Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Office space’ Category

Previsul Seguradora in Porto Alegre, Brazil by Flavio lembert architecture

Friday, September 16th, 2016

Article source: Flavio lembert architecture

This project is the firm headquarters of an insurance company, specifically the directors two floors.

The main concepts used in the project were visual permeability, use of recycled and natural materials mixed with green pots.

The total area of this two floors is about 550 square meters and it was concluded in 2014.

Image Courtesy © Eduardo Liotti

Image Courtesy © Eduardo Liotti

(more…)

Nidera in Rotterdam, Netherland by Fokkema & Partners Architecten BV

Friday, September 16th, 2016

Article source: Fokkema & Partners Architecten BV

At the 5th floor of the new skyscraper ‘De Rotterdam’, Fokkema & Partners designed a new office for the international trade company Nidera. The interior celebrates the scale and character of the building, but above all it identifies with the characteristics of the company, where ‘bold’ and ‘corporate’ meet.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten BV
  • Project: Nidera
  • Location: Wilhelminakade 177, 3072 AP Rotterdam, the Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Architect Exterior O.M.A.
  • Client: Nidera
  • Size: 4.500 m2
  • Start Date: January 2015
  • Completion Date: November 2015

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

909 in Boulder, Colorado by Arch11 Inc

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Arch11 Inc

This is a project that is a pure result of creativity within limits. Boulder, Colorado has some of the strictest building constraints of any municipality in the country. Zoning requirements included height limits, street bulk plane limits, setbacks, a public open space requirement and a requirement for a brick facade.

Image Courtesy © Arch11 Inc

Image Courtesy © Arch11 Inc

  • Architects: Arch11 Inc
  • Project: 909
  • Location: 909 Walnut Street, Boulder, Colorado, USA
  • Software used: Sketchup and Rhino
  • Primary Materials Used: Colored Concrete Masonry W/ Glass And Terracotta Sun Screen
  • Size Of Building: 14,475 Sf
  • Size Of Site: 6,300 Sf
  • Cost Of Construction: $3.4 Million
  • Completion Date: August 2015

(more…)

52 Cubic Wood in Mödling, Austria by JOSEP

Saturday, August 27th, 2016

Article source: JOSEP

52 cubic wood – produces carbohydrate (glucose) from carbon dioxide CO2 (which equates to 260.000km by car) with the help of the sun. Additionally oxygen is released in the form of breathable air for 100 years per person. This happens interference-free without waste and emissions, it‘s quiet and fully automatic. This is the beauty of the factory called „The forest“.

Image Courtesy © JOSEP + Bernhard Fiedler

Image Courtesy © JOSEP + Bernhard Fiedler

  • Architects: JOSEP
  • Project: 52 Cubic Wood
  • Location: Mödling, Austria
  • Photography: JOSEP + Bernhard Fiedler

(more…)

NAN in California by Domaen

Wednesday, August 17th, 2016

Article source: Domaen

NAN is the remodel of a 11,450 SF warehouse into an office and production facility for the custom electronic parts manufacturer Arnold Electronics, Inc. The existing, prefabricated warehouse was converted into a high-tech office and manufacturing facility with the intent to create a graphic and architectural identity for the client.

Image Courtesy © Paul Vu

Image Courtesy © Paul Vu

  • Architects: Domaen
  • Project: NAN
  • Location: 1907 Nancita Circle, Placentia, California, USA
  • Photography: Paul Vu
  • Software used: Rhino3D,Grasshopper, Archicad
  • Principal Design: Axel Schmitzberger, Chris Lowe
  • Team: Jessica Schmitzberger, Juhee Park
  • Structural: S&Z Engineering
  • General Contractor: Domaen
  • Area: 11,450 ft2
  • Project year: 2013

(more…)

VIL – Creative Office in Pasadena, California by Domaen

Tuesday, August 16th, 2016

Article source: Domaen

The project VIL is an interior build-out in an existing warehouse for the Los Angeles headquarters of the content and production agency Conscious Minds. A main architectural feature is a continuous surface sheet forming an articulated ceiling and simultaneously folding around two conference spaces. The digital surface manipulation follows in part pragmatic stipulations but also creates a divided two-material sheet that appears to artificially tear at the seams to allow glimpses into the otherwise enclosed conference rooms.

Image Courtesy © Paul Vu

Image Courtesy © Paul Vu

  • Architects: Domaen
  • Project: VIL – Creative Office
  • Location: Pasadena, California, USA
  • Photography: Paul Vu
  • Software used: Rhino3D, Grasshopper, Archicad
  • Principal Design: Axel Schmitzberger, Chris Lowe
  • Team: Jessica Ungos, Cooper Ballantine, Justin Tingue
  • Structural: S&Z Engineering
  • Area: 6,000 sqft
  • Project year: 2015 (completion oct 22nd 2015 – development construction January – October)

(more…)

New Development center in Herzliya, Israel by Setter Architects Ltd

Tuesday, August 2nd, 2016

Article source: Setter Architects Ltd

CA Technologies has recently launched their new development center, spread over 2 floors in Herzliya, Israel.

CA’s guidelines for the design team were to create a young and dynamic environment; as a result the design team came up with an idea for a new kind of work space that incorporated all of the above as well as being inspirational and unique.

Image Courtesy © Itay Sikolski

Image Courtesy © Itay Sikolski

  • Architects: Setter Architects Ltd
  • Project: New Development center
  • Location: Herzliya, Israel
  • Photography: Itay Sikolski
  • Project Designer: Bella Ventura
  • Design Team: Katya Michkovsky
  • Project Manager: Margolin Bros. Engineering & Consulting Ltd.
  • Contractor: Terra Engineering & Construction Ltd.
  • Size: 2,800 sqm.
  • Year: 2016

(more…)

La Shed in Montréal, Canada by La SHED Architecture

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: v2com

Located in what used to be a Plateau-Mont-Royal general store, la Shed preserves the area’s vernacular architecture while adopting a resolutely contemporary appearance that reflects the company’s image.

The workshop and adjacent meeting space are completely open and the glass façade allows passers-by to observe the architects at work. Halfway between an office and a boutique, the space redefines the traditional architect’s office. The original building’s structure, located at the center of the office, is highlighted by its neon color scheme. On one side of the office is a large white block that contains the meeting room, kitchen and stationery. The central block on the other side of the office is divided into a materials library that harkens back to the general store’s shelving units. These shelves allow light to filter through to the meeting room that is isolated by a frosted glass wall. The wood paneling, table trestles, lighting and choice of accessories combine to provide the workshop with a casual, collegial and well thought out atmosphere.

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: La SHED Architecture
  • Project: La Shed
  • Location: Montreal, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Project end date: May 2015

(more…)

Les enfants Rouges in Paris, France by Ubalt architectes

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Ubalt architectes

In this typical 17th Century flat located in the heart of the Marais, three working axes have structured the work :

– Within the 36 m2 space, there will be a bedroom, a dinner-area, a lounge, an office, a kitchen and a bathroom.

– There will be an illusion of a larger surface by visually lengthening the flat.

– The space will be transformed while keeping the character of the old…

Image Courtesy © Ubalt architectes

Image Courtesy © Ubalt architectes

  • Architects: Ubalt architectes
  • Project: Les enfants Rouges
  • Location: Marais, Paris, France

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy