Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘office Complex’ Category

Modern Sampran Wangprom Office in Nakhon Pathom, Thailand by Apostrophy’s

Friday, June 9th, 2017

Article source: Apostrophy’s 

The renovation project for Thai traditional herbal products manufacturer “Wangprom” has been completed by Apostrophys. This place will bring back into 80’s, the origin time of brand “Wangprom” at Sampran district, Nakorn Pathom Province, Thailand by using the local element twist with modern design process and context and then become the main concept “Modern Sampran”.

Image Courtesy © Apostrophy’s

  • Architects: Apostrophy’s
  • Project: Modern Sampran Wangprom Office
  • Location: Nakhon Pathom, Thailand

(more…)

HDI Tokyo Office in Japan by van der Architects

Friday, June 9th, 2017

Article source: van der Architects 

What does an authentic workplace look like? Designing an authentic office is not an easy task. Just like the terms “artist”, “poet” or “great lover”, these are titles that are given or need to be earned rather than being self-assigned.

Our attempt in creating an authentic workplace started off with our WorkVitamins methodology. This methodology was created by me, Martin van der Linden, principal of van der Architects, when I was an assistant researcher at Waseda Univeristy in 2001 here in Tokyo. I believes that architecture can be a catalyst for change in innovative environments, and this methodology – called “WorkVitamins” – is based on this idea.

Image Courtesy © Yo Masunaga

  • Architects: van der Architects (Martin van der Linden)
  • Project: HDI Tokyo Office
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Yo Masunaga
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Client: HDI
  • Project team: Ayumu Ota, Yuko Kawakita
  • Contractor: SPD Meiji

(more…)

Charlotte NC’s Newest Office Tower in North Carolina by John Portman & Associates

Friday, June 9th, 2017

Article source: v2com

John Portman & Associates (JPA) is pleased to announce the grand opening of 615 South College in Uptown Charlotte. A celebration was held on Thursday, May 18 where Charlotte business leaders and commercial real estate professionals joined representatives of John Portman & Associates to commemorate the occasion.

Debut of 615 South College Charlotte, Image Courtesy © John Portman & Associates

(more…)

Oficentro Asebanacio in San José, Costa Rica by ICESA Arquitectos

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: ICESA Arquitectos

The fast-growing Employee Solidarity Association of the National Bank of Costa Rica was in need of a new headquarter. They envisioned not only to build their house, but to create a common roof to shelter institutions with shared values and synergies.

The building is located in Llorente de Tibás, a mixed and varied urban fabric that changes dramatically both in landscape and program on every side of the irregular plot. The east facade faces a National Highway, the northern one faces a commercial street and the south side of the plot borders a sprawled residential community. The building accordingly responds differently to every side, situation that is intensified by the bioclimatic parameters that requested the maximum light from the north and south and thermal reductions from the strong east and west lights. This is contrary to the plot geometry that has the shortest side to the north and a reason why the concrete louvers were proposed as a project feature.

Image Courtesy © Sebastián Alfaro Fuscaldo

  • Architects: ICESA Arquitectos
  • Project: Oficentro Asebanacio
  • Location: Tibás, San José, Costa Rica
  • Photography: Sebastián Alfaro Fuscaldo
  • Client: Asebanacio
  • Lead Architects: Sebastián Alfaro Fuscaldo, Cristian Cambronero Herra
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltda
  • Mechanical Engineer: Carlos Cordero
  • Electrical Engineer: Marco Vasquez

(more…)

Leo Burnett Office in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Ministry of Design

Universally considered as one of the pillars of the modern Ad agency, Leo Burnett embodies a rich lineage of contemporary creative thinking infused with age-old heritage and values.

Situated in a free plan space on the 2nd floor of a recently restored conservation building, the journey forms a continuous loop around the office. Rich materiality is found in the concrete floors, bespoke desks forming a checkered pattern of plywood patterns and milky white mirrored epoxy resin flooring. Design features include gigantic graffiti style mural of Leo, anamorphic art and gold-gilded wheel barrows overloaded with trophies.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

ARV Offices in Valencia, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos 

The project consists in the implementation of customer service offices. They are located in a commercial premise in the centre of the city with a complex geometry, full of turns and structural elements that interfere in the understanding of the space.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: ARV Offices
  • Location: Antiguo Reino, Valencia, Spain
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Principal in Charge: Fran Silvestre, Fran Ayala and Vicente Picó
  • Collaborating Architects: Maria Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, David Sastre, Ricardo Candela, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Rubén March, José Manuel Arnao, Gemma Aparici, Giuseppe Felici
  • Project Managment: Carlos García, Ángel Fito
  • Built Area: 625.86 m2

(more…)

UP Co-working Factory in China by DL atelier

Sunday, June 4th, 2017

Article source: DL atelier

UP Co-working Space, a previous Tofu factory, is located in the heart of Midtown Beijing, concluding a 500 sqm indoor space and a wide outdoor rooftop. The owner wish to reconstruct it into an incubator, which services for entrepreneurs, freelancers, startups and small businesses.

Image Courtesy © DL atelier

  • Architects: DL atelier
  • Project: UP Co-working Factory
  • Location: China

(more…)

Lot YA in Paris, France by Studioninedots

Friday, June 2nd, 2017

Article source: Studioninedots 

Boursorama Banque has moved into its new Parisian head office in Boulogne-Billancourt designed by Studioninedots. In collaboration with Ateliers 115, Studioninedots created a robust and clear building distinguished by its subtle recesses and terraces but foremost by the striking facade that interplays rhythms of bronze-coloured blades.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Lot YA
  • Location: Rue Traversière 44, Boulogne-Billancourt, Paris, France
  • Photography: Peter Cuypers
  • Client: Kaufman & Broad
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Wouter Hermanns, Daniel Aw, Freddy Koelemeijer, Eliano Dias Felicio, Pedro Piernas
  • Engineering and project manager: Jean-Marc Saurer

(more…)

Vasilievsky Island in St. Petersburg, Russia by ORANGE architects bv and KCAP

Friday, June 2nd, 2017

Article source: ORANGE architects bv

KCAP Architects&Planners and ORANGE Architects win the first prize in the urban and architectural competition for the most western tip of Vasilievsky Island in St. Petersburg. With its important role in the historical outreach of St. Petersburg towards the West, Vasiliesvky Island will become the most prominent manifestation of the city of St. Petersburg on the Gulf of Finland. With the urban plan, the 15 ha site will become a new part of the city with a diverse mix of urban functions facilitating and interconnecting the surrounding areas. It will become a new face of St. Petersburg as entrance of the city from the water.

Image Courtesy © ORANGE architects bv and KCAP

(more…)

Digital Kitchen Headquarters in Seattle, Washington by Olson Kundig

Friday, June 2nd, 2017

Article source: Olson Kundig

Located on the eighth floor of the Pacific Building, Digital Kitchen’s new headquarters features an outdoor terrace, open seating and reallocated space for private meetings. Anchoring the room is a wood clad box that houses private video editorial suites. Three open banks of seating move away from the office’s former compartmentalized working arrangement. A major focus of the new design was relocating the digital company’s servers. By moving the server room away from the exterior wall, natural light was drawn into the space and allowed for expanded server space.

Image Courtesy © Olson Kundig

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Digital Kitchen Headquarters
  • Location: Seattle, Washington, USA

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise