Open side-bar Menu

Archive for the ‘office Complex’ Category

Bekaert Office Building in Zwevegem, Belgium by BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners


Bekaert  is a world market and technology leader in steel wire transformation and coatings.The new administrative building is built on a site in Zwevegem, near the Bekaert Technology Center (BTC) site. The architects have opted in favour of a campus model for the building, thus prioritizing the synergy between the new project and the BTC.  The building’s implantation, the design of the surrounding area as well as the architectural approach are all conceived in function of this synergy.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners
  • Project: Bekaert Office Building
  • Location: Esserstraat 2, B-8550 Zwevegem, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: NV Bekaert SA
  • Team: Ir. arch. Piet Sileghem [project architect], Ir. arch. Michel Van der Beken [project director], Arch. Steven Vanwildemeerch [design architect], Int.arch. Bart Decloedt [interior architect]
  • Status: Specified execution term: start 01/09/2011 – end December 2012, Actual execution term: start 01/09/2011 – end 20/02/2013, Handover date: March 8, 2013
  • Surfaces: Area surface: 7.224,51 m², Land use of the building: 1.200,83 m², Gross floor area: 3.508,30 m²
  • Energy Performance [EPB], E level: E70 – K level: K23


Interior office in Moscow, Russia by PlanAR Architecture Studio

Friday, April 12th, 2013

Article source: PlanAR Architecture Studio

The premises were originally designed to house a Soviet-time supercomputer. Rooms were separated from the corridor by the unused air supply shafts. The raised floor (strong enough to bear the supercomputer) was 1.5m above the concrete slab and 1.5 below the entrance level. We decided to take away the shafts along with the raised floor of the corridor. Instead, two new levels were made.

Image Courtesy PlanAR Architecture Studio


Asfinag Office Building in Innsbruck, Austria by Peter Lorenz Ateliers

Saturday, March 30th, 2013

Article source: Peter Lorenz Ateliers

A SIMPLE CUBE RESPONDING TO THE EXISTENT NATURE&ARCHITECTURE: Innsbruck’s central park, the astonishing RIVER INN and the impressing mountain “North Chain”.

Peter lorenz ateliers won the competition unanimously and convinced the client with a technological futuristic concept: open glass façade with “intelligent” sunscreens and individual maximized workplaces. The simple cube is being “sculptured” according to the needs of the entrance and the integration into the context – one city spot of extraordinary beauty. The client is the “Austrian motorway provider” and is keen to realize one of Europe’s most ecological and low energy buildings: 18kw/m2/year maintaining a very high “atmospheric & climate standard”.

Image Courtesy © Günter Richard Wett 

  • Architects: Peter Lorenz Ateliers
  • Project: Asfinag Office Building
  • Location: Innsbruck, Austria
  • Photography: Günter Richard Wett
  • Client: Autobahnen- und Schnellstraßen- Finanzierungs- Aktiengesellschaft
  • Size of the project: 2.300 m2
  • Cost: 5.900.000 Euros
  • Year: 2011
  • Start and Completion Date: 2010-2011
  • Software used: AutoCAD

Qube in Amsterdam, Netherlands by NL Architects

Sunday, January 27th, 2013

Article source: NL Architects

Qube is a commission for an office building in Amsterdam. Qube is part of a development called IJpunt by G&S Vastgoed. IJpunt will consist of four blocks designed by Claus en Kaan, Dedato, MVSA and NL A.

The site is truly unique: the most western corner of the Minervahaven, overlooking the Mercuriushaven and the river IJ. Well connected to both the city center as the rest of the world, both by car, public transport and bike.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Qube
  • Location: IJpunt, Minervahaven, Amsterdam, Netherlands
  • Nl Architects: Pieter Bannenberg, Walter Van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Arne Van Wees With: Giulia Pastore, Gen Yamamoto, Gert Jan Machiels
  • Qube: Office Building, Ijpunt,Minervahaven, Amsterdam 2012 – 201?
  • Client: G&S Vastgoed
  • Size: Gross Floor Area 6560m², Net Floor Area 5940m², Plot 2430m²
  • Structural Engineers: Van Der Vorm
  • Installations: Wichers & Dreef
  • Software used: Autocad, Rhino 3D, 3dS Max, Adobe Illustrator


Hudson in San Pedro Garza García, México by FACTOR: RECURSO

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: FACTOR: RECURSO

San Pedro Garza Garcia is a center of economic progress and of important entrepreneur culture in the state of Nuevo Leon. Its privileged geographical location has provided its habitants with the necessary resources for maintaining their quality of life.

Image Courtesy Carlos Rodríguez Garrido

  • Architects: FACTOR: RECURSO
  • Project: Hudson
  • Location: San Pedro Garza García, México
  • Project: Office and Commercial Building HUDSON
  • Built area: 1050 m²
  • Materials: Brick, Concrete and Glass.
  • Photographer: Carlos Rodríguez Garrido


Aalta in Cenon, France By Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage

What if we stopped zoning? And what if we projected an office building in the middle of a social housing district? The building Aalta in Cenon takes advantage of different economic incentives and of the development of the Bordeaux tramway to densify and create an active interface between Palmer social district and a quiet neighborhood made of small houses.

Image Courtesy Arthur Péquin

  • Architects: Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage
  • Project: Aalta
  • Location: 1 rue Louis Lagorgette – Cenon, France
  • Program: Approximately 12 offices
  • Client: SCCV Aalta (Martin Duplantier, Laurent Duplantier, Anouk Debarre)
  • Management: Martin Lawrence Duplantier and architects Duplantier
  • Company: Eiffage (GO), Carpenters Meilhanais, AirFroid, Davitec, Daly, MAP
  • Mission: Design and construction
  • Dates: 2007 – 2012 (delivery)
  • Area: 1117 m²
  • Construction system: Post-beams on 5 floors. Raft foundations. Prefabricated molded façade.
  • Materials:
    • Exterior Walls precast concrete. Aluminum exterior joinery.
    • Current concrete floor upstairs, parquet wood R +5. Wooden terrace (acacia) in R 5.
  • Cost: 950 € / m² S.U is € 1,060,000
  • Energy Performance: Building respecting the RT2005. CAP air-conditioning.
  • Software used: The graphics elements of Aalta project have been made with Autocad



Thursday, November 15th, 2012

Article source: Valle Architetti

The complex was designed as a strategic link between the historic city center of Padua and the developments of the modern zone of the city near the railway station. The project intends to house offices and shops in the main body of the building as well as a large parking garage.The site is located along a bend of the river Piovego, the main defining edge of the sixteenth century city, and adjacent to an open landscape and fluvial gardens. The site is a veritable “city gate” where the historical center, recent developments and the fluvial landscape converge.The parking garage is intended as the main car park for those heading to the historic center of town from the outskirts. The commercial building stands as the urban backdrop that screens the impact of the large infrastructure and attempts to regulate the chaotic city street fronts that have grown in the last decades.

Image Courtesy Veronica Croce

  • Architects: Valle Architetti Associati
  • Location: PADUA
  • Project Team : Valle Architetti Associati: Gino Valle (1991-2001), Pietro Valle (1999-2011) with Walter Vidale,Ugo Tranquillini, Roland Henning, Marco Carnelutti and Robert Zizzutto
  • Structures : Studio d’Ingegneria Pizzocchero, Padova.
  • Mechanical systems : Studio Bonsembiante, Padova.
  • Client : Immobiliare Zabarella, Padova.
  • Building contractor: Cavagnis Costruzioni, Padova. (more…)

Mojave Rivers Ranger Station in Acton, California by Marcy Wong Donn Logan Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source : Marcy Wong Donn Logan Architects

Situated in the Antelope Valley, along the Western edge of the Mojave Desert, the Mojave Rivers Ranger Station is designed for administrative and fire personnel from the USDA Forest Service Mojave Rivers Ranger District.   Both client and architect aspired to achieve a building appropriate to its context and to the function of the agency. In keeping with the Forest Service’s principles, the ranger station is designed to convey the agency’s roots as an institution with “an ethic of conservation and stewardship, a close tie to the land, and an orientation of service to current and future generations.” The result is a facility whose form and aesthetic is largely shaped by its desert site and climate.

South Facade : Image Courtesy John Edward Linden

  • Architects: Marcy Wong Donn Logan Architects
  • Project: Mojave Rivers Ranger Station
  • Location: Acton, California, USA
  • Photography: John Edward Linden
  • COMPLETION: 2011
  • PROJECT AREA: 7,600 sq ft
    • INTERIORS: Marcy Wong
    • DEVELOPER/CLIENT: William Whitson
    • LANDSCAPE: Gary Strang
    • CIVIL ENGINEER: Tony Petroccitto
    • STRUCTURAL: Greg Luth
    • MECHANICAL: Dorel Anghel
    • ELECTRICAL: Vincent Chow
    • PLUMBING: Dorel Anghel
    • LEED MANAGEMENT: Richard Manning
    • COMMISIONING AGENT: Richard Thomas
    • COST ESTIMATOR: Natalie Saylor
    • LIGHTING: Darrell Hawthorne
    • RENDERING: Justin Tang


Schlump ONE in Hamburg, Germany by J. MAYER H. Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: J. MAYER H. Architects

The project “Schlump ONE” is located directly at the underground station Schlump in Eimsbüttel district in Hamburg. The original administration building from the 1950s and 90s was gutted, renovated and expanded, and has now been converted into an office building with four possible rental units per floor. The existing data processing center in the courtyard has been transformed into a private university and expanded to include a new building. The building’s facade has been completely renovated and redesigned to form a single unit that freely interprets the original building’s 1950s linear design. The organic formal language of the facade is continued in the design of interiors. The project is embedded in a sophisticated, open space planning design with oversized tree sculptures.

Image Courtesy Jan Bitter, Ludger Paffrath

  • Architects: J. MAYER H. Architects
  • Project: Schlump ONE
  • Location: Hamburg, Germany
  • Project Team: Juergen Mayer H., Christoph Emenlauer, Mehrdad Mashaie, Ana Alonso de la Varga
  • Project Architect: Hans Schneider
  • Project: 2010 – 2012
  • Completion: Summer 2012
  • Client: Cogiton, Projekt Eimsbuettel GmbH, Hamburg
  • Architect on Site: Architekturbuero Franke, Hamburg
  • Structural Engineers: WTM Engineers
  • Building Services: Energiehaus Ingenieure, Sineplan, Hamburg
  • Landscape Architects: Breimann Bruun Simons, Hamburg
  • Photographers: Jan Bitter  (,   Ludger Paffrath (
  • Software used: ArchiCAD, Maya


Zhejiang Energy R&D Complex A in Hangzhou, China by Klingmann Architects + Brand Consultants

Wednesday, October 10th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

Aerial View

KABC’s vision for the development of the innovative office and research center in the Hai Chuang Yuan Community reflects the goals of the new high technology research campus, which promotes a new paradigm for research and development campuses in the region. Sustainability is at the core of the architectural expression, encompassing environmental, social, economic and cultural sustainability by fostering community and promoting new techniques and technologies.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Zhejiang Energy R&D Complex A
  • Location: Hangzhou, China
  • Site Area: 50,522 m2
  • Project Scope: Architectural Design, Landscape Design
  • Project Type: Commercial Office Space
  • Client: Zhejiang Energy Company
  • Design team: KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
  • Architect of Record: CSADI, Wuhan, China


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy