Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Everxio Office in Valencia, Spain by Singularq Architecture Lab

Thursday, April 26th, 2018

Article source: Singularq Architecture Lab

The owners of the Everxio marketing and communication studio wanted to create a surprising, innovative, colorful and creative atmosphere for their new workspace.

Image Courtesy © Singularq Architecture Lab

(more…)

Mobile World Capital Offices in Barcelona, Spain by Dear Design

Thursday, April 26th, 2018

Article source: Dear Design

mVentures is a startup accelerator branch programme of Mobile World Capital Barcelona (MWCB). Located in the emblematic “Palau de Mar – Tech City” building, its new office is a workspace for emerging and early-stage startup companies.

Image Courtesy © Dear Design

  • Architects: Dear Design
  • Project: Mobile World Capital Offices
  • Location: Barcelona, Spain
  • Art Director: Ignasi Llauradó
  • Contributor: Laia Freixes, Marta Bartolomé, Anna Garreta

(more…)

Stand Sauleda in Stuttgart, Germany by dom arquitectura

Thursday, April 26th, 2018

Article source: dom arquitectura 

The loom origin

Sauleda, is a century-old company, specialized in all types of fabrics and awnings. They proposed us the challenge of designing a special stand for their annual fair. Studying the history of Sauleda, we were imagining its origins, with people working on those old handmade wooden handcrafted looms, where hundreds of threads crisscrossed. So we asked ourselves how their current clients would react and what would they experience, when they arrived at the fair and found themselves inside of a large loom. Feeling surrounded by threads that intertwine up and down, as if they were participating in the origins and beginnings of a fabric’s production. This is how the main idea and the project of Sauleda’s stand came to be.

Image Courtesy © Pablo Serrano Elorduy

  • Architects: dom arquitectura (Pablo Serrano Elorduy)
  • Project: Stand Sauleda
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photography: Pablo Serrano Elorduy
  • Colaborators: Joan Garcia (Caisde)
  • Surface: 320 m2

(more…)

The House of Sports in Bezons, France by aEa, agence Engasser+associés

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: v2com 

How to fit into a site at the heart of an overall restructuring project on a city-wide scale and design an extension on an already very crowded plot of land?

As one consistent entity, the Sports Centre pulls together a large number of elements from different briefs, i.e. an already-existing gymnasium, swimming pool and indoor tennis courts with the creation of a multi-purpose arena, a boxing hall, a bodybuilding hall, two dojos, a football pitch with stands, outdoor tennis courts and a clubhouse.

The new building fits in as a unique wing to the west of the existing L-shaped buildings, unifying the whole in a U configuration.

This creates an inner courtyard, a genuine place to breathe between buildings and a generator of light that unifies all access points.

Image Courtesy © Mathieu Ducros-Opictures

  • Architects: aEa, agence Engasser+associés
  • Project: The House of Sports in Bezons
  • Location: Bezons, France
  • Photography: Mathieu Ducros-Opictures
  • Client: Sadev 94—Bezons City
  • Engineer: Incet
  • Budget: 7.3 M€ HT With 1.2 M€ for outdoors
  • Area: 3,080 m² SP – 2,320 m² SU
  • Project year: 2017 (3 months studies, 12 months construction work)

(more…)

Gateway – Deloitte HQ in Brussels, Belgium by JASPERS-EYERS ARCHITECTS

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: JASPERS-EYERS ARCHITECTS 

As one of the world leaders in financial and business services, Deloitte is also a trailblazer when it comes to innovative, contemporary working culture. It’s no wonder, then, that their new building at the Brussels Airport site in Zaventem would become a reflection of what the company stands for.  It’s an international melting pot, where work and leisure go hand in hand and where flexibility, communication and versatility are key words.

Jaspers-Eyers Architects, which has extensive experience in designing contemporary work environments, took up the challenge for developers Codic and Immobel. The challenge was to transform abstract concepts into tangible architecture that is firmly grounded in the present and future. Architecture with respect for the existing complex, which is partially renovated. The result is both sober and imposing, a modern giant with one eye on the landing strip and the other on Zaventem.

Image Courtesy © Jeroen Verrecht

  • Architects: JASPERS-EYERS ARCHITECTS (A2RC)
  • Project: Gateway – Deloitte HQ
  • Location: Brussels, Belgium
  • Photography: Jeroen Verrecht, Steven Massart, Tom D’haenens, Philippe Van Gelooven
  • Software used: ArchiCAD, Autocad, 3DS studio, Photoshop
  • Client: CODIC & IMMOBEL
  • Engineering: Technum
  • Budget: € 50 000 000
  • Area: 46,000m²
  • Time Table: 2011-2018

(more…)

Gucci Headquarters in Milan, Italy by PIUARCH

Monday, April 23rd, 2018

Article source:  PIUARCH

The redevelopment project of the old Caproni factory focuses on enhancing the stylistic features of the 1920s’ architecture and aims to transform this old plant into a large complex for Gucci, holding offices, showrooms and spaces for fashion shows and operations connected with graphics, as well as a canteen and restaurant. Recovery and enhancement of the characteristic shed buildings was the first element of the redevelopment project: set out in a regular pattern across the site and featuring modular structural bays, the abandoned industrial warehouses with exposed-brick facades generate, thanks to their spatial layout, a seamless interaction between the inside and outside. Particular attention was paid to the Hangar recovery, a volume of “exceptional” size, once intended for the final assembly of Caproni aircraft, that is now used to house the fashion shows from 2017. Moreover, the Hangar is enhanced by a large open and covered square connected with the main pedestrian axis facing to via Mecenate. This covered square acts as the core of the pedestrian system that includes a tree-lined square, common gardens, patios and green walls. Inside the regular layout of solid structures and empty spaces, a new six-storey tower closely interacts with the old construction: characterized by a glass façade covered with a regular pattern of sunscreens, the new building breaks down the site’s symmetry and tends to draw together all the different functions.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

  • Architects: PIUARCH
  • Project: Gucci Headquarters
  • Location: Mecenate 87, 20138 Milan – Italy
  • Photography: Andrea Martiradonna
  • Architectural Design: Piuarch (Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini, Monica Tricario)
  • Piuarch Team: Alessandra Bertoli, Silvia Calzetti, Erica Cazzaniga, Davide Fascione, Niccolò Genesio, Gianluca Iannotta, Luca Lazzerotti, Alessandro Leanti, Mauro Mandelli, Alessandro Marchesetti, Gianni Mollo, Carlos Noriega, Enrico Pellegrini, Paola Sarcoli, Salvatore Seggio, Federico Simonetti, Jenny Spagnolatti, Santiago Trujillo, Beatrice Valle, Yun Xiao, Anna Zauli
  • Structural Design: FV progetti
  • M&E Design: Studio Tecnoprogetti

(more…)

Brighton Photography Centre in England by Nex—

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Nex—

Creating a publicly accessible campus vision, this project has transformed a dated office building into a vibrant new space for the University and the City.

In response to significant growth in student numbers, the faculty of Art at the University of Brighton is implementing a Campus concept that will consolidate their estate and open new spaces up to the public. Following an appointment to undertake a feasibility masterplan, two key campus buildings were envisioned.

Image Courtesy © Jim Stephenson

  • Architects: Nex—
  • Project: Brighton Photography Centre
  • Location: Brighton, England
  • Photography: Jim Stephenson
  • Client: University of Brighton
  • Lead Architects: Alan Dempsey, Keti Carapuli, Javier Cardos
  • QS: Gardiner Theobald
  • Contractor: Balfour Beatty
  • Structural Engineer: Buro Happold
  • M&E Engineer: Atelier Ten
  • Fire Engineer: Buro Happold
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3400m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Clever Park in Yekaterinburg, Russia by VOX ARCHITECTS

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: VOX ARCHITECTS 

A Large-scale project development of Clever Park business center is the result of successful collaboration between Alfa-Story construction company and Boris Voskoboynikov architectural studio since they were working together on Koltsovo (Yekaterinburg airport).

Image Courtesy © VOX ARCHITECTS

  • Architects: VOX ARCHITECTS
  • Project: Clever Park
  • Location: Yekaterinburg, Russia
  • Authors of The Project: Boris Voskoboinikov, Maria Akhremenkova, Maxim Frolov, Olga Ivleva-Neiter
  • Project Area: 8000 m²

(more…)

METAFORM Architects Opens Subsidiary in Dubai, United Arab Emirates

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: v2com

The Luxembourgish architecture office METAFORM announces the opening of its first subsidiary in Dubai (UAE). The office, which is located in the Boulevard Plaza Tower 1, Downtown Dubai, will focus on the project realization of the Luxembourgish pavilion for the forthcoming World Expo that will take place in 2020. The new subsidiary will be responsible for handling the daily business concerning the EXPO project and will promote METAFORM’s architecture in the Middle East.

Luxembourg Pavilion at DUBAI EXPO2020 – Exterior view, Image Courtesy © Metaform – Vyonyx

  • Architects: Metaform architects
  • Project: Subsidiary
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Photography: Metaform – Vyonyx, Steve Troes Fotodesign

(more…)

Forestry in the Forest in Hradec Králové, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF

Friday, April 13th, 2018

Article source: CHYBIK+KRISTOF 

The natural and the artificial mingle to become one in the new administrative centre of the Czech Forestry Commission

A project designed by a team under the direction of the Brno based studio Chybik+Kristof has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.

Image Courtesy © CHYBIK+KRISTOF

  • Architects: CHYBIK+KRISTOF
  • Project: Forestry in the Forest
  • Location: Hradec Králové, Czech Republic
  • Software used: SketchUp, Adobe

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise