Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Music Centre’ Category

Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015

(more…)

Cultural Center of La Hague in France by PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Wednesday, March 8th, 2017

Article source: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Building a cultural center in Beaumont-Hague, in Cotentin, means to integrate an architectural project that takes benefits from the landscape qualities of this piece of peninsula. On the shore, sunken roads are planted of wooded hedges that protects from the wind, and becomes vegetal vaults to filter the light over time. These landscape elements are secular forms from the site culture but also inspiring spaces that can be employed for the design.

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES
  • Project: Cultural Center of La Hague
  • Location: 8 rue des Tohagues 50 440 Beaumont-Hague France
  • Photography: Sergio Grazia
  • 3D pictures: L’Autre Image and Périphériques Architects
  • Client: COMMUNAUTE DE COMMUNES DE LA HAGUE
  • Project team: Charlotte Lefebvre With Anne Clerget, Emily Murphy, Alfredo Luvison, Camille Isaac-Dognin, Gabriele Motta, Anatole Jeannot, Kirsten Elliot, Thomas Dantec, Yann Peter, Alexandre Pascal, Mehrnoush Naraghi, Estelle Grange-Dubellé.
  • Build team: Anne Clerget, Charlotte Lefebvre
  • TCE, Economie, HQE : EGIS Centre Ouest (Caen)
  • Acoustic: PEUTZ & Associés
  • Scénography: LABEYRIE & Associés
  • Area: 2560 m² shon (net floor area)
  • Cost: 6,5 M  € not including VAT
  • Schedule :
    • Competition: August 2010
    • Studies: 2011
    • Construction: Achievement Fall 2015

(more…)

Media Library [Third-Place] in Thionville, France by Dominique Coulon & associés

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Dominique Coulon & associés

This project has the ambition of becoming a new model for media libraries. The programme calls the functions of a media library into question, lending it the content of a ‘third place’ – a place where members of the public become actors in their own condition, a place for creation as well as reception. In association with the basic programme, the building includes areas for displays, creation, music studios, and a café-restaurant. To give meaning to this new programme, it seemed necessary to question the way in which a place of this kind is produced. The various activities in the programme blend into each other, creating a dynamic arrangement. The spatial principle is based on a non-hierarchical superposition of different systems.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés (Dominique Coulon, Steve Letho Duclos)
  • Project: Media Library [Third-Place]
  • Location: 1 place Malraux, 57100 Thionville, France
  • Photography: Eugeni Pons and David Romero-Uzeda
  • 3D Animation: Brooklyn Foundry
  • Architects assistants: Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: Steve Letho Duclos
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Mechanical Plumbing Engineer: Solares Bauen
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro sound project
    • Landscape: Bruno Kubler
  • Budget: 11 000 000€

(more…)

Night Flight in Maria Luiza bul, Bulgaria by studio MODE

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: studio MODE 

Live music club (1000 sq. m.), re-creation of midnight flight under a starry sky.

NIGHT FLIGHT is a live music club that spreads on 1000 sq. m. Our design was inspired by its name. We re-created the notion of a midnight walk/ flight under a starry sky. We situated the stage in the center of the space in order to achieve 360º contact with the audience. The seating is arranged in three tiers + one balcony. We created a boudoir for the VIP tier that overlooks the main hall.

Image Courtesy © Tihomir Rachev

  • Architects: studio MODE
  • Project: Night Flight
  • Location: 1000 Sofia, Bulgaria, 20 Maria Luiza bul
  • Photography: Tihomir Rachev
  • Designer: Svetoslav Todorov

(more…)

B018 in Beirut, Lebanon by DW5/ Bernard Khoury

Sunday, February 5th, 2017

Article source: DW5/ Bernard Khoury 

B018 is a music club, a place of nocturnal survival.

In the early months of 1998, the B018 moved to the “Quarantaine”, on a site that was better known for its macabre aura. The “Quarantaine” is located at the proximity of the port of Beirut. During the French protectorate, it was a place of quarantine for arriving crews. In the recent war it became the abode of Palestinian, Kurdish and South Lebanese refugees (20,000 in 1975). In January 1976, local militia men launched a radical attack that completely wiped out the area. The slums were demolished along with the kilometer long bordering wall that isolated the zone from the city. Over twenty years later, the scars of war are still perceptible through the disparity between the scarce urban fabric of the area and the densely populated neighborhoods located across the highway that borders the zone.

Image Courtesy © DW5/ Bernard Khoury

  • Architects: DW5/ Bernard Khoury
  • Project: B018
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Photography: JON SHARD, ANNE FRANCOISE PELLISSIER and IEVA SAUDARGAITE
  • Software used: Autocad
  • Status: Built 1998

(more…)

The Point in Tadley, England by Ayre Chamberlain Gaunt

Friday, January 6th, 2017

Article source: Ayre Chamberlain Gaunt

The new two-storey, 410m2 building caters for around 100 young adults and houses two multi-purpose halls, music room and recording studio, café, a series of activity pods and break-out spaces as well as an outside recreation space. The £860,000 project is used by 11-19 year olds during weekday afternoons and evenings and is available to the wider community during the daytime and weekends.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Project: The Point
  • Location: Tadley, Hampshire, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Tadley & District Community Association
  • Structural engineer: KFR Consulting
  • Quantity surveyor: APS Associates
  • Main contractor: Francis Construction
  • Hard landscaping: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Planting scheme: Place Design + Planning
  • Highways: JPC Highway Consultants
  • Ecology: Ecological Planning & Research Ltd
  • Gross internal floor area: 410m2
  • Funding for the building included: Tadley Town Council – £236,000; Public Works Loan – £150,000; Turbury Allotment Charity – £330,000; Greenham Common Trust – £70,800; Basingstoke and Deane Borough Council – £24,090; Local infrastructure Fund – £201,000.
  • Total cost: £860,000
  • Start on site date: April 2015
  • Completion date: July 2016

(more…)

Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms in Versailles, France by JOLY&LOIRET

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: JOLY&LOIRET

The project is located at the heart of a city block in a school playground. The new volume extends an existing school building up the slope of the passageway that leads onto the site, and settles itself onto the playground’s sloping surface.

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

  • Architects: JOLY&LOIRET
  • Project: Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms
  • Location: Versailles, France
  • Photography: SCHNEPP RENOU
  • Client: C.A of Versailles GRAND PARC
  • Design Team: Joly & Loiret (architectes mandataires) + LANDSCAPE + HQE , OCTE Engineer, Vincent Hédont Acoustic
  • Contractors: SNRB
  • Value: 2,3 ME HT
  • Area: 787 m² shon + renovations 300 m²
  • Date: 2016

(more…)

Academie MWD Dilbeek in Belgium by Carlos Arroyo Arquitectos

Wednesday, October 12th, 2016

Article source: Carlos Arroyo Arquitectos

The west part of the Dutch speaking belt around Brussels has an informal cultural capital in Dilbeek, home of the Westrand Cultural Centre and its various facilities. The Academie MWD reinforces this polarity, offering education in music, theatre and dance, as well as an auditorium-theatre.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Carlos Arroyo Arquitectos
  • Project: Academie MWD Dilbeek
  • Location: Dilbeek, Belgium
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Client: City of Dilbeek
  • Associate Architects: ELD partnership, Antwerp
  • Structure: Norbert Provoost, Ghent
  • Engineering: Ingenium, Bruges
  • Contractor: Kumpen
  • Site manager: Pieter Broekaert
  • Proj. budget: 5.3 M €
  • Final cost: 5.4 M €
  • Surface: 3554.76 m2
  • Competition: 2006
  • Construction: December 2010 – April 2012
  • Inaugurated: September 8, 2012

(more…)

Spira in Jönköping, Sweden by Wingårdhs

Sunday, October 9th, 2016

Article source: Wingårdhs

Spira is twisted as a spiral to catch the attention of the eye as well as the body; transparent, to turn every side into a front; compact, to be efficient and sparse; meandering, to create expectation.

The performing arts centre Spira in the city of Jönköping is a regional scene for music and theater in the southern part of Sweden. It is a culturally vivid part of the country, but the performing arts have not had a permanent stage so far. Our proposal is a result of a winning competition from 2005 and the house was inaugurated on 11.11.11.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Wingårdhs (Wingårdh Arkitektkontor AB through Gert Wingårdh and Jonas Edblad)
  • Project: Spira
  • Location: Kulturgatan 3, 553 24 Jönköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman, Gert Wingårdh, Ulf Celander, Anders Arvidsson, Kasper Dudzik
  • Software used: AutoCad, 3D-Studio MAX, Illustrator, Photoshop
  • The team: Ingrid Gunnarsson, Andreas Henriksson, Peter Öhman, Claes Berglöf, Viktoria Wallin, Josefine Kastberg, Foued Hajjam, Therese Ahlström, Aron Davidsson, Anna Palm, Dan Danielsson, Charlotta Rosell, Daniel Frickeus, Fredrik Gullberg, Pål Ericksson, Ola Frödell, Robert Hendberg, Peter Sierts, Helena Toresson, Sara Helder Viktor Alm, Björn Nilsson & Anna Nyborg Lafveskans
  • Client: Landstingsfastigheter i Jönköpings län
  • Contractor: PEAB
  • Gross area: ca 15 000 kvm
  • Year of construction: 2009 – 2011

(more…)

Indice in Brescia, Italy by Labzona federico tinti

Wednesday, August 17th, 2016

Article source: Labzona federico tinti

The idea starts from the desire to create a different concept of relationship and interaction with the customer in line with the attitudes and artistic directions proposals.

The space is structured to be formed for the different display and spatial needs.

Image Courtesy © Labzona federico tinti

Image Courtesy © Labzona federico tinti

  • Architects: Labzona federico tinti
  • Project: Indice, store of glasses, art and music
  • Location: Brescia, Italy

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy