Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Office Building’ Category

VDAB Office Building in Sint Niklaas, Belgium by BOB361 Architects

Sunday, August 3rd, 2014

Article source: BOB361 Architects

Considering the urban anchoring of the site, the angles of this building block are the regulating elements. The VDAB-project anchors itself with the existing context on the corner of the Noordlaan-Drie Koningenstraat, which is in direct relation with various public functions (post, ministry of finances), located near the main road. It is an intuitive meeting point located on a wide footpath. The second angle is the location for a possible extension and is at present, included in the project’s garden.

Image Courtesy © Nullens André and Frederik Vercruysse

Image Courtesy © Nullens André and Frederik Vercruysse

  • Architects: BOB361 Architects
  • Project: VDAB Office Building
  • Location: Sint Niklaas, Belgium
  • Photography: Nullens André, Frederik Vercruysse
  • Floor area: surface offices – 3.838 m2, surface parking space – 922 m2
  • Total cost: 5.500.000 euro
  • Construction period: 2001 – 2006
  • Procurement: competition
  • Awards: selected for the World Architecture Festival 2009
  • Client: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding
  • Collaborators: jan opdekamp (projectarchitect), eveline vyncke, maarten deconinck, gunther slagmeulder, nathan ooms, bram aerts, maureen heyns
  • Structural engineer: Bureau voor Architectuur en Stabiliteit Dirk Jaspaert
  • Technical engineer: Bureau Bouwtechniek
  • Building physics: Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau
  • Landscape architect: Aldrik Heirman
  • Security: Bureau Bouwtechniek
  • Contractor: CEI – Demeyer nv/sa, Afdeling Infra en gebouwen, Gent, Chauffage Bral nv, Lot 3 HVAC – Sanitair – Riolering, Electric Engineering Comp, Lot 4 Elektriciteit

(more…)

Shenyang COHL Parcel K in Shenyang, China by Aedas

Friday, August 1st, 2014

Article source: Aedas

Located at the outskirts of Shenyang, a city in northern China, Aedas-designed Shenyang COHL Parcel K is a relatively small office building adjacent to a major ring road and one of the largest residential develop­ments in China. It consists primarily of speculative office space with amenities and retail at lower levels to serve the community.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Shenyang COHL Parcel K
  • Location: Shenyang, China
  • Gross area: 89,000 square metres

(more…)

Cogeco headquarters in Trieste, Italy by Waltritsch a+u

Saturday, July 26th, 2014

Article source: Waltritsch a+u

The City of Trieste is among the world most important port within the coffee trade market. Cogeco is a firm dealing as intermediate between the raw good and the coffee roasting plants. The project consist in the interior renovation of the company siege, underlining the two distinguishing factors which characterize the firm: the worldwide commercial relationships and the fact that Cogeco provides specific knowledge and lab test. These points have been particularly enhanced in the entrance lobby and in the proof and taste laboratory room.

Image Courtesy © Marco Covi

Image Courtesy © Marco Covi

  • Architects: Waltritsch a+u
  • Project: Cogeco headquarters
  • Location: Trieste, Italy
  • Photography: Marco Covi

(more…)

REFURBISHMENT OF OFFICE BUILDING in Lousada, Portugal by Moura Martins Architects

Thursday, July 17th, 2014

Article source: Moura Martins Architects

It was held a full refurbishment of an office building of three floors.

The aim was to clarify the paths and access, as well as an interaction between different floors of this building and the adjacent factory.

Image Courtesy © FG+SG

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Moura Martins Architects
  • Project: REFURBISHMENT OF OFFICE BUILDING
  • Location: Lousada, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • CLIENT:  Famo
  • DATE: 2013/2014
  • AREA: 2570m2

(more…)

Bella Donna in Amstelveen, Netherlands by Benthem Crouwel Architects

Thursday, June 26th, 2014

Article source: Benthem Crouwel Architects

In the old part of Amstelveen, stemming from the thirties, an office building and a pavilion together form the Bella Donna. The original buildings were designed in the sixties by the architect Webbers. They are situated on an island, surrounded by greenery and water and reachable via a bridge. The client was looking for a new office for his organization, when he came across the Bella Donna. Charmed by the green park-like setting he decided to settle in the pavilion, while the main building was re-designed to rent to others. This major renovation and expansion was the starting point to create a high-quality office near the Stadshart Amstelveen. The Bella Donna now has an exclusive look at a clearing in a woody area.

Image Courtesy © Benthem Crouwel Architects

Image Courtesy © Benthem Crouwel Architects

(more…)

ADAPAZARI 11005 in Sakarya, TURKEY by CM Architecture

Thursday, June 19th, 2014

Article source: CM Architecture

The Project is located on a corner site in the intersection of Adnan Menderes Avenue and Sakarya Avenue. Both Adnan Menderes Avenue and Sakarya Avenue are situated in an increasingly developing area of the city which means that each of them hold an important vehicle and pedestrian potential.

Image Courtesy © CM Architecture

Image Courtesy © CM Architecture

  • Architects: CM Architecture
  • Project: ADAPAZARI 11005
  • Location: Sakarya, TURKEY
  • Architectural Office: CM Architecture
  • Construction Date: 2014
  • Project Area: 4.850 sqm

(more…)

Asef Office building in Tehran, Iran by Boozhgan Studio

Tuesday, May 27th, 2014

Article source: Boozhgan Studio

Located on a hilltop, in North of Tehran, the Asef office building has a stunning view of the mountains and opens up to the view with numerous windows.

With almost 3000 m2, the building consists of 10 floors of which, 6 are office space. The ground floor is for commercial use and 3 levels of parking. Toreceive the daylight from north and south façade,Service spaces and circulation boxes are positioned in thecore of the building leaving side areas for work spaces beside the openings.

Image Courtesy © Ali Daghigh and Poolad Javaher Haghighi

Image Courtesy © Ali Daghigh and Poolad Javaher Haghighi

  • Architects: Boozhgan Studio
  • Project: Asef Office building
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Ali Daghigh and Poolad Javaher Haghighi
  • Area: 2700m2
  • Year: 2011-2013
  • Architect: HamedBadriAhmadi, Boozhgan Studio
  • Design Team: Shiva Honarvar,Nasim Mohammadi
  • Client: Mohhamad Bani Asadi, Hooman Davar Panahi

(more…)

Gilmosery in Seocho -gu, Seoul, South Korea by Kim in-cheurl+archium

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Kim in-cheurl+archium

Gilmosery is office building for Settle Bank, the company that develop internet banking software. In order to demolish the existed residential home, and construct new building, architectural regulations(land ratio, floor space index, height, regulations on the road width and sunlight width) were treated with flexibility as basic conditions of the given site, rather than restrictions.

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

  • Architects: Kim in-cheurl+archium
  • Project: Gilmosery
  • Location: 1550-12 Seocho-dong, Seocho -gu, Seoul, Korea
  • Supervisor: Jo joonyoung
  • Site area: 383㎡
  • Floor area: 220.99㎡
  • Total floor area: 1028.97㎡
  • Building to land ration: 57.70%
  • Floor area ration: 199.94%
  • Building scope: B1, 6F
  • Structure: RC STRUCTURE
  • Outside finishing: Exposed concrete +THK24Low-E pair glass
  • Inside finishing: Exposed concrete +THK3 Epoxy lining
  • Structural engineer: SEN Structural engineers Co.,LTD
  • Mechanical engineer: ENG Energy Design Lab & Geuk dong electronic design lab
  • Construction work: COAZ Construction
  • Design period: 03.2011~08.2011
  • Construction period: 09.2011~05.2012
  • Client: Settlebank Co.,Ltd.

(more…)

Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling in Seoul, Korea by UNStudio

Friday, April 25th, 2014

Article source: UNStudio

UNStudio’s design has been selected as the winning entry in the competition for the remodelling of the Hanwha headquarters building in Seoul.The renovation of the office tower incorporates the remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping.

Image Courtesy © UNStudio

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling
  • Location: Seoul, Korea
  • Building surface: 57,696 m2 above ground
  • Building volume: 250,174 m3
  • Building site: 15,333 m2 Shared Plot

(more…)

Bud Clark Commons in Portland, Oregon by Holst Architecture

Friday, April 25th, 2014

Article source: Holst Architecture

Project Overview

As a centerpiece of Portland’s Ten Year Plan to End Homelessness, Bud Clark Commons (BCC) represents a new approach to providing dignified housing and comprehensive services to help those experiencing homelessness. Funded by a combination of low-income housing tax credits, urban renewal funding, and HUD stimulus dollars, the project sets a new standard by combining permanent supportive housing and temporary shelter with a community resource center.

Dusk view of Bud Clark Commons from southwest. - Photo Credit: Christian Columbres

Dusk view of Bud Clark Commons from southwest. – Photo Credit: Christian Columbres

Located at the gateway to downtown Portland near historic Union Station, BCC sits between the Pearl District, an upper-income mixed-use neighborhood, and Old Town/Chinatown, a district undergoing an unprecedented level of redevelopment. The LEED Platinum project achieves a perceivable balance between the rigorous programmatic requirements of a coalition led by the City of Portland, a progressive design approach, and sustainable building practices.

The project’s mission is to provide a continuum of services to help transition homeless individuals toward stable, permanent living arrangements. The architecture helps achieve this goal in the expression of both form and function: a walk-in day center with public courtyard and access to services; a 90-bed temporary shelter; and a separate and secure entrance to 130 efficient, furnished studio apartments for homeless men or women seeking permanent housing with support services.

  • Architects: Holst Architecture
  • Project: Bud Clark Commons
  • Location: Portland, Orego
  • Photography: SkyShots,  Sally Schoolmaster, PAE Consulting Engineers and Holst Architecture
  • Project Owner: Home Forward
  • Project Completion Date: June, 2011
  • Project Category: New Construction
  • Project Site: Brownfield Site
  • Project Site Context/Setting: Urban
  • Building or Project Gross Floor Area: 106,000 square feet
  • Other Building Description: New
  • Hours of Operation: 24/7
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $28,750,000.00

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy