Open side-bar Menu

Archive for the ‘Offices’ Category

The Milestone in Esslingen, Germany by MVRDV

Friday, March 16th, 2018

Article source: MVRDV 

Europe consists of thousands of small towns that compete for recognition. A beautiful and useful force, which can create a strong energy for the future of Europe. One of these towns is Esslingen am Neckar. A city situated in the region of Stuttgart, in the south of Germany. In Esslingen, in the “Neue Weststadt”, a former freight depot with a diverse industrial history, a new office building will be realised. Together with RVI, a developer situated in Saarbrücken, MVRDV design a new Milestone for the city, which will draw attention to the town and its developments, a “crystal rock”.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: The Milestone
  • Location: Esslingen, Germany
  • Client: RVI, Germany
  • Design Team: Winy Maas, Markus Nagler, Tobias Tonch, Christine Sohar, Alessio Palmieri, Cheng Cai and Bartosz Kobylakiewicz
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Kirill Emelianov, Luca Piattelli, Pavlos Ventouris
  • Size: 6,500m²
  • Year: 2016+


Managed By Q-Hq in New York by Holm Architecture Office + Studio A+H

Friday, March 16th, 2018

Article source: Holm Architecture Office + Studio A+H

Managed by Q merges two sides of a business that rarely meet: the high tech IT headquarters with the daily grit of office cleaning and management. The new Managed By Q HQ office is located in SoHo, New York and is designed to reflect the Q brand directly, emphasizing simultaneously hard work and an inclusive and inviting office environment.

Image Courtesy © Holm Architecture Office + Studio A+H

  • Architects: Holm Architecture Office + Studio A+H
  • Project: Managed By Q-Hq
  • Location: New York, USA
  • Client: Managed By Q / Dan Teran
  • Contractor: A101 Inc. / Irek Maslanka
  • Engineering: Jack Green Associates / Andrei Pascalovici
  • Lighting Consultant: LOOP Lighting / John Newman
  • IT: INNYCIT / Ian Newman
  • Budget: $1,820,000
  • Size: 2600 M2 / 26,000 SF
  • Status: Completed 2017


New Ministry of Defense in Paris, France by ANMA

Friday, March 16th, 2018

Article source: ANMA

The new Ministry of Defence building  is a complex operation due to its dual urban and architectural nature. It is located on a 16.5-hectare site divided into three plots: the Victor plot to the east (8.5 hectares) is home to the Cité de l’Air, whose buildings have been either demolished or rehabilitated; the central Valin plot (8 hectares) is occupied by the ministry’s main building, and the western Corne Ouest plot is given over to a commercial real estate programme.

ANMA was tasked with coordinating the three plots, building the ministry’s main building (146,500 m²) and restructuring the Perret building on the Valin plot, as well as constructing two buildings on the Victor plot.

Image Courtesy © Cécile Septet / R. Nicolas-Nelson and Armée de l’Air / Laurent Zylberman

  • Architects: ANMA
  • Project: New Ministry of Defense
  • Location: Paris, France
  • Photography: Cécile Septet / R. Nicolas-Nelson_ Armée de l’Air / Laurent Zylberman
  • Team: Jean-Pierre Buisson, Simon Barthélémy, Cecilia Bertozzi, Henry Gagnaire, Gérald Sellier
  • Project Company: Opal Defense.
  • Members of the consortium design realization: – Bouygues Bâtiment Île-de-France, a Paris-based subsidiary of Bouygues Construction and agent of the group.

    • Thales Communication & Security


City of Sun in Rome, Italy by LABICS

Thursday, March 15th, 2018

Article source: LABICS 

Winning competition entry for the redevelopment of an urban area, including the transformation of an existing bus depot to integrate a mixture of uses including office, retail space and residential units.

This project is part of the Municipality of Rome’s initiative to redevelop a number of transport depots within the city in conjunction with local public transport authority ATAC. It involves the regeneration of a neighborhood with a weak identity but with good growth potential due to its location at the edge of the city centre. Labics’ aim therefore was to create a new centre for the local community, but also to increase its profile as a place of transition with privileged access to the city centre.

Image Courtesy © Marco Cappellettii

  • Architects: LABICS (Maria Claudia Clemente, Francesco Isidori)
  • Project: City of Sun
  • Location: Via della Lega Lombarda, Rome, Italy
  • Photography: Marco CappellettiFernando Guerra | FG+SG fotografia de arquitectura
  • Client: Hines Italia SGR Spa (INPGI Hines Fund)
  • Current Owner: Investire SGR
  • Design Team: Luigi Panetta (team leader), Paola Bettinsoli, Chiara Capriulo, Gaia Maria, Lombardo, Michele Morganti, Giorgio Pasqualini, Filippo Pesce
  • Structural Engineering: Studio Pagnoni Vita
  • Mechanical and Electrical Systems: 3TI Progetti
  • Site Construction Supervision: Eideo servizi d’ingegneria (Stefano D’Ambrosio)
  • Developer: Parsitalia Srl (general contractor)
  • Construction Cost: 35.100.000 Euros


Palace of Justice in Córdoba, Spain by mecanoo

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: mecanoo

The new Palace of Justice in Córdoba is located in Arroyo del Moro which is characteristically dominated by anonymous housing blocks, products of the rapid urban development of 21st century Spanish cities. The blocks that characterize the urban fabric of the zone were not capable of generating public space or offering something new to the city, but collectively they form a compact and coherent urban identity. The addition of a public institution to the area creates the opportunity to upgrade the public realm and add a civic quality to this relatively new neighborhood.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: mecanoo
  • Project: Palace of Justice
  • Location: Calle Isla Mallorca, Calle Isla Formentera, Calle Isla Gomera, Calle Cantabrico, Córdoba, Spain.
  • Photography: Fernando Alda
  • Structural engineer, Mechanical engineering, Electrical engineer: AYESA
  • Promotor Owner / Developer: Consejería de Justicia e Interior (Junta de Andalucía).
  • Size: 48,000 m2
  • Project Design: 2006
  • Project Realisation: 2014 – 2017


Office Building 1905 in Valencia, Spain by FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Monday, March 12th, 2018


There is a distinct pleasure in restoring an old object. Let’s take for instance an old flexo, one of those that were used in the drawing tables of the technical offices. First, to understand it, disassemble it with care, clean the rusted parts, repaint it, chrome the elements that require so, replace the old cable with one that resists the new voltage and do the same with the lamp holder and the switch, search in unexpected places for a new coil to replace a damaged one. Intervening only where is necessary provides the object with a new life, thus displaying itself, a hundred years later, ready, as newly manufactured.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Project: Office Building 1905
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • Project Team: Fran Silvestre, Maria José Saez, Fran Ayala, Jordi Martínez
  • Collaborators: Maria Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Adrián Mora, Sandra Insa, Santi Dueña, Ricardo Candela, David Sastre, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Eduardo Sancho, Esther Sanchís, Vicente Picó, Ruben March, Jose Manuel Arnao, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Rosa Juanes, Alessandro Santapá, Paz García-España, Juan Martínez, Neus Roso
  • Building Engineer: Pedro López
  • Engineer: SID | Sami Hawash
  • Built Area: 3.160 m2


H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović) 

The space was of residential character, rather ruined, however at the request of the client it was turned into a commercial space. Adaptation did not make any significant changes in the layout, except for some improvements, such as the expansion of existing door openings, which allowed the space to be more transparent.

Image Courtesy © Damir Dautbegović

  • Architects: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)
  • Project: H&L Office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Photography: Damir Dautbegović
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Cinema 4D
  • Area: 98 m2
  • Year: 2017


Ballet Memphis in Tennessee by archimania

Friday, March 9th, 2018

Article source: archimania 

A nationally acclaimed professional ballet company dreamed for 15 years of relocating their enterprise to a more prominent location in Memphis, Tennessee. The Company decided on a new site within a centrally located, growing performance arts district. The Company sought to uplift the community beyond dance and exercise with an inspiring community space filled with creativity and vibrancy—for Memphians to find new ways to share in each other’s accomplishments. Ballet Memphis believes their art-form is all about soaring—learning to fly and getting up off the ground. Their new, civic-oriented facility extends their mission, physically performing an energetic message about culture and arts from within the heart of Memphis. With large windows and public courtyards, the building contributes symbiotically within the thriving district. The building is designed to engage the public in movement, wellness, culture, and community connection.

Image Courtesy © Hank Mardukas

  • Architects: archimania
  • Project: Ballet Memphis
  • Location: Memphis, Tennessee, USA
  • Photography: Hank Mardukas 


Ts Hamamoto Bld in Hiroshima, Japan CAPD, Inc.

Friday, March 9th, 2018

Article source: CAPD, Inc.

The premises is a residential area with many ordinary houses. In such a site environment, I wanted to avoid buildings that would give a sense of oppression around the company as a company building, and started a plan.

Image Courtesy © ad hoc inc Daisuke Shima

  • Architects: CAPD, Inc.
  • Project: Ts Hamamoto Bld
  • Location: 4-17-7 Nagatsuka Asaminami-ku, Hiroshima-shi, Hiroshima-ken 731-0135 Japan
  • Photography: ad hoc inc Daisuke Shima
  • Construction: TS HAMAMOTO
  • Site area: 521.07 sqm
  • Total floor space: 562.99 sqm
    • 1F: 213.46 sqm
    • 2F: 230.44 sqm
    • 3F: 119.09 sqm


Hopson Law Department in Beijing, China by Latitude

Thursday, March 8th, 2018

Article source: Latitude

Rather frequently, large working spaces are organized as labyrinthine corridors. They are conceived either as open plans without properly identified areas or as consecutive private rooms that hardly foster communication. Every day, we spend large amounts of energy walking from A to B and back to A, feeling disoriented and sending e-mails to a person sitting just ten meters away from us.

In 2016, LATITUDE was commissioned to design a workspace of 1,100 square meters for the law department of Hopson Development Holdings, a renowned Chinese corporation. Trusting us with such an important endeavor, we approached the complex issue from the user’s point of view.

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: Latitude
  • Project: Hopson Law Department
  • Location: Beijing, China
  • Client: Hopson Dev. Holding
  • Budget: 500,000€
  • Program area: 1,100 M2
  • Year: 2017 ~ 2018
  • Status: On Going


Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise