Open side-bar Menu

Archive for the ‘Office space’ Category

Restauration and extension Huize Vreeburg in Rosmalen, Netherlands by HilberinkBosch Architecten

Thursday, June 12th, 2014

Article source: HilberinkBosch Architecten

Huize Vreeburg in Rosmalen is a building with a rich history and recognizable located on the corner of a major road through the village . It has in the past, among other things, served as a post office and in recent years was used as a residence.

Sonder Jansen, an international importer, exporter and producer of frozen fruit and vegetables, acquired the property because of its distinctive appearance and wanted to establish his headquarters here. The villa is fully restored and treated with respect to the austere appearance of the villa. The villa houses a conference room , executive offices and the canteen and on the first floor offers space for an apartment where foreign guests of this international trade office can stay . A new staircase provides the necessary grandeur in the interior. The old villa as the new face of the company.

Image Courtesy © Rene de Wit

Image Courtesy © Rene de Wit

  • Architects: HilberinkBosch Architecten
  • Project: Restauration and extension Huize Vreeburg
  • Location: Rosmalen, Netherlands
  • Photography: Rene de Wit, Rene van der Hulst


Grupo ITISA in Mexico by usoarquitectura

Wednesday, June 11th, 2014

Article source: usoarquitectura

An office space doesn’t have to be all the same and may have different environments, because the activities that occur in each one are different. The project developed for ITISA Group corporate offices —a company dedicated to manufacture precast concrete products for construction with 60 years of history in Mexico— was done under this concept.

Image Courtesy © usoarquitectura

Image Courtesy © usoarquitectura


Corten De Geer Advocaten in Amsterdam, Netherlands by Emma Architecten

Wednesday, May 28th, 2014

Article source: Emma Architecten


The Corten De Geer law firm is expanding, and moved to a new and bigger floor in the same building: the office v2.0 (re)new!. Emma was asked to research, define and execute the law firms need for anew space. Marten de Jong of Emma Explore defined the design commission through in depth conversations with the firms partners, came up with the spatial concept and design, and supervised the execution. The result is unlike any other lawyers office: transparent, sustainable and both contemporary and monumental at the same time. 

Image Courtesy ©  Emma Architecten

Image Courtesy © Emma Architecten

  • Architects: Emma Architecten
  • Project: Corten De Geer Advocaten
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Danny de Jong, Emma Architecten
  • Commission: design of 500m2 office interior for the Corten De Geer law firm in Amsterdam
  • Client: Corten De Geer Advocaten, Amsterdam
  • Design: 2013
  • Status: realised 2013
  • Team Emma: Marten de Jong
  • Construction team artists: Espen Strandhagen, Pieter Lemmens, Mark Bain, David Lindberg


RDM Innovation Dock in Rotterdam, Netherlands by Groosman Partners architects

Thursday, May 15th, 2014

Article source: Groosman Partners architects 

In the heart of the ports of Rotterdam, Groosman Partners Architecten used a crane track in a former machine hall to suspend 1000 m2 of office space. The hall is situated on the terrain of RDM (Rotterdam Dry-dock Company), a former shipyard recently rebuilt into a campus for education and innovation. The Innovation Dock is in use by schools and small-scale and innovative companies operating in the markets “building, moving & powering”.

Image Courtesy ©  Groosman Partners architects

Image Courtesy © Groosman Partners architects


Northwestern Mutual in Milwaukee by Eppstein Uhen Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Eppstein Uhen Architects

Northwestern Mutual, a financial services company based in Milwaukee, Wisconsin, has expanded into a brand new, modern office space – in a building that is nearly a century old. The company completely renovated the interior of Milwaukee’s Van Buren building, built in 1926, and Banker Wire woven wire mesh now clads its central elevator banks.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Eppstein Uhen Architects


FIFTYTHREE, INC. in 60 Hudson Street Suite 1810, NEW YORK by +ADD

Thursday, March 27th, 2014

Article source: +ADD 

FiftyThree is a space to create – a combination between work space, library, home and a forest. Honest materials and understated confidence. Under this creed – that we never lost sight of – we created a space that involved a very honest and open layout that promoted teamwork and collaboration.

Image Courtesy © Matthew Williams

  • Architects: +ADD  (Laura Gonzalez Fierro )
  • Project: FIFTYTHREE, INC.
  • Location: 60 Hudson Street Suite 1810, NEW YORK 10013
  • Photography: Matthew Williams
  • Software used: Autocad 2013, 3D Max, Rhino, Illustrator and Photoshop
  • Collaborator: Carolina Rivera
  • Structural Engineer: Anthony Gennaro P.E.
  • General Contactor: Northern Bay Contractors, Inc
  • Project Year: 2014
  • Area: 6,600 sq ft

PUBLIC ART DEPOT MBVB in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

Wednesday, March 12th, 2014

Article source:  MVRDV

Collection Building is an art depot open to the public. A public route zigzags through the building, from the lobby on the ground floor where a café can be found up to an exhibition space, sculpture garden and restaurant on the roof. On the way up the route passes along and through art depots and restoration workshops. In depots visible from the route, the exhibition can be changed on a daily basis by simply moving storage racks so each visit to the building can offer a unique experience. On three floors the route passes through exhibition spaces which will be programmed by Museum Boijmans Van Beuningen.

Image Courtesy © MVRDV – Antonio Coco

  • Architects: MVRDV
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: MVRDV – Antonio Coco
  • Year: 2013
  • Client: Museum Boijmans Van Beuningen, De Verre Bergen Foundation, the City of Rotterdam
  • Program: 15.000m2 art depot with restoration facilities, exhibition spaces, offices, logistics, bar, restaurant, sculpture garden and private collectors facilities.
  • Budget: 50 million Euro
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with Fokke Moerel and Sanne van der Burgh, Marta Pozo Gil, Gerard Heerink, Elien Deceuninck, Saimon Gomez Idiakez, Nacho Velasco, Jason Slabbynck, Mariya Gyaurova.
  • Sustainability: BREEAM Excellent (goal)
  • Structure: PietersBouwtechniek
  • Cost engineering: IGG Consultants
  • Installations: DGMR Consultants
  • Legal Project: Richard Jan Roks, Kennedy Van Der Laan, Amsterdam, with Jan Knikker, Fokke Moerel


Tuesday, March 4th, 2014

Article source: CHIRAG N MULANI

Create space for public use as well as corporate use.  Public gardens, restaurents, theatres and offices for professionals..all that in one combination of different environments gives something different  feelings..

Image Courtesy © CHIRAG N MULANI

  • Architects: CHIRAG N MULANI
  • Project: URBAN INFILL

Jackse Winery in California by Architectural Resources Group

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Architectural Resources Group

The Jackse Winery, one of St. Helena’s oldest wood-framed winery buildings, was restored and expanded to serve as the permanent offices for the Napa Valley Vintners, a non-profit organization responsible for protecting and promoting the smaller wineries in this premier winegrowing region.

Image Courtesy © David Wakely

  • Architects: Architectural Resources Group
  • Project: Jackse Winery
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: David Wakely
  • Civil: Degenkolb, The Engineering Partnership, Ray E. Slaughter, RGH
  • Consultants: Riechers & Spence
  • Landscape: Jonathan Plant & Associates
  • Furniture: Julie Drechsel with Workspace Solutions
  • Project area: 7,960 sqm
  • Project year: 2009

Underground Garage in Via Vassallo, Genova, Italy by Carlo Bagliani

Saturday, January 25th, 2014

Article source:  Carlo Bagliani

This space was a new building in 2005-2007 designed by Carlo Bagliani + Vittorio Caponnetto + ValterScelsi, Sp10 ( as a garage for cars, and then published in 2011 by Casabella  (n.799) as “space for art”.

In 2013  the whole inner space was completely redesigned by Carlo Bagliani (with Stefano Mattioni and Pamela Cassisa, in order to settle a new office of architecture.

Image Courtesy © Anna Positano

  • Architects: Carlo Bagliani
  • Project: Underground Garage
  • Location: Via Vassallo, Genova, Italy
  • Photography: Anna Positano & Nuvola Ravera
  • Project assistant:  Stefano Mattioni
  • Design Team: Pamela Cassisa
  • Furniture design: Antonio Norero
  • Surface: 305 mq
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy