Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

Kangas – City of Gardens in Jyväskylä, Finland by Schauman & Nordgren Architects

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Schauman & Nordgren Architects 

Schauman & Nordgren Architects are announced winners of the open masterplan competition for the transformation of the old industrial area of Kangas in Jyväskylä. The jury awarded the proposal “Kangas – City of Gardens” a first prize.

The city of Jyväskylä has approximately 140.000 inhabitants and is one of the fastest growing business centres in Finland. The former industrial area of Kangas is located about 1,5 km north-east of the city centre of Jyväskylä and is characterized by the historically and culturally significant paper factory located in the heart of the area. The factory complex has been transformed into a creative campus used by the educational institutions of the city. The aim of the competition was to introduce a diverse and robust urban structure for living, working and learning in the immediate context of the transformed factory complex. When fully developed, the area of Kangas will introduce 5.000 new homes and more than 2000 new work places. In addition to that a large educational campus facility of 33.000 m2 will be located in the area.

Kangas Plaza. The ground floors open up towards the life on the square, Image Courtesy © Schauman & Nordgren Architects

  • Architects: Schauman & Nordgren Architects
  • Project: Kangas – City of Gardens
  • Location: Jyväskylä, Finland
  • Client: City of Jyväskylä, Skanska construction Ltd, YIT construction Ltd, Jyväs Parkki Oy
  • Collaborators: Jouni Lehtomaa (traffic planning), Schauman Arkkitehdit Oy
  • Size: 110.000 m2

(more…)

Kolon Future Research Park in Seoul, Korea by mOrphosis architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: mOrphosis architects

The Kolon Group, based in Seoul, is a diverse corporation whose activities range from textiles, chemicals, and sustainable technologies, to original clothing lines in the athletic and ready-to-wear fashion markets. Between the group’s 38 divisions, Kolon covers research, primary material manufacture, and product construction – a unique configuration that enables the company to capitalize on its own resources and advances, and to forge innovative collaborations between divisions. Supporting this collaborative model was a primary goal behind the design of Kolon’s new Corporate Headquarters and Research Facilities. Bringing researchers, leadership, and designers together in one location, the building combines flexible laboratory facilities with executive offices and active social spaces that encourage greater interaction and exchange across the company.

Image Courtesy © Morphosis Architects

  • Architects: mOrphosis architects
  • Project: Kolon Future Research Park
  • Location: Magok Industrial Park, Seoul, Korea
  • Client: Kolon Industries, Inc.
  • Visualization: Jasmine Park, Sam Tannenbaum
  • Design Director: Thom Mayne
  • Project Principal: Eui-Sung Yi
  • Project Manager: Sung-Bum Lim
  • Project Architects: Ji-Young Jon, Sung-Soo Lim, Zach Pauls, Aaron Ragan
  • Project Designers: Daniel Pruske, Natalia Traverso-Caruana
  • Project Team: Ilaria Campi, Yoon Her, Meari Kim, Sarah Kott, Michelle Lee, Jung Jae Park, Go-Woon Seo, Pablo Zunzunegui

(more…)

Morris Law in Gothenburg, Sweden by Bornstein Lyckefors Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Bornstein Lyckefors Architects

Lawyer’s Office Morris Law has the stated ambition to reformulate what business law might mean. The guiding principles of the company’s values are concepts such as “transparency”, “efficiency”, “excellence” and “mindfulness”. Our interpretation of this was to create an open and social workspace without clear hierarchies. One example is the entrance lobby, which is surrounded by a wooden structure made of maple with shelves, mirrors, cork and brass net, acts both as a workspace for the employees, as well as a place to meet customers. Another example is the absence of cellular offices; designing all workplaces the same size and instead divide them with the help of wooden frames, which are also made of maple. Felt, mirrors and cork inside these frames create privacy and noise reduction.

The office of Morris Law is today a work environment without clear hierarchies, where the meetings between employees and customers are in focus.

The entrance lobby is surrounden by a wooden structure made of maple, which contains pieces of brown-toned mirrors, brass net and cork, Image Courtesy © Bornstein Lyckefors Architects

  • Architects: Bornstein Lyckefors Architects
  • Project: Morris Law
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Advokatfirman Morris AB
  • Team: Johan Olsson, Per Bornstein, Andreas Lyckefors, Ainhoa Etxeberria, Emelie Johansson
  • Size: 1000 square metres
  • Date: 2015

(more…)

Nansha Kingboard Free Trade Zone in Guangzhou, China by Aedas

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Aedas

Nansha Kingboard Free Trade Zone Mixed-use Project, designed by Aedas, is located in Guangzhou, the starting point of the ancient Maritime Silk Road. The site is an elongated, irregular-shaped plot with fantastic views of the Jiaomen River and Phoenix Lake.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Nansha Kingboard Free Trade Zone
  • Location: Guangzhou, China
  • Client: Guangzhou Zhanying Property Co., Ltd.
  • Director: Ken Wai
  • Gross floor area: 80,762 sqm
  • Completion year: 2020

(more…)

Anatolia Tiles in Izmir, Turkey by IGLO Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: IGLO Architects

Anatolia Tiles is a Canadian Company who imports ceramic tiles they got produced in Europe and Turkey and sell them in Canadian market. Recently they decided to sell their products in the U.S. market as well, especially in southern part of U.S.A. As a result of their strategic plans they decided to build a logistic center in Aliaga -Izmir/TURKEY as direct sea transport from south of Turkey to Southern U.S.A came out to be much cheaper than TIR transport.

The company has 10 similar logistic buildings in Canada, thus they are used to working with architects and they were in the expectation of a similar design approach in their new building as in their existing buildings.

Image Courtesy © IGLO Architects

  • Architects: IGLO Architects
  • Project: Anatolia Tiles
  • Location: Izmir, Turkey
  • Client: Anatolia Tile & Stone Inc.
  • Team: Zafer KAROGLU, Yildirim GIGI, Zeycan Gokce ABAY, Dilara BOZKALE, Ayse PEK, Pinar KOMURCU
  • Project Area: 6250 sqm
  • Project Start Date: January 2016
  • Project Completion Date: October 2017
  • Construction Date: Ongoing

(more…)

AB MEDICA Headquarters in Milan, Italy by DEGW + Giuseppe Tortato

Friday, February 24th, 2017

Article source: DEGW

Offices are not usually designed inside a speedboat, but that is the metaphor chosen for the new headquarters of AB Medica in Cerro Maggiore, a project by Giuseppe Tortato. Specialists in developing and marketing sophisticated robots for medical purposes and DNA analyses, AB Medica opened its new headquarters in 2015 inside an “iconic” building in a suburban setting close to the high-speed Milan-Varese motorway, which is inspired by the distinctive shapes and forms of super-fast speedboats. Starting with a dynamically streamlined work of architecture that is also intended to embody the owner’s corporate philosophy based around innovation, AB Medica commissioned DEGW to design a new Space Planning and Interior Design project suitable for an unusual layout (partly due to constraints associated with an elongated triangular building lot) and capable of optimising all the spaces: a project, whose various operating levels encompass approximately 2000 m² of offices over an overall area of 9000 m² serving about 130 people, mainly focusing on the reception areas, ground-floor canteen and waiting area, first-floor client/meeting area and second-floor executive area and offices.

Image Courtesy © Dario Tettamanzi

  • Architects: DEGW + Giuseppe Tortato
  • Project: AB MEDICA Headquarters
  • Location: Cerro Maggiore (Milan) Via Kennedy 10, Italy
  • Photography: Dario Tettamanzi
  • Client: AB Medica spa
  • Built-on area: 9000 sq.m (2000 sq.m of office space)
  • Completion date: 2015

(more…)

Astro Tower in Brussels, Belgium by Estudio Lamela

Friday, February 24th, 2017

Article source: Estudio Lamela

Today the Astro Tower in Brussels (Belgium) is presented, which after its renovationled by Estudio Lamela and its Belgianpartners Altiplan Architects—becomes Europe’s tallest green building in terms of energy consumption and savings. The project represents the profoundrefurbishment of an icon of the city to respond to the requirements of sustainability required by a 21st century city. At the same time, it renews the skyline of the city. “When we won the contest in 2010, we opted forcompletely rehabilitating the building from the original structure and preserving its essence. To do this, we replaced the facades with others that provide more luminosity and, more importantly, we gained the energy control of the tower, affirms Carlos Lamela, director of Estudio Lamela.

Image Courtesy © George de Kinder

  • Architects: Estudio Lamela
  • Project: Astro Tower
  • Location: 1210 SaintJosse-ten-Noode, Brussels, Belgium
  • Photography: George de Kinder
  • Client: FG EURO GREEN 1 SA / until March 2016: BANCO SANTANDER
  • TenantActiris
  • Partner: Altiplan Architects
  • Budget: € 55 million
  • Surface area: 52,600 m2
  • Project Dates: 2010-2016

(more…)

ZDA STUDIO in Orzinuovi, Italy by zupelli design architettura: ZDA

Friday, February 24th, 2017

Article source: zupelli design architettura: ZDA

The Studio realized according to criterion of balance and simplicity. That’s reflects the ZDA modus operandi.

On the first floor we find a room for the preliminary research of materials and the subsequent assembly. Here take shape the first tangible traces of a project, through the construction of maquettes, models of study and mood boards.

Image Courtesy © Matteo Sturla, Ezio Zupelli

  • Architects: zupelli design architettura: ZDA
  • Project: ZDA STUDIO
  • Location: Orzinuovi (Bs), Italy
  • Photography: Matteo Sturla, Ezio Zupelli
  • Partner: Artemide, Floss, Glass Italia, Venini, Vitra
  • Surface: 70 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Campus SFR (SFR Headquarters) in Saint-Denis, France by Jean-Paul Viguier et Associés

Friday, February 24th, 2017

Article source: Jean-Paul Viguier et Associés 

The new head office for SFR will bring together some 8500 staff who are currently dispersed between 4 sites in the Paris area. The project is conceived as a campus, with offices, a conference centre, restaurants, a sports hall and fitness centre and numerous gardens.

The new 130,000 sq m SFR headquarters in the Landy-Pleyel ZAC (mixed development zone) boasts nearly 8,500 employee workstations.

Image Courtesy © Eric Sempé

  • Architects: Jean-Paul Viguier et Associés
  • Project: Campus SFR (SFR Headquarters)
  • Location: Saint-Denis, France
  • Photography: Eric Sempé
  • Client: SFR
  • Developper: Vinci Immobilier Promotion
  • Technical Studies: SETEC Bâtiment
  • Technical studies (facades): EPP France
  • Lighting: Seul Soleil
  • Total Surface Area: 135, 000 square meters
  • Date of completion: 2013 (Phase 1), 2015 (phase 2)

(more…)

Slack’s new NYC headquarters in USA by Snøhetta

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Snøhetta 

Slack is the fastest-growing workplace software in the world. With over 6 million active weekly users, the intra-office messaging system is revolutionizing the way teams communicate around the globe. For the startup’s New York City headquarters, Snøhetta retrofitted a 12,000 SF space on the top floor of an 1880’s landmarked building in Lower Manhattan’s NoHo/East Village neighborhood to provide a versatile, sunlight-filled office. The design of each of Slack’s offices around the world aims to integrate elements of their local context, and Snøhetta’s design for Slack’s new NYC space is inspired by the city’s distinctive urban courtyards. Drawing inspiration from interior parkscapes like Paley Park, bamboo plants provide natural privacy screens and energize the space with greenery. Four existing skylights with enlarged, splayed ceilings dramatically increase the incidence of natural daylight deep into the space and the pocket courtyards beneath them.

Image Courtesy © Michael Grimm

  • Architects: Snøhetta
  • Project: Slack’s new NYC headquarters
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Grimm
  • Design Team: Anne-Rachel Schiffmann, Vanessa Kassabian, Aaron Dorf, Rikard Jaucis, Craig Dykers
  • Owners Rep: Gardiner & Theobald
  • Construction Manager: SPK Lewis Inc.
  • MEP Engineer: CFS Engineering
  • Lighting Consultants: Kugler Ning
  • Acoustic Consultants: Cerami &Associates
  • Structural Engineer: Robert Silman
  • Furniture Consultants: Benhar Interiors

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy