For Urbanity

  • Architects: Architects For Urbanity
  • Project: Seoul Urban Womb
  • Location: Daebang-dong Neighbourhood in Seoul, South Korea
  • Client: Seoul Metropolitan Government
  • Team: Irgen Salianji, Marina Kounavi, Karolina Szóstkiewicz, Stavria Psomiadi, Antony Laurijsen
  • Parking Spots: 120
  • Total Area: 20.500 m2
  • Status: Competition Proposal

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy