Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

The New Headquarters of Lar Construtora in New York by SuperLimão

Thursday, June 8th, 2017

Article source: SuperLimão

Located at the iconic Dacon Building at Faria Lima Avenue, in São Paulo, the project of the new headquarters of LAR Construtora. Known as one of the most renowned companies in fast construction segment in Brazil, the project is signed by SuperLimão Studio and the company’s corporate architecture team.

Image Courtesy © Maíra Acayaba

  • Architects: SuperLimão Studio + LAR Construtora
  • Project: The New Headquarters of Lar Construtora
  • Location: New York, USA
  • Photography: Maíra Acayaba
  • Project Team: SuperLimão (Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Antonio Carlos Figueira de Mello and Leticia Domingues) and LAR Construtora (Vinicius Lacerda, Isabella Pelisser and Ana Clara Sguario)
  • Work / Contractor: LAR Construtora (Amanda Rigobeli / Everton Moreno)
  • Plot Area: 550m2
  • Year: 2017

(more…)

CHICHI Office in Osaka, Japan by Koyori Atelier Salt

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: Koyori Atelier Salt

A room from a western style building from early Showa period in Higobashi, Osaka city.

An office interior design for the CHICHI Graphic design firm.

It aims at differentiating itself from other offices in the area, characterized by the presence of a lot of design studios and offices.

Image Courtesy © Shohei Yoshida

  • Architects: Koyori Atelier Salt (Nahoko Nakamura, Masahiko Nakamura, Yoji Fujiwara)
  • Project: CHICHI Office
  • Location: Osaka city, Osaka prefecture, Japan
  • Photography: Shohei Yoshida
  • Main Structure: RC structure
  • Total floor area: 45m2
  • Completion: September 2015

(more…)

Oficentro Asebanacio in San José, Costa Rica by ICESA Arquitectos

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: ICESA Arquitectos

The fast-growing Employee Solidarity Association of the National Bank of Costa Rica was in need of a new headquarter. They envisioned not only to build their house, but to create a common roof to shelter institutions with shared values and synergies.

The building is located in Llorente de Tibás, a mixed and varied urban fabric that changes dramatically both in landscape and program on every side of the irregular plot. The east facade faces a National Highway, the northern one faces a commercial street and the south side of the plot borders a sprawled residential community. The building accordingly responds differently to every side, situation that is intensified by the bioclimatic parameters that requested the maximum light from the north and south and thermal reductions from the strong east and west lights. This is contrary to the plot geometry that has the shortest side to the north and a reason why the concrete louvers were proposed as a project feature.

Image Courtesy © Sebastián Alfaro Fuscaldo

  • Architects: ICESA Arquitectos
  • Project: Oficentro Asebanacio
  • Location: Tibás, San José, Costa Rica
  • Photography: Sebastián Alfaro Fuscaldo
  • Client: Asebanacio
  • Lead Architects: Sebastián Alfaro Fuscaldo, Cristian Cambronero Herra
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltda
  • Mechanical Engineer: Carlos Cordero
  • Electrical Engineer: Marco Vasquez

(more…)

Leo Burnett Office in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Ministry of Design

Universally considered as one of the pillars of the modern Ad agency, Leo Burnett embodies a rich lineage of contemporary creative thinking infused with age-old heritage and values.

Situated in a free plan space on the 2nd floor of a recently restored conservation building, the journey forms a continuous loop around the office. Rich materiality is found in the concrete floors, bespoke desks forming a checkered pattern of plywood patterns and milky white mirrored epoxy resin flooring. Design features include gigantic graffiti style mural of Leo, anamorphic art and gold-gilded wheel barrows overloaded with trophies.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

ARV Offices in Valencia, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos 

The project consists in the implementation of customer service offices. They are located in a commercial premise in the centre of the city with a complex geometry, full of turns and structural elements that interfere in the understanding of the space.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: ARV Offices
  • Location: Antiguo Reino, Valencia, Spain
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Principal in Charge: Fran Silvestre, Fran Ayala and Vicente Picó
  • Collaborating Architects: Maria Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, David Sastre, Ricardo Candela, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Rubén March, José Manuel Arnao, Gemma Aparici, Giuseppe Felici
  • Project Managment: Carlos García, Ángel Fito
  • Built Area: 625.86 m2

(more…)

UP Co-working Factory in China by DL atelier

Sunday, June 4th, 2017

Article source: DL atelier

UP Co-working Space, a previous Tofu factory, is located in the heart of Midtown Beijing, concluding a 500 sqm indoor space and a wide outdoor rooftop. The owner wish to reconstruct it into an incubator, which services for entrepreneurs, freelancers, startups and small businesses.

Image Courtesy © DL atelier

  • Architects: DL atelier
  • Project: UP Co-working Factory
  • Location: China

(more…)

Al Jazeera Network Studio Building in Doha, Qatar by Veech X Veech

Sunday, June 4th, 2017

Article source: Veech X Veech 

Vienna-based Veech X Veech expands Al Jazeera’s headquarters in Doha, Qatar, by creating a landmark building and two broadcast media environments.

Veech X Veech has recently been honored with this year’s Set of the Year Award at the NAB in Las Vegas, conferred by NewcastStudio, the most important trade platform for the broadcasting industry.

Image Courtesy © Hufton + Crow

  • Architects: Veech X Veech
  • Project: Al Jazeera Network Studio Building
  • Location: Doha, Qatar
  • Photography: Hufton + Crow
  • Client: Al Jazeera Media Network
  • Design Team: Stuart A. Veech, Mascha Veech-Kosmatschof, Thomas Milly, Bernhard Trummer, Miguel Pereira, Mihai Potra
  • Building Size: 1650sqm
  • Studio Size: 400sqm

(more…)

Lot YA in Paris, France by Studioninedots

Friday, June 2nd, 2017

Article source: Studioninedots 

Boursorama Banque has moved into its new Parisian head office in Boulogne-Billancourt designed by Studioninedots. In collaboration with Ateliers 115, Studioninedots created a robust and clear building distinguished by its subtle recesses and terraces but foremost by the striking facade that interplays rhythms of bronze-coloured blades.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Lot YA
  • Location: Rue Traversière 44, Boulogne-Billancourt, Paris, France
  • Photography: Peter Cuypers
  • Client: Kaufman & Broad
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Wouter Hermanns, Daniel Aw, Freddy Koelemeijer, Eliano Dias Felicio, Pedro Piernas
  • Engineering and project manager: Jean-Marc Saurer

(more…)

Vasilievsky Island in St. Petersburg, Russia by ORANGE architects bv and KCAP

Friday, June 2nd, 2017

Article source: ORANGE architects bv

KCAP Architects&Planners and ORANGE Architects win the first prize in the urban and architectural competition for the most western tip of Vasilievsky Island in St. Petersburg. With its important role in the historical outreach of St. Petersburg towards the West, Vasiliesvky Island will become the most prominent manifestation of the city of St. Petersburg on the Gulf of Finland. With the urban plan, the 15 ha site will become a new part of the city with a diverse mix of urban functions facilitating and interconnecting the surrounding areas. It will become a new face of St. Petersburg as entrance of the city from the water.

Image Courtesy © ORANGE architects bv and KCAP

(more…)

Digital Kitchen Headquarters in Seattle, Washington by Olson Kundig

Friday, June 2nd, 2017

Article source: Olson Kundig

Located on the eighth floor of the Pacific Building, Digital Kitchen’s new headquarters features an outdoor terrace, open seating and reallocated space for private meetings. Anchoring the room is a wood clad box that houses private video editorial suites. Three open banks of seating move away from the office’s former compartmentalized working arrangement. A major focus of the new design was relocating the digital company’s servers. By moving the server room away from the exterior wall, natural light was drawn into the space and allowed for expanded server space.

Image Courtesy © Olson Kundig

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Digital Kitchen Headquarters
  • Location: Seattle, Washington, USA

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise